X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam niestety czasu czytać wszystkich postów, ciągle jeszcze pracuje :(mam do was pytanie. Od kilki dni mam bóle (kłucie) w okolicy pupy, troche powyżej ;) czy któraś z was ma może podobnie? nie wiem czy mam się zgłosić do lekarza cz to normalne.

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    nie mam niestety czasu czytać wszystkich postów, ciągle jeszcze pracuje :(mam do was pytanie. Od kilki dni mam bóle (kłucie) w okolicy pupy, troche powyżej ;) czy któraś z was ma może podobnie? nie wiem czy mam się zgłosić do lekarza cz to normalne.

Hmm, nie kojarzę, żeby ktoś narzekał na takie coś. Ale w sensie, że z tyłu, gdzieś przy krzyżu?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka, a to nie będzie rwa kulszowa? Czasem promieniuje na pośladek właśnie. Ja miałam coś takiego 2 razy, ale mi to akurat się zdarzyło jakoś we wcześniejszej ciąży.
    Kilka dziewczyn boryka się tu z rwą kulszową to pewnie zaraz napiszą czy to to czy niekoniecznie :)

weronika86, Ulka84 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Witaj Mila79 :)

Gosha super, że obędzie się bez insuliny! To zapewne sprawka trzymania diety. Brawo! :)

Dziewczynki, czy Wy kupujecie Tantum Rosa? Widziałam to w kilku listach wyprawkowych jednak jak patrzę na opis to pisze żeby nie używać w czasie laktacji.. hmm?
    ja juz mam kupione i bede stosowac, stosowalam przy pierwszym do podmywania i leczylam sie po sn ekspresowo!. mila witamy w naszym gronie! fasia koniec z zakupami! lwica i co umowilas te szczepionke czy nie robisz? mi chcieli robic dzisiaj ale z powodu infekcji przelozono na 26ego na 9.30 rano. wole,zeby mnie ukluto niz maluszka mojego poznien bo serce mi peknie :-) bole delikatnie ustaly, spalam 2 godziny jam zabita, ale juz chyba znam powod..nie jest mi jeszcze ciezko wiec czesto sie schylam, napinajac przy tym brzuch...teraz musze pamietac i ugi ac nogi a nie zginac sie w pol..spalabym pewnie do rana ale maz z synem na kolanach proszac objdzili mnie..MAMUS SERNIK PLEASEEE! no i nie moge im sie oprzec :-) zrobilam szybki na zimno a jutro zrobie z 2kg sera to beda mialy bandziorki :-) gosha ja sernik robie na mace ziemniaczanej wiec dla slodkich mam tez super i bardzo szybki, tradycyjny...

MartaAlvi, Gosha lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff narobiłam a nie było mnie 3 godziny :-D
    Lutówko my jesteśmy rekordzistkami gadania, wcale nie dużo nas a stron...nadprodukcja, rozpusta, plotkarstwo :-D

Mila79 witaj kobieto :-) możemy sobie rękę podać, ja 38 lat dwie córki 16 i 11 lat, różnica między nami taka, że ja oczekuję chłopczyka teraz :-D

Shimmer ja jednak już nie kupię tego kocyka u Natalii bo znalazłam dwa i jeden poproszę mamę to mi zrobi te otwory na pasy

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    ulka ja nie mam kluc tylko w tym miejscu taki rozchodzacy sie bol miesiaczkowy, ktory spinal mi dzisiaj brzuch..mega sie przestraszyla , nie oowiem a ja rzadko panikuje bo biore ciaze jako naturalny stan...ja rowniez pracuje..moze to u nas od pracy wlasnie? ja musze stac w pracy no i w domu pozniej tez musze obszykowac, posorzatac...ale maz mi zakazal sprzatac tylko ze on sam sie nie ruszy za bardzo i mnie to wkurwia..wole 10min dziennie orzeznaczyc niz ooznie caly dzien ograniac... a moze te bole od nadaktywnosci dzidzi? mi wczoraj i dzisiaj mala strasznie daje popalic i tez sie zastanawiam czy to nie od tych ruchow? nawet 2 nospy forte nie podzialaly niestety dlatego sie wystraszylam..musze niestety wiecej lezec i sie juz oszczedzac

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie siostra mi powiedziała że lepiej kupić Tantum Rosa bo działa też znieczuleniowo a rivanol nie.. no i tantum się podmyć można a jak np rivanol żel ktoś kupi i posmaruje a tu wiadomo, będzie z nas lecieć to sobie smarować można..

weronika86, Krysti lubią tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam Tantum Rosa - poleciła mi to położna więc chyba wie co dobre :P

weronika86 lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A BAMBI sie odezwała juz o tej wizycie? Cos przeoczyłam?

Bambi85 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:11

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    A BAMBI sie odezwała juz o tej wizycie? Cos przeoczyłam?

Chyba jeszcze nie pisała jak tam po wizycie

relgwn15ds2ncxvn.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    ja juz mam kupione i bede stosowac, stosowalam przy pierwszym do podmywania i leczylam sie po sn ekspresowo!. mila witamy w naszym gronie! fasia koniec z zakupami! lwica i co umowilas te szczepionke czy nie robisz? mi chcieli robic dzisiaj ale z powodu infekcji przelozono na 26ego na 9.30 rano. wole,zeby mnie ukluto niz maluszka mojego poznien bo serce mi peknie :-) bole delikatnie ustaly, spalam 2 godziny jam zabita, ale juz chyba znam powod..nie jest mi jeszcze ciezko wiec czesto sie schylam, napinajac przy tym brzuch...teraz musze pamietac i ugi ac nogi a nie zginac sie w pol..spalabym pewnie do rana ale maz z synem na kolanach proszac objdzili mnie..MAMUS SERNIK PLEASEEE! no i nie moge im sie oprzec :-) zrobilam szybki na zimno a jutro zrobie z 2kg sera to beda mialy bandziorki :-) gosha ja sernik robie na mace ziemniaczanej wiec dla slodkich mam tez super i bardzo szybki, tradycyjny...

Dawaj przepis na ten sernik. :D

weronika86 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie nie używałam TANTUM ale dziewczyny bardzo sobie chwaliły na oddziale. A nawet sobie przypominam teraz ze jedna mi dała 2 saszetki jak wychodziła a ja musiałam jeszcze zostać z Kacperkiem ale nie pamietam czy użyłam :(

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA akurat w moim przypadku to ja mam sama bezwzględne prawo w wyborze imienia dla synka ;) ale to długa i niemiła historia której nie sprzedam na forum ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:11

Gosha lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka pytalas dzis o ten tiul, ja zamawialam u innego sprzedawcy ale na allegro znalazlam taki szary:
    http://allegro.pl/tiul-na-szpulce-50-cm-x-9-m-szary-jasny-siwy-slub-i4982214550.html
    To jest 50 centymetrowy ale chyba maja w ofercie tez wezsze.
    Ida mysle, ze w trojke to sie wyrobia w 4 dni, samo malowanie to pikus najgorsze sa przygotowania, odstawianie mebli, okrywanie mebli i te inne sprawy organizacyjne :) ale pozniej takie odswiezone i wysprzatane mieszkanie super!

Nie napisalam jakie mam wyniki z glukozy, wiec tak : na czczo 82, po godzinie 52, po dwoch 90 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 22:09

Ida, KasiaKwiatek, mantissa, Gosha, Fasia, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:

Nie napisalam jakie mam wyniki z glukozy, wiec tak : na czczo 82, po godzinie 52, po dwoch 90 :)

Piękne wyniki :) Pierwszy raz chyba widzę że po godzinie jest mniej niż po dwóch

mantissa, Lali lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, jestem i ja, ale doczytac Was to masakra, zostawić takie na pół dnia a potem godzina czytania.
    Jestesmy po wizycie no i jest lepiej, szyjka ma 35mm, tzn ta zamknieta czesc bo ten "lejek" tez jest ale nie powieksza sie, za to szyjka wydluzyla wiec powiedzmy ze jestem usatysfakcjonowana. A maly wazy 1150g : ).
    Mila 79 witaj.
    WERA sorki ze dopiero teraz, widze ze troszke lepiej sie czujesz, ale juz powoli przychodzi czas, ze wszystkie powinnysmy sie oszczedzac. Metronidazol doustnie- ogolnie lubie ten antybiotyk bo fajnie dziala na bakterie beztlenowe, 3x400 to taka srednia dawka, w ciazy ma kategorie B wiec niby mozna aczkolwiek ja nawet nie w ciazy zachowuje ostroznosc za nim go komus wlacze- niewydolnosc nerek, uszkodzona watroba itp. Ulatwilo by nam dedukcje gdyby w ogole Ci powiedzieli co Ci tam wyszlo, moze rzeczywiscie antybiogram jest taki ze nie bylo co innego dac. A z drugiej strony nieleczone, przewlekajace sie infekcje sa niebezpieczne dla dziecka- hipotrofia, przedwczesny porod . Z reszta taka infekcja (znowu bym nam ulatwilo gdybysmy wiedzialy jaka dokladnie) moze byc nawet wskazaniem do cc albo przynja,mniej do podania antybiotyku po porodzie i Tobie i dziecku. Podsumowiujac jednak zaufalabym temu GP- widzial w koncu ten posiew i bierze odpowiedzialnosc i leczyla infekcje bo plusow wydaje sie byc wiecej. A bedziesz miala jakas kontrole, kontrolny posiew itp???

mantissa, Angela89, Gosha, KasiaKwiatek, Lali, Ida, Fasia, weronika86, Krysti, misia83, liloe lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha imię Adaś super :) mój mąż tak ma :) jest fajne bo krótkie, ma zdrobnienie :) Krzyś mi się też podoba ale nie tak bardzo bo wersja Krzysztof już średnio brzmi.. ale to moje zdanie ;)
    Dzisiaj pokazywałam mamie nad jakimi kolorystykami kocyka się zastanawiam, a ona nad kocykiem rozmyślasz zamiast dziecku imię wybrać ;) hehe myślałam że wybór kocyka będzie łatwiejszy niż imienia, ale i tu byłam w błędzie, za duży wybór, hehe zresztą jak i za dużo imion :) A opcji chyba mamy z 5... stwierdziłam że w lutym pomyślimy...

Ja polecam Tantum Rosa - moja położna też ;) i najlepiej kupić taki rozpylacz jak do kwiatków, wtedy lepiej można to 'zaaplikować' ;)
    http://jysk.pl/do-domu/art-gosp-domowego/sprzatanie/rozpylacz-price-star-480-ml-mix

no i polecam maść nagietkową :) u mnie zdała egzamin, chociaż na początku miałam mega opory aby tam dotykać, a tym bardziej smarować...

ok póki co tyle.. czytam dalej jeszcze 7 stron ;)

Gosha, mantissa, Lali, MartaAlvi lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Hmm, nie kojarzę, żeby ktoś narzekał na takie coś. Ale w sensie, że z tyłu, gdzieś przy krzyżu?

tak dokładnie

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
‹‹ 2100 2101 2102 2103 2104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ