Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam niestety czasu czytać wszystkich postów, ciągle jeszcze pracuje :(mam do was pytanie. Od kilki dni mam bóle (kłucie) w okolicy pupy, troche powyżej ;) czy któraś z was ma może podobnie? nie wiem czy mam się zgłosić do lekarza cz to normalne.

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    nie mam niestety czasu czytać wszystkich postów, ciągle jeszcze pracuje :(mam do was pytanie. Od kilki dni mam bóle (kłucie) w okolicy pupy, troche powyżej ;) czy któraś z was ma może podobnie? nie wiem czy mam się zgłosić do lekarza cz to normalne.

Hmm, nie kojarzę, żeby ktoś narzekał na takie coś. Ale w sensie, że z tyłu, gdzieś przy krzyżu?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka, a to nie będzie rwa kulszowa? Czasem promieniuje na pośladek właśnie. Ja miałam coś takiego 2 razy, ale mi to akurat się zdarzyło jakoś we wcześniejszej ciąży.
    Kilka dziewczyn boryka się tu z rwą kulszową to pewnie zaraz napiszą czy to to czy niekoniecznie :)

weronika86, Ulka84 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Witaj Mila79 :)

Gosha super, że obędzie się bez insuliny! To zapewne sprawka trzymania diety. Brawo! :)

Dziewczynki, czy Wy kupujecie Tantum Rosa? Widziałam to w kilku listach wyprawkowych jednak jak patrzę na opis to pisze żeby nie używać w czasie laktacji.. hmm?
    ja juz mam kupione i bede stosowac, stosowalam przy pierwszym do podmywania i leczylam sie po sn ekspresowo!. mila witamy w naszym gronie! fasia koniec z zakupami! lwica i co umowilas te szczepionke czy nie robisz? mi chcieli robic dzisiaj ale z powodu infekcji przelozono na 26ego na 9.30 rano. wole,zeby mnie ukluto niz maluszka mojego poznien bo serce mi peknie :-) bole delikatnie ustaly, spalam 2 godziny jam zabita, ale juz chyba znam powod..nie jest mi jeszcze ciezko wiec czesto sie schylam, napinajac przy tym brzuch...teraz musze pamietac i ugi ac nogi a nie zginac sie w pol..spalabym pewnie do rana ale maz z synem na kolanach proszac objdzili mnie..MAMUS SERNIK PLEASEEE! no i nie moge im sie oprzec :-) zrobilam szybki na zimno a jutro zrobie z 2kg sera to beda mialy bandziorki :-) gosha ja sernik robie na mace ziemniaczanej wiec dla slodkich mam tez super i bardzo szybki, tradycyjny...

MartaAlvi, Gosha lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff narobiłam a nie było mnie 3 godziny :-D
    Lutówko my jesteśmy rekordzistkami gadania, wcale nie dużo nas a stron...nadprodukcja, rozpusta, plotkarstwo :-D

Mila79 witaj kobieto :-) możemy sobie rękę podać, ja 38 lat dwie córki 16 i 11 lat, różnica między nami taka, że ja oczekuję chłopczyka teraz :-D

Shimmer ja jednak już nie kupię tego kocyka u Natalii bo znalazłam dwa i jeden poproszę mamę to mi zrobi te otwory na pasy

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    ulka ja nie mam kluc tylko w tym miejscu taki rozchodzacy sie bol miesiaczkowy, ktory spinal mi dzisiaj brzuch..mega sie przestraszyla , nie oowiem a ja rzadko panikuje bo biore ciaze jako naturalny stan...ja rowniez pracuje..moze to u nas od pracy wlasnie? ja musze stac w pracy no i w domu pozniej tez musze obszykowac, posorzatac...ale maz mi zakazal sprzatac tylko ze on sam sie nie ruszy za bardzo i mnie to wkurwia..wole 10min dziennie orzeznaczyc niz ooznie caly dzien ograniac... a moze te bole od nadaktywnosci dzidzi? mi wczoraj i dzisiaj mala strasznie daje popalic i tez sie zastanawiam czy to nie od tych ruchow? nawet 2 nospy forte nie podzialaly niestety dlatego sie wystraszylam..musze niestety wiecej lezec i sie juz oszczedzac

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie siostra mi powiedziała że lepiej kupić Tantum Rosa bo działa też znieczuleniowo a rivanol nie.. no i tantum się podmyć można a jak np rivanol żel ktoś kupi i posmaruje a tu wiadomo, będzie z nas lecieć to sobie smarować można..

weronika86, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam Tantum Rosa - poleciła mi to położna więc chyba wie co dobre :P

weronika86 lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A BAMBI sie odezwała juz o tej wizycie? Cos przeoczyłam?

Bambi85 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:11

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    A BAMBI sie odezwała juz o tej wizycie? Cos przeoczyłam?

Chyba jeszcze nie pisała jak tam po wizycie

relgwn15ds2ncxvn.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    ja juz mam kupione i bede stosowac, stosowalam przy pierwszym do podmywania i leczylam sie po sn ekspresowo!. mila witamy w naszym gronie! fasia koniec z zakupami! lwica i co umowilas te szczepionke czy nie robisz? mi chcieli robic dzisiaj ale z powodu infekcji przelozono na 26ego na 9.30 rano. wole,zeby mnie ukluto niz maluszka mojego poznien bo serce mi peknie :-) bole delikatnie ustaly, spalam 2 godziny jam zabita, ale juz chyba znam powod..nie jest mi jeszcze ciezko wiec czesto sie schylam, napinajac przy tym brzuch...teraz musze pamietac i ugi ac nogi a nie zginac sie w pol..spalabym pewnie do rana ale maz z synem na kolanach proszac objdzili mnie..MAMUS SERNIK PLEASEEE! no i nie moge im sie oprzec :-) zrobilam szybki na zimno a jutro zrobie z 2kg sera to beda mialy bandziorki :-) gosha ja sernik robie na mace ziemniaczanej wiec dla slodkich mam tez super i bardzo szybki, tradycyjny...

Dawaj przepis na ten sernik. :D

weronika86 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie nie używałam TANTUM ale dziewczyny bardzo sobie chwaliły na oddziale. A nawet sobie przypominam teraz ze jedna mi dała 2 saszetki jak wychodziła a ja musiałam jeszcze zostać z Kacperkiem ale nie pamietam czy użyłam :(

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA akurat w moim przypadku to ja mam sama bezwzględne prawo w wyborze imienia dla synka ;) ale to długa i niemiła historia której nie sprzedam na forum ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:11

Gosha lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka pytalas dzis o ten tiul, ja zamawialam u innego sprzedawcy ale na allegro znalazlam taki szary:
    http://allegro.pl/tiul-na-szpulce-50-cm-x-9-m-szary-jasny-siwy-slub-i4982214550.html
    To jest 50 centymetrowy ale chyba maja w ofercie tez wezsze.
    Ida mysle, ze w trojke to sie wyrobia w 4 dni, samo malowanie to pikus najgorsze sa przygotowania, odstawianie mebli, okrywanie mebli i te inne sprawy organizacyjne :) ale pozniej takie odswiezone i wysprzatane mieszkanie super!

Nie napisalam jakie mam wyniki z glukozy, wiec tak : na czczo 82, po godzinie 52, po dwoch 90 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 22:09

Ida, nick nieaktualny, mantissa, Gosha, Fasia, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:

Nie napisalam jakie mam wyniki z glukozy, wiec tak : na czczo 82, po godzinie 52, po dwoch 90 :)

Piękne wyniki :) Pierwszy raz chyba widzę że po godzinie jest mniej niż po dwóch

mantissa, Lali lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, jestem i ja, ale doczytac Was to masakra, zostawić takie na pół dnia a potem godzina czytania.
    Jestesmy po wizycie no i jest lepiej, szyjka ma 35mm, tzn ta zamknieta czesc bo ten "lejek" tez jest ale nie powieksza sie, za to szyjka wydluzyla wiec powiedzmy ze jestem usatysfakcjonowana. A maly wazy 1150g : ).
    Mila 79 witaj.
    WERA sorki ze dopiero teraz, widze ze troszke lepiej sie czujesz, ale juz powoli przychodzi czas, ze wszystkie powinnysmy sie oszczedzac. Metronidazol doustnie- ogolnie lubie ten antybiotyk bo fajnie dziala na bakterie beztlenowe, 3x400 to taka srednia dawka, w ciazy ma kategorie B wiec niby mozna aczkolwiek ja nawet nie w ciazy zachowuje ostroznosc za nim go komus wlacze- niewydolnosc nerek, uszkodzona watroba itp. Ulatwilo by nam dedukcje gdyby w ogole Ci powiedzieli co Ci tam wyszlo, moze rzeczywiscie antybiogram jest taki ze nie bylo co innego dac. A z drugiej strony nieleczone, przewlekajace sie infekcje sa niebezpieczne dla dziecka- hipotrofia, przedwczesny porod . Z reszta taka infekcja (znowu bym nam ulatwilo gdybysmy wiedzialy jaka dokladnie) moze byc nawet wskazaniem do cc albo przynja,mniej do podania antybiotyku po porodzie i Tobie i dziecku. Podsumowiujac jednak zaufalabym temu GP- widzial w koncu ten posiew i bierze odpowiedzialnosc i leczyla infekcje bo plusow wydaje sie byc wiecej. A bedziesz miala jakas kontrole, kontrolny posiew itp???

mantissa, nick nieaktualny, Gosha, nick nieaktualny, Lali, Ida, Fasia, weronika86, nick nieaktualny, misia83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha imię Adaś super :) mój mąż tak ma :) jest fajne bo krótkie, ma zdrobnienie :) Krzyś mi się też podoba ale nie tak bardzo bo wersja Krzysztof już średnio brzmi.. ale to moje zdanie ;)
    Dzisiaj pokazywałam mamie nad jakimi kolorystykami kocyka się zastanawiam, a ona nad kocykiem rozmyślasz zamiast dziecku imię wybrać ;) hehe myślałam że wybór kocyka będzie łatwiejszy niż imienia, ale i tu byłam w błędzie, za duży wybór, hehe zresztą jak i za dużo imion :) A opcji chyba mamy z 5... stwierdziłam że w lutym pomyślimy...

Ja polecam Tantum Rosa - moja położna też ;) i najlepiej kupić taki rozpylacz jak do kwiatków, wtedy lepiej można to 'zaaplikować' ;)
    http://jysk.pl/do-domu/art-gosp-domowego/sprzatanie/rozpylacz-price-star-480-ml-mix

no i polecam maść nagietkową :) u mnie zdała egzamin, chociaż na początku miałam mega opory aby tam dotykać, a tym bardziej smarować...

ok póki co tyle.. czytam dalej jeszcze 7 stron ;)

Gosha, mantissa, Lali, MartaAlvi lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Hmm, nie kojarzę, żeby ktoś narzekał na takie coś. Ale w sensie, że z tyłu, gdzieś przy krzyżu?

tak dokładnie

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
‹‹ 2100 2101 2102 2103 2104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ