X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Z Nexta fajne tylko ciekawe czy mi sie w nie pupka wciśnie bo mam je juz pare lat. I jak chcesz z nextA polecam bo moje mam długo a wyglądają jak od zakupu...a primarkowe nadal ściagają ale kolor sie sprał..
    Zazdroszczę Wam primarka :) Lusha Wam również zazdroszczę :) i jeszcze dostepności soap and glory :) ogólnie wychodzi na to, że ja zazdrośnica jestem :P

Krysti, Lwica lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Z Nexta fajne tylko ciekawe czy mi sie w nie pupka wciśnie bo mam je juz pare lat. I jak chcesz z nextA polecam bo moje mam długo a wyglądają jak od zakupu...a primarkowe nadal ściagają ale kolor sie sprał..
    No tez mysle ze next lepszy ,w primark to ja ręczniki kupije i pizamy bo są dobre jakisciowo :)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Zbudujesz z bali od razu przy wodzie i będziesz tam się kąpać:P Ażebyś wiedziała że Ci tego życzę :D Ja zacznę oszczędzać na na na no właśnie nie wiem na czym bo bez prądu to bez Was a tak się nie da :P Woda to Twoja działka :P Może na benzynie ona taka droga :D
    No i takie wakacje forumowe na Hawajach u shimmera :D to by było :) 34 baby i 69 niemowlaków :D

Gosha, KasiaKwiatek, Bambi85, Fasia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    To ze 34 sztuki będą :)

Nie no, chyba nie aż tyle, co? :P
    A wiecie co się dziś okazało? Że jednak u mnie w szpitalu też nie myją dzieciaczków. :P I trzeba mieć jakiś kocyk albo rożek ze sobą, żeby dzieciątko miało w czym leżeć w tym ichnim łóżeczku. :)

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    A wiecie co się dziś okazało? Że jednak u mnie w szpitalu też nie myją dzieciaczków. :P I trzeba mieć jakiś kocyk albo rożek ze sobą, żeby dzieciątko miało w czym leżeć w tym ichnim łóżeczku. :)
    Tyle mi wyszło tylko wiadomo, ze liczyłam też dziewczyny, które się raz na kilka dni odzywają :) nie liczyłam tych, których nicki mi nic nie mówią ;)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Zazdroszczę Wam primarka :) Lusha Wam również zazdroszczę :) i jeszcze dostepności soap and glory :) ogólnie wychodzi na to, że ja zazdrośnica jestem :P

Nie ma co zazdrościć Primark to nie jest taka dobra jakość większość rzeczy z primarka po jednym praniu wyglada okropnie....
    Kupuje tam rajstopy, ręczniki, piżamy i papcie :)
    LUSH no ok ale drogo... Dawno juz nie byłam w Lushu

Takze pewnie w Polandzie możesz znaleźć lepsze substytuty :)

shimmer_lip, Angela89, weronika86 lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    No tez mysle ze next lepszy ,w primark to ja ręczniki kupije i pizamy bo są dobre jakisciowo :)

No ja podobnie. Chociaż możesz sobie te gacie ściągające kupić bo nie sa złe jakościowo-kolor tak intensywnie nie wyglada ale sie nie rozwlekly ani nic ...
    Ja sobie do szpitala jakias piżamę kupie z primarka.

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Ewelcia zamów sobie najlepiej pas regulowany na takie przylepce, i w miare jak brzuszek sie zmniejsza to sobie go dociskasz :)
    Widziaąłś gdzieś taki? bo ja nie mogę znaleźć :/

• Lwica Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:

Tzn nie myją po porodzie? Czyli dają ci takiego z mazi?

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ta maź to najlepsze co może być, ja w planie porodu chce uwzględnić to aby dziecko nie było za szybko myte jak się da to w ogóle :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów muszę nadrabiać:(

Witaj Mila79:)

Gosha lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ta maź to najlepsze co może być, ja w planie porodu chce uwzględnić to aby dziecko nie było za szybko myte jak się da to w ogóle :)

A czemu? A co ma takiego dobrego napisz, to ja skopiuje za tobą;)

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Widziaąłś gdzieś taki? bo ja nie mogę znaleźć :/
    ja mam ten regulowany z lumpu ale to cos takiego :
    http://allegro.pl/pas-poporodowy-regulowany-roz-m-lodz-i4954344952.html

Ewelcia lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    No ja podobnie. Chociaż możesz sobie te gacie ściągające kupić bo nie sa złe jakościowo-kolor tak intensywnie nie wyglada ale sie nie rozwlekly ani nic ...
    Ja sobie do szpitala jakias piżamę kupie z primarka.
    Ja tez w primark kupie pizame .

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    No :) takiego zamaziowanego i zakrwawionego i całe małe boskie ciałko bym mogła wycałować :D

Lwica, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia tuta jest taki: http://allegro.pl/pas-poporodowy-regulowany-roz-m-lodz-i4954344952.html trochę drogi mi się wydaje, no ale regulowany :D

W lidlu też mieli ostatnio takie majty wyszczuplające :D też by mogły zdac egzamin

Edit:
    ten ma dosyć szeroki rzep i lepsiejszą cenę : http://allegro.pl/poporodowy-pas-wyszczuplajacy-mocny-na-rzep-gratis-i4984906439.html

ten ma rozmiar s-l więc pewnie też jakiś regulowany: http://allegro.pl/pas-gorset-poporodowy-sciagajacy-36-40-fiszbiny-i4966133365.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 21:21

shimmer_lip, Lwica, Ewelcia lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny ja idę do łóżka bo jak nie pójdę teraz to będę rzygać :D uwielbiam wieczory :D

Lali, Gosha, Krysti lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:

W sensie, że tylko wycierają po porodzie, ale nie kąpią aż do wyjścia do domu, bo ponoć ten śluz jest ochronny. wiedziałam, że w Anglii tak jest, ale u nas w Polsce się nie spotkałam. :)

Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    A czemu? A co ma takiego dobrego napisz, to ja skopiuje za tobą;)
    Gdzieś czytałam że maź płodowa działa na skórę takiego maleństwa ochronie i pielęgnuje. I zapewnia prawidłowe zakwaszenie skóry. Dlatego chce aby dziecko umyli jak już dopiero po 24 godzinach aby dziecku również nie zapewniać niepotrzebnych wrażeń. Sam poród jest dla takiego maleństwa przeżyciem

Lwica, weronika86 lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    W sensie, że tylko wycierają po porodzie, ale nie kąpią aż do wyjścia do domu, bo ponoć ten śluz jest ochronny. wiedziałam, że w Anglii tak jest, ale u nas w Polsce się nie spotkałam. :)

No proszę to ja nie wiedziałam.

Ja tez mykam sie wykapać i moze zmiażdżyć jakiś film na Netflixie i spac;)
    Miłego wieczoru!

Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
‹‹ 2099 2100 2101 2102 2103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ