X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Aniu nie rozmawiałyśmy na tak odległe tematy. My moją ciążę przechodzimy etapami. Teraz kolejnym jest 31tc i podanie sterydów na płucka. Pewnie wtedy pogadam z nią na temat ewentualnej cesarki i jakiegoś orientacyjnego terminu.

Shimmer - witaj w klubie przerażonych przed cc ... u Ciebie chodzi tylko u ułożenie małej? Ma jeszcze troszkę czasu więc może się przekręci i urodzisz SN :) tego Ci zyczę!
    Nie. Moja mała jest dobrze ułożona. U mnie chodzi o guza na jajniku, który jest w takim miejscu, że zablokuje jej wyjście :( jedyna szansa na sn to jak guz się podniesie ponad miednicę, tylko on jest na jajniku więc jest przytwierdzony jajowodem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 11:40

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja nie brałam innego rozwiązania pod uwagę, jak tylko SN. Ale odkąd mam ból spojenia, to żyję w niepewności co ze mną będzie. O sposobie porodu zadecyduje ortopeda i gin. Ale ja nie chcę CC!!! Chcę urodzić mojego dzidziusia, a nie żeby go ze mnie wyciągnęli... Chcę poczuć to, zmęczyć się, napocić, wiedzieć jaki to wysiłek. Chcę poczuć, że dziecko ze mnie wychodzi. Chcę przeżyć tą - mimo wszystko - cudowną chwilę. I choć bardzo się jej boję, a na wykładach na SR mam łzy w oczach, jak położna mówi o rozwarciu i skurczach, to CHCĘ urodzić naturalnie, jak kobieta, która jest do tego stworzona.
    A niestety może być tak, że może nie być mi to dane...:(

Ja mam to samo... Może to głupie ale bardzo chce rodzić sn. Przeżyłam jeden poród naturalny bez zzo i nie wyobrażam sobie cesarki. :P

Ida lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja mam to samo... Może to głupie ale bardzo chce rodzić sn. Przeżyłam jeden poród naturalny bez zzo i nie wyobrażam sobie cesarki. :P
    Nikt albo prawie nikt sobie nie wyobraża cc ale jak trzeba to co zrobić?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:12

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Nikt albo prawie nikt sobie nie wyobraża cc ale jak trzeba to co zrobić?

Nie wiem, dużo moich koleżanek prywatnie załatwiało sobie cc mimo ze nie miały wskazań.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przekręcenie dzieci mają jeszcze czas, więc tym się nie martwcie :)

Shimmer z tym guzem to chyba może być problem co? Skoro on na jajniku to ciężko mu będzie się przemieścić, chociaż ja się nie znam. Mi moja torbiel zniknęła całkowicie. Nawet w pon gin jej szukała ale mówi, że nigdzie jej znaleźć nie może także chyba się wchłonęła.

IDA myślę, że każda z nas mimo wszystko wolałaby rodzić SN ale ja nie widzę nic złego w CC. Nie uważam, że kobietom tak rodzącym jest łatwiej. Czasem mówi się, że one nie wiedza co to prawdziwy poród i, ze tak naprawdę to one nie rodziły, bo im dzieci wyciągnięto z brzucha. To wg mnie niesprawiedliwe. Wiele dziewczyn nie ma wyjścia po prostu, bo Sn nie wchodzą w grę

Ida, shimmer_lip, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty teraz w 31 i 33 tyg.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WERKA robisz zdjęcie sówki, że tak zniknęłaś ? :P

A ja na kolejną wizytę umawiam się na bierząco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 11:45

Anka1501, weronika86 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:19

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia porod to poród, nie ważne czy cc czy sn. Na pewno oba się bardzo różnią od siebie ale finał jest jeden :)

Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    WERKA robisz zdjęcie sówki, że tak zniknęłaś ? :P

A ja na kolejną wizytę umawiam się na bierząco

Ja też na bieżąco ale wizyty mam u dwóch różnych lekarzy bo w 31 robię usg 4D :)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Na przekręcenie dzieci mają jeszcze czas, więc tym się nie martwcie :)

Shimmer z tym guzem to chyba może być problem co? Skoro on na jajniku to ciężko mu będzie się przemieścić, chociaż ja się nie znam. Mi moja torbiel zniknęła całkowicie. Nawet w pon gin jej szukała ale mówi, że nigdzie jej znaleźć nie może także chyba się wchłonęła.

IDA myślę, że każda z nas mimo wszystko wolałaby rodzić SN ale ja nie widzę nic złego w CC. Nie uważam, że kobietom tak rodzącym jest łatwiej. Czasem mówi się, że one nie wiedza co to prawdziwy poród i, ze tak naprawdę to one nie rodziły, bo im dzieci wyciągnięto z brzucha. To wg mnie niesprawiedliwe. Wiele dziewczyn nie ma wyjścia po prostu, bo Sn nie wchodzą w grę
    No pewnie będzie problem :( dlatego staram się bardzo nastawić na cc ale to nie jest takie proste. Moim zdaniem poród sn jest łatwiejszy bo fizjologiczny. Jasne ból, zmęczenie ale na to chyba każda kobieta starająca się o dziecko jest przygotowana. Co z tego, że "wyjmą" Ci dziecko przy cc jak musisz leżeć plackiem przez 12 godzin, nie wiem jak mój mąż ogarnie sam Baśkę :( wiem, że będzie musiał ale wiem też, że będzie przerażony i nie dziwię mu się wcale. Z laktacją mogą być większe problemy niż u matek po sn. O komplikacjach podczas operacji nie wspomnę, zwłaszcza, że mi będą prawdopodobnie równocześnie usuwać tego guza. Potem stres zanim wrócą wyniki hisopatologii. Wśród moich znajomych nie ma nawet jednej osoby, która by chciała cc na życzenie :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

• Fasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh shimmer ja też się boję tak wielu rzeczy związanych z cc .. Ale jak tak zdecydują to i tak ją zrobią i nic na to nie poradzimy. Damy radę na pewno. Nie ma co myśleć o komplikacjach, a mąż na pewno sobie poradzi z małą! Ja nie wiem tylko jak będę karmić po cesarce jak jeszcze Julek się urodzi wcześniej i będzie w inkubatorku. Czy ja wtedy będe mogła odciągać pokarm i będą ten mój podawać małemu? Czy wtedy wchodzi tylko w grę mm ? orientujecie się ? Bo jak jest cc ale dziecko jest w pełni zdrowe to leży z mamą na sali ? To mnie bardzo zastanawia...

Anka to Ty masz fajnie - ogladasz dziecia u dwóch lekarzy :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA ja też uważam, ze poród SN jest lepszy właśnie z tego względu że jest naturalny. No ale co zrobić jak trzeba? Nie myśl o tym, że jak dziecko się urodzi przez cc to tak jakbyś go nie rodziła! Głupie myślenie ! nie wolno :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:13

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ehhh shimmer ja też się boję tak wielu rzeczy związanych z cc .. Ale jak tak zdecydują to i tak ją zrobią i nic na to nie poradzimy. Damy radę na pewno. Nie ma co myśleć o komplikacjach, a mąż na pewno sobie poradzi z małą! Ja nie wiem tylko jak będę karmić po cesarce jak jeszcze Julek się urodzi wcześniej i będzie w inkubatorku. Czy ja wtedy będe mogła odciągać pokarm i będą ten mój podawać małemu? Czy wtedy wchodzi tylko w grę mm ? orientujecie się ? Bo jak jest cc ale dziecko jest w pełni zdrowe to leży z mamą na sali ? To mnie bardzo zastanawia...

Anka to Ty masz fajnie - ogladasz dziecia u dwóch lekarzy :D
    Pozwalają na odciąganie i karmienie butlą ale jak są problemy z ilością pokarmu to dają mm i mają w dupie. Przynajmniej w większości szpitali. Jak jest zdrowe to leży z mamą na sali ale w sumie nie wiem co lepsze bo ja też jestem panikara zwłaszcza jak coś mi jest. Nie bardzo sobie wyobrażam opiekę nad maleństwem - schylanie się, wstawanie z dziurą w brzuchu. Ale jak trzeba to trzeba, nie?

A jeszcze jak mi tam dodatkowo w tych podrobach pogrzebią to może być różnie :(

Nic to, nie można tak myśleć. Trza myśleć zadaniowo :) donosić zdrowe a potem się będziemy martwić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 11:57

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia jak wcześniak to idzie na trochę do inkubatora się ogrzać, jeśli jest ok to oddają Ci go szybko, jak trzeba leży dłużej. Odciągać możesz od razu tylko siły musisz zebrać na to i wtedy podają Twoje. Ważne żeby mu z lenistwa nie wetknęli butli tylko jak Ty nie będziesz miała siły niech dają strzykawką żeby potem cyca chciał.

• mantissa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    ja nie mam jak na siedzaco, deska za wysoka..chyba ze cos posciele na dywanie..w sumie nie pomyslalam :D

To będziesz brzuch uciskać przy pochylaniu się, więc też chyba słabo. :(

Ja też nastawiam się na SN, ale z moja figurą i wąskimi biodrami bardzo możliwe, że skończy się jak u mojej znajomej. Na razie o tym nie myślę. Ale założę się, że większości z nas przy SN przejdzie przez myśl "Czemu ja się tak a to upierałam?" :P

Po 13 wybywam na ploty do znajomej, więc mam nadzieję, że jak wrócę, to nie bede miała 30 stron do nadrabiania. :P Trzymajcie się. :)

Fasia, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 2108 2109 2110 2111 2112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ