Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasia wrote:Wercia ja mam zamiar prasować na siedząco
nie ma opcji żebym stała dłużej niż 5min, bo później brzuch boli to bardzo
A co do CC to ja nie wiem jak to u mnie będzie ... Moja lekarka przyjmuje w innym mieście, a ja rodzić będę raczej u siebie. Powiedzcie mi czy to się wypisuje jakieś skierowanie na cc ?? Czyli ona coś takiego będzie mogła wystawić, a ja z tym mam iść wcześniej do mojego szpitala żeby mnie w jakiś grafik wpisali czy co ??
Lekarz musi wypisać wskazanie do cc. Najprawdopodobniej gin wystawi Ci papierek, że masz mieć cc i to przedłożysz na porodówce. -
liloe wrote:Fasia ze spokojem
będzie dobrze. Zarówno CC jak i SN ma swoje wady i zalety. Mi lekarka kazała się nastawić na obie opcje. U mnie leci 30tc i mała ciągle poprzecznie ułożona, a że ja drobna to też różnie może być. Jakoś nie dopuszczam do siebie panicznych myśli - to i tak nic nam nie da, a urodzić trzeba. Tyle kobiet na świecie już rodziło nie raz i nie dwa, widać to jest do przeżycia. Gdyby było aż ta strasznie nikt nie zdecydowałby się na drugie dziecko
Ja wiemPrzez całą ciążę nie myślałam o porodzie. Jak ktoś pytał to nie rozwijałam tematu. Teraz też o tym nie myślę tylko jakoś tak wczoraj mnie wzięło ... Chyba wylały się wszystkie obawy po prostu
Masz rację, że tyle kobiet rodziło i dało radę, że my też damy. Mąż mi mówi że nasze mamy sobie poradziły to i ja muszę dać radę. Wiem o tym, wiem
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronika86 wrote:takiego kroju tez byly w uzywancu, ale mam cos podobnego...mi zalezalo zeby np oliwka sie nie przewrocila czy kremy bo czesto chodze glowa w chmurach i moge nie dokrecic...czy mleko moje w pojemniczku, czy podgrzewacz..wszystko sie zmiesci i sie nie przewroci...wymiary 30 na 30cm..maluska nie jest ani za duza..jak paczka pampersow
-
Fasia wrote:Ja wiem
Przez całą ciążę nie myślałam o porodzie. Jak ktoś pytał to nie rozwijałam tematu. Teraz też o tym nie myślę tylko jakoś tak wczoraj mnie wzięło ... Chyba wylały się wszystkie obawy po prostu
Masz rację, że tyle kobiet rodziło i dało radę, że my też damy. Mąż mi mówi że nasze mamy sobie poradziły to i ja muszę dać radę. Wiem o tym, wiem
Fasia lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Ja też !!
będę robić karuzelę z sówkami. Kupiłam już filc tylko waty ciągle zapominam i dupa
Ja tam talentu nie mam do szyciana szczęście przyszłą chrzestna maluszka robi cuda
Tylko muszę się na wzory i kolory zdecydować i mi uszyje
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania ale z tym się zgłaszam jakoś wcześniej ? Bo wiem, że moje koleżanki miały np ustalony konkretny dzień na CC czyli musiały być na porodówce wcześniej żeby im ten termin ustalili. Podpytam w lutym moją gin jak to ma wyglądać. Poza tym muszę spytać kiedy mają mi ten szew zdejmować .. Boję się tylko, że cała akcja porodowa zacznie się wcześniej jak jeszcze szew będzie na szyjce i co wtedy
Wercia hihihimusi być słodka ta sówka
a sukieneczka cudna!
-
liloe wrote:
Shimmer Jedo 2015 różni się od Jedo 2014 kolorystyką i torbą. Próbniki nowych obić pojawią się w sklepach nie wcześniej niż pod koniec przyszłego tygodnia.
Liloe dziękija w przyszlym tygodniu jadę do sklepu dudek dla dzieci bo tam mają te carery
ciekawe czy będą mieć już nowe kolory i ciekawe czy ten kolor który ja wybrałam będzie też w nowej kolekcji i ciekawe czy ta nowa torba jest fajniejsza niż stara??? ten fyn to jedyny wózek, który zmacany dalej mi się podoba. Te carery jeszcze chcę zobaczyć bo na zdjęciu są ładne bardzo.
Fasia ja też się masakrycznie boję ccnigdy nie miałam nawet zabiegu głupiego
i od początku ciąży moim największym strachem było właśnie cc
u mnie pewnie w lutym się wyjaśni czy cc czy są jakiekolwiek mozliwości sn.
-
Fasia wrote:Ania ale z tym się zgłaszam jakoś wcześniej ? Bo wiem, że moje koleżanki miały np ustalony konkretny dzień na CC czyli musiały być na porodówce wcześniej żeby im ten termin ustalili. Podpytam w lutym moją gin jak to ma wyglądać. Poza tym muszę spytać kiedy mają mi ten szew zdejmować .. Boję się tylko, że cała akcja porodowa zacznie się wcześniej jak jeszcze szew będzie na szyjce i co wtedy
Wercia hihihimusi być słodka ta sówka
a sukieneczka cudna!
Faśka spokojnie, Twoja gin Ci wszystko powie, kiedy masz się zgłosić do szpitala. A wspominała Ci kiedy powinnaś mieć cc, tzn w jakim tyg? -
nick nieaktualny
-
Aniu nie rozmawiałyśmy na tak odległe tematy. My moją ciążę przechodzimy etapami. Teraz kolejnym jest 31tc i podanie sterydów na płucka. Pewnie wtedy pogadam z nią na temat ewentualnej cesarki i jakiegoś orientacyjnego terminu.
Shimmer - witaj w klubie przerażonych przed cc ... u Ciebie chodzi tylko u ułożenie małej? Ma jeszcze troszkę czasu więc może się przekręci i urodzisz SNtego Ci zyczę!