X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    A Fasiu co jak nie mam nadanego NIP? Mam tylko od pracodawcy,który np podaje do zwolnień itd. swojego nie zakładałam nigdy. Kurcze zielona jestem nic tam nie wpisałam i zatwierdziłam mam nadzieje,że będzie oki

Ale jak to nie masz nadanego NIPu? To jak się rozliczasz w Urzędzie Skarbowym? Chyba, że się jeszcze nie rozliczałaś, ale to i tak w tym roku będziesz chyba musiała, więc leź do Urzędu Skarbowego i wyrób. Bezpłatne to chyba jest. :)

Dziewczyny, a jakie to są standardowe wymiary tych tetrowych? Żebym za małych nie kupiła. :P Te z gemini dobre jakościowo wypadają? :)
    Ja mam kilka (z 4-5 w paczce od kuzynki, zamierzałam dokupić jeszcze 10 białych i z 5 kolor/flanelka), ale tak was czytam i to chyba za dużo. :P Domówię 5 białych i 5 kolor/flanela. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 12:44

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha fajne pieluszki:) widzę że masz sporo flanelek:) chcesz dokupić kolorową do przykrywania? patrzę na Twoje i myślę po co skoro masz takie piękne kolorowe flanelki??:) ja bym używała te co masz:) i te z ikea też:)

FASIA flanelki są do różnych rzeczy:) na przykład mi głónie chodzi o przytulaczka:) moja starsza miała i tej tez dam niech się pytula:D
    aleś pospała:D hehe

RUDZIU kochana wejdz sobie na www.ufranciszka.pl i tam są te mydełka, myślę że spokojnie możesz sobie zamówić z dostawą do domu.
    a może ten ruivanol? albo maść nagietkowa?? po prostu coś co goi rany, no i pytanie czy wietrzysz to miejsce, czy w ogóle jest stały najlepiej dostęp powietrza? chyba że sie nie da bo rana jest tam głębiej?
    jeśli ją widać to ja bym stawiała na wietrzenie, a może tantum rossa?
    ehhh bidulko, nawet mnie ominęło to że musisz mieć cesarkę. nie przejmuj się,wszstko będzie dobrze zobaczysz:)

nip nadają w US. a może zamiast nipu spróbować wpisać pesel? przecież nip nie jest wymagany chyba dla przeciętnego kowalskiego?

mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zaczęłam pracę w styczniu 2014. Umowe o prace od 1 czerwca mam więc w tym roku będę się rozliczała.Skoczę w środę do urzędu i się dowiem co i jak hehe

mantissa lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANKA to obowiązkowe USG to na pewno nie u mnie... ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kobietki za rady,jutro podpytam jeszczd polozna czy w ogole moge cos z tym sama robic.. ale najpierw i tak wymaz musze zrobic zeby zobaczyc co tam w ogole siedzi
    .. a zeby wietrzyć rane to musialabym bez majtek lezec z noga w gorze :P heh ale staram sie po domu chodzic w samych majtach zeby jakos oddychac tam moglo..

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziu Antybiotyk chyba nie jest przeciwwskazaniem do karmienia piersią tak że spokojnie.

Ania a czemu się nie pieluchuje??
    trochę dziwne, ja zamierzam pieluszkę dawać miedzy nóżki przez pierwsze tygodnie bo po pierwsze ja mam wrodzone zwyrodnienie stawów biodrowych, mąż miał ale wyleczone, nasza córka miała i nikt nawet nie zlecił mi usg, sama istynktownie poszłam i zrobiłam prywatnie. i co? poduszka frejki na 2.5 miesiąca, to dopiero wyzwanie, a pielucha między nogi raczej zła nie jest, i nie ma co wmawiać przyszłym mamom że tak się nie robi. owszem robi się nadal, i ja zamierzam, bo nie będę wiecznie dziecka w żabę układała, to też oczywiście ale powiedzmy będę starej daty i tą pieluchę włożę, na pewno dziecku krzywdy nie zrobię.

Rudzia, mantissa, Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwonilam się do ZUS w sprawie tego macierzyńskiego gdy się pracuje na zastępstwo i będę miała!!! :) bo jeśli poród następuje w trakcie trwania umowy to ma się prawo do normalnego zasiłku macierzyńskiego :) jeeeeest:) ale się ciesze

mantissa, Gosha, Robotka1, Agusiek89, CzaryMary, Ewelcia, Fasia, Ida, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziu wystarczy że leżysz pod kocykiem lub kołderką bez majtek i rozchylasz nogi:)
    wiem że to nie komfortowe ale jeśli znajdziesz chwilę dla siebie to myślę że warto dupsko maksymalnie przewietrzyć:D

Rudzia, mantissa, Agusiek89, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj yo by bylo super!!! Nie chcialabym karmic jej mm od poczatku ...

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama nie musisz mieć już nr NIP.; Nie jest obowiązkowy.
    Nie nadają go też tak jak kiedyś przy umowie o pracę czy rozliczeniu.
    Ja rozliczam się dopiero od tamtego roku i nie potrzebny jest do tego nip. Aktualnie wystarczy twój nr pesel i po nim szukają cię w zusie skarbówce itd.
    Jeśli ktoś chce może złożyć wniosek o nadanie nipu. Ja tego nie zrobiłam i wszędzie podaję tylko pesel. :)
    Na stronie zusu - pue też wystarczy twój pesel :)

Widziałam, że o tym pisałyście więc pomyślałam, że pomogę skoro czytam was na bieżąco :P

hwesta, Anka1501, weronika86, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    ANKA to obowiązkowe USG to na pewno nie u mnie... ;)

Pediatre możesz chyba poprosić o skierowani? W każdym razie u nas się tego od dawna nie robi.

• mantissa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to w Rossmanie wkładki higieniczne w promocji. :P
    Carefree Wkładki Aloe - Fresh 48\58 szt za 8,99 zł i Facelle za 3,99 zł. :P I płyn do kąpieli Babydream dla mam w promocji też. :)

A w ogóle jutro mam usg. :) Zapomniałam się pochwalić. :)

Rudzia trzymaj się tam, wiem, że wkurza, że to się wszystko tak pokiełbasiło, ale co zrobić. Zdrowie najwazniejsze, więc głowa do góry. Jakoś to się ułoży. :)

Anka1501, Gosha, shimmer_lip, Eweliśka, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Rudziu Antybiotyk chyba nie jest przeciwwskazaniem do karmienia piersią tak że spokojnie.

Ania a czemu się nie pieluchuje??
    trochę dziwne, ja zamierzam pieluszkę dawać miedzy nóżki przez pierwsze tygodnie bo po pierwsze ja mam wrodzone zwyrodnienie stawów biodrowych, mąż miał ale wyleczone, nasza córka miała i nikt nawet nie zlecił mi usg, sama istynktownie poszłam i zrobiłam prywatnie. i co? poduszka frejki na 2.5 miesiąca, to dopiero wyzwanie, a pielucha między nogi raczej zła nie jest, i nie ma co wmawiać przyszłym mamom że tak się nie robi. owszem robi się nadal, i ja zamierzam, bo nie będę wiecznie dziecka w żabę układała, to też oczywiście ale powiedzmy będę starej daty i tą pieluchę włożę, na pewno dziecku krzywdy nie zrobię.

Robotka pewnie, że krzywdy nie zrobi ale pediatrzy już tego nie zalecają bo układanie w zabę lepszy efekt daje. Pewnie, że możesz pieluchowac skoro występują u Was tego typu problemy.

• Gosha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Pediatre możesz chyba poprosić o skierowani? W każdym razie u nas się tego od dawna nie robi.
    Ehhh dla świetego spokoju bede wkładać ta pieluchę na jakas godzinke dziennie i juz... A pediatrę na pewno moge poprosić, tylko liczę ze nie bede miała co do tego powodu, tutaj pediatra z pielęgniarka oglądają dzidzie i jak widza ze wszystko ok to nie kierują dalej. Moze i dobre podejście, ale dzieciaki w wózkach w kaskach jeżdżą, pisałam wam kiedyś, hihi ;) co kraj to obyczaj by sie chciało napisać, ale co kraj to inna opieka medyczna na pewno :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowałam paczkę z Gemini i synek jest szczęśliwy :D cała masa folii bąbelkowej :D

Gosha, iwonka1077, mantissa, Robotka1, Agusiek89, Eweliśka, CzaryMary, MartaAlvi, liloe, weronika86, sylvia007, Ewelcia, Fasia, Angela89, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hheh Anka miałam to pisać:) przesyłka mega zabezpieczona aż do przesady, foli multum:P

a mi się czasem wydaje że pediatrom i lekarzom to się w głowach przewraca ciągle zmieniają normy, standardy itp. było dobrze to po co to psuć??

Gosha chyba godzinka dziennie to mało efektywne:) pieluszma ma jedynie wymuszać pozycję żabki a nie na siłę te nogi rozciągać :)

oj uwierz mi że nawet dokładne oględziny dziecka nie stwierdzą czy biodra są w porządku. no bo u mnie to wszystko bylo u córy. dopiero usg coś pokazało. a było na prawdę nie fajnie.
    usg wciąż nie jest standardem a myslę że powinno być, dlatego dziewczyny jeśli wam nie zlecą od razu to podpytajcie o nie potem a jak nie to same zróbcie na własną rękę, koszt nie duży a może uratować bioderka waszych dzieci:)

za moich czasów wkładało się na siłę dzieci w gips i ja w takim gipsie byłam do 2rż! i co? nic to nie dało.....ehhhh

weronika86 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Jak coś to w Rossmanie wkładki higieniczne w promocji. :P
    Carefree Wkładki Aloe - Fresh 48\58 szt za 8,99 zł i Facelle za 3,99 zł. :P I płyn do kąpieli Babydream dla mam w promocji też. :)

A w ogóle jutro mam usg. :) Zapomniałam się pochwalić. :)

Rudzia trzymaj się tam, wiem, że wkurza, że to się wszystko tak pokiełbasiło, ale co zrobić. Zdrowie najwazniejsze, więc głowa do góry. Jakoś to się ułoży. :)
    O to może wyciągnę męża :) bo jeszcze w tym miesiącu nie przeciągnęłam swojej magicznej karty i w końcu mi się przeterminuje zanim zacznę z niej korzystać :D

Gosha, Robotka1 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że USG bioderek jest obowiązkowe już wszędzie. U nas już od paru lat jest. Ja nie zamierzam pieluchować chyba, że coś by było nie tak. Przy starszym wystarczyło kładzenie na brzuszku wg wskazań pediatry (swoją drogą jakie przy tym bąki walił to szok :D) a lekarz od USG mówił, że bioderka idealne. :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam podkłady poporodowe seni i wyglądają na bardziej "komfortowe" od bella mama :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Anka ja właśnie patrzę a pakę i mam tam bella ale Nova Maxi i coś się zastanawiam czy nie za małe:)
    z seni mam też takie 40x60 pod dupsko:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 2131 2132 2133 2134 2135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ