Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MłodaDama wrote:A Fasiu co jak nie mam nadanego NIP? Mam tylko od pracodawcy,który np podaje do zwolnień itd. swojego nie zakładałam nigdy. Kurcze zielona jestem nic tam nie wpisałam i zatwierdziłam mam nadzieje,że będzie oki
Ale jak to nie masz nadanego NIPu? To jak się rozliczasz w Urzędzie Skarbowym? Chyba, że się jeszcze nie rozliczałaś, ale to i tak w tym roku będziesz chyba musiała, więc leź do Urzędu Skarbowego i wyrób. Bezpłatne to chyba jest.
Dziewczyny, a jakie to są standardowe wymiary tych tetrowych? Żebym za małych nie kupiła.Te z gemini dobre jakościowo wypadają?
Ja mam kilka (z 4-5 w paczce od kuzynki, zamierzałam dokupić jeszcze 10 białych i z 5 kolor/flanelka), ale tak was czytam i to chyba za dużo.Domówię 5 białych i 5 kolor/flanela.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 12:44
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Gosha fajne pieluszki:) widzę że masz sporo flanelek:) chcesz dokupić kolorową do przykrywania? patrzę na Twoje i myślę po co skoro masz takie piękne kolorowe flanelki??
ja bym używała te co masz:) i te z ikea też
FASIA flanelki są do różnych rzeczy:) na przykład mi głónie chodzi o przytulaczka:) moja starsza miała i tej tez dam niech się pytula:D
aleś pospała:D hehe
RUDZIU kochana wejdz sobie na www.ufranciszka.pl i tam są te mydełka, myślę że spokojnie możesz sobie zamówić z dostawą do domu.
a może ten ruivanol? albo maść nagietkowa?? po prostu coś co goi rany, no i pytanie czy wietrzysz to miejsce, czy w ogóle jest stały najlepiej dostęp powietrza? chyba że sie nie da bo rana jest tam głębiej?
jeśli ją widać to ja bym stawiała na wietrzenie, a może tantum rossa?
ehhh bidulko, nawet mnie ominęło to że musisz mieć cesarkę. nie przejmuj się,wszstko będzie dobrze zobaczysz:)
nip nadają w US. a może zamiast nipu spróbować wpisać pesel? przecież nip nie jest wymagany chyba dla przeciętnego kowalskiego?mantissa, Gosha lubią tę wiadomość
-
No ja zaczęłam pracę w styczniu 2014. Umowe o prace od 1 czerwca mam więc w tym roku będę się rozliczała.Skoczę w środę do urzędu i się dowiem co i jak hehe
mantissa lubi tę wiadomość
-
Dzieki Kobietki za rady,jutro podpytam jeszczd polozna czy w ogole moge cos z tym sama robic.. ale najpierw i tak wymaz musze zrobic zeby zobaczyc co tam w ogole siedzi
.. a zeby wietrzyć rane to musialabym bez majtek lezec z noga w gorzeheh ale staram sie po domu chodzic w samych majtach zeby jakos oddychac tam moglo..
-
Rudziu Antybiotyk chyba nie jest przeciwwskazaniem do karmienia piersią tak że spokojnie.
Ania a czemu się nie pieluchuje??
trochę dziwne, ja zamierzam pieluszkę dawać miedzy nóżki przez pierwsze tygodnie bo po pierwsze ja mam wrodzone zwyrodnienie stawów biodrowych, mąż miał ale wyleczone, nasza córka miała i nikt nawet nie zlecił mi usg, sama istynktownie poszłam i zrobiłam prywatnie. i co? poduszka frejki na 2.5 miesiąca, to dopiero wyzwanie, a pielucha między nogi raczej zła nie jest, i nie ma co wmawiać przyszłym mamom że tak się nie robi. owszem robi się nadal, i ja zamierzam, bo nie będę wiecznie dziecka w żabę układała, to też oczywiście ale powiedzmy będę starej daty i tą pieluchę włożę, na pewno dziecku krzywdy nie zrobię.Rudzia, mantissa, Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDodzwonilam się do ZUS w sprawie tego macierzyńskiego gdy się pracuje na zastępstwo i będę miała!!!
bo jeśli poród następuje w trakcie trwania umowy to ma się prawo do normalnego zasiłku macierzyńskiego
jeeeeest:) ale się ciesze
mantissa, Gosha, Robotka1, Agusiek89, CzaryMary, Ewelcia, Fasia, Ida, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Rudziu wystarczy że leżysz pod kocykiem lub kołderką bez majtek i rozchylasz nogi:)
wiem że to nie komfortowe ale jeśli znajdziesz chwilę dla siebie to myślę że warto dupsko maksymalnie przewietrzyćRudzia, mantissa, Agusiek89, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość
-
MłodaDama nie musisz mieć już nr NIP.; Nie jest obowiązkowy.
Nie nadają go też tak jak kiedyś przy umowie o pracę czy rozliczeniu.
Ja rozliczam się dopiero od tamtego roku i nie potrzebny jest do tego nip. Aktualnie wystarczy twój nr pesel i po nim szukają cię w zusie skarbówce itd.
Jeśli ktoś chce może złożyć wniosek o nadanie nipu. Ja tego nie zrobiłam i wszędzie podaję tylko pesel.
Na stronie zusu - pue też wystarczy twój pesel
Widziałam, że o tym pisałyście więc pomyślałam, że pomogę skoro czytam was na bieżącohwesta, Anka1501, weronika86, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
[/url]
-
Jak coś to w Rossmanie wkładki higieniczne w promocji.
Carefree Wkładki Aloe - Fresh 48\58 szt za 8,99 zł i Facelle za 3,99 zł.I płyn do kąpieli Babydream dla mam w promocji też.
A w ogóle jutro mam usg.Zapomniałam się pochwalić.
Rudzia trzymaj się tam, wiem, że wkurza, że to się wszystko tak pokiełbasiło, ale co zrobić. Zdrowie najwazniejsze, więc głowa do góry. Jakoś to się ułoży.Anka1501, Gosha, shimmer_lip, Eweliśka, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:Rudziu Antybiotyk chyba nie jest przeciwwskazaniem do karmienia piersią tak że spokojnie.
Ania a czemu się nie pieluchuje??
trochę dziwne, ja zamierzam pieluszkę dawać miedzy nóżki przez pierwsze tygodnie bo po pierwsze ja mam wrodzone zwyrodnienie stawów biodrowych, mąż miał ale wyleczone, nasza córka miała i nikt nawet nie zlecił mi usg, sama istynktownie poszłam i zrobiłam prywatnie. i co? poduszka frejki na 2.5 miesiąca, to dopiero wyzwanie, a pielucha między nogi raczej zła nie jest, i nie ma co wmawiać przyszłym mamom że tak się nie robi. owszem robi się nadal, i ja zamierzam, bo nie będę wiecznie dziecka w żabę układała, to też oczywiście ale powiedzmy będę starej daty i tą pieluchę włożę, na pewno dziecku krzywdy nie zrobię.
Robotka pewnie, że krzywdy nie zrobi ale pediatrzy już tego nie zalecają bo układanie w zabę lepszy efekt daje. Pewnie, że możesz pieluchowac skoro występują u Was tego typu problemy. -
Anka1501 wrote:Pediatre możesz chyba poprosić o skierowani? W każdym razie u nas się tego od dawna nie robi.
co kraj to obyczaj by sie chciało napisać, ale co kraj to inna opieka medyczna na pewno
-
Rozpakowałam paczkę z Gemini i synek jest szczęśliwy
cała masa folii bąbelkowej
Gosha, iwonka1077, mantissa, Robotka1, Agusiek89, Eweliśka, CzaryMary, MartaAlvi, liloe, weronika86, sylvia007, Ewelcia, Fasia, Angela89, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
hheh Anka miałam to pisać
przesyłka mega zabezpieczona aż do przesady, foli multum:P
a mi się czasem wydaje że pediatrom i lekarzom to się w głowach przewraca ciągle zmieniają normy, standardy itp. było dobrze to po co to psuć??
Gosha chyba godzinka dziennie to mało efektywne:) pieluszma ma jedynie wymuszać pozycję żabki a nie na siłę te nogi rozciągać
oj uwierz mi że nawet dokładne oględziny dziecka nie stwierdzą czy biodra są w porządku. no bo u mnie to wszystko bylo u córy. dopiero usg coś pokazało. a było na prawdę nie fajnie.
usg wciąż nie jest standardem a myslę że powinno być, dlatego dziewczyny jeśli wam nie zlecą od razu to podpytajcie o nie potem a jak nie to same zróbcie na własną rękę, koszt nie duży a może uratować bioderka waszych dzieci:)
za moich czasów wkładało się na siłę dzieci w gips i ja w takim gipsie byłam do 2rż! i co? nic to nie dało.....ehhhhweronika86 lubi tę wiadomość
-
mantissa wrote:Jak coś to w Rossmanie wkładki higieniczne w promocji.
Carefree Wkładki Aloe - Fresh 48\58 szt za 8,99 zł i Facelle za 3,99 zł.I płyn do kąpieli Babydream dla mam w promocji też.
A w ogóle jutro mam usg.Zapomniałam się pochwalić.
Rudzia trzymaj się tam, wiem, że wkurza, że to się wszystko tak pokiełbasiło, ale co zrobić. Zdrowie najwazniejsze, więc głowa do góry. Jakoś to się ułoży.bo jeszcze w tym miesiącu nie przeciągnęłam swojej magicznej karty i w końcu mi się przeterminuje zanim zacznę z niej korzystać
Gosha, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
Myślałam, że USG bioderek jest obowiązkowe już wszędzie. U nas już od paru lat jest. Ja nie zamierzam pieluchować chyba, że coś by było nie tak. Przy starszym wystarczyło kładzenie na brzuszku wg wskazań pediatry (swoją drogą jakie przy tym bąki walił to szok
) a lekarz od USG mówił, że bioderka idealne.