Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyok dziewczątka. Idę na to USG .... Trzymajcie kciuki bo jakoś wyjatkowo mam dzisiaj pietra
wczesniej jeszcze powłoczę się po sklepach.
Miłego dzionkashimmer_lip, hwesta, Eweliśka, Anka1501, mantissa, Robotka1, iwonka1077, Gosha, weronika86, sylvia007, Ewelcia, Fasia, Angela89, Agusiek89, misia83 lubią tę wiadomość
-
MłodaDama wrote:No ja zaczęłam pracę w styczniu 2014. Umowe o prace od 1 czerwca mam więc w tym roku będę się rozliczała.Skoczę w środę do urzędu i się dowiem co i jak hehe
Nie ma juz obowiązku posiadania numeru NIP od jakiegos czasu i przy rozliczeniach i innych tego typu rzeczach mozesz swobodnie uzywac PESELu.sylvia007 lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:kurcze Anka ja właśnie patrzę a pakę i mam tam bella ale Nova Maxi i coś się zastanawiam czy nie za małe:)
z seni mam też takie 40x60 pod dupsko:)
Ja wzięłam Seni 60x60 a podkłady seni są fajne, cieńsze od bella mama i mają masek przylepny. -
adk_1989 wrote:Nie ma juz obowiązku posiadania numeru NIP od jakiegos czasu i przy rozliczeniach i innych tego typu rzeczach mozesz swobodnie uzywac PESELu.
No racja ale to od niedawna. Przypomniałam sobie, że nie mogłam się rozliczyć rok temu na podstawie nr PESEL bo miałam dochód z etatu i z własnej firmy. -
nick nieaktualny
-
Ida wrote:Cześć dziewczyny. Wczoraj spałam bardzo kiepsko, ale dziś sobie odbiłam i spałam do 11.30...
Byliśmy wczoraj u tych znajomych, którzy mają dzieci. Okazało się, że dziewczynki nie mają 3 latka i 4 miesiące, tylko 6 lat i 3 miesiąceTak to jest jak się mąż ma czegoś dowiedzieć
Ale kupiliśmy starszej kolorowankę a młodszej gryzak i były zadowolone
Z obserwacji 3-miesięcznego dziecka i rad jego rodziców:
-smoczek to nie samo zło, może wiele pomóc i nie należy się go bać
-nie zrywać się na każde kwęknięcie dziecka, czasami potrafi samo się uspokoić
-kolki to nie zawsze krzyk i wrzask, a lekkie marudzenie dziecka
-Epsumisan czy SabSimplex(to to samo tylko dawka większa) trzeba mieć
-3-miesięczne dziecko śpi położone do łóżeczka absolutnie bez żadnej pościeli, kocyka czy nawet otulenia pieluszką, da się
-leżaczek-bujaczek jest przydatny, ale nie niezbędny
-karmienie dziecka na pewno nie z zegarkiem w ręku
-zasypanie najlepsze u tatusia na rękach
-nosić i bujać ile dziecko potrzebuje
-nie dać się zwariować - odnośnie wszystkiego
-młodzi rodzice naprawdę potrafią rozmawiać o czymś innym niż dzieci
-przy drugim dziecku podobno o wiele łatwiej o lajt
To tak z obserwacji podczas wczorajszej wizyty
-
ida szybkie przeszkolenie widze
madre rady
ja kuzwa siedze w magazynie po sprzet do studia..jeszcze z 1,5hr ibede w domu..kuzwa 2hr jazdy! bede przejezdzac kolo supermarketu to zonacze tez za podpachami bo tm najtansze i pi otwrciu widac ze idealne... jednak nie kupuje tych workow prozniowych, zakupie za 2 tyg po wszysykich oplatach...najpierw oplaty! wera opanuj sie...nie chce jedneho duzego worka tylko bardziej sie oplaca calg zestaw 24szt od meega wielkiego wora jam na posciel czy materac do malhch 45,50cm..wiec wyatarczy nie tylko na rzeczy malej ale tez na nasze w czasie wyprowadzki..tylko to jednak 50f... najpierw oplaty...domek zaplacony, studio do konca tygodnia, 2 mniejsze rachunki i 1400f nie moje..poczekam z tymi workami, nie pali sie!
Ida, KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość
-
Hehe Ida najlepsze obserwacje są na swoim pierwszym dziecku
U nas nigdy kolek nie było ani zadnych innych problemów brzuszkowych a syn ma już 3 i poł roku. Nigdy go brzuch nie bolał. Ja nic na kolki nie kupuję, będze trzeba to się kupi
weronika86, Ida lubią tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Hehe Ida najlepsze obserwacje są na swoim pierwszym dziecku
U nas nigdy kolek nie było ani zadnych innych problemów brzuszkowych a syn ma już 3 i poł roku. Nigdy go brzuch nie bolał. Ja nic na kolki nie kupuję, będze trzeba to się kupiAnka1501 lubi tę wiadomość
-
weronika86 wrote:ja tez sie nie nastawiam ze kokki beda, przy synku nie bylo..karmilam go krotko bo 3,4tyg piersia ale boli zadnych nie mial wogole, nie trzymalam zadnej diety specjalnej... mam bliski tesco24 i sa tam pierdziolki na kolki wiev jam cos to sie wyskoczy
Ja karmiłam 20 miesięcy i dietę tylko na początku może ze 2 miesiące trzymałam. Ale nasz syn to wyjątkowy egzemplarzlubi ostre jedzenie nawet
Wiadomo nie jakieś mega ale lubi ostrzejsze rzeczy a nie mdłe.
Smoczków uspokajających też nie zamierzam kupować. Butelkę może jedna 260ml ale tylko dlatego, że w maju jedziemy na komunię mojej chrześnicy i mały zostanie z opiekunkaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:07
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam pięknie , Ignaś rosnie jak na drożdżach
nóżki i rączki miał przy główce dziś ,ułożenie pośladkowe nie przykręcił się
niewiem chyba ma czas jeszcze jak myślicie czynszu tak zostanie . Wszystko dobrze pomierzone sprawdzone :)no i coś mniej wód mam ale mam się nie martwić tym następny scan mam 27 by zobaczyć wody .
Anka1501, Eweliśka, liloe, Ida, Rudzia, Fasia, Robotka1, Lali, Agusiek89, MartaAlvi, Gosha, CzaryMary lubią tę wiadomość