Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:20

Anka1501, nick nieaktualny, weronika86 lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Chciałabym kupić naklejki na ścianę (sówki ;)) ale takie, żeby po ewentualnym odklejeniu farba nie zeszła... ma ktoś doświadczenie w tym temacie?

Są takie wielokrotnego użytku

Anka1501 lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Krysti to super :) jeszcze dużo czasu ma na przekręcenie wiec nic się nie martw. A Ty czasem nie masz mieć cc?
    Dzis lekarza nie było tylko lekarka na następniej wizycie juz lekarz mi wszystko powie co i jak :/

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Są takie wielokrotnego użytku

To super. Nie chce, żeby mi farba odpadła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wagi mi tez nie powiedziała tylko pogranicze ze od 666 do 1 666 nie podają wagi tu :/ tylko pogranicze maszyna wylicza :/

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Witam pięknie , Ignaś rosnie jak na drożdżach :) nóżki i rączki miał przy główce dziś ,ułożenie pośladkowe nie przykręcił się :D niewiem chyba ma czas jeszcze jak myślicie czynszu tak zostanie . Wszystko dobrze pomierzone sprawdzone :)no i coś mniej wód mam ale mam się nie martwić tym następny scan mam 27 by zobaczyć wody .
    Krysti to pochwal się jaki Ignaś już duży!!! :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:20

nick nieaktualny, Fasia, iwonka1077, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff jakoś nadrobiłam ale pewnie i tak się do wszystkiego nie odniosę bo zampomniałam już co miałam napisać :P

Jeśli chodzi o pieluchy to jak mam 20 szt dla dwójki! + po 2 flanelowe i po 2 bambusowe. Kurdę zastanawiam się czy nie za mało. Tzn i tak pewnie będę musiała dokupić ale zakładałam że dokupię je za jakieś 2 msc jak przyjdzie ewentualna pora pieluchowania.
    Co do pieluchowania właśnie to moja znajoma nie wiązała bo lekarz nie kazał a teraz z tym maluszkiem jeździ po ortopedach bo jej woda w stawie biodrowym się zbiera. Lekarz kazał zacząć chociaż już pewnie za późno :/

Gosha - sofa extra. Zwróć tyko uwagę na materiał żeby z praniem nie było problemu. Ja kupiłąm narożnik i okazuje się że każdą plamę na nim widać :/

Co do piwa to gdyby nie Bavaria to bym umarła normalnie. Mam taką ochotę na piwo w ciąży że szok! Normalnie nie umiem się powstrzymać także dobrze że jest taka Bavaria 0,0% :)

Któraś pytała o firany i zasłony. Ja długo myślałam co zrobić w pokoju chłopców bo w końcu przez jakiś czas będzie to też nasz pokój. W końcu kupiłam zwykłe białe firanki takie muślinowe, grubszą jednokolorową - beżowo-szarą zasłonę i związałam je paskiem na którym przywiesze ozdoby filcowe. Jak skończę to pokażę zdjęcia.

Pozatym przyszły mi piżamki i są super :) Będę seksi mamą na oddziale :P

Anka1501, Fasia, mantissa, iwonka1077, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    O matko ładne pogranicze - kg różnicy między dolną granicą i górną. Prowadzenie ciąży w Szkocji/GB zadziwia mnie coraz bardziej ;)

Ale u nas jest tak samo. Usg pokaże np. 1250 ale jest +/- kilkaset gram wiec nie ma to znaczenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie nóżką ruszał haha :) ,najgorsze bylo to jak skączyla usg i podnieść mnie moj musial kręgosłup tak mnie bolał strasznie jak kaleka :) a i mówiła ze jak sie podnosić z łóżka i wogole To na bocznej pozycji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    O matko ładne pogranicze - kg różnicy między dolną granicą i górną. Prowadzenie ciąży w Szkocji/GB zadziwia mnie coraz bardziej ;)
    No mnie tez zaskoczyła niestety tak tu jest wychodzi wszystko w praniu :/

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia dlatego każą kłaść często na brzuszku w pozycję żabki zamiast pieluchowania ale trzeba tego pilnować. Poza tym woda w biodrach to inna przyczyna raczej

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://planetadziecka.pl/naklejki-na-sciane-skip-hop

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzięki Krysti przypomniała sobie, że mam usg za tydzień!!! Zupełnie mi z głowy wyleciało :-)
    Co do pieluszkowania to ja przy Gabi nie musiałam i teraz też mam nadzieję, że nie będę musiała. Prawdą jest to co pisze Ania, trzeba dziecko kłaść na brzuszku i to już takie 2-3 tyg. I nie na 10-15 minut tylko na dłużej. Z tygodnia na tydzień zwiększać ten czas przebywania na brzuszku i nie przerażać się tym, że dzidzi się to nie podoba. W końcu się przyzwyczai do tej pozycji, a przynosi ona same pozytywne skutki dla dziecka.

Anka1501, nick nieaktualny, Fasia, Ewelcia lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia 26tego masz? Ja miałam mieć 26 ale przeniosłam na 28.01 bo mój nie mógł 26. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignaś <3 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/867e39b33550.jpg tu jak by się uśmiechał haha http://naforum.zapodaj.net/thumbs/19e6ca0a2d24.jpg a tu nózka :) Nie wyrazne takie ale pochwale się :)

nick nieaktualny, Anka1501, sylvia007, Fasia, mantissa, Ida, Rudzia, iwonka1077, Lali, nick nieaktualny, Gosha, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg 3 trymestru 23 :) 4 dni i zobaczę moją Niunie :)

nick nieaktualny, Anka1501, sylvia007, Ola89, Rudzia, Gosha lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Sylvia 26tego masz? Ja miałam mieć 26 ale przeniosłam na 28.01 bo mój nie mógł 26. :)
    Tak :-) no właśnie miałyśmy mieć razem, ją jeszcze w tamtym tyg pisałam o tym, a jakoś teraz zupełnie zapomniałam. Ja idę sama, bo mąż w pracy będzie, ale zapisze się w luxmedzie to sobie Ninkę tam poogląda :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:43

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresuje mnie tu ta ciąza im blizej porodu to normalnie mam ochote w prywatnej klinice rodzic za Aberdeen .

‹‹ 2133 2134 2135 2136 2137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ