X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przerażona ilością wydanych w tym miesiącu pieniędzy ... 14 stycznia dostałam wypłatę i już jej nie mam :O masakra .. Na przyszły miesiąc zostaje chyba tylko fotelik i materac do kosza Mojżesza i to wsio z tych najważniejszych rzeczy. Reszta wyjdzie w praniu do dokupienia .. Czyli od dziś oszczędzanie do kolejnej wypłaty za miesiąc :/

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a z wodami jak jest pic jeszcze wiecej wody czy co! Zeby się poprawilo bo ja zaraz w neta wejde i zaczne czytac glupoty .

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Stresuje mnie tu ta ciąza im blizej porodu to normalnie mam ochote w prywatnej klinice rodzic za Aberdeen .

Krysti wszystko będzie dobrze. Dlaczego się stresujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Jestem przerażona ilością wydanych w tym miesiącu pieniędzy ... 14 stycznia dostałam wypłatę i już jej nie mam :O masakra .. Na przyszły miesiąc zostaje chyba tylko fotelik i materac do kosza Mojżesza i to wsio z tych najważniejszych rzeczy. Reszta wyjdzie w praniu do dokupienia .. Czyli od dziś oszczędzanie do kolejnej wypłaty za miesiąc :/
    Fasiu to wydatki mialas spore skoro juz po wyplacie ,w pl drogo jest bardzo i pieniądz idzie .

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti pij dużo wody niegazowanej i nic się nie stresuj.

Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Fasia witaj w klubie przerażonych :-) Ja już na dziewuszki swoje w tym miesiącu wydała 2,5 tyś. A jeszcze chcę kupić część rzeczy z listy wyprawkowej kupić w tym tyg za ok 200zł. Resztę zakupów zostawię na luty, a w marcu chcę już tylko huśtawkę kupić i materacyk do łóżeczka

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Witam pięknie , Ignaś rosnie jak na drożdżach :) nóżki i rączki miał przy główce dziś ,ułożenie pośladkowe nie przykręcił się :D niewiem chyba ma czas jeszcze jak myślicie czynszu tak zostanie . Wszystko dobrze pomierzone sprawdzone :)no i coś mniej wód mam ale mam się nie martwić tym następny scan mam 27 by zobaczyć wody .

No to z wodami masz podobnie jak ja. Tez w granicach ale bliżej dolnej pewnie? Kazali Ci cos na to robić?

relgwn15ds2ncxvn.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Dziewczyny a z wodami jak jest pic jeszcze wiecej wody czy co! Zeby się poprawilo bo ja zaraz w neta wejde i zaczne czytac glupoty .
    Podobno na naszym etapie ciąży picie wody już nie pomaga zwiększyć ilości wód :-( woda pomaga we wczesnej ciąży. Ale pij dużo wody, bo to zdrowe i dla Ciebie i dla dzidzi

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:

Kristi nic nie czytaj ja juz ten błąd zrobilam i cala noc nie mogłam spać... Będzie dobrze tylko trzeba kontrolować :)

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesu kopijcie mnie dupsko bo się nie ruszę, niby posprzątałam ale muszę jeszcze ziemniaki na plaki obrać:) córa sobie zażyczyła placki ziemniaczane:)
    mam grzybki z lata to sobie zrobimy sosik:)
    potem pędzę z młodą dowiedzieć się o szkołę tańca no i dniówka zleci, potem mąż wraca z pracy no i wieczór.

Ewelcia koniecznie pochwal się ozdobami filcowymi:)
    u mnie prawdopodobnie nie będzie firanki w ogóle a jak będzie to krótka i w półkole takie jak tęcza:) mam rolety zaciemniające to stawiam że mi wystarczy:) no i będę miec delikatne ozdoby pomponowe w oknie:)

Fasia Ty zamawiałaś materacyk pod konkretny wymiar?? dasz namiary??

Krysti super że wizyta się udała:D Ignaś już całkiem pokaźny:D musisz się nauczyć wstawać z zasadą najpierw nogi potem siup na bok a potem cała reszta:D bo będzie jeszcze gorzej:)
    mi lekarz powiedział że mała ma czas do porodu się przekręcić więc ja mu ufam i tego aż tak bardzo nie przeżywam.
    starsza późno się przekręciła, martwiłam się, oglądałam tv na kolanach i na łokciach-podobno działało:P hehe no i fiknęła w końcu:)

dobra czas się za robotę wziąć, kot śpi przy kominku, grzejniki cieplutkie:) w domu szarawo, jeszcze światła nie włączyłam:) więc pędzę kombinować ten obiadek:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    No to z wodami masz podobnie jak ja. Tez w granicach ale bliżej dolnej pewnie? Kazali Ci cos na to robić?
    Nie powiedzieli bym się nie martwila tym za tydzien mam scan i sorawdzą bo Ignas raczki mial zlozone a jak by mial rozlozone to by lepiej bylo zmierzyc piździe wody .

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Nie powiedzieli bym się nie martwila tym za tydzien mam scan i sorawdzą bo Ignas raczki mial zlozone a jak by mial rozlozone to by lepiej bylo zmierzyc piździe wody .

No mi tez gin kazał się nie martwić teraz IDE na USG za dwa tygodnie 4 lutego i zobaczymy. Jak nie ubyło od ostatniego razu to wszystko jest ok

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Fasia witaj w klubie przerażonych :-) Ja już na dziewuszki swoje w tym miesiącu wydała 2,5 tyś. A jeszcze chcę kupić część rzeczy z listy wyprawkowej kupić w tym tyg za ok 200zł. Resztę zakupów zostawię na luty, a w marcu chcę już tylko huśtawkę kupić i materacyk do łóżeczka

Ja wydałam już 1,5 tys .. ja piernicze :/ Podziwiam osoby, które zostawiają wszystkie zakupy na ostatnią chwilę. Ja już od jakiegoś czasu składuję rzeczy. W tym miesiącu trochę za dużo kupiłam, bo mogłam to rozlożyć no ale jak nie teraz to za miesiąc więc też nie będę narzekać. Natomiast koszty ogromne ... Ty jeszcze coś dokupujesz? Ja stopuję :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lozysko mam nadal na przedniej scianie brzucha .Takze nic się juz nie zmieni ,a i z usg wyszlo ze Ignas o tydzień starszy :) z pomiarów :)szukuje mi się chlop po tatusiu :D

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:17

weronika86, Bambi85 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Fasia Ty zamawiałaś materacyk pod konkretny wymiar?? dasz namiary??

Ja będę zamawiać materacyk ale nie na wymiar. Dziewczyny wrzuciły mi link z materacykiem kokosowym do kosza Mojżesza o wymiarach 75x35 bodajże i taki będę zamawiać w lutym. Myślę, że jak wrzucisz hasło "materac na wymiar" w allegro to coś Ci wyskoczy

Robotka1 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja wydałam już 1,5 tys .. ja piernicze :/ Podziwiam osoby, które zostawiają wszystkie zakupy na ostatnią chwilę. Ja już od jakiegoś czasu składuję rzeczy. W tym miesiącu trochę za dużo kupiłam, bo mogłam to rozlożyć no ale jak nie teraz to za miesiąc więc też nie będę narzekać. Natomiast koszty ogromne ... Ty jeszcze coś dokupujesz? Ja stopuję :D
    Ja chcę kupić jeszcze butelkę+ smoczek, smoczek uspokajacz, pokłady, zawieszkę do smoczka, 2 ręczniki z kapturkiem i może ta torbę z lidla ;-) a i wylicytowałamdzisiaj ogrodniczki dla Ninki :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam sie wyzale, bo mialam nic nie pisac na ten temat i olac, ale sie przejelam tym. W sobote na imieninach bratowa meza mowi do mnie "mozesz wstac?" ja sie pytam "po co?", a ona , ze chce cos zobaczyć i wstalam a ona mowi "ale tobie sie brzuch obnizyl juz! nie powinien" i nie moge przestac o tym myslec ;/ wstawie Wam zaraz zdjecie, powiedzcie mi bo zwariuje ;/

Anka1501, Krysti lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja będę zamawiać materacyk ale nie na wymiar. Dziewczyny wrzuciły mi link z materacykiem kokosowym do kosza Mojżesza o wymiarach 75x35 bodajże i taki będę zamawiać w lutym. Myślę, że jak wrzucisz hasło "materac na wymiar" w allegro to coś Ci wyskoczy
    fenks kochana:) tak własnie zrobię:)

Fasia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia mi został w sumie jeszcze fotelik-nosidełko i materacyk do kosza. Resztę rzeczy raczej mam. Takich najważniejszych, a co trzeba będzie dokupić to już na bieżąco. Wczoraj odkryłam w mojej wielkiej paczce z Anglii, że mam tam zestaw nowiutkich butelek Tommee Tippe Closer To Nature 0+, 3szt, pojemność 260ml, ze smoczkami o wolnym przepływie :D a chciałam kupować chociaż jedną, a tu proszę - mam trzy :D
    Ja ręcznik z kapturkiem kupiłam ostatnio w Biedzie za 8zł :D
    Oo torba z lidla może też się skuszę jak będzie fajna. Na upartego mam więc zobaczymy w czwartek :) Pokaż ogrodniczki! :)

IDA mój też zawsze cały obładowany z zakupów wraca i nie pozwala mi niczego nosić. Trochę mnie to irytuje :P No ale wiem, że ma rację :)
    Fajnie, że tak Wam się kasa posypała z kilku stron. Dobrze, bo wydatków jak widzę macie jeszcze sporo :) Zrób sobie listę, rozplanuj co w którym miesiącu - to serio pomaga :)

Ida, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 2134 2135 2136 2137 2138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ