WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka gratuluje 29ego thgodnia!

haneczka lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziuniu jak mnie kręgosłup łupie a nogi to mi w dupe wlazły po same pachy.
    Dziewczyny jak ja się cieszę , że wzięłam się teraz za to całe szykowanie pranie i prasowanie ciuchów to nie wyobrażacie sobie. Jedna pralka kilka ciuchów a ja nie dałam rady wystać , żeby wyprasować. Na siedząco odpada bo mnie młoda okłada i podsikuje się , jest mi nie wygodnie i jak sobie pomyślę , że miałabym to wsio robić na koniec lutego to chyba bym się zapłakała na amen. I tak nie wiem czy dam rade sama to ogarnąć czy czasem moja mama z teściową się tym bawić nie będą bo jest naprawde mi meega ciężko. Nawet nie sądziłam , że tak może być.

Co do łóżeczka ja mam Klupś po Marcelu, muszę tylko posklejać bo się ciutke rozsypało, w razie wu jest awaryjne u siostry w piwnicy. Stoi rozłożone w pokoju i zbiera kurz:D

Co do wózka to ja mam tgaką sytuacje ze niby siostra ma dla mnie bo swój po młodym sprzedałam a ona swój ,,musiała" pożyczyć przyjaciółce. Kiedyś o tym wam pisałam. I teraz czekam do końca lutego czy sama się odezwie o wózek czy będę musiała kupić to się okaże w praniu.

Myślę dziewczyny nad zrobieniem literek nad łóżeczko i łóżko Marcela ale ja jestem totalne beztaleńcie więc boję się , że mogę jedynie zrobić coś co się do pieca będzie nadawało.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:04

mimka84 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kiedy zamawiacie wózki? Tak w lutym chyba, nie? Żeby się zabezpieczyć jak trzeba będzie kilka tyg poczekać...

I czy wszystkie macie już łóżeczka?

Ja łóżeczko już mam skręcone, bo musi się wyśmierdzieć. :) A wózek zamawiam na początku lutego.

mantissa lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja łóżeczko już mam skręcone, bo musi się wyśmierdzieć.
    Haha cudny tekst. No i w 100% prawda.

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga, ale cały kręgoslup czy krzyż? Masakra. Dobrze że wcześniej porobiłas co trzeba. Ja dziś mam jakąś niestrawność i mdli mnie co trochę. Zajadam sezamki bo dobre są na zgagę.

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wkurzyłam, pojechałam odebrać posiew, i pani każe mi oddać jeszcze raz wynik bo trzeba zrobić kontrole pobrania bo są jakieś bakterie, no i teraz się zastanawiam bo zaczęłam brać antybiotyk czy wynik nie zostanie zakłamany ?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    aha miałam spytac ma któraś z dziewczyn reczniki z kapturkiem z ikea???? warto je kupic bo one jakis inny wymiar maja niż standardowe i sie tak zastanawiam czy kupowac????
    o takie mi chodzi http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50264263/

Dzisiaj podczas internetowych zakupów trafiłam na negatywną opinię o nich, że są szorstkie. Ale podobno te są mięciutkie i też całkiem duże:)

http://www.smyk.com/babymatex-okrycie-kapielowe-85x85-cm,p1100697787,swiat-niemowlaka-p

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A ja się wkurzyłam, pojechałam odebrać posiew, i pani każe mi oddać jeszcze raz wynik bo trzeba zrobić kontrole pobrania bo są jakieś bakterie, no i teraz się zastanawiam bo zaczęłam brać antybiotyk czy wynik nie zostanie zakłamany ?
    A mówiłas że jestes teraz na antybiotyku?

relgh371djw8agni.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka pobijam Cię:D dzisiejsze mierzenie w talii u mnie 107cm!!!

Krysti ręcznik mokry na kaloryfer rzuć:) pomaga:)

a ja zaczęłam szyć karuzelkę:) jest pierwszy słoń i chmurka:) wyglądają ślicznie:)
    pokażę jutro:)

mimka84, haneczka, MartaAlvi, Krysti, liloe, Fasia, Ewelcia, CzaryMary lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Dziewczyny jak ja się cieszę , że wzięłam się teraz za to całe szykowanie pranie i prasowanie ciuchów to nie wyobrażacie sobie. Jedna pralka kilka ciuchów a ja nie dałam rady wystać , żeby wyprasować. Na siedząco odpada bo mnie młoda okłada i podsikuje się , jest mi nie wygodnie i jak sobie pomyślę , że miałabym to wsio robić na koniec lutego to chyba bym się zapłakała na amen. I tak nie wiem czy dam rade sama to ogarnąć czy czasem moja mama z teściową się tym bawić nie będą bo jest naprawde mi meega ciężko. Nawet nie sądziłam , że tak może być.

Co do łóżeczka ja mam Klupś po Marcelu, muszę tylko posklejać bo się ciutke rozsypało, w razie wu jest awaryjne u siostry w piwnicy. Stoi rozłożone w pokoju i zbiera kurz:D

Co do wózka to ja mam tgaką sytuacje ze niby siostra ma dla mnie bo swój po młodym sprzedałam a ona swój ,,musiała" pożyczyć przyjaciółce. Kiedyś o tym wam pisałam. I teraz czekam do końca lutego czy sama się odezwie o wózek czy będę musiała kupić to się okaże w praniu.

Myślę dziewczyny nad zrobieniem literek nad łóżeczko i łóżko Marcela ale ja jestem totalne beztaleńcie więc boję się , że mogę jedynie zrobić coś co się do pieca będzie nadawało.

Jaga ja też mam plan szyć literki, prawdopodobnie z filcu, tylko najpierw musimy imię wymyślić. :P To nie może być trudne - złożtć dwa kawałki filcu, wypchać watą czy czymś takim i zszyć. :P Tak sbie wmawiam. :P

A, CZARY MARY, tutaj są te obudowy:
    http://www.domesticadventure.com/2010/10/diy-cornices/

I cały pokoik z ich wykorzystaniem:
    http://www.domesticadventure.com/2010/12/the-nursery-reveal/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 16:35

CzaryMary lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    haneczka gratuluje 29ego thgodnia!

Dziękuję :D Wczoraj u położnej poczułam się taka ważna, bo już 28 tyg za mną i dostałam paczkę z family service. :)

mimka84, mantissa, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    A mówiłas że jestes teraz na antybiotyku?
    Zapomniałam, spytałam się tylko czy będę znów płaciła - powiedziała że nie. Jak zanosiłam posiew Pani pytała czy biorę antybiotyk wtedy jeszcze nie brałam. Jutro zaniosę ten mocz i jej powiem o tym antybiotyku.

mimka84 lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Jaga, ale cały kręgoslup czy krzyż? Masakra. Dobrze że wcześniej porobiłas co trzeba. Ja dziś mam jakąś niestrawność i mdli mnie co trochę. Zajadam sezamki bo dobre są na zgagę.
    Kochana właśnie dopiero zaczęłam. Miałam poczekać jeszcze z miesiąc półtora ale tak jakoś wczoraj pralke uprałam ubrań i chwała za to.
    Boli mnie od łopatek w dół cały kręgosłup, miednica , zaczyna dokuczać kość spojeniowa i uwaga bolą mnie piszczele.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Kochana właśnie dopiero zaczęłam. Miałam poczekać jeszcze z miesiąc półtora ale tak jakoś wczoraj pralke uprałam ubrań i chwała za to.
    Boli mnie od łopatek w dół cały kręgosłup, miednica , zaczyna dokuczać kość spojeniowa i uwaga bolą mnie piszczele.
    Oj to współczuję, a może coś Cię bierze? Najgorsze że jednego dnia może być super i prawie fruwamy, a już następnego gorzej jak stare babuszki...

relgh371djw8agni.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:

Jaga, nie strasz! Ja bym się wzięła za pranie i prasowanie już, aleee moja komoda ma szuflady bez dna :D Bo złe przysłali. I teraz czekam na reklamację. Wiecie co? Chyba warto wszystko wcześniej pozamawiać, właśnie na wypadek takich reklamacji, opóźnień, czy pomyłek. Szczególnie jak się zamawia wszystko przez internet tak jak ja. :)

A literki polecam z allegro, jeśli Twój talent zawiedzie :P Te mam sprawdzone i są bardzo ładnie wykonane i w żywych kolorach. :)
    http://allegro.pl/sliczne-drewniane-kolorowe-literki-gratis-i4869627033.html

mimka84, Krysti, CzaryMary lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie, ulozenie miednicowe a stopki przy twarzy prawie ma :) waga ok. 1 kg, Mantissa Twoje dzieciatko to klopsik :P mam niestety infekcje i doatalam antybiotyk doustnie i nystatyne dopochwowo :(

mimka84, Anka1501, Lwica, Krysti, KasiaKwiatek, Gosha, Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Ja tez juz po wizycie, ulozenie miednicowe a stopki przy twarzy prawie ma :) waga ok. 1 kg, Mantissa Twoje dzieciatko to klopsik :P mam niestety infekcje i doatalam antybiotyk doustnie i nystatyne dopochwowo :(

Nich fika ten twój szkarab. :P
    Infekcji nie lubimy wcale, ale leczyć je niestety trzeba. ;/

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali, współczuję :( Ale nieleczona infekcja może być groźna. Myślę, że na tym etapie antybiotyk już nie może zaszkodzić maleństwu.

• Jaga Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka nie strasze ja sama jestem zszokowana. Czułam , że mi się miednica rozchodzi bo i chód mi się zmienił i brzuch znowu rośnie. Ale nie sądziłam , że tak bardzo mi się to odbije zwłaszcza , że odpuścił mi ból rwy kulszowej.
    Każdy mi mówił , żebym się wstrzymała jeszcze conajmiej do 32-33 tygodnia.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
‹‹ 2155 2156 2157 2158 2159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ