Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka gratuluje 29ego thgodnia!

haneczka lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziuniu jak mnie kręgosłup łupie a nogi to mi w dupe wlazły po same pachy.
    Dziewczyny jak ja się cieszę , że wzięłam się teraz za to całe szykowanie pranie i prasowanie ciuchów to nie wyobrażacie sobie. Jedna pralka kilka ciuchów a ja nie dałam rady wystać , żeby wyprasować. Na siedząco odpada bo mnie młoda okłada i podsikuje się , jest mi nie wygodnie i jak sobie pomyślę , że miałabym to wsio robić na koniec lutego to chyba bym się zapłakała na amen. I tak nie wiem czy dam rade sama to ogarnąć czy czasem moja mama z teściową się tym bawić nie będą bo jest naprawde mi meega ciężko. Nawet nie sądziłam , że tak może być.

Co do łóżeczka ja mam Klupś po Marcelu, muszę tylko posklejać bo się ciutke rozsypało, w razie wu jest awaryjne u siostry w piwnicy. Stoi rozłożone w pokoju i zbiera kurz:D

Co do wózka to ja mam tgaką sytuacje ze niby siostra ma dla mnie bo swój po młodym sprzedałam a ona swój ,,musiała" pożyczyć przyjaciółce. Kiedyś o tym wam pisałam. I teraz czekam do końca lutego czy sama się odezwie o wózek czy będę musiała kupić to się okaże w praniu.

Myślę dziewczyny nad zrobieniem literek nad łóżeczko i łóżko Marcela ale ja jestem totalne beztaleńcie więc boję się , że mogę jedynie zrobić coś co się do pieca będzie nadawało.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:04

mimka84 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kiedy zamawiacie wózki? Tak w lutym chyba, nie? Żeby się zabezpieczyć jak trzeba będzie kilka tyg poczekać...

I czy wszystkie macie już łóżeczka?

Ja łóżeczko już mam skręcone, bo musi się wyśmierdzieć. :) A wózek zamawiam na początku lutego.

mantissa lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja łóżeczko już mam skręcone, bo musi się wyśmierdzieć.
    Haha cudny tekst. No i w 100% prawda.

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga, ale cały kręgoslup czy krzyż? Masakra. Dobrze że wcześniej porobiłas co trzeba. Ja dziś mam jakąś niestrawność i mdli mnie co trochę. Zajadam sezamki bo dobre są na zgagę.

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wkurzyłam, pojechałam odebrać posiew, i pani każe mi oddać jeszcze raz wynik bo trzeba zrobić kontrole pobrania bo są jakieś bakterie, no i teraz się zastanawiam bo zaczęłam brać antybiotyk czy wynik nie zostanie zakłamany ?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    aha miałam spytac ma któraś z dziewczyn reczniki z kapturkiem z ikea???? warto je kupic bo one jakis inny wymiar maja niż standardowe i sie tak zastanawiam czy kupowac????
    o takie mi chodzi http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50264263/

Dzisiaj podczas internetowych zakupów trafiłam na negatywną opinię o nich, że są szorstkie. Ale podobno te są mięciutkie i też całkiem duże:)

http://www.smyk.com/babymatex-okrycie-kapielowe-85x85-cm,p1100697787,swiat-niemowlaka-p

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A ja się wkurzyłam, pojechałam odebrać posiew, i pani każe mi oddać jeszcze raz wynik bo trzeba zrobić kontrole pobrania bo są jakieś bakterie, no i teraz się zastanawiam bo zaczęłam brać antybiotyk czy wynik nie zostanie zakłamany ?
    A mówiłas że jestes teraz na antybiotyku?

relgh371djw8agni.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka pobijam Cię:D dzisiejsze mierzenie w talii u mnie 107cm!!!

Krysti ręcznik mokry na kaloryfer rzuć:) pomaga:)

a ja zaczęłam szyć karuzelkę:) jest pierwszy słoń i chmurka:) wyglądają ślicznie:)
    pokażę jutro:)

mimka84, haneczka, MartaAlvi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fasia, Ewelcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Dziewczyny jak ja się cieszę , że wzięłam się teraz za to całe szykowanie pranie i prasowanie ciuchów to nie wyobrażacie sobie. Jedna pralka kilka ciuchów a ja nie dałam rady wystać , żeby wyprasować. Na siedząco odpada bo mnie młoda okłada i podsikuje się , jest mi nie wygodnie i jak sobie pomyślę , że miałabym to wsio robić na koniec lutego to chyba bym się zapłakała na amen. I tak nie wiem czy dam rade sama to ogarnąć czy czasem moja mama z teściową się tym bawić nie będą bo jest naprawde mi meega ciężko. Nawet nie sądziłam , że tak może być.

Co do łóżeczka ja mam Klupś po Marcelu, muszę tylko posklejać bo się ciutke rozsypało, w razie wu jest awaryjne u siostry w piwnicy. Stoi rozłożone w pokoju i zbiera kurz:D

Co do wózka to ja mam tgaką sytuacje ze niby siostra ma dla mnie bo swój po młodym sprzedałam a ona swój ,,musiała" pożyczyć przyjaciółce. Kiedyś o tym wam pisałam. I teraz czekam do końca lutego czy sama się odezwie o wózek czy będę musiała kupić to się okaże w praniu.

Myślę dziewczyny nad zrobieniem literek nad łóżeczko i łóżko Marcela ale ja jestem totalne beztaleńcie więc boję się , że mogę jedynie zrobić coś co się do pieca będzie nadawało.

Jaga ja też mam plan szyć literki, prawdopodobnie z filcu, tylko najpierw musimy imię wymyślić. :P To nie może być trudne - złożtć dwa kawałki filcu, wypchać watą czy czymś takim i zszyć. :P Tak sbie wmawiam. :P

A, CZARY MARY, tutaj są te obudowy:
    http://www.domesticadventure.com/2010/10/diy-cornices/

I cały pokoik z ich wykorzystaniem:
    http://www.domesticadventure.com/2010/12/the-nursery-reveal/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 16:35

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    haneczka gratuluje 29ego thgodnia!

Dziękuję :D Wczoraj u położnej poczułam się taka ważna, bo już 28 tyg za mną i dostałam paczkę z family service. :)

mimka84, mantissa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    A mówiłas że jestes teraz na antybiotyku?
    Zapomniałam, spytałam się tylko czy będę znów płaciła - powiedziała że nie. Jak zanosiłam posiew Pani pytała czy biorę antybiotyk wtedy jeszcze nie brałam. Jutro zaniosę ten mocz i jej powiem o tym antybiotyku.

mimka84 lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Jaga, ale cały kręgoslup czy krzyż? Masakra. Dobrze że wcześniej porobiłas co trzeba. Ja dziś mam jakąś niestrawność i mdli mnie co trochę. Zajadam sezamki bo dobre są na zgagę.
    Kochana właśnie dopiero zaczęłam. Miałam poczekać jeszcze z miesiąc półtora ale tak jakoś wczoraj pralke uprałam ubrań i chwała za to.
    Boli mnie od łopatek w dół cały kręgosłup, miednica , zaczyna dokuczać kość spojeniowa i uwaga bolą mnie piszczele.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Kochana właśnie dopiero zaczęłam. Miałam poczekać jeszcze z miesiąc półtora ale tak jakoś wczoraj pralke uprałam ubrań i chwała za to.
    Boli mnie od łopatek w dół cały kręgosłup, miednica , zaczyna dokuczać kość spojeniowa i uwaga bolą mnie piszczele.
    Oj to współczuję, a może coś Cię bierze? Najgorsze że jednego dnia może być super i prawie fruwamy, a już następnego gorzej jak stare babuszki...

relgh371djw8agni.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:

Jaga, nie strasz! Ja bym się wzięła za pranie i prasowanie już, aleee moja komoda ma szuflady bez dna :D Bo złe przysłali. I teraz czekam na reklamację. Wiecie co? Chyba warto wszystko wcześniej pozamawiać, właśnie na wypadek takich reklamacji, opóźnień, czy pomyłek. Szczególnie jak się zamawia wszystko przez internet tak jak ja. :)

A literki polecam z allegro, jeśli Twój talent zawiedzie :P Te mam sprawdzone i są bardzo ładnie wykonane i w żywych kolorach. :)
    http://allegro.pl/sliczne-drewniane-kolorowe-literki-gratis-i4869627033.html

mimka84, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie, ulozenie miednicowe a stopki przy twarzy prawie ma :) waga ok. 1 kg, Mantissa Twoje dzieciatko to klopsik :P mam niestety infekcje i doatalam antybiotyk doustnie i nystatyne dopochwowo :(

mimka84, Anka1501, Lwica, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Gosha, Fasia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Ja tez juz po wizycie, ulozenie miednicowe a stopki przy twarzy prawie ma :) waga ok. 1 kg, Mantissa Twoje dzieciatko to klopsik :P mam niestety infekcje i doatalam antybiotyk doustnie i nystatyne dopochwowo :(

Nich fika ten twój szkarab. :P
    Infekcji nie lubimy wcale, ale leczyć je niestety trzeba. ;/

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali, współczuję :( Ale nieleczona infekcja może być groźna. Myślę, że na tym etapie antybiotyk już nie może zaszkodzić maleństwu.

• Jaga Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka nie strasze ja sama jestem zszokowana. Czułam , że mi się miednica rozchodzi bo i chód mi się zmienił i brzuch znowu rośnie. Ale nie sądziłam , że tak bardzo mi się to odbije zwłaszcza , że odpuścił mi ból rwy kulszowej.
    Każdy mi mówił , żebym się wstrzymała jeszcze conajmiej do 32-33 tygodnia.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
‹‹ 2155 2156 2157 2158 2159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ