WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam rewelacyjny prezent dla dziecka od swojej firmy, a mianowicie punkty w systemie kafeteryjnym mybenefit.:) Do tej pory jeździłam za nie na wakacje, albo chodziłam do kina.
    A teraz postanowiłam całą dotację wartą 450zł przeznaczyć na dzidziusia i kupić, to co mi się marzyło, a było na dalszym planie ze względów finansowych. Punkty wykorzystałam w smyku i jestem bogatsza o leżaczek/bujaczek, podgrzewacz do butelek, kolorowy miękki przewijak, kocyki, ręczniczki kąpielowe, ubranka, wiszącą pozytywkę z maskotce i szmacianą przytulankę z głową hipopotama.

I powiem Wam, że moja lista zakupów jest jeszcze dłuuuuga. Aż strach pomyśleć ile to wszystko będzie łącznie kosztowało.

Angela89, mantissa, Krysti, Justinka, Gosha, Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że nie czekałaś! Ja miewam dni, że mam okropny ból w krzyżu, ale zakładam, że na siedząco dam radę wyprasować ciuszki. A jak nie ja, to mąż. :)

• Jaga Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciągle teściowa mówi , że ona wszystko zrobi a potem mówi no przecież muszę Ci pomóc. JAs słyszę ze ona coś musi to mnie kurwica trafia. A mój mąż jedynie moze zepsuć zelazko napewno nie wyprasuje:D
    Haneczka super prezent i fajnie , że firma pomyślała.

haneczka, mantissa lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka dobrze że mi przypomniałaś, miałam coś napisać odnośnie smyka co mnie zaszokowało. Kupiłam w gemini już laktator i ostatnio byłam w smyku i spojrzałam na cenę tego samego laktatora a tam zgrozo o 100 zł droższy. Wiedziałam że smyk się ceni ale z tą cena przesadzili.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Jaga Twoje emocje do teściowej. Lepiej niech nie gada, tylko przyjdzie i pomoże. :P A mój mąż już umie prasować i całe szczęście, że go w porę nauczyłam :)

A z tą kaską od firmy to zbieg okoliczności, ale szczęśliwy :)

Angela, jak patrzyłam na ceny produktów w smyku i na allegro to rzeczywiście w smyku są średnio o 10-15 zł droższe, ale ja nie miałam wyjścia. :) Punkty mogłam wykorzystać tylko w smyku. Inne sklepy nie honorują punktów mybenefit. Ale wyszłam z założenia, że skoro nic do tego nie dokładam, to mogę troszkę "przepłacić" :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka ja mam 108cm w obwodzie :D

Fasia, Ewelcia, Robotka1, mimka84 lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Ja tez juz po wizycie, ulozenie miednicowe a stopki przy twarzy prawie ma :) waga ok. 1 kg, Mantissa Twoje dzieciatko to klopsik :P mam niestety infekcje i doatalam antybiotyk doustnie i nystatyne dopochwowo :(
    Oj Lali twoje dzieciątko ma kupę czasu na fikołka:))

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, wnastepna srode mam wizyte u lekarza po skierowanie na to cc.. Zelazo i cukier w normie, mocz okej. Malutkiej tetno 147/min takze tez dobrze :) jak chciala jej sprawdzic tetno to zaczela ja kopac hihi :) Moja malutka rozrabiara ;)

Angela89, mantissa, haneczka, KasiaKwiatek, natt, MartaAlvi, Gosha, Fasia, CzaryMary, Robotka1 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no i tutaj posiewu na paciorkowca tez sie nie robi ;/ jak wszystko jest okej i nie nic nie wskazuje na to ze cos jwst nie tak to nie ma potrzeby tego robic.. eh

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia w pierwszej ciąży yteż nie miałam robionego pomimo , że miałam skierowanie do szpitala w terminie porodu i tydzien tam leżałam jeszcze.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda, że mleko jest zdrowe? ;) Zjadłam dziś pół tubki mleczka zagęszczonego B-)

Gdzie Was przegnało? Poczytam sobie materiały od położnej, skoro tak.

Krysti, Angela89, KasiaKwiatek, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam sokowirówkę z Braun firmy :) hihi juz sok pilam z naci pietruszki selera marchewki i jabka :) pychaa! http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6342ed2e540e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 18:19

haneczka, KasiaKwiatek, Gosha, CzaryMary, Robotka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja dostałam rewelacyjny prezent dla dziecka od swojej firmy, a mianowicie punkty w systemie kafeteryjnym mybenefit.:) Do tej pory jeździłam za nie na wakacje, albo chodziłam do kina.
    A teraz postanowiłam całą dotację wartą 450zł przeznaczyć na dzidziusia i kupić, to co mi się marzyło, a było na dalszym planie ze względów finansowych. Punkty wykorzystałam w smyku i jestem bogatsza o leżaczek/bujaczek, podgrzewacz do butelek, kolorowy miękki przewijak, kocyki, ręczniczki kąpielowe, ubranka, wiszącą pozytywkę z maskotce i szmacianą przytulankę z głową hipopotama.

I powiem Wam, że moja lista zakupów jest jeszcze dłuuuuga. Aż strach pomyśleć ile to wszystko będzie łącznie kosztowało.
    U mnie tez dluga lista:D

haneczka lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Jestem po wizycie, wnastepna srode mam wizyte u lekarza po skierowanie na to cc.. Zelazo i cukier w normie, mocz okej. Malutkiej tetno 147/min takze tez dobrze :) jak chciala jej sprawdzic tetno to zaczela ja kopac hihi :) Moja malutka rozrabiara ;)

hej a coś ci z ta twoja rana poradzili???? dobrze że z malutką wszystko dobrze :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, daj się napić! :D Idę po pomarańczę, pozazdrościłam Ci witamin

Lista długa, kto za to zapłaci? ;) Znacie tajemnicę idealnego małżeństwa? Żona nie ma pojęcia skąd biorą się pieniądze, a mąż nie ma pojęcia, gdzie się one podziewają. :D

Krysti, mantissa, weronika86, natt, Gosha, Fasia, Anka1501 lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    hej a coś ci z ta twoja rana poradzili???? dobrze że z malutką wszystko dobrze :)

Niee.. Mam isc w srode nastepna do lekarza on tam popatrzy zrobi wymaz i bedziemy rozmawiac co robic... Takze kolejny tydzien czekania mam..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Krysti, daj się napić! :D Idę po pomarańczę, pozazdrościłam Ci witamin

Lista długa, kto za to zapłaci? ;) Znacie tajemnicę idealnego małżeństwa? Żona nie ma pojęcia skąd biorą się pieniądze, a mąż nie ma pojęcia, gdzie się one podziewają. :D
    Haha :) mnie moj 80£ dal na sokowirówke :) hihi ,no i prysznic w koncu mam nowy :D looo dzis próba prysznica together bedzie :)

hwesta, Lwica, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka - mleczko w tubce uważam że jest najzdrowsze a jeszcze kakaowe to już w ogóle :D Uwielbiam.

Rudzia ja ci naprawdę współczuje, ciągle cię odsyłają i przesuwają. U nas nie lepiej jest. Najważniejsze że mała łobuzuje.

Ja w sobotę mam usg jamy brzusznej. Ciekawe czy dr nerki znajdzie bo moja dr rodzinna mówi że gorzej widać jak maleństwo jest w brzuchu. W sumie racja jak miałam operacje wyrostka to też go nie widzieli na usg.

haneczka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Haha :) mnie moj 80£ dal na sokowirówke :) hihi ,no i prysznic w koncu mam nowy :D looo dzis próba prysznica together bedzie :)

mmm , żeby tylko dzieci z tego nie było :P

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    mmm , żeby tylko dzieci z tego nie było :P
    No juz jedno jest:D

Lwica, hwesta, haneczka lubią tę wiadomość

‹‹ 2156 2157 2158 2159 2160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ