X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam rewelacyjny prezent dla dziecka od swojej firmy, a mianowicie punkty w systemie kafeteryjnym mybenefit.:) Do tej pory jeździłam za nie na wakacje, albo chodziłam do kina.
    A teraz postanowiłam całą dotację wartą 450zł przeznaczyć na dzidziusia i kupić, to co mi się marzyło, a było na dalszym planie ze względów finansowych. Punkty wykorzystałam w smyku i jestem bogatsza o leżaczek/bujaczek, podgrzewacz do butelek, kolorowy miękki przewijak, kocyki, ręczniczki kąpielowe, ubranka, wiszącą pozytywkę z maskotce i szmacianą przytulankę z głową hipopotama.

I powiem Wam, że moja lista zakupów jest jeszcze dłuuuuga. Aż strach pomyśleć ile to wszystko będzie łącznie kosztowało.

Angela89, mantissa, Krysti, Justinka, Gosha, Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że nie czekałaś! Ja miewam dni, że mam okropny ból w krzyżu, ale zakładam, że na siedząco dam radę wyprasować ciuszki. A jak nie ja, to mąż. :)

• Jaga Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciągle teściowa mówi , że ona wszystko zrobi a potem mówi no przecież muszę Ci pomóc. JAs słyszę ze ona coś musi to mnie kurwica trafia. A mój mąż jedynie moze zepsuć zelazko napewno nie wyprasuje:D
    Haneczka super prezent i fajnie , że firma pomyślała.

haneczka, mantissa lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka dobrze że mi przypomniałaś, miałam coś napisać odnośnie smyka co mnie zaszokowało. Kupiłam w gemini już laktator i ostatnio byłam w smyku i spojrzałam na cenę tego samego laktatora a tam zgrozo o 100 zł droższy. Wiedziałam że smyk się ceni ale z tą cena przesadzili.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Jaga Twoje emocje do teściowej. Lepiej niech nie gada, tylko przyjdzie i pomoże. :P A mój mąż już umie prasować i całe szczęście, że go w porę nauczyłam :)

A z tą kaską od firmy to zbieg okoliczności, ale szczęśliwy :)

Angela, jak patrzyłam na ceny produktów w smyku i na allegro to rzeczywiście w smyku są średnio o 10-15 zł droższe, ale ja nie miałam wyjścia. :) Punkty mogłam wykorzystać tylko w smyku. Inne sklepy nie honorują punktów mybenefit. Ale wyszłam z założenia, że skoro nic do tego nie dokładam, to mogę troszkę "przepłacić" :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka ja mam 108cm w obwodzie :D

Fasia, Ewelcia, Robotka1, mimka84 lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Ja tez juz po wizycie, ulozenie miednicowe a stopki przy twarzy prawie ma :) waga ok. 1 kg, Mantissa Twoje dzieciatko to klopsik :P mam niestety infekcje i doatalam antybiotyk doustnie i nystatyne dopochwowo :(
    Oj Lali twoje dzieciątko ma kupę czasu na fikołka:))

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, wnastepna srode mam wizyte u lekarza po skierowanie na to cc.. Zelazo i cukier w normie, mocz okej. Malutkiej tetno 147/min takze tez dobrze :) jak chciala jej sprawdzic tetno to zaczela ja kopac hihi :) Moja malutka rozrabiara ;)

Angela89, mantissa, haneczka, KasiaKwiatek, natt, MartaAlvi, Gosha, Fasia, CzaryMary, Robotka1 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no i tutaj posiewu na paciorkowca tez sie nie robi ;/ jak wszystko jest okej i nie nic nie wskazuje na to ze cos jwst nie tak to nie ma potrzeby tego robic.. eh

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia w pierwszej ciąży yteż nie miałam robionego pomimo , że miałam skierowanie do szpitala w terminie porodu i tydzien tam leżałam jeszcze.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda, że mleko jest zdrowe? ;) Zjadłam dziś pół tubki mleczka zagęszczonego B-)

Gdzie Was przegnało? Poczytam sobie materiały od położnej, skoro tak.

Krysti, Angela89, KasiaKwiatek, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam sokowirówkę z Braun firmy :) hihi juz sok pilam z naci pietruszki selera marchewki i jabka :) pychaa! http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6342ed2e540e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 18:19

haneczka, KasiaKwiatek, Gosha, CzaryMary, Robotka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja dostałam rewelacyjny prezent dla dziecka od swojej firmy, a mianowicie punkty w systemie kafeteryjnym mybenefit.:) Do tej pory jeździłam za nie na wakacje, albo chodziłam do kina.
    A teraz postanowiłam całą dotację wartą 450zł przeznaczyć na dzidziusia i kupić, to co mi się marzyło, a było na dalszym planie ze względów finansowych. Punkty wykorzystałam w smyku i jestem bogatsza o leżaczek/bujaczek, podgrzewacz do butelek, kolorowy miękki przewijak, kocyki, ręczniczki kąpielowe, ubranka, wiszącą pozytywkę z maskotce i szmacianą przytulankę z głową hipopotama.

I powiem Wam, że moja lista zakupów jest jeszcze dłuuuuga. Aż strach pomyśleć ile to wszystko będzie łącznie kosztowało.
    U mnie tez dluga lista:D

haneczka lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Jestem po wizycie, wnastepna srode mam wizyte u lekarza po skierowanie na to cc.. Zelazo i cukier w normie, mocz okej. Malutkiej tetno 147/min takze tez dobrze :) jak chciala jej sprawdzic tetno to zaczela ja kopac hihi :) Moja malutka rozrabiara ;)

hej a coś ci z ta twoja rana poradzili???? dobrze że z malutką wszystko dobrze :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, daj się napić! :D Idę po pomarańczę, pozazdrościłam Ci witamin

Lista długa, kto za to zapłaci? ;) Znacie tajemnicę idealnego małżeństwa? Żona nie ma pojęcia skąd biorą się pieniądze, a mąż nie ma pojęcia, gdzie się one podziewają. :D

Krysti, mantissa, weronika86, natt, Gosha, Fasia, Anka1501 lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    hej a coś ci z ta twoja rana poradzili???? dobrze że z malutką wszystko dobrze :)

Niee.. Mam isc w srode nastepna do lekarza on tam popatrzy zrobi wymaz i bedziemy rozmawiac co robic... Takze kolejny tydzien czekania mam..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Krysti, daj się napić! :D Idę po pomarańczę, pozazdrościłam Ci witamin

Lista długa, kto za to zapłaci? ;) Znacie tajemnicę idealnego małżeństwa? Żona nie ma pojęcia skąd biorą się pieniądze, a mąż nie ma pojęcia, gdzie się one podziewają. :D
    Haha :) mnie moj 80£ dal na sokowirówke :) hihi ,no i prysznic w koncu mam nowy :D looo dzis próba prysznica together bedzie :)

hwesta, Lwica, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka - mleczko w tubce uważam że jest najzdrowsze a jeszcze kakaowe to już w ogóle :D Uwielbiam.

Rudzia ja ci naprawdę współczuje, ciągle cię odsyłają i przesuwają. U nas nie lepiej jest. Najważniejsze że mała łobuzuje.

Ja w sobotę mam usg jamy brzusznej. Ciekawe czy dr nerki znajdzie bo moja dr rodzinna mówi że gorzej widać jak maleństwo jest w brzuchu. W sumie racja jak miałam operacje wyrostka to też go nie widzieli na usg.

haneczka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Haha :) mnie moj 80£ dal na sokowirówke :) hihi ,no i prysznic w koncu mam nowy :D looo dzis próba prysznica together bedzie :)

mmm , żeby tylko dzieci z tego nie było :P

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    mmm , żeby tylko dzieci z tego nie było :P
    No juz jedno jest:D

Lwica, hwesta, haneczka lubią tę wiadomość

‹‹ 2156 2157 2158 2159 2160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ