Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:A ja się muszę wyżalić moja przyjaciółka właśnie do mnie dzwoniła bo była u ginekologa i okazało się że ma endometrioze za 3 miesiące będzie miała operacje
Nawet nie wiem jak ją pocieszyć.
Współczuje a co to wogóle jest za cholerstwo?
Haneczka odpoczywaj.
haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyliwi wrote:Współczuje a co to wogóle jest za cholerstwo?
Haneczka odpoczywaj.
Sama nie wiedziałam co to za gówno ale wygooglowałam sobie i nie jest za kolorowo - endometrioza ( inaczej gruczolistość macicy) polega na obecności błony śluzowej macicy – endometrium - poza jamą macicy.
Najgorzej że ona dzieci nie ma i mam nadzieje że to nie spowoduje dla niej problemów bo chce się starać za jakieś 2 lata. -
Dobry wieczór
Tyle dziś naskrobałyście, że nie wiem do czego mam się odnieść ..
Co do infekcji w ciąży to naprawdę trzeba je leczyć i nie ma co się stresować, że lekarz daje antybiotyk. Ja biorę od 8 czy 9 tygodnia praktycznie cały czas jakieś leki dopochwowe. Nystatynę brałam przez cały II trymestr. Teraz przerzuciłam się na pimafucin i fluomizin i do tego lactovaginal. Uważam, że lepiej coś brać i nie dopuścić do rozwoju infekcji niż nie brać.
Ja dziś znowu miałam aktywny dzień .. Byłam z mężem u okulisty, bo niestety z tym okiem Mu nie przeszło. Lekarka wyciągnęła jakies paprochy, przepłukała oczy, przepisała kropelki i maść. Zobaczymy jak minie dzisiejsza noc, bo poprzednie od soboty są nieprzespane ..
Byliśmy później na zakupach. Kupiłam sobie kilka bluzek w SinSay - po 19,99zł za sztukętakie fajne bawełniaki nawet do chodzenia po domu, bo już się w nic nie mieszczę.
W Auchan kupiłam dwie wiązane czapeczki i niedrapki za łączną kwotę 6zł
Aaaa przyszły mi dziś koszule z IF - wzięłam w szare i granatowe kwiaty, rękaw 3/4 rozmiar S. Są bardzo fajne! Super rozpinane na napy. Fajna długość. Rękawy luźne więc nawet nie przeszkadza mi, że są za łokieć. troszkę luźne w ramionach ale mimo wszystko ładnie leżąw brzuszku opięte ale mam jeszcze dużo miejsca. Jestem suuuuper zadowolona
Czekam teraz na zamówienie z gemini i mogę pakować torbę
jutro tylko do lidla zerknę może te co będą okażą się fajne to kupię
Angela89, KasiaKwiatek, liloe, CzaryMary, mimka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyliwi wrote:Wlazłam w jakieś pierwsze lepsze forum i widze ze zalecają ciąże jako leczenie tego cholerstwa więc napewno ciąza nie jest niemozliwa.
Pewnie zależy to od wielu jeszcze czynników.
Trzeba byc dobrej mysli. Ważne ze wykryte i będzie leczone. -
Ja tez dziś miałam aktywny dzień ale o dziwo czuje się super tyle energii i pozytywnego myślenia dawno nie mialam
byłam z mama w cukierni po sklepach pochodzilysmy potem na działce. Oj jednak to siedzenie samej w domu mi nie służy i tylko wymyslam wtedy niepotrzebnie jakieś głupoty a jak się człowiek czymś zajmie to i nie ma czasu na głupoty
mantissa, KasiaKwiatek, haneczka lubią tę wiadomość
-
Co do endometriozy to ja miałam podejrzenie miałam mieć za dwa miesiące jakiś zabieg na to jakbym nie zaszła w ciążę bo przy endometriozie mogą być problemy ale nie muszą także starać się o dziecko bo faktycznie ciąża leczy endometrioze raz na zawsze podobno
-
nick nieaktualnyOla89 wrote:Co do endometriozy to ja miałam podejrzenie miałam mieć za dwa miesiące jakiś zabieg na to jakbym nie zaszła w ciążę bo przy endometriozie mogą być problemy ale nie muszą także starać się o dziecko bo faktycznie ciąża leczy endometrioze raz na zawsze podobno
Zasugeruje jej to. Choć oni chcą poczekać bo ona dopiero dotacje dostała do otwarcia firmy i zamknąć działalności nie może;/misia83 lubi tę wiadomość
-
Angela, bardzo dobrze, że poszła i jej wykryli. Lepiej wiedzieć i leczyć niż nie wiedzieć i później żałować, że na leczenie za późno.
Własnie sobie uświadomiłam, że będę musiała sobie jeszcze jakieś kapciochy do szpitala kupić.Bo w domu ma tylko takie "zabudowane" i raczej nie będzie mi w takich zbyt wygodnie na szpitalnych korytarzach.
Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też mam kapcie na mojej liście bo po domu to w crocsach chodze.
No, moje kochane brzuszkowe dziecko właśnie przed chwilą się obudziło i chyba znowu bedzie nocka z głowy bo wali jakby ich tam ze trzy były.
Trzy noce z rzędu śpie po dwie godziny i to nad ranem dopiero jak ona zaśnie.
Dziś nie spałam w dzień i licze na to ze poprostu padne na ryj i będzie mi zwisało ze mam dyskoteke w brzuchu. -
nick nieaktualny
-
KasiaKwiatek wrote:Ola89 a w cukierni na Królewskiej?
Czasem dobrze z domu wyjść i z kimś pobyć. Wiem bo już miałam dołka od siedzenia na L4 a moi wszyscy szkoła albo praca. Teraz mój Kubunio ze mną w domu i od razu lepiej w głowie
Takoj towarzystwo najlepsze na takie siedzenie w domu
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wróciłam z wycieczki po outletach, co prawda kupiłam tylko 3 rzeczy ale za całe 32,7. Jeszcze was nie nadrobiłam ale padam więc chyba zrobię to jutro
Miłego wieczoru brzuchatki i do jutra!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 21:33
haneczka lubi tę wiadomość