WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • liwi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak zrobie, Ale w sumie chyba naprwade na dobre mi wyzedł ten stres bo się trzeba obudzić w końcu, ze brzuch brzuchem, ale reszte to trzeba będzie zrzucić kiedyś.
    Koniec z tym jedzeniem.

haneczka lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się muszę wyżalić moja przyjaciółka właśnie do mnie dzwoniła bo była u ginekologa i okazało się że ma endometrioze za 3 miesiące będzie miała operacje :( Nawet nie wiem jak ją pocieszyć.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się żegnam dziewczyny, kiepsko się czuję, położę się już spać, albo tv pooglądam. Grunt, żeby plackiem leżeć, bo zaraz zwymiotuję :(

Dobrej nocki:)

• liwi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A ja się muszę wyżalić moja przyjaciółka właśnie do mnie dzwoniła bo była u ginekologa i okazało się że ma endometrioze za 3 miesiące będzie miała operacje :( Nawet nie wiem jak ją pocieszyć.

Współczuje a co to wogóle jest za cholerstwo?

Haneczka odpoczywaj.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Współczuje a co to wogóle jest za cholerstwo?

Haneczka odpoczywaj.

Sama nie wiedziałam co to za gówno ale wygooglowałam sobie i nie jest za kolorowo - endometrioza ( inaczej gruczolistość macicy) polega na obecności błony śluzowej macicy – endometrium - poza jamą macicy.
    Najgorzej że ona dzieci nie ma i mam nadzieje że to nie spowoduje dla niej problemów bo chce się starać za jakieś 2 lata.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)
    Tyle dziś naskrobałyście, że nie wiem do czego mam się odnieść ..

Co do infekcji w ciąży to naprawdę trzeba je leczyć i nie ma co się stresować, że lekarz daje antybiotyk. Ja biorę od 8 czy 9 tygodnia praktycznie cały czas jakieś leki dopochwowe. Nystatynę brałam przez cały II trymestr. Teraz przerzuciłam się na pimafucin i fluomizin i do tego lactovaginal. Uważam, że lepiej coś brać i nie dopuścić do rozwoju infekcji niż nie brać.

Ja dziś znowu miałam aktywny dzień .. Byłam z mężem u okulisty, bo niestety z tym okiem Mu nie przeszło. Lekarka wyciągnęła jakies paprochy, przepłukała oczy, przepisała kropelki i maść. Zobaczymy jak minie dzisiejsza noc, bo poprzednie od soboty są nieprzespane ..
    Byliśmy później na zakupach. Kupiłam sobie kilka bluzek w SinSay - po 19,99zł za sztukę :D takie fajne bawełniaki nawet do chodzenia po domu, bo już się w nic nie mieszczę.
    W Auchan kupiłam dwie wiązane czapeczki i niedrapki za łączną kwotę 6zł :D

Aaaa przyszły mi dziś koszule z IF - wzięłam w szare i granatowe kwiaty, rękaw 3/4 rozmiar S. Są bardzo fajne! Super rozpinane na napy. Fajna długość. Rękawy luźne więc nawet nie przeszkadza mi, że są za łokieć. troszkę luźne w ramionach ale mimo wszystko ładnie leżą :) w brzuszku opięte ale mam jeszcze dużo miejsca. Jestem suuuuper zadowolona :) Czekam teraz na zamówienie z gemini i mogę pakować torbę :D jutro tylko do lidla zerknę może te co będą okażą się fajne to kupię :)

Angela89, KasiaKwiatek, liloe, CzaryMary, mimka84 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • liwi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlazłam w jakieś pierwsze lepsze forum i widze ze zalecają ciąże jako leczenie tego cholerstwa więc napewno ciąza nie jest niemozliwa.
    Pewnie zależy to od wielu jeszcze czynników.
    Trzeba byc dobrej mysli. Ważne ze wykryte i będzie leczone.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Wlazłam w jakieś pierwsze lepsze forum i widze ze zalecają ciąże jako leczenie tego cholerstwa więc napewno ciąza nie jest niemozliwa.
    Pewnie zależy to od wielu jeszcze czynników.
    Trzeba byc dobrej mysli. Ważne ze wykryte i będzie leczone.
    Z jednej strony cieszę się że wykryli ale z drugiej strony ja ją zmusiłam aby poszła do lekarza bo ona unikała go jak ognia a zawsze coś miała z okresem. Dał jej jakieś leki teraz a później operacja. Może leki pomogą mam nadzieje

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś miałam aktywny dzień ale o dziwo czuje się super tyle energii i pozytywnego myślenia dawno nie mialam :) byłam z mama w cukierni po sklepach pochodzilysmy potem na działce. Oj jednak to siedzenie samej w domu mi nie służy i tylko wymyslam wtedy niepotrzebnie jakieś głupoty a jak się człowiek czymś zajmie to i nie ma czasu na głupoty :)

mantissa, KasiaKwiatek, haneczka lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do endometriozy to ja miałam podejrzenie miałam mieć za dwa miesiące jakiś zabieg na to jakbym nie zaszła w ciążę bo przy endometriozie mogą być problemy ale nie muszą także starać się o dziecko bo faktycznie ciąża leczy endometrioze raz na zawsze podobno :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Co do endometriozy to ja miałam podejrzenie miałam mieć za dwa miesiące jakiś zabieg na to jakbym nie zaszła w ciążę bo przy endometriozie mogą być problemy ale nie muszą także starać się o dziecko bo faktycznie ciąża leczy endometrioze raz na zawsze podobno :)

Zasugeruje jej to. Choć oni chcą poczekać bo ona dopiero dotacje dostała do otwarcia firmy i zamknąć działalności nie może;/

misia83 lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, bardzo dobrze, że poszła i jej wykryli. Lepiej wiedzieć i leczyć niż nie wiedzieć i później żałować, że na leczenie za późno.

Własnie sobie uświadomiłam, że będę musiała sobie jeszcze jakieś kapciochy do szpitala kupić. :) Bo w domu ma tylko takie "zabudowane" i raczej nie będzie mi w takich zbyt wygodnie na szpitalnych korytarzach. :P

Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa pewnie że dobrze że poszła, choć naprawdę liczyłam na inną diagnozę. Ale dobrze że już pod dobrymi rękami jest.

• liwi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam kapcie na mojej liście bo po domu to w crocsach chodze.

No, moje kochane brzuszkowe dziecko właśnie przed chwilą się obudziło i chyba znowu bedzie nocka z głowy bo wali jakby ich tam ze trzy były.

Trzy noce z rzędu śpie po dwie godziny i to nad ranem dopiero jak ona zaśnie.
    Dziś nie spałam w dzień i licze na to ze poprostu padne na ryj i będzie mi zwisało ze mam dyskoteke w brzuchu.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 a w cukierni na Królewskiej? :-D
    Czasem dobrze z domu wyjść i z kimś pobyć. Wiem bo już miałam dołka od siedzenia na L4 a moi wszyscy szkoła albo praca. Teraz mój Kubunio ze mną w domu i od razu lepiej w głowie :-D

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Ola89 a w cukierni na Królewskiej? :-D
    Czasem dobrze z domu wyjść i z kimś pobyć. Wiem bo już miałam dołka od siedzenia na L4 a moi wszyscy szkoła albo praca. Teraz mój Kubunio ze mną w domu i od razu lepiej w głowie :-D

Tak :) oj towarzystwo najlepsze na takie siedzenie w domu :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka jak ją odwiedzam zawsze zabiera mnie do cukierni. Uwielbiam ten tort bezowy...mniam, nie pamiętam jak się nazywa ale zjadlabym ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie nasza Bambi ? Weekend miała SR i chyba się nie odzywała ?

Bambi85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi a ja właśnie crocsy chcę do szpitala wziąć. Przewygodne, łatwo się wkładają i pod prysznic można wejść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 21:31

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wycieczki po outletach, co prawda kupiłam tylko 3 rzeczy ale za całe 32,7. Jeszcze was nie nadrobiłam ale padam więc chyba zrobię to jutro :-) Miłego wieczoru brzuchatki i do jutra!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 21:33

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 2160 2161 2162 2163 2164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ