Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ida wrote:Mam pytanie do tych, które kącik dziecka urządzają w swojej sypialni i mają w niej łóżko małżeńskie - jak rozplanowałyście całe ustawienie? Bo oprócz łóżka, łóżeczka, szafy i komody myślę nad przewijakiem, ale nie zmieści mi się już chyba
Czy któraś z Was dała jednak radę go wcisnąć? Czy nie jest to niezbędne?
A, i jak uważacie (bo ja nie mogę się zdecydować) - łóżeczko bez szuflady czy z? Bardziej praktyczne jest to, by coś gdzieś schować, czy żeby dostać się z odkurzaczem i mopem pod nie?
Ja bym w takim wypadku wybrała przewijak na komodę albo na łóżeczko.
Po co dodatkowy mebel pakować.
I pewnie tak zrobię.
Fasia, Ewelcia, Ida lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIda wrote:Mam pytanie do tych, które kącik dziecka urządzają w swojej sypialni i mają w niej łóżko małżeńskie - jak rozplanowałyście całe ustawienie? Bo oprócz łóżka, łóżeczka, szafy i komody myślę nad przewijakiem, ale nie zmieści mi się już chyba
Czy któraś z Was dała jednak radę go wcisnąć? Czy nie jest to niezbędne?
A, i jak uważacie (bo ja nie mogę się zdecydować) - łóżeczko bez szuflady czy z? Bardziej praktyczne jest to, by coś gdzieś schować, czy żeby dostać się z odkurzaczem i mopem pod nie?
ja przewijak dałabym na łożeczko.
łożeczko wzięłabym z szufladą, chociażby żeby schować później ten przewijak
l
Fasia, mantissa, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Justinka ciężko było mi samej uchwycić "wielkość" koszuli. W ramionach mam sporo miejsca. Jak się schylam to cały dekolt mi się odchyla i cycki mam na wierzchu
naciągałam w biuście i w brzuszku prawie na maxa więc jeszcze sporo miejsca. Na plecach widać jak się materiał marszczy czyli ile go jeszcze zostało. Rękawy po całości są luźne. Może jak wypiorę to będzie odrobinkę mniejsza. Ja jestem przyzwyczajona do obcisłych rzeczy 
Moje wymiary -
Biust - 90cm
Brzuch w pępku - 94cm
Biodra - 95cm

Krysti, CzaryMary, Ewelcia, Justinka, hwesta, mimka84, misia83, KasiaKwiatek, Lali lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
o raczkowaniu też słyszałam że lepiej aby dziecko raczkowało, no ale wiadomo nic na siłę
szwagierki młody nie raczkuje w ogóle a ma 9 miesięcy:)
to ja wam coś powiem:P moją młodą czasem brałam na krótkie wycieczki po parku tzn takie godzinne około w uwaga FOTELIKU:D i dziś mogłabym powiedzieć że młodej nic się nie stało. baaaa wręcz ma posturę baletnicy:) szczupła, proste plecka, wysoka:)
i uwaga druga:) młodą numer dwa być może tez kiedyś wezmę na taki fotelikowy busz po parku:D
Krysti, mantissa, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
CzaryMary wrote:Fasia - śliczne te koszule. Tylko czy po porodzie się w nich nie utopisz? Wiem, że brzuszek jeszcze troszkę zostaje no ale chyba nie taki jak z 8 miesiąca
?
Utopię ... Wszystkie na mnie wiszą ... To jest rozmiar S najmniejszy z możliwych
Nie mam juz siły do tych koszul ... będę chodzić w workach na oddziale
-
Fasia kupiłam podobną ale dolce sono w kratę i rozpinaną. Jest czadowa
http://allegro.pl/koszula-nocna-do-karmienia-rozm-m-producent-i4868022435.html
i jeszcze kupiłam w innym stylu rozpinaną do karmienia i ta też extra - szersza trochę bo jest też ciążową a nie tylko do karmienia.
http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-m-i4863825312.html
Normalnie nosze bluzki 38 a koszule kupiłam M i pasują idealnie
i do tego szlafrok http://allegro.pl/komfortowy-elegancki-szlafrok-damski-dolce-sonno-m-i4962252474.html
Swoją drogą śmieszne to że wiemy jak będziemy poubierane na porodówce
haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Utopię ... Wszystkie na mnie wiszą ... To jest rozmiar S najmniejszy z możliwych
Nie mam juz siły do tych koszul ... będę chodzić w workach na oddziale 
aaa najmniejsza
eseczka powiadasz...
Drobnica z Ciebie
zepniesz się z tyłu agrafkami i będziesz się lansowała na szpitalnych korytarzach
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
CzaryMary wrote:aaa najmniejsza
eseczka powiadasz...
Drobnica z Ciebie
zepniesz się z tyłu agrafkami i będziesz się lansowała na szpitalnych korytarzach 
Ja przed ciąża rozmiar XS, właściwie nic w ramionach nie przybrałam tylko biust wiekszy ale jak widać rozmiar S wciąż za duży .. Ciągle zapominam, że to ma być koszula do karmienia czyli juz po porodzie więc brzuszek będzie mniejszy .. Ehhh chyba będę musiała oddać i szukać dalej
ja pierd...
Ewelcia fajne te koszule ale na mnie na pewno by wisiały ... Teraz są spoko, do końca ciąży też będzie fajnie ale CzaryMary ma rację, że do karmienia juz po porodzie to będzie worek
ehh w dupe
-
Fasia, to moze przestan szukać koszul do karmienia tylko rozejrzyj się po prostu za koszulą z guzikami na biuście. Jest takich naprawdę bardzo dużo... Nawet ostatnio w Auchan kupilam taka za 25zl i właśnie jest bez miejsca na brzuchu, wzięłam po prostu rozmiar większą żeby to co zostanie po porodzie mi sie zmieściło.
mantissa, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Ja przed ciąża rozmiar XS, właściwie nic w ramionach nie przybrałam tylko biust wiekszy ale jak widać rozmiar S wciąż za duży .. Ciągle zapominam, że to ma być koszula do karmienia czyli juz po porodzie więc brzuszek będzie mniejszy .. Ehhh chyba będę musiała oddać i szukać dalej
ja pierd...
Ewelcia fajne te koszule ale na mnie na pewno by wisiały ... Teraz są spoko, do końca ciąży też będzie fajnie ale CzaryMary ma rację, że do karmienia juz po porodzie to będzie worek
ehh w dupe 
własnie przy zakupie koszul pan sprzedawca uświadomił mnie, że kupuję te koszule na czas już po porodzie a nie na teraz. bo oczywiście ja jęczałam, że za mała przecież jeszcze urosnę itd. po prostu jakoś nie dochodziło do mojej mózgownicy, że w te koszule odziejemy się już po porodzie
Fasia, mantissa lubią tę wiadomość
-
adk_1989 wrote:Fasia, to moze przestan szukać koszul do karmienia tylko rozejrzyj się po prostu za koszulą z guzikami na biuście. Jest takich naprawdę bardzo dużo... Nawet ostatnio w Auchan kupilam taka za 25zl i właśnie jest bez miejsca na brzuchu, wzięłam po prostu rozmiar większą żeby to co zostanie po porodzie mi sie zmieściło.
Szukam właśnie takich. To są koszule do karmienia. Nie ciążowe a sama widzisz jakie wielkie ... Byłam wczoraj w Auchan i nie było ani jednej koszuli rozpinanej. Chętnie bym wzięła. Już wszędzie szukałam i duuuuupa wielka
Jak są to duże .. ja naprawdę jestem szczupła i wszystko na mnie wisi. Nie mówie, że muszę super seksi wyglądać i ma pięknie leżeć - po prostu nie chcę chodzić w worku po szpitalu, dla własnej komfortu chciałabym chociaż w miarę ładnie wyglądać
-
nick nieaktualny
-
Dzięki jesteście niezastąpione

Fasia i CzarMary dlatego ja kupiłam taki rozmiar jaki noszę normalnie. W tym momencie w koszulę zapinaną na napy po środku brzuch ledwo co wchodzi i opina sie na dupce, a ta druga z sercem jest luźna na tyle że jeszcze pochodzę w niej z brzuchem
Fasia lubi tę wiadomość
-
Ewelcia wrote:Dzięki jesteście niezastąpione

Fasia i CzarMary dlatego ja kupiłam taki rozmiar jaki noszę normalnie. W tym momencie w koszulę zapinaną na napy po środku brzuch ledwo co wchodzi i opina sie na dupce, a ta druga z sercem jest luźna na tyle że jeszcze pochodzę w niej z brzuchem
Ewelcia ja nie mogę kupić takiego jak noszę normalnie, bo nigdzie nie znalazłam rozpinanej koszuli w rozmiarze XS i jestem w czarnej dupie ...