Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
CzaryMary wrote:Dzięki kochana :)mam nadzieję, że niedługo przejdzie.
Co do tych ciąż o których długo się nie wie to ja właśnie jestem owocem takiej ciązy
moja mama przez 3 miesiące nie wiedziała o moim istnieniuKtóregoś dnia mówi do taty "chyba jestem w ciązy" a mój tata na to " na milion procent nie". Po moich narodzinach mama mówiła do mnie " moje kochane milion procent
"
Ja dziś o 17 mam szkołę rodzenia a o 19:20 wizytę u ginaciekawa jestem jaka będzie prognoza wagowa Basi bo na samym początku wyprzedzała wiek ciąży o sporo a teraz to się jakoś zmniejsza
nie wiem czy to dobrze
aktualnie mi wychodzi z wagi, ze jest w dolnej granicy centylowej a z długości kości udowej powyżej średniej i trochę głupia jestem
może będzie chuda po tatusiu i długa??? oby
CzaryMary, sylvia007 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja jestem w stanie uwierzyć, że kobiety nie wiedza przez kilka miesięcy o ciąży. To, że nie mają okresu nie jest żadnym wyznacznikiem. Ja miałam czasem miesiączkę raz na rok ... W 2012 roku dostałam okres w listopadzie, a w 2013 roku w maju nagle się okazało, że jestem w ciąży .. Żaden z lekarzy nie wiedział jakim cudem, nikt nie potrafił określić który to tydzień, bo to się ocenia na początku na podstawie ostatniej miesiączki, no to ja wtedy miałam ją 6 miesięcy wcześniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 12:52
KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Shimmer nie patrzyłabym tak na wymiary dziecka, że coś jest nie tak bo dolna granica. U mnie co wizyta jest inaczej - albo za duża główka, albo brzuszek, albo za krótka kość udowa - ja wcale na to nie patrzę. Dziecko rośnie swoim tempem. Na pewno wszystko jest dobrze skoro lekarza to nie niepokoi to po co sobie zmartwień dokładac
shimmer_lip, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość
-
IDA no wlasnie, nie przewidzimy jak beda zachowywac sie nasze dzieci, no ja sie nawet nie szykuje na ta podroz i wesele, kwestia bedzie jak to przekazac zainteresowanym ; P. Wy jak macie bblisko to tak jak piszesz, pojedziecie najwyzej na czesc wesela i wrocicie do domku, albo jak juz troche malego wyczujesz, poznasz i bedziesz wiedziala ze nie ma szans zeby nawet troche tam wytrzymal, pojdziecie do kosciola, zlozycie zyczenia i juz. Znajomi powinni zrozumiec ze z malym dzieciatkiem pewne plany trzeba zweryfikowac.
liloe, Ida, shimmer_lip, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShimmer - po prostu w brzuszku nosisz światowej sławy modelkę
Daj znac jak po SR i po wizycie. Trzymam w każdym razie kciukasy.
Fasia - wow, rzeczywiście patrząc na przykład Twojej osoby można łatwo "przegapić" taki szczególik jakim jest ciąża !!shimmer_lip, Fasia, Ewelcia, Gosha lubią tę wiadomość
-
To u mnie w grupie w szkole rodzenia jest jedna para w wieku mniej więcej 15-17 lat. Nie umiem bliżej określić ich wieku bo chłopak wygląda na koniec gimnazjum, dziewczyna się dość mocno maluje i wygląda na troszkę więcej. Cała reszta 30-40 lat i ostatnio jak ta dziewczyna była ze swoją matką i położna mówiła o róznych formalnościach związanych z rodzicami, małżeństwem bądź nie, z zameldowaniem to ta biedna dziewczyna ciągle na matkę tak jakoś smutno patrzyła i szkoda mi się jej zrobiło
i ogólnie to strasznie musi być odważna bo na bank ludzie jej ciążę komentują w mało sympatyczny sposób
jak na nich patrzę takich młodych to serio trzymam za nich kciuki bo kilka trudnych lat przed nimi
Lali lubi tę wiadomość
-
liloe wrote:Ale w listopadzie 2012 miałaś OM przed ciążą? to już w maju 2014 byłaś po terminie
Dokładnie w 2012 roku miałam 3 miesiączki. W marcu. Później w sierpniu po lekach i później w listopadzie po lekach. Od listopada 2012 do maja 2013 roku byłam bez okresu, a w ciążę jakoś zaszłam .. Niestety się nie udało i w czerwcu poroniłam.
Pomyliłam rok 2014 z 2013Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 12:54
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Twój słonik lewituje.
Piękny!
hahaha rzeczywiście. Jak tego dokonałaś? aaaa zapomniałam ... przecież ciąża to taki magiczny czas....Wtedy mamy mają nadprzyrodzoną noc i słonie mogą podnosić siłą woliWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 12:58
Robotka1, Gosha lubią tę wiadomość
-
liloe wrote:Ja bez leków też miałam cykle raz 16, a raz 98 dniowe. Już nawet nie pamiętam tych czasów.
Ja pamiętam, bo mam tak od początku kiedy miesiączkuję i NIGDY żadnego lekarza nie zastanowił fakt, ze można nie mieć miesiączki np przez 10 czy 12 miesięcy !! Katastrofa ...weronika86 lubi tę wiadomość