X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    MANTISSA lepiej sie ogol do porodu, ja myślałam ze w miarę jedt ok ale i tak maszynka Bic żółta musiała mnie tam dobrze ogolić, na lysolka, no przeciez do ewentualnego szycia, ktore faktycznie było...

Swoją droga ostatnio przeczytałam ze przy pierwszym porodzie ze miałam 6 szwów wewnatrzpochwowych (peklam w środku) i 3 na zewnątrz -to juz przez nacięcie.

Jak dam radę to spróbuję, ale kurczę, jakoś tego nie widzę. :P A mój już mi zapowiedział, że mnie nie ogoli, bo mnie potnie, a co dopiero przy skurczach. :P

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Tak, to te same. Te na krotki tez fajne, nie widzialam ich :) Ja mialam przed ciaza xs, teraz kupuje S, jestem drobna w ramionach też i naprawdę dobrze leży ta koszula, teraz już jest po kilkunastu praniach więc jest jeszcze mniejsza, ale ma fajne zatrzaski i w ogole jest naprawde bardzo ladna. Te z IF faktycznie jakies duze wychodzą

Nareszcie ktoś moich gabarytów :D dzięęęęeki! To piszę do tych z IF że chcę je zwrócić, a zamawiam te na krótki :)) dziekuję Ci bardzo !! :*

CzaryMary, hwesta lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary - ta Twoja koszula na Tobie ładniej wygląda niz na tej lasce ze zdjęcia :D Dziękuję ale skoro Ty kupiłaś taniej to nie będę przepłacać :P

CzaryMary lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    o której masz usg?
    19:20 :) ale na 17 jadę na SR i prosto z niej do gina :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    To wtedy tylko w tym miejscy chyba podgalają. Muszę znajomej zapytać, która rodziła niedawno, bo pytałam tylko czy szła z bobrem. :P
    Ja się zrobię po całości :) bo do sn trza bardziej doły na łyso a do cc całą górę :) trza być gotowym na każde wyjście Baśki :D

mantissa, Gosha, CzaryMary, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia mysle, ze bedziesz zadowolona :) Ty masz wiekszy brzuch niz ja, to powinna jeszcze ladniej lezec. Robie dzis obiad... nie chce caly czas meza wykorzystywac, makaron z indykiem i pomidorami suszonymi, malo ambitnie, ale moze maz doceni :P chociaz nie przepada za makaronami ;)

Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do golenia Bozeny, ja nie jestem w stanie sobie ogolic na dole... wiecie... o ile jeszcze maszynka taka trymerem jakby na 2 mm sobie przejadę u gory i boki po omacku zgole, to na dole juz jest porazka, mam dzungle tam ;/

mantissa lubi tę wiadomość

• Militta110816 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) byłam dziś w hurtowni zakupić to łóżeczko turystyczne z funkcją kołyski i zakupiliśmy to http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.smykolandia.pl/galerie/c/coneco-apollo-lozeczko-t_8516.jpg&imgrefurl=http://www.smykolandia.pl/p4041,lozeczko-turystyczne-coneco-apollo-zielone.html&h=600&w=600&tbnid=O9fsaUzweOripM:&zoom=1&docid=20lymPHQZrg_uM&ei=37K_VK-YHY3zap6kgMAK&tbm=isch&ved=0CCAQMygAMAA chcieliśmy czerwone ale bylo tak ochydne że szok.. jakieś bordo grobowe zamiast czerwonego wiec trzeba bylo zielone wsiąść..przyda się jak potem byłby chłopczyk. :) myślałam że ta funkcja bujania będzie licha i trzeba będzie kupić kołyskę ale powiem wam że jest super naprawdę byłam w szoku :) ogólnie jestem zadowolona z zakupu przybornik jest aleprzewijak ale dla mnie troche lipny no ale cóż:)
    kupiłam też rożek taki różowy w owieczki <3 i wanienke która już ma termometr z boku wanienki taki elektryczny:)
    i zobaczyłam wózek ktory tak bardzo nam obojgu się spodobał że gadamy o nim non stop :) była to firma Baby Merc Neo Lux kolor ten http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://przemko.home.pl/FOTKI/BABYMERC/NEOLUX/K/M/18.JPG&imgrefurl=http://allegro.pl/wozek-3w1-baby-merc-neo-lux-wysylka-gratis-raty-i4973885792.html&h=326&w=462&tbnid=GcX5JbVgon72_M:&zoom=1&docid=mdL_MajPK2jkRM&itg=1&ei=y7O_VNLTHo3mat72gsAJ&tbm=isch&ved=0CD0QMygUMBQ z białym stelażem no baajka po prostu :) 3w1 facet pokazał mi co i jak i super koła pompowane i mąż też ładnie przy nim wygląda:P gondolka 82 cm. nie bralam baby merc pod uwage bo bylam zdecydowana na Expander Mondo Eco.. i teraz to ja naprawde nie wiem co robić.. za duzo jest tych wozkow bo nie wiadomo co wybrac..!!:( jeszcze w przyszlym tyg tam pojade po butelki z Lovi 2 szt po 25 zł są to wezmę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 15:17

mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jakie bierzecie kapcie do szpitala? Gumowe? Normalne?

• Militta110816 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wezmę gumowe pod prysznic i normalne do chodzenia :)

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laseczki.

Gratuluję rozpoczęcia kolejnych tygodni.

Ja już poukładałam w szafie poprane ubranka dla dzidziula i jakby co to pod tym względem jestem ready.

Mąż wczoraj był w biedronie i drapnął ostatnie dwa proszki lovela za 14,99.

Fasia, ja mam z IF tą pierwszą w szare kwiaty, a drugą w różową kratę. Poprałam je i się zmniejszyły więc teraz leżą idealnie.

Ja do szpitala biorę gumowe kapcie, bo pamiętam że jak pierwszym razem miałam materiałowe, to mi w nich strasznie gorąco w stopy było.

Gosha, Agusiek89, iwonka1077 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILITTA zaszalalas na zakupach! :) lubię to...
    A wozek jedt naprawdę świetny, bardzo mi sie podoba :)

Militta110816 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Mam pytanie do tych, które kącik dziecka urządzają w swojej sypialni i mają w niej łóżko małżeńskie - jak rozplanowałyście całe ustawienie? Bo oprócz łóżka, łóżeczka, szafy i komody myślę nad przewijakiem, ale nie zmieści mi się już chyba :P Czy któraś z Was dała jednak radę go wcisnąć? Czy nie jest to niezbędne?

A, i jak uważacie (bo ja nie mogę się zdecydować) - łóżeczko bez szuflady czy z? Bardziej praktyczne jest to, by coś gdzieś schować, czy żeby dostać się z odkurzaczem i mopem pod nie?
    Ja wczoraj wieczór wklejalam linki pudelek z Ikea które daje pod łóżeczko. Wygodnie je wyciągnę poukładam w nich. Trzeba to wypiorę. Przy sprzątaniu bez problemu wyjmę i podłogę ogarne

Gosha lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa muszę się z Tobą zgodzić na temat tego wykładu ze szkoły rodzenia. Dodam też parę słów na temat raczkowania. Mój syn nie raczkował nigdy, za to rozwija się super. Chodził jak skończył 10miesięcy, wg mnie rozwija się super. Moje siostrzenice obie też nie raczkowały a są świetnymi uczennicami, starsza jeździ nawet na turnieje szachowe. Nie bardzo widzę związek miedzy rozwojem dziecka a raczkowaniem. My zawsze patrzyliśmy jak synek nieźle zaczyna kombinować, żeby stanąć na nóżki i wziąć sobie jakąś fajną rzecz, której nie mógł dosięgnąć.
    Z kolei syn koleżanki raczkował bardzo długo a na nogi dopiero stawał w wieku 13m-cy a pierwsze zrozumiałe słowa zaczął wymawiać jak poszedł do zerówki.

mantissa lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Jak dam radę to spróbuję, ale kurczę, jakoś tego nie widzę. :P A mój już mi zapowiedział, że mnie nie ogoli, bo mnie potnie, a co dopiero przy skurczach. :P

A mój chce mi ogolić a ja się boję, że mnie potnie :D

mantissa, liloe lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta mi nawet nie chodzi o to zeby teraz były dobre, bo jedną taką dość dużą na poród mam. Rozmiar M :D także miejsca sporo na teraz i na później, wezmę ją jako koszulę do porodu. Chciałabym po porodzie kiedy brzuszek będzie mniejszy żeby koszula jakos baaardzo nie wisiała. Te z IF jak widać teraz są duże więc później będzie koszmar.

Mimka domyślam sie, że troszkę się zmniejsza ale pytanie jak dużo? Widziałaś na zdjęciach jakie są na mnie duże ?? Brzuszek będzie mniejszy więc to będą worki a nie koszule ... także chyba będę musiała je oddać :( Kupie te co ma Hwesta bo skoro na Niej fajnie leżą to i na mnie będzie podobnie :D

hwesta lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:11

• Ida Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:11

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja mam 169cm i nieco inną budowę niż Ty więc nie wiem, sama musisz zdecydować. Ta szara i granatowa ma takie marszczenie jakby w miejscu zakończenia zapięcia i dlatego jest bardziej luźna na brzuszku. Ta w różową kratę nie ma tego.

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wciaz schizy, ze mam nisko brzuch :P chyba pojde do psychiatry :D

‹‹ 2175 2176 2177 2178 2179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ