X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet się ciesze jak idę do ginekologa, nie lubię tylko badań z wziernikiem

Krysti lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Adk a nie boisz się komplikacji związanych z wagą??? Nie gniewaj się na mnie ale ponieważ mnie prawdopodobnie czeka cc to trochę czytam i szukam i ogólnie to straszą, że jak jest tłuszczyk na brzuchu to się gorzej goi rana i więcej komplikacji jest :(

O, ja się absolutnie na Ciebie nie gniewam! :) masz racje jeśli chodzi o to, że tłuszczyku goi się gorzej ale rozmawialam z lekarzem i jego zdaniem tonjak jest on u mnie rozłożony nie jest przeciwskazaniem do cc. Jak by to powiedzieć mam bardzo równomiernie rozłożona tkankę tłuszczowa i chociaż ważę bardzo dużo to na brzuchu wcale nie mam jakiejś ogromnej warstwy. Szczególnie, że dopiero teraz zaczął mi rosnąć brzuch w centymetrach czyli ciążą rosła a tłuszczu ubywało i kompletnie zmieniła mi się sylwestka.

shimmer_lip, Gosha, weronika86, misia83 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja to nawet się ciesze jak idę do ginekologa, nie lubię tylko badań z wziernikiem
    Ja mam wziernik na każdej wizycie więc raczej staram się sobie wmawiać, że kocham ginekologów :) w życiu tak często nie byłam badana :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez... w ciągu tyg miałam w zeszly piątek dwa razy - u gina i na ip do której mnie wysłał i we wtorek przy posiewie. W ogóle w trakcie tej ciazy jestem tak przebadana,ze szok. ;) Ekg tylko chyba nie miałam i kolonoskopii:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk ty bez problemu urodzisz naturalnie ,moja kolezanka tez sporo warzyla w ciazy nawet wiecej jak ty a dzidzia wyskoczyla jak z procy :) i to pierwsze malenstwo :) po ciązy schudla bardzo nie do poznania dziewczyna .

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    O, ja się absolutnie na Ciebie nie gniewam! :) masz racje jeśli chodzi o to, że tłuszczyku goi się gorzej ale rozmawialam z lekarzem i jego zdaniem tonjak jest on u mnie rozłożony nie jest przeciwskazaniem do cc. Jak by to powiedzieć mam bardzo równomiernie rozłożona tkankę tłuszczowa i chociaż ważę bardzo dużo to na brzuchu wcale nie mam jakiejś ogromnej warstwy. Szczególnie, że dopiero teraz zaczął mi rosnąć brzuch w centymetrach czyli ciążą rosła a tłuszczu ubywało i kompletnie zmieniła mi się sylwestka.
    A no widzisz :( ja to jednak mam ciągle dylemat z tym cc :( ale to pewnie dlatego, że ja go nie chcę!!! wiadomo, że jak będzie trzeba to będzie trzeba :( no i ja mam ze 20 cm więcej w brzuchu od początku i raczej jestem jabłko czyli wielki brzuch i wielkie cyce :D ale nic to :) przysięgam, ze jak urodzę Baśkę to po 6 miesiącach będę chudsza niż Fasia :D

KasiaKwiatek, mantissa, Lali, Fasia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:24

hwesta, KasiaKwiatek, Gosha, misia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:48

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja mam wziernik na każdej wizycie więc raczej staram się sobie wmawiać, że kocham ginekologów :) w życiu tak często nie byłam badana :)

NIENAWIDZĘ WZIERNIKA!!! A lekarz w szpitalu nie korzystał nawet z wziernika tylko wziął dwie metalowe szpatuly, wsadzil i z całej siły rozciągnął. I jeszcze do mnie żebym się nie spinała. Myślałam że się z bólu popłaczę :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mój prowadzący tez nie wziernikuje,bada również przy pomocy usg szyjke,ale jak trafiam do innych ginow to każdy jeden z wziernikiem bada

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    NIENAWIDZĘ WZIERNIKA!!! A lekarz w szpitalu nie korzystał nawet z wziernika tylko wziął dwie metalowe szpatuly, wsadzil i z całej siły rozciągnął. I jeszcze do mnie żebym się nie spinała. Myślałam że się z bólu popłaczę :(
    No bo to nic miłego :( ale tylko tak mogą zobaczyć jak szyjka wygląda :(
    zobaczcie laski jakie my dzielne jesteśmy :) jakby naszym facetom ktoś chciał w pitolka wsadzić maleńki wzierniczek to by spierdzielali aż by się kurzyło :) a my chętnie ;) i dobrowolnie :)

KasiaKwiatek, hwesta, Angela89, Gosha, weronika86, Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe życie chodziłam do jednego gina ale on nie pracuje w szpitalu, nie ma sprzętu do usg i w związku z tym nie chciałam żeby prowadził moja ciąże. Ale u niego mnie nigdy nie bolało badanie. Nie bylo przyjemne ale bez przesady. Może to przez ciąże bardziej boli? Może bardziej ukrwine i spuchnięte wszystko w środku i dlatego?

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:24

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wszystkiego najlepszego!! :)

A my zaczelismy 31 tydzien i 8 miesiac <3

hwesta, KasiaKwiatek, Gosha, liloe, natt, weronika86, Ewelcia, Ida, misia83, Lali, Fasia, mantissa, haneczka, MartaAlvi, mimka84, sylvia007 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję!! :) ja za 2 dni wchodzę w 8 miesiąc :)

Rudzia, KasiaKwiatek, Ida, misia83, Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILOE i SHIMMER cieszę sie ze dobre wieści po wizytach :) oby tak juz do końca :) trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :*

Gratuluje wszystkim rozpoczęcia nowych trymestrze, tygodni a nawet dni, hihi

Mi badanie z wxietnikiem nigdy szczególnie nie przeszkadzało, chyba zawsze trafiałam na delikatnych gin :)

KRYSTI uduszę Cie babo! Najpierw syn sobie zażyczył kanapkę na śniadanie z nutella i jak mu robiłam to prawie płakałam, teraz Ty mi z tym śniadaniem wyjeżdzasz ;) jakiś kryzys słodkiej mamusi mnie dopadł... Ale wlozylam nos do słoika i wąchałem :) maz wchodzi do kuchni o mówi Ty juz całkiem oszalałas? A ja na to: nieeee ja tylko oszukuje zmysły ;)

FASIA jak masz kontakt z AMY daj znać co u niej, jestem bardzo ciekawa jak z tym łożyskiem i czy brxuszek urósł ;)

SHIMMER apetycznie wyglada, ale ta galaretka juz nie dla mnie ;)

I dzień dobry wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 09:38

KasiaKwiatek, misia83, Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Właśnie pytałam o to mojego lekarza, na dobrej jakości sprzęcie widać ewentualne rozwarcie w usg, dlatego nie ma potrzeby ingerowania w Bożenę czymkolwiek ;)
    Nie chodzi o rozwarcie tylko o wygląd tkanki.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:26

adk_1989, KasiaKwiatek, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Moje tkanki z pewnością prezentują się atrakcyjnie jak zawsze :D ;)
    Nie wątpię :P

liloe lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa! Sa juz mamusie pazdziernikowa! Co prawda chyba tylko 2 czy 3 na razie... Ale ten czas leci :)

KasiaKwiatek, Ida, Anka1501, weronika86, Krysti lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 2186 2187 2188 2189 2190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ