X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet się ciesze jak idę do ginekologa, nie lubię tylko badań z wziernikiem

Krysti lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Adk a nie boisz się komplikacji związanych z wagą??? Nie gniewaj się na mnie ale ponieważ mnie prawdopodobnie czeka cc to trochę czytam i szukam i ogólnie to straszą, że jak jest tłuszczyk na brzuchu to się gorzej goi rana i więcej komplikacji jest :(

O, ja się absolutnie na Ciebie nie gniewam! :) masz racje jeśli chodzi o to, że tłuszczyku goi się gorzej ale rozmawialam z lekarzem i jego zdaniem tonjak jest on u mnie rozłożony nie jest przeciwskazaniem do cc. Jak by to powiedzieć mam bardzo równomiernie rozłożona tkankę tłuszczowa i chociaż ważę bardzo dużo to na brzuchu wcale nie mam jakiejś ogromnej warstwy. Szczególnie, że dopiero teraz zaczął mi rosnąć brzuch w centymetrach czyli ciążą rosła a tłuszczu ubywało i kompletnie zmieniła mi się sylwestka.

shimmer_lip, Gosha, weronika86, misia83 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja to nawet się ciesze jak idę do ginekologa, nie lubię tylko badań z wziernikiem
    Ja mam wziernik na każdej wizycie więc raczej staram się sobie wmawiać, że kocham ginekologów :) w życiu tak często nie byłam badana :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez... w ciągu tyg miałam w zeszly piątek dwa razy - u gina i na ip do której mnie wysłał i we wtorek przy posiewie. W ogóle w trakcie tej ciazy jestem tak przebadana,ze szok. ;) Ekg tylko chyba nie miałam i kolonoskopii:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk ty bez problemu urodzisz naturalnie ,moja kolezanka tez sporo warzyla w ciazy nawet wiecej jak ty a dzidzia wyskoczyla jak z procy :) i to pierwsze malenstwo :) po ciązy schudla bardzo nie do poznania dziewczyna .

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    O, ja się absolutnie na Ciebie nie gniewam! :) masz racje jeśli chodzi o to, że tłuszczyku goi się gorzej ale rozmawialam z lekarzem i jego zdaniem tonjak jest on u mnie rozłożony nie jest przeciwskazaniem do cc. Jak by to powiedzieć mam bardzo równomiernie rozłożona tkankę tłuszczowa i chociaż ważę bardzo dużo to na brzuchu wcale nie mam jakiejś ogromnej warstwy. Szczególnie, że dopiero teraz zaczął mi rosnąć brzuch w centymetrach czyli ciążą rosła a tłuszczu ubywało i kompletnie zmieniła mi się sylwestka.
    A no widzisz :( ja to jednak mam ciągle dylemat z tym cc :( ale to pewnie dlatego, że ja go nie chcę!!! wiadomo, że jak będzie trzeba to będzie trzeba :( no i ja mam ze 20 cm więcej w brzuchu od początku i raczej jestem jabłko czyli wielki brzuch i wielkie cyce :D ale nic to :) przysięgam, ze jak urodzę Baśkę to po 6 miesiącach będę chudsza niż Fasia :D

KasiaKwiatek, mantissa, Lali, Fasia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:24

hwesta, KasiaKwiatek, Gosha, misia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:48

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja mam wziernik na każdej wizycie więc raczej staram się sobie wmawiać, że kocham ginekologów :) w życiu tak często nie byłam badana :)

NIENAWIDZĘ WZIERNIKA!!! A lekarz w szpitalu nie korzystał nawet z wziernika tylko wziął dwie metalowe szpatuly, wsadzil i z całej siły rozciągnął. I jeszcze do mnie żebym się nie spinała. Myślałam że się z bólu popłaczę :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mój prowadzący tez nie wziernikuje,bada również przy pomocy usg szyjke,ale jak trafiam do innych ginow to każdy jeden z wziernikiem bada

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    NIENAWIDZĘ WZIERNIKA!!! A lekarz w szpitalu nie korzystał nawet z wziernika tylko wziął dwie metalowe szpatuly, wsadzil i z całej siły rozciągnął. I jeszcze do mnie żebym się nie spinała. Myślałam że się z bólu popłaczę :(
    No bo to nic miłego :( ale tylko tak mogą zobaczyć jak szyjka wygląda :(
    zobaczcie laski jakie my dzielne jesteśmy :) jakby naszym facetom ktoś chciał w pitolka wsadzić maleńki wzierniczek to by spierdzielali aż by się kurzyło :) a my chętnie ;) i dobrowolnie :)

KasiaKwiatek, hwesta, Angela89, Gosha, weronika86, Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe życie chodziłam do jednego gina ale on nie pracuje w szpitalu, nie ma sprzętu do usg i w związku z tym nie chciałam żeby prowadził moja ciąże. Ale u niego mnie nigdy nie bolało badanie. Nie bylo przyjemne ale bez przesady. Może to przez ciąże bardziej boli? Może bardziej ukrwine i spuchnięte wszystko w środku i dlatego?

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:24

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wszystkiego najlepszego!! :)

A my zaczelismy 31 tydzien i 8 miesiac <3

hwesta, KasiaKwiatek, Gosha, liloe, natt, weronika86, Ewelcia, Ida, misia83, Lali, Fasia, mantissa, haneczka, MartaAlvi, mimka84, sylvia007 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję!! :) ja za 2 dni wchodzę w 8 miesiąc :)

Rudzia, KasiaKwiatek, Ida, misia83, Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILOE i SHIMMER cieszę sie ze dobre wieści po wizytach :) oby tak juz do końca :) trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :*

Gratuluje wszystkim rozpoczęcia nowych trymestrze, tygodni a nawet dni, hihi

Mi badanie z wxietnikiem nigdy szczególnie nie przeszkadzało, chyba zawsze trafiałam na delikatnych gin :)

KRYSTI uduszę Cie babo! Najpierw syn sobie zażyczył kanapkę na śniadanie z nutella i jak mu robiłam to prawie płakałam, teraz Ty mi z tym śniadaniem wyjeżdzasz ;) jakiś kryzys słodkiej mamusi mnie dopadł... Ale wlozylam nos do słoika i wąchałem :) maz wchodzi do kuchni o mówi Ty juz całkiem oszalałas? A ja na to: nieeee ja tylko oszukuje zmysły ;)

FASIA jak masz kontakt z AMY daj znać co u niej, jestem bardzo ciekawa jak z tym łożyskiem i czy brxuszek urósł ;)

SHIMMER apetycznie wyglada, ale ta galaretka juz nie dla mnie ;)

I dzień dobry wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 09:38

KasiaKwiatek, misia83, Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Właśnie pytałam o to mojego lekarza, na dobrej jakości sprzęcie widać ewentualne rozwarcie w usg, dlatego nie ma potrzeby ingerowania w Bożenę czymkolwiek ;)
    Nie chodzi o rozwarcie tylko o wygląd tkanki.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:26

adk_1989, KasiaKwiatek, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Moje tkanki z pewnością prezentują się atrakcyjnie jak zawsze :D ;)
    Nie wątpię :P

liloe lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa! Sa juz mamusie pazdziernikowa! Co prawda chyba tylko 2 czy 3 na razie... Ale ten czas leci :)

KasiaKwiatek, Ida, Anka1501, weronika86, Krysti lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 2186 2187 2188 2189 2190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ