X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Zaczynam spamowanie ;-)
    Najpierw kombinezon, który udało mi się wczoraj wylicytować za 27 zł
    108fb12fb60cf2b3med.jpg

Śliczne te ciuszki wszystkie, ale w tym cudeńku to Ci się mała zapoci wiosną :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:26

weronika86 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Chyba można by ją jako sukienkę nosić, zastanawiam się czy nie kupić jej sobie do chodzenia po domu po porodzie :-)
    ok dziewczyny idę piec ten biszkopt, choć tak mi się nie chce, już miałam myśl, żeby zadzwonić do szwagierki ( pracuje w cukierni) i nie poprosić jej o jakiś torcik, no ale wszystko już kupiłam na niego. Eh żeby mi się chciało, tak jak mi się nie chce ;-)
    Nie drukujcie za wiele :-)

Po domu jak najbardziej :) Właściwie wcale nie wygląda jak piżama. :)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Śliczne te ciuszki wszystkie, ale w tym cudeńku to Ci się mała zapoci wiosną :D
    Ja to kupiłam tylko na wyjście ze szpitala, a w ogóle to prognozy przepowiadają zimę na kwiecień, więc może jeszcze się przyda :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę gulasz robic...

• haneczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam w smyku taki zastaw :)
    cool-club-body-chlopiece-z-dlugim-rekawem-3-pack-myszka-miki-i-przyjaciele-rozmiar-62-m-iext26563458.jpg
    Mam nadzieję, że jak wypiorę to się nie zrobi szare...

Edit.
    Właściwie już jest szare:D ale, że nie pofarbuje od czarnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:37

MartaAlvi, natt, Rudzia, liloe, sylvia007, Krysti lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja to kupiłam tylko na wyjście ze szpitala, a w ogóle to prognozy przepowiadają zimę na kwiecień, więc może jeszcze się przyda :-)

Nie strasz Sylwia. Ja mam same cienkie rzeczy:) Czyli będą białe Święta (Wielkanocne) :P

sylvia007 lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Hehe, wy narzekacie, że wszystkie koszule na was za krótkie a na mnie to wszystkie za długie będą. Pewnie tak do pół łyski. Nie znoszę takich. :P No nic, najwyżej skrócę, jak mi się będzie chciało. Najpierw trzeba je kupić!
    Nic mi się dziś nie chce, jakoś tak wstać wyjątkowo ciężko było i zero pomysłu na obiad. ;/ Coś ciężko ten dzisiejszy dzień widzę. :P

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    ja kupiłam w smyku taki zastaw :)
    cool-club-body-chlopiece-z-dlugim-rekawem-3-pack-myszka-miki-i-przyjaciele-rozmiar-62-m-iext26563458.jpg
    Mam nadzieję, że jak wypiorę to się nie zrobi szare...

Edit.
    Właściwie już jest szare:D ale, że nie pofarbuje od czarnego

Właśnie to mnie zawsze martwi przy czarno białych i kolorowo białych zestawieniach. A są takie śliczne. :) Dla zmniejszenia ryzyka warto te chusteczki łapiące kolor wrzucić. :)

haneczka lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Dzień dobry Laseczki :) spałam :D co prawda było siku 3 razy, ale bez tych małych przerw miałam 8,5h snu. Jak mi cudownie! :D
    Mnie na szczęście nie wziernikują, szyjkę badają usg :) ogólnie nie muszę nawet na fotel wchodzić, posiew z leżanki biorą, tacy delikatnisie u mnie ;)
    zasiadam do owsianki z amarantusem, śliwkami i cynamonem - jak co rano, mniam!

Ale mi narobiłaś ochoty na owsiankę. :) Zaraz ugotuję. :) A co to amarantus, bo ja zielona jestem? :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa, to jest myśl. :)

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry drogie Panie,

u mnie problemy z zasypianiem :( Oczy jak 5 złotych do godziny 3 :/ Nie wiem czy to wina tego, że spałam wczoraj po południu, czy tego że Natka się tak wierciła - wgl to miała pierwszy raz czkawkę, chyba to była czkawka, trwała dosyć długo.

Udało mi się wczoraj stetoskopem namierzyć serduszko <3 :D

Dzisiaj u mnie w mieście jest organizowane takie spotkanie na temat: 'Rozwój dziecka poprzez zabawę - dobór zabawek dla dzieci w wieku 0-12M".
    Zastanawiam się czy to może być ciekawe?
    Pojechałabym w sumie, bo całe dnie siedzę sama na tyłku w domu, może wyjście do ludzi dobrze by mi zrobiło. Z drugiej strony ciekawe jak to ma wyglądać, czy to na zasadzie jakiegoś takiego seminarium czy konsultacji czy co. Mają być jeszcze jakieś dodatkowe atrakcje, konkursy i porady specjalisty.

Ewelcia lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaski.
    My też już od dwóch dni w 8 miesiącu, póki co walczymy z przeziębieniem drugi tydzień, skończyliśmy antybiotyk Zinnat 500 a teraz syropki i inhalacje,ręce mi już opadają.
    Czekam na styczniową wypłatę i kończę z wyprawką synusiową. Ostatnio zaszalałam z kocykami-kupiłam komplet do wózka w liski firmy Poofi, bawełniany turkusik z ColorStories http://bobomio.pl/kocyk-cottonclassic-laguna-turkus-75-cm-x-90-cma także matę do przewijania w liski i muślinową pieluszkę.
    http://bobomio.pl/s?q=Liski .
    W przyszłym tygodniu zaczynam prać wszystko,zrobiłam zapasy Loveli bo była promocja w Biedronie.
    Co do toreb do wózka to mamy w komplecie Bebetto ale jeszcze chce sobie kupić o taką: http://www.tublu.pl/torby-do-wozkow/pink-lining/torba-pink-lining-yummy-mummy-hydrangea.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 12:25

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słoneczka
    Gratuluję udanych wizyt, super wiadomości i ponad kilogramowych dzieciaczków.

Sylvia to na jutro złoże Ci zyczenia teraz bo jutro zapomne. /wszystkiego naj , najkrótszego porodu , naj mniej bolącego , naj słodszego dzieciątka , naj spokojniejszego i czego sobie wymarzysz :)

Ja dzisiaj jakaś leniwa jestem , zaraz zbieram się po młodego i potem prasowanie mnie czeka.
    Naszłam mnie dzisiaj ochota na kupienie paczki ubranek dla dziewczynki , bo w sumie to nie posiadam nic takiego różowego, aczkolwiek skłaniam się ciągle ku temu , że później zdąże nakupować ubranek dla dziewczynki.
    Generalnie nadal jeszcze nie kupiłam nic dla dziecka, i nie wiem kiedy to zrobie, koszyk w gemini mam zapełniony tylko wysłać muszę zamówienie ale jeszcze się wstrzymuję.

Co do CC ja się panicznie boję tego co mnie czeka, cierpie na nerwicę lękową i dawno nie miewałam ataków paniki ale jak sobie pomyślę , że znów mnie pokroją to dostaje palpitacji serca.
    Boję się jej koszmarnie :(

Mnie gin palpacyjnie zawsze bada i zawsze z wziernikiem także jest to mało przyjemne.Kolejna wizyta dopiero 4 lutego mam nadzieję ,że powie mi coś konkretnego odnośnie kiedy i i w jaki sposób zakończymy ciąze. A potem chce jechać na konsulktacje do Łodzi do gina który pracuje w Madurowiczu. MALINKA czy ty żyju? Gdzie będziesz słonko rodziła?

Edit ściągnęłam Cię chyba myślami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 12:13

sylvia007, Krysti lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ja też mam stetoskop, ale cisza. Jak Ci si to udało? :)

A samo spotkanie brzmi ciekawie. Ile można siedzieć w domu. Trzeba się integrować z innymi mamami. :) Spodziewaj się jednak reklamy firm z zabawkami. ;)

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga żyję,żyję tylko choruję.
    My następną wizytę u ginki mamy 11.02 ale usg dopiero na początku marca żeby zobaczyć czy Kacper się obrócił bo teraz cały czas poprzecznie-miednicowo ułożony. Miałam rodzić na NFZ w Medeorze ale ostatecznie ICZMP ponieważ tam będę się czuć bezpieczniej.
    Jak tam dziewczyny chodzicie na SR, my idziemy dziś na czwarte zajęcia,zaczynamy temat noworodka, po ostatnich zajęciach o karmieniu aż mi się łezka zakręciła jak oglądaliśmy filmik o karmieniu i zobaczyłam maluszki wtulone do piersi.

haneczka, Gosha lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:26

haneczka, mantissa lubią tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Marta, ja też mam stetoskop, ale cisza. Jak Ci si to udało? :)

A samo spotkanie brzmi ciekawie. Ile można siedzieć w domu. Trzeba się integrować z innymi mamami. :) Spodziewaj się jednak reklamy firm z zabawkami. ;)

Bardzo bardzo nisko znalazłam to serducho bo moja mała jest główką w dół. Znalazłam je właściwie na środku, ciutke powyżej lini włosków :P
    Teraz próbowałam znów, ale marny skutek. Generalnie to chyba jeszcze trochę ciężko jest to złapać, może jeszcze za mała jest.

haneczka, Robotka1 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    po ostatnich zajęciach o karmieniu aż mi się łezka zakręciła jak oglądaliśmy filmik o karmieniu i zobaczyłam maluszki wtulone do piersi.

też mnie to rozczula:) Mój mąż wczoraj mnie pyta "Jakie to jest uczucie, że będziesz karmić dziecko jak piesek szczeniaki? To tak, jakbym nagle zaczął skakać po drzewach" :D

weronika86 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe, brzmi smacznie :) Rozejrzę się za tym w sklepie. Piszą, że można tym zastępować częściowo mąkę w domowych wypiekach. :) Ja uwielbiam wszystko co je się z mlekiem. Osobiście polecam płatki ryżowe do mleka. Też bardzo dobre, tylko pewnie już nie tak zdrowe. :)

Marta, mi położna powiedziała, że ona nie potrafi badać tętna płodu stetoskopem, więc i ja odpuściłam. Ale dałaś mi nadzieję. Będę próbować :) Dam znać, jak się uda.

liloe, MartaAlvi lubią tę wiadomość

‹‹ 2189 2190 2191 2192 2193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ