Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sylvia007 wrote:Chyba można by ją jako sukienkę nosić, zastanawiam się czy nie kupić jej sobie do chodzenia po domu po porodzie
ok dziewczyny idę piec ten biszkopt, choć tak mi się nie chce, już miałam myśl, żeby zadzwonić do szwagierki ( pracuje w cukierni) i nie poprosić jej o jakiś torcik, no ale wszystko już kupiłam na niego. Eh żeby mi się chciało, tak jak mi się nie chce
Nie drukujcie za wiele
Po domu jak najbardziejWłaściwie wcale nie wygląda jak piżama.
-
haneczka wrote:Śliczne te ciuszki wszystkie, ale w tym cudeńku to Ci się mała zapoci wiosną
-
nick nieaktualny
-
ja kupiłam w smyku taki zastaw
Mam nadzieję, że jak wypiorę to się nie zrobi szare...
Edit.
Właściwie już jest szare:D ale, że nie pofarbuje od czarnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:37
MartaAlvi, natt, Rudzia, liloe, sylvia007, Krysti lubią tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:Ja to kupiłam tylko na wyjście ze szpitala, a w ogóle to prognozy przepowiadają zimę na kwiecień, więc może jeszcze się przyda
Nie strasz Sylwia. Ja mam same cienkie rzeczy:) Czyli będą białe Święta (Wielkanocne)sylvia007 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Hehe, wy narzekacie, że wszystkie koszule na was za krótkie a na mnie to wszystkie za długie będą. Pewnie tak do pół łyski. Nie znoszę takich.No nic, najwyżej skrócę, jak mi się będzie chciało. Najpierw trzeba je kupić!
Nic mi się dziś nie chce, jakoś tak wstać wyjątkowo ciężko było i zero pomysłu na obiad. ;/ Coś ciężko ten dzisiejszy dzień widzę. -
haneczka wrote:ja kupiłam w smyku taki zastaw
Mam nadzieję, że jak wypiorę to się nie zrobi szare...
Edit.
Właściwie już jest szare:D ale, że nie pofarbuje od czarnego
Właśnie to mnie zawsze martwi przy czarno białych i kolorowo białych zestawieniach. A są takie śliczne.Dla zmniejszenia ryzyka warto te chusteczki łapiące kolor wrzucić.
haneczka lubi tę wiadomość
-
liloe wrote:Dzień dobry Laseczki
spałam
co prawda było siku 3 razy, ale bez tych małych przerw miałam 8,5h snu. Jak mi cudownie!
Mnie na szczęście nie wziernikują, szyjkę badają usgogólnie nie muszę nawet na fotel wchodzić, posiew z leżanki biorą, tacy delikatnisie u mnie
zasiadam do owsianki z amarantusem, śliwkami i cynamonem - jak co rano, mniam!
Ale mi narobiłaś ochoty na owsiankę.Zaraz ugotuję.
A co to amarantus, bo ja zielona jestem?
-
Dzień dobry drogie Panie,
u mnie problemy z zasypianiemOczy jak 5 złotych do godziny 3
Nie wiem czy to wina tego, że spałam wczoraj po południu, czy tego że Natka się tak wierciła - wgl to miała pierwszy raz czkawkę, chyba to była czkawka, trwała dosyć długo.
Udało mi się wczoraj stetoskopem namierzyć serduszko
Dzisiaj u mnie w mieście jest organizowane takie spotkanie na temat: 'Rozwój dziecka poprzez zabawę - dobór zabawek dla dzieci w wieku 0-12M".
Zastanawiam się czy to może być ciekawe?
Pojechałabym w sumie, bo całe dnie siedzę sama na tyłku w domu, może wyjście do ludzi dobrze by mi zrobiło. Z drugiej strony ciekawe jak to ma wyglądać, czy to na zasadzie jakiegoś takiego seminarium czy konsultacji czy co. Mają być jeszcze jakieś dodatkowe atrakcje, konkursy i porady specjalisty.Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Witaski.
My też już od dwóch dni w 8 miesiącu, póki co walczymy z przeziębieniem drugi tydzień, skończyliśmy antybiotyk Zinnat 500 a teraz syropki i inhalacje,ręce mi już opadają.
Czekam na styczniową wypłatę i kończę z wyprawką synusiową. Ostatnio zaszalałam z kocykami-kupiłam komplet do wózka w liski firmy Poofi, bawełniany turkusik z ColorStories http://bobomio.pl/kocyk-cottonclassic-laguna-turkus-75-cm-x-90-cma także matę do przewijania w liski i muślinową pieluszkę.
http://bobomio.pl/s?q=Liski .
W przyszłym tygodniu zaczynam prać wszystko,zrobiłam zapasy Loveli bo była promocja w Biedronie.
Co do toreb do wózka to mamy w komplecie Bebetto ale jeszcze chce sobie kupić o taką: http://www.tublu.pl/torby-do-wozkow/pink-lining/torba-pink-lining-yummy-mummy-hydrangea.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 12:25
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
hej słoneczka
Gratuluję udanych wizyt, super wiadomości i ponad kilogramowych dzieciaczków.
Sylvia to na jutro złoże Ci zyczenia teraz bo jutro zapomne. /wszystkiego naj , najkrótszego porodu , naj mniej bolącego , naj słodszego dzieciątka , naj spokojniejszego i czego sobie wymarzysz
Ja dzisiaj jakaś leniwa jestem , zaraz zbieram się po młodego i potem prasowanie mnie czeka.
Naszłam mnie dzisiaj ochota na kupienie paczki ubranek dla dziewczynki , bo w sumie to nie posiadam nic takiego różowego, aczkolwiek skłaniam się ciągle ku temu , że później zdąże nakupować ubranek dla dziewczynki.
Generalnie nadal jeszcze nie kupiłam nic dla dziecka, i nie wiem kiedy to zrobie, koszyk w gemini mam zapełniony tylko wysłać muszę zamówienie ale jeszcze się wstrzymuję.
Co do CC ja się panicznie boję tego co mnie czeka, cierpie na nerwicę lękową i dawno nie miewałam ataków paniki ale jak sobie pomyślę , że znów mnie pokroją to dostaje palpitacji serca.
Boję się jej koszmarnie
Mnie gin palpacyjnie zawsze bada i zawsze z wziernikiem także jest to mało przyjemne.Kolejna wizyta dopiero 4 lutego mam nadzieję ,że powie mi coś konkretnego odnośnie kiedy i i w jaki sposób zakończymy ciąze. A potem chce jechać na konsulktacje do Łodzi do gina który pracuje w Madurowiczu. MALINKA czy ty żyju? Gdzie będziesz słonko rodziła?
Edit ściągnęłam Cię chyba myślamiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 12:13
sylvia007, Krysti lubią tę wiadomość
-
Jaga żyję,żyję tylko choruję.
My następną wizytę u ginki mamy 11.02 ale usg dopiero na początku marca żeby zobaczyć czy Kacper się obrócił bo teraz cały czas poprzecznie-miednicowo ułożony. Miałam rodzić na NFZ w Medeorze ale ostatecznie ICZMP ponieważ tam będę się czuć bezpieczniej.
Jak tam dziewczyny chodzicie na SR, my idziemy dziś na czwarte zajęcia,zaczynamy temat noworodka, po ostatnich zajęciach o karmieniu aż mi się łezka zakręciła jak oglądaliśmy filmik o karmieniu i zobaczyłam maluszki wtulone do piersi.haneczka, Gosha lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualny
-
haneczka wrote:Marta, ja też mam stetoskop, ale cisza. Jak Ci si to udało?
A samo spotkanie brzmi ciekawie. Ile można siedzieć w domu. Trzeba się integrować z innymi mamami.Spodziewaj się jednak reklamy firm z zabawkami.
Bardzo bardzo nisko znalazłam to serducho bo moja mała jest główką w dół. Znalazłam je właściwie na środku, ciutke powyżej lini włosków
Teraz próbowałam znów, ale marny skutek. Generalnie to chyba jeszcze trochę ciężko jest to złapać, może jeszcze za mała jest.haneczka, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
malinka1984 wrote:po ostatnich zajęciach o karmieniu aż mi się łezka zakręciła jak oglądaliśmy filmik o karmieniu i zobaczyłam maluszki wtulone do piersi.
też mnie to rozczula:) Mój mąż wczoraj mnie pyta "Jakie to jest uczucie, że będziesz karmić dziecko jak piesek szczeniaki? To tak, jakbym nagle zaczął skakać po drzewach"weronika86 lubi tę wiadomość
-
Liloe, brzmi smacznie
Rozejrzę się za tym w sklepie. Piszą, że można tym zastępować częściowo mąkę w domowych wypiekach.
Ja uwielbiam wszystko co je się z mlekiem. Osobiście polecam płatki ryżowe do mleka. Też bardzo dobre, tylko pewnie już nie tak zdrowe.
Marta, mi położna powiedziała, że ona nie potrafi badać tętna płodu stetoskopem, więc i ja odpuściłam. Ale dałaś mi nadzieję. Będę próbowaćDam znać, jak się uda.
liloe, MartaAlvi lubią tę wiadomość