Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mantissa wrote:Misia, toż to 5 miesiąc max. Jak nic.
Ciekawe czy cię jeszcze wywali... W każdym razie zgrabniutko, przynajmniej rozstępów nie musisz się na razie obawiać.
Ile masz kg na +, tak z ciekawości?
Nie napisałyście mi o wysokości łóżeczek.
boki:92 cm
front- barierka 87 cm.
Ja już z 8,3 na plusie. Ale u mnie waga od razu szła w górę a brzuch nie. Teraz to już mam nadzieję że tak nie wystrzeli, bo wtedy rozstępy będą murowane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 14:03
mantissa lubi tę wiadomość
-
misia83 wrote:Dzięki Lali, sama nie wiem gdzie on się chowa ;p, ale wszystko jak narazie jest ok, więc się nie martwię.
Widziałam, że kupiłaś łóżeczko. Super, że w idealnym stanie. My malowaliśmy bo ten brąz nam do pokoju nie pasowałTeż masz z szufladą, przykrywana jest?
Nie jest przykrywana a Twoja? Ale juz szukam falbanki dzieki ktorej nie bedzie widac szuflady ze jest odkryta -
Moja też odkryta. Ale ja jej nie będę używała. Chcemy z mężem zbudować taką szufladę jak ta w Ikea:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00222671/#/20238223
Jak zmierzyłam to ta oryginalna jest bardzo płytka max 9 cm, a chcemy zrobić głęboką na 18-20 cm. Mamy bardzo małe mieszkanko i u nas każdy centymetr musi być wykorzystany.
Mamy z mężem trochę wprawy, bo meble do kuchni, łazienki, przedpokoju robiliśmy sami. Szafa wnękowa w sypialni też nasza robota, tyle że już drzwi znajomy nam robił- polepszyły się finanse i nie trzeba było się szarpać. Trochę mierzenia było, ale wyszło nieźle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 14:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPo wizycie. Dobrze, ze poszlam. Lekarz super. Grzybica mi sie wdala jakas przez ta luteine, ponoc czeste zjawisko podczas jej stosowania, a ja jeszcze mam sklonnosci do niej. Dostalam Gyno Pevaryl 50 na 2 tyg do stosowania dopochwowo i zmienic luteine na duphaston znow na czas leczenia. Ale co mnie zaskoczylo... Lekarz mnie pyta: "Czy od dawna mam te babelki na wargach sromowych?" Ja mowie- o matko jakie babelki, mowie mu, ze ja tam nie widze, ale ze nigdy nic takiego nie mialam. Pytal czy mialam kiedys opryszczke plciowa, ja mowie, ze nigdy w zyciu. A on, ze to pewnie w takim razie od clotrimazolum ktorym smarowalam podrazenienie albo od ciaglych uplawow przez te 2 tygodnie lub podraznienie mieszkow wlosowych, ale zeby zwrocic uwage lekarzowi na kontroli na to zeby zobaczyl czy zeszlo, bo jesli to opryszczka (shit! ale skad???) to jest to jednoznaczne wskazanie do ciecia cesarskiego. Zbadal palcami szyjke i powiedzial, ze jest krotka i mam wiecej lezec. I ze teraz kazdy tydzien jest na wage zlota,bo dzidzius szybko rosnie.
A mialam taki dobry humor... Patrzylam w lusterku na te babelki o ktorych mowil... faktycznie cos tam jest, ale to takie jakby podraznienie bardziej ledwo widoczne. -
o ale dziś produkcja ho ho:)
KASIA K miałam mówić-cudny kącik dla Mikiego!!! aaaa śliczny:)
ja też myślę o literkach nad łóżeczko ale skoro mnie talent męczy to może zrobię sama??mam tez w planie motyle trójwymiarowe zrobić a jak nie to kupię taką naklejkę jak kiedyś tu Rudzia wklejała:) super wygląda taki dodatek do łóżeczka:) a pościel to wiem że Cię korci aby włożyć już
a powiedz mi prałaś ją albo zamierzasz prać?? moja się już szyje:D pewnie przepiorę w rękach w delikatnym płynie ale zanim to zrobię to ją włożę do łózeczka haha:D
WERA miałam pisać brzucho super:) widać że Sarze tam wygodnie:)
miałam pisać MISIA bo dziś widziałam brzucha Amy:D wyglądacie mega podobnie:D Amy nie rośnie:D ale najważniejsze że OLO rośnie:D
IDA nie słyszałam że fotografowie zalecają taką długą przerwę w fotografowaniu noworodka. u mnie są takie wymagania, tzn nie że musisz i koniec bo owszem można i później, z różnych przecież przyczyn:) ale zaleca się do półtora tygodnia taką sesję .
ja bynajmniej córki męczyć nie zamierzam jak już po 2 tygodniach zacznie się rozglądać tylko od razu ją biorę na sesję
odpuściłam brzuszkową bo aż tyle kasy w tak krótkim czasie nie wyciągnę350 brzuszkowa i podstawowa noworodkowa 350;) to za dużo:) mąż albo siostra mi zrobi z brzuchem a ja sobie obrobię
MISIA super że sobie sami mebelki robicie:) ja umiem ale składaćmąż może się nie wtrącać
w domu meble składałam ja:D
weronika86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
LALI powiem Ci że miałam tą wkładkę przy córce i szybko ją wyciągnęłam:) najwygodniej jednak było mi trzymać młodą rękami:)
a stojak pod wanienkę nie jest konieczny można na ławie np trzymać ją, ja tak robiłam i tak zamierzam robić i teraz:)
HWESTA o kurcze to nie dobrze, opryszczka tam na dole jest o wiele niebezpieczniejsza niż ta na ustach.
dziewczyna brata miała i w szpitalu na to leżała, ale ona nie mogła z bólu wytrzymać. eh kurde współczuję Ci kobito tego paskudztwa;/
ciekawe rzeczywiście od czego to masz.
ja stosuję doraźnie clotrimazolum ale nic takiego nie mam.
tzn że musisz mieć zaraz cearkę czy ogólnie to jest wskazanie do cesarki?? -
mi koleżanka poleciła wkładkę do wanienki piankową - taką właśnie zakupiłam na allegro. Ponoć łatwiej się kąpie na początku.
kupujecie już do wyprawki aspirator? Ja znalazłam taki
http://www.allecco.pl/8314,nosefrida-aspirator-do-nosa-1-szt.html
albo http://www.wapteka.pl/produkt.html.6284?ceneo_spo=true
Macie jakieś doświadczenie?
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014