Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Amy wrote:właśnie BARSZCZ BYM ZJADŁA z uszkami!!! ojej Lunia! narobiłaś smaka.
A ja zjadłam sałatkę owocową i modlę się teraz żeby tego nie zwymiotować, brrrrlunia79, Amy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda wrote:Masz rację
Bo później czeka nas wizyta troszkę szybciej niż za miesiąc
Iduś płacisz za połówkowe badania?
Ja sie dzisiaj dowiedziałam, że te nie są w cenie wizyty tylko to jest dodatkowa wizyta u specjalisty ale w tym samym szpitalu i dodatkowo płatne 250 zł. ale to już mają fajny sprzęt 3d i 4d i nagrywają płytkęi tu jest wszystko dokładnie mierzone, narządy, płeć, wszystko
-
nick nieaktualnysylvia007 wrote:Ją w tamtym tyg 3dni jadłam tyle, że z krokietami, ale z uszkami też bym zjadła. Tyle, że ja się muszę zmuszać do jedzenia.
Chociaz już teraz mam ochotę na coraz więcej, ale są dni że niestety nic nei włożę do buzi -
nick nieaktualnylunia79 wrote:A ja mam pytanko. Czy chodzicie do fryzjera? Chodzi mi o rozjaśnianie, jasny balejaż, jakie jest wasze zdanie na ten temat?
dziecko z tego nie umarło
ani się nei zatruło
ale bez amoniaku była farba
moja mama oczywiście mi surowo zabroniła
ale na szczęście nie widziała
lunia79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylunia79 wrote:Muszę się wybrać do fryzjera, mam już takie odrosty, że nie mogę patrzeć w lusterko
Do tego siwizna mi wychodzi
;)W poprzedniej ciąży też rozjaśniałam i było wszystko ok
Pewnie, że tak. kobietami jesteśmy, jak nie mamy ochoty w ciąży wyglądać jak siedem nieszczęść to mamy prawo by o siebie dbaćjuż teraz jest możliwość nakładania farb bez amoniaku więc bez obaw można farbować
lunia79 lubi tę wiadomość
-
Amy jaka cudna kruszynka!!
będzie dziołcha
A tak na serio to piękna pamiątka, moje są strasznie niewyraźne te zdjęcia
Ja byłam na wizycie w pn i nic mi nie mówił o żadnych badaniach prenatalnych, genetycznych - myślałam, że zmierzy chociaż tą fałdę karkową wykluczając zespół downa, ale nie a za niedługo już chyba tego się nie będzie dało zmierzyć... nie wiem czemu tak...
Ja zaraz do lasu na grzyby jadęPotem praca
))) Miłego dnia
Amy lubi tę wiadomość
-
ojej NY, miłego zbierania, kocham grzyby: zbierać, przetwarzać i jeść, pochwal się zbiorem
Ja się może w sobotę lub niedzielę wybiorę
Co do zdjęć to u mnie też zawsze są niewyraźnea szkoda, u Amy faktycznie piękna przejrzystość
NY lubi tę wiadomość
-
Amy wrote:Ja niedawno farbowałam włosy
dziecko z tego nie umarło
ani się nei zatruło
ale bez amoniaku była farba
moja mama oczywiście mi surowo zabroniła
ale na szczęście nie widziała
Kochane Farbować włosy w ciąży można i KOLEJNY RAZ POWTARZAM, ŻE NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK FARBA BEZ AMONIAKU. Włosów na ślinę nie ufarbujesz a amoniak tudzież woda utleniona 3-12% jest właśnie najbardziej potrzebne by łuska włosa otworzyła się i wtedy pigment wchodzi w strukture włosa. Naprawdę poczytajcie w internecie, popytajcie w salonach fryzjerskich ( tych renomowanych) a dowiecie się , że farbowanie jest nieszkodliwe. Ja pracuję przy farbach , moja siostra fryzjerką z 18 letnim stażem, ja pracuję z nią od prawie 7 lat, mam styczniść z farbą na codzień . Mój syn jest zdrowiutki , nic mu się nie stało. I sama też sobie farbuję włosy regularnie, nic ani mi ani maluszkowi się nie dzieje.lunia79, Robotka1, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Jaga też mam takie zdanie, noooo chyba, że ktoś ma otwarte rany na głowie, to wtedy chemia wkracza do krwiobiegu, ale z ranami to chyba by prędzej oszalał z bólu niż rozjaśnił
Dzięki kochane za rozwianie moich maleńkich wątpliwości, zaraz dzwonię do mojej fryzjerki się umówić
-
NY wrote:zbiory kiepskie bo jest jednak za sucho (cały tydzień słoneczny!) ale spacer po górach, zapach lasu, czyste powietrze - warto było choćby dlatego
Ja dziś rano nie wymiotowałamchyba zaczynam wchodzić w ten lepszy okres
To fajnie, dajesz nadzieję, że kiedyś to fatalne samopoczucie minie. Mi jest z dnia na dzień coraz gorzej. Dzisiaj jak szłam do pracy musiałam zrobić dwa przystanki bo nie miałam siły iść, jestem dosłownie wycieńczona jak by coś wysysało ze mnie energię (no w sumie to wysysa). -
nick nieaktualnyDzień dobry! Ale macie tempo
ciężko sie wbić hehe
Gratuluję wczorajszych wizyt. Piękne zdjęcia
U nas sredniawka, mąż przyniósł jakiegoś wirusa, zaraził młodego i teraz jest taki marudny biedaczekoby na mnie nie przeszło.
Też w tym tyg byliśmy nac grzybach ale faktycznie sucho jak nie wiem, nic nie ma.Amy lubi tę wiadomość
-
AMY bosiu jaki śliczny mały człowiek:D
mój wyglądał baaaardzo podobnie:D rączka w górze:D tylko ciut mniejszy niż Twój:D
bardzo fajna pamiąteczka:) moja już w albumie:)
ja farbowałam włoski i mi ani dzidzi się nic nie stało:D
ej ale co jest dziwnego w tych badaniach prenatalnych? ja byłam wczoraj, nic wielkiego się nie działo, lekarz sobie pomierzył ludzika i wsio. przecież na pewno krzywdy mu nie zrobił a mam badanie zrobione:)
tych badań z krwi nie robię, przy córce nie robiłam i nie mam zamiaru i teraz robić
a ja za to na barszcz patrzeć nie mogędajcie mi kiszonego i kapuchy to bede szczęśliwa:D
Amy lubi tę wiadomość
-
NY wrote:zbiory kiepskie bo jest jednak za sucho (cały tydzień słoneczny!) ale spacer po górach, zapach lasu, czyste powietrze - warto było choćby dlatego
Ja dziś rano nie wymiotowałamchyba zaczynam wchodzić w ten lepszy okres
Ja też chyba już lepiej się zaczynam czuć, bo od dwóch dni nie wymiotowałam aż jestem w podziwie jaki to ranek może być śliczny bez spędzenia 15 min nad kibelkiemNY lubi tę wiadomość
-
dzień dobry dziewczyny
ja dzisiaj wieczorem jakoś idę na usg, mam nadzieje , że będzie wszystko dobrze
na szczęście dzisiaj piątek - ostatni dzień w pracyśniadanie wyjątkowo zjedzone, baby and mama med wypite więc można powoli zacząć coś robić
-
nick nieaktualnyNY oby ten brak wymiotow zapoczatkowal ten piekniejszy okres. Mnie to jeszcze nie minelo juz w sumie nie rzygam ale mdlosci mam nadal.. lekarz mi wczoraj powidzial ze moga trwac nawet cala ciaze - to mnie pocieszyl ale mowi ze zwolnienie da wiec dam jakos rade
ale chcialam tylko na 2 tygodnie i bedzie proba powrotu do pracy 6 pazdziernika
-
nick nieaktualnysolga wrote:dzień dobry dziewczyny
ja dzisiaj wieczorem jakoś idę na usg, mam nadzieje , że będzie wszystko dobrze
na szczęście dzisiaj piątek - ostatni dzień w pracyśniadanie wyjątkowo zjedzone, baby and mama med wypite więc można powoli zacząć coś robić
-
ja od października idę już na zwolnienie do końca ciąży, na szczęście nie ma u mnie problemu w pracodawcą - uroki pracy w państwówce
Amy mi na moje mdłości, a mam straszne, pomagają mi ekologiczne mieszanki ziół z baby and mama med