X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    właśnie BARSZCZ BYM ZJADŁA z uszkami!!! ojej Lunia! narobiłaś smaka.
    A ja zjadłam sałatkę owocową i modlę się teraz żeby tego nie zwymiotować, brrrr
    Ją w tamtym tyg 3dni jadłam tyle, że z krokietami, ale z uszkami też bym zjadła. Tyle, że ja się muszę zmuszać do jedzenia.

lunia79, Amy lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Masz rację :) Bo później czeka nas wizyta troszkę szybciej niż za miesiąc ;)

Iduś płacisz za połówkowe badania?
    Ja sie dzisiaj dowiedziałam, że te nie są w cenie wizyty tylko to jest dodatkowa wizyta u specjalisty ale w tym samym szpitalu i dodatkowo płatne 250 zł. ale to już mają fajny sprzęt 3d i 4d i nagrywają płytkę :) i tu jest wszystko dokładnie mierzone, narządy, płeć, wszystko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ją w tamtym tyg 3dni jadłam tyle, że z krokietami, ale z uszkami też bym zjadła. Tyle, że ja się muszę zmuszać do jedzenia.
    Oj ja też się muszę... ale akurat na barszcz mam ochotę :D
    Chociaz już teraz mam ochotę na coraz więcej, ale są dni że niestety nic nei włożę do buzi :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunia79 wrote:
    A ja mam pytanko. Czy chodzicie do fryzjera? Chodzi mi o rozjaśnianie, jasny balejaż, jakie jest wasze zdanie na ten temat?
    Ja niedawno farbowałam włosy :) dziecko z tego nie umarło :P ani się nei zatruło ;D ale bez amoniaku była farba :) moja mama oczywiście mi surowo zabroniła :P ale na szczęście nie widziała :P

lunia79 lubi tę wiadomość

• lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wybrać do fryzjera, mam już takie odrosty, że nie mogę patrzeć w lusterko :/ Do tego siwizna mi wychodzi :P ;)W poprzedniej ciąży też rozjaśniałam i było wszystko ok :)

zi133e3kzeucxr7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunia79 wrote:
    Muszę się wybrać do fryzjera, mam już takie odrosty, że nie mogę patrzeć w lusterko :/ Do tego siwizna mi wychodzi :P ;)W poprzedniej ciąży też rozjaśniałam i było wszystko ok :)

Pewnie, że tak. kobietami jesteśmy, jak nie mamy ochoty w ciąży wyglądać jak siedem nieszczęść to mamy prawo by o siebie dbać :) już teraz jest możliwość nakładania farb bez amoniaku więc bez obaw można farbować

lunia79 lubi tę wiadomość

• NY Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy jaka cudna kruszynka!! :) będzie dziołcha :D A tak na serio to piękna pamiątka, moje są strasznie niewyraźne te zdjęcia :(

Ja byłam na wizycie w pn i nic mi nie mówił o żadnych badaniach prenatalnych, genetycznych - myślałam, że zmierzy chociaż tą fałdę karkową wykluczając zespół downa, ale nie a za niedługo już chyba tego się nie będzie dało zmierzyć... nie wiem czemu tak...

Ja zaraz do lasu na grzyby jadę ;) Potem praca ;)))) Miłego dnia :)

Amy lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej NY, miłego zbierania, kocham grzyby: zbierać, przetwarzać i jeść, pochwal się zbiorem ;) Ja się może w sobotę lub niedzielę wybiorę ;)

Co do zdjęć to u mnie też zawsze są niewyraźne :/ a szkoda, u Amy faktycznie piękna przejrzystość ;)

NY lubi tę wiadomość

zi133e3kzeucxr7e.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ja niedawno farbowałam włosy :) dziecko z tego nie umarło :P ani się nei zatruło ;D ale bez amoniaku była farba :) moja mama oczywiście mi surowo zabroniła :P ale na szczęście nie widziała :P

Kochane Farbować włosy w ciąży można i KOLEJNY RAZ POWTARZAM, ŻE NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK FARBA BEZ AMONIAKU. Włosów na ślinę nie ufarbujesz a amoniak tudzież woda utleniona 3-12% jest właśnie najbardziej potrzebne by łuska włosa otworzyła się i wtedy pigment wchodzi w strukture włosa. Naprawdę poczytajcie w internecie, popytajcie w salonach fryzjerskich ( tych renomowanych) a dowiecie się , że farbowanie jest nieszkodliwe. Ja pracuję przy farbach , moja siostra fryzjerką z 18 letnim stażem, ja pracuję z nią od prawie 7 lat, mam styczniść z farbą na codzień . Mój syn jest zdrowiutki , nic mu się nie stało. I sama też sobie farbuję włosy regularnie, nic ani mi ani maluszkowi się nie dzieje.

lunia79, Robotka1, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga też mam takie zdanie, noooo chyba, że ktoś ma otwarte rany na głowie, to wtedy chemia wkracza do krwiobiegu, ale z ranami to chyba by prędzej oszalał z bólu niż rozjaśnił ;) :D Dzięki kochane za rozwianie moich maleńkich wątpliwości, zaraz dzwonię do mojej fryzjerki się umówić :D ;)

zi133e3kzeucxr7e.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbiory kiepskie bo jest jednak za sucho (cały tydzień słoneczny!) ale spacer po górach, zapach lasu, czyste powietrze - warto było choćby dlatego ;)

Ja dziś rano nie wymiotowałam ;) chyba zaczynam wchodzić w ten lepszy okres ;)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY wrote:
    zbiory kiepskie bo jest jednak za sucho (cały tydzień słoneczny!) ale spacer po górach, zapach lasu, czyste powietrze - warto było choćby dlatego ;)

To fajnie, dajesz nadzieję, że kiedyś to fatalne samopoczucie minie. Mi jest z dnia na dzień coraz gorzej. Dzisiaj jak szłam do pracy musiałam zrobić dwa przystanki bo nie miałam siły iść, jestem dosłownie wycieńczona jak by coś wysysało ze mnie energię (no w sumie to wysysa).

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ale macie tempo :P ciężko sie wbić hehe

Gratuluję wczorajszych wizyt. Piękne zdjęcia :)

U nas sredniawka, mąż przyniósł jakiegoś wirusa, zaraził młodego i teraz jest taki marudny biedaczek :/ oby na mnie nie przeszło.

Też w tym tyg byliśmy nac grzybach ale faktycznie sucho jak nie wiem, nic nie ma.

Amy lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY bosiu jaki śliczny mały człowiek:D
    mój wyglądał baaaardzo podobnie:D rączka w górze:D tylko ciut mniejszy niż Twój:D
    bardzo fajna pamiąteczka:) moja już w albumie:)

ja farbowałam włoski i mi ani dzidzi się nic nie stało:D

ej ale co jest dziwnego w tych badaniach prenatalnych? ja byłam wczoraj, nic wielkiego się nie działo, lekarz sobie pomierzył ludzika i wsio. przecież na pewno krzywdy mu nie zrobił a mam badanie zrobione:)
    tych badań z krwi nie robię, przy córce nie robiłam i nie mam zamiaru i teraz robić:)

a ja za to na barszcz patrzeć nie mogę:P dajcie mi kiszonego i kapuchy to bede szczęśliwa:D

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY wrote:

Ja też chyba już lepiej się zaczynam czuć, bo od dwóch dni nie wymiotowałam aż jestem w podziwie jaki to ranek może być śliczny bez spędzenia 15 min nad kibelkiem :)

NY lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówcie mi o barszczu ;) chciało mi się z miesiąc takiego od mamy i jak mi kiedys zrobiła zjadłam chyba 4 miski na raz - aż się zatrułam! ból głowy i straszne wymioty - oj to już nigdy nie będzie moja ulubiona zupa ;)

• solga Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny :) ja dzisiaj wieczorem jakoś idę na usg, mam nadzieje , że będzie wszystko dobrze :)

na szczęście dzisiaj piątek - ostatni dzień w pracy :D śniadanie wyjątkowo zjedzone, baby and mama med wypite więc można powoli zacząć coś robić

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY oby ten brak wymiotow zapoczatkowal ten piekniejszy okres. Mnie to jeszcze nie minelo juz w sumie nie rzygam ale mdlosci mam nadal.. lekarz mi wczoraj powidzial ze moga trwac nawet cala ciaze - to mnie pocieszyl ale mowi ze zwolnienie da wiec dam jakos rade :) ale chcialam tylko na 2 tygodnie i bedzie proba powrotu do pracy 6 pazdziernika :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    solga wrote:
    dzień dobry dziewczyny :) ja dzisiaj wieczorem jakoś idę na usg, mam nadzieje , że będzie wszystko dobrze :)

na szczęście dzisiaj piątek - ostatni dzień w pracy :D śniadanie wyjątkowo zjedzone, baby and mama med wypite więc można powoli zacząć coś robić
    Na pewno bedzie dobrze... ja sie zastanawim dlaczego my zakladamy od razu cos zlego... nie mowie ze Ty zakladasz (to tylko taka wolna reflekcja) ale ze nam przez glowe przechodza czarne scenariusze. Tzn wiem ze to ze strachu..zreszta wiele z nas stracilo juz swoje dzici i ta obawa nest uzasadniona ale tesknie za takim szczesliwym podejsciem do ciazy...gdzie na usg idzie sie z usmiechem i tesknota za naszym dzieckiem.. a nie z lekka obawa...bo moze cos nie tak...

• solga Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od października idę już na zwolnienie do końca ciąży, na szczęście nie ma u mnie problemu w pracodawcą - uroki pracy w państwówce

Amy mi na moje mdłości, a mam straszne, pomagają mi ekologiczne mieszanki ziół z baby and mama med

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ