Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mimka84 wrote:A czy lekarz zlecił wam badania na HIV?
Mimka, mi lekarka nie zleciła, bo stwierdziła, że nie ma takiej potrzeby. Tak samo jak na toxo i na różyczkę. Niby fajnie, bo nie muszę się kłuć, ale z drugiej strony skoro się należą na NFZ to nie powinna marudzić tylko dać. Lekarka na NFZ, u której byłam zastępczo. a lekarz prywaty dał mi tylko na te zupełnie podstawowe: mocz, glukoza, kiła, morfologia i grupa krwi.
Dziś byłam próbkę siuśków oddać, bo przez tydzień brałam żurawinę i chcę sprawdzić czy mi się PH poprawiło a co z tymi bakteriami, to patrzyli na mnie jak na dziwoląga, że bez skierowania, na własne życzenie. Kurczę, czy to takie dziwne, że człowiek chce wiedzieć czy wszystko w porządku z jego organizmem? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ola89 wrote:Ja zawsze po badaniu też jestem spokojna i szczęśliwa, najgorzej jest tak zaraz przed, oby czas do poniedziałku szybko zleciał
ola tez tak mam w poniedzialek wizyta a ja nagle dobrze sie czuje piersi mniej jakby bola i sobie wkrecam, jak tu wytrzymac do tego poniedzialku... -
iwonka1077 wrote:ola tez tak mam w poniedzialek wizyta a ja nagle dobrze sie czuje piersi mniej jakby bola i sobie wkrecam, jak tu wytrzymac do tego poniedzialku...
Mnie piersi bolą, ale mdłości ustępują powoli także nie martw się, bo to ten czas, gdy dzidzia daje nam już wytchnienieAle ja też sobie już wkręcam różne rzeczy
-
Ola89 wrote:Mnie piersi bolą, ale mdłości ustępują powoli także nie martw się, bo to ten czas, gdy dzidzia daje nam już wytchnienie
Ale ja też sobie już wkręcam różne rzeczy
no mi sie trawienie polepszylo zachcianki wieksze mam i sie zastanawiam tak czy to dobrze bo wczesniej sie kiepsko czulam ajjjj -
Dzień dobry dziewczyny.
Gratuluję wczorajszych wizyt. Amy piękne zdjęcie ! Dzidzia taka cudowna)
Co do badań to ja chodzę prywatnie i też nie miałam skierowania ani na toxo, ani na HIV czy różyczkę. Zastanawiam się czy na toxo sobie nie zrobić prywatnie, bo mam kota .. Tylko to takie drogie badanie
Czy jest jakiś czas w którym na to badanie jest już za późno?Amy lubi tę wiadomość
-
a ja u lekarza nfz wam powiem ze na rozyczke mialam w pierwszej ciazy i toxo a na hiv i hcv od prywatnego nie wiem jak u was ale na toxo wychodzi drogo bo ok 27zl za igg i te igm chyba to drugie to razem drogo wychodzi ale to raz sie w ciazy robi chyba