X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ledwo mi włożył głowicę a ja już pytam - URÓSŁ? :P
    lekarz się zaczął śmiać i mowi - no zaraz zaraz jeszcze nic nie mierzyłem ;)

Krysti, malinka1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    hhehe no ja sie na usg tez lekko wzruszyłam, uronilam pare łez jak tak maluch machał rączkami :) cudoooownie :)
    Ale przezycie mialaś jej :) oh fikusiek maleńki brzusio jaki :) fakniutki i sobie lezy hihi nie moge sie napatrzeć bo to zdjecie takie wyraziste jest :)i nózki w górze hahaha relaxuje się;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 18:26

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja jak wczoraj się poddenerwowalam czulam ze w brzusiu mi cos tam się wierci :D

Ja tam nic nie czuję jeszcze, a jak czuję to na pewno są to jelita :) bo robił mi to usg maluch się ruszał i nic nie czułam :) ale to kwestia czasu pewnie :) za 3-4 tygodnie ruchy powinny już byc odczuwalne

Rudzia, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę się doczekać waszych zdjęć z usg :)

Krysti, Militta110816 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam wczesniej na polu z psem przeszlam sie powolutku powietrza zaczarplam bo od lezenia plecy mnie zaczely bolec :)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już się nie mogę doczekać pierwszych ruchów, jak mi coś tam w brzuchu bulgocze to aż się wysłuchuje, chociaż to pewnie jeszcze nie dzidzia, ale za miesiąc to może może może;-)

Amy, Militta110816 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja to już się nie mogę doczekać pierwszych ruchów, jak mi coś tam w brzuchu bulgocze to aż się wysłuchuje, chociaż to pewnie jeszcze nie dzidzia, ale za miesiąc to może może może;-)
    To tak samo jak ja wysuchuje:)

sylvia007 lubi tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowny Maluszek Amy!! <3 A jakie ma nogi długaśne!! Może to mała modeleczka? :D
    Cieszę się ogromnie, że przynosisz takie wspaniałe wieści!! :*

Amy lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na te ziemniaki chili z grila bo mam je ochote zjesc ahhh z jajkiem sadzonym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Cudowny Maluszek Amy!! <3 A jakie ma nogi długaśne!! Może to mała modeleczka? :D
    Cieszę się ogromnie, że przynosisz takie wspaniałe wieści!! :*

No nogi to ma mega :D M. oczywiście mówi że chłopak, dziewczynka nie może być taka długa. hahaahah :D robi sobie nadzieje :D
    Ja też się cieszę... aż jeszcze nie dowierzam.... Martuś ja niecierpliwie czekam na wieści od was :) trzymam mocno kciuki i wiem, że też będzie wszystko dobrze. Musi! nie ma innego wyjścia :*

• kluska Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy śliczne zdjęcia. Gratulacje. Piękna pociecha, też się wzruszyłam.

Amy lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    No nogi to ma mega :D M. oczywiście mówi że chłopak, dziewczynka nie może być taka długa. hahaahah :D robi sobie nadzieje :D
    Ja też się cieszę... aż jeszcze nie dowierzam.... Martuś ja niecierpliwie czekam na wieści od was :) trzymam mocno kciuki i wiem, że też będzie wszystko dobrze. Musi! nie ma innego wyjścia :*

My mamy 10.10 ... matko jeszcze tyyyyle czasu!! Ten czas to mógłby lecieć szybciej na początku ciąży :D
    Tak jak piszesz - będzie dobrze, musi! nie ma wyjścia! :*

Amy lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Amy śliczności!!! Dzidziuś wspałaniały, widać, że zrelaksowany :D :D :D rzeczywiście leży sobie, brakuje tylko rączki za głową, hihi :D gratulacje, świetne zdjęcia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 19:08

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Gratulacje Kochana! Mamy wizyty zawsze z jednodniową różnicą :) Ja następną mam 15 października ;) I też mam nadzieję poznać płeć. Już teraz chciałam, ale się nie dało.

Zastanawia mnie tylko to, że mój mały ma 5,5 cm, a Twój jest już ponad 1 cm większy, a jesteśmy w tym samym tygodniu...

Ida nie przejmuj się rozmiarem, bo mi lekarz powiedział że dzidzia jest wyjątkowo długa :) oglądałam już tyle zdjęć z 13 tygodnia i dzieciaki były właśnie takich rozmiarów jak Twój maluch. Modliłam się żeby choć 5 cm miał mój :) Więc spokojnie :)

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    My mamy 10.10 ... matko jeszcze tyyyyle czasu!! Ten czas to mógłby lecieć szybciej na początku ciąży :D
    Tak jak piszesz - będzie dobrze, musi! nie ma wyjścia! :*

Martuś zleci nawet się nie obejrzysz :)

• ziolko Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Amy jakie cudowne zdjęcia!!! bardzo wyraźne, Twój gin musi mieć bardzo dobry sprzęt :D
    śliczny maluszek ehh nie mogę się napatrzeć! :)

Amy lubi tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No to fajnie :) Nie martwię się za bardzo, bo gdyby był za mały, to lekarz by coś powiedział ;) Ale wszystko jest ok.

U mnie NT wynosiło 1,1. Nie wiem jakie są normy...

ja też nie wiem jakie są normy NT :)ale tak jak mówisz, że jak lekarz nic nie mówił znaczy że jest okej :D

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Jejku Amy jakie cudowne zdjęcia!!! bardzo wyraźne, Twój gin musi mieć bardzo dobry sprzęt :D
    śliczny maluszek ehh nie mogę się napatrzeć! :)

szpital jest nowy więc sprzęt mają na prawdę dobry :) widziałam wszystko bardzo wyraźnie :) piękne dwie półkule mózgowe, paluszki, uśmiech malucha :D oczka, nosek, uszka :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te Twoje zdjęcia Amy sama nie mogę się tym bardziej doczekać swojego usg :D zapisana jestem na to genetyczne 9.10 u specjalisty, ale w tą sobotę mam kontrolną wizytę u swojego gina...może też zrobi ;)

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Czyli na następnej wizycie będziemy już w 17 tygodniu? Czy 18? Bo już się gubię... :P

17 :))

Ida lubi tę wiadomość

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ