X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    PsotkaKotka ja nie bede robila genetycznych badan.

Dlaczego jesli mozna zapytac? Bo ja tez jestem raczej na 90% przekonana ze robic ich nie bede. Jeszcze tylko nie rozmawialam o tym z lekarzem, moze bedzie mial jakis mocny argument "za" ale na dzien dzisiejszy nie planuje zadnych takich badan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 17:29

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A jest tu moze jakas dziewczyna ktora nie robila lub nie bedzie robic badan genetycznych?
    Ja będę robiła tylko usg, testów żadnych nie robię, bo mija giną mówi, że to tylko statystyka i ją jej ufam, zwłaszcza, że jak czytałam opis kilku testów z krwi na stronie lux-medu to właśnie są tak opisane.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Oj MartaALVI współczuję tego dylematu. niestety nie pomogę, bo sama tak jak Fasia cieszę się że jednak zdecydowałam się na jednego.
    a Ty zmieniłaś lekarza czy byłaś po prostu i drugiego dodatkowo? bo jak zmieniłaś to może warto posłuchać nowego? w końcu ma Cię prowadzić do końca ciąży:D

KRYSIA syrop z suchych wiśni? toż to wynalazek:) nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje:)

a ja zdecydowałam że prenatalne będę puki co łykać od czasu do czasu i ściśle będę morfologie kontrolowała:)
    Ja tez dowiem się wszystkiego wieczorem jak moj zadzwoni :)

• ziolko Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A jest tu moze jakas dziewczyna ktora nie robila lub nie bedzie robic badan genetycznych?
    Ja nie będę robiła jeśli w 12 tygodniu na usg moja gin nie zauważy niczego co mogłoby nas niepokoić.

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi tez o przeziarnosc karkowa i inne odczytywane z usg.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka ja tez robie wszystkie badania tu w uk za darmo.

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 23:23

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na obiad robie ziemniaczki chili zapiekane na grilu i jajko sadzone do tego i sosik czosnkowy do ziemniaczków:)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja nie bede robila, moj gin powiedzial ze mi to nie potrzebne a poza tym to i tak pewnosci nie daje 100% ... mieszkam w Szwecji a tu patrza inaczej na to wszystko.

Ja mieszkam w Niemczech. Dostalam ulotke o badaniach prenatalnych, owszem, ale powiedzialabm ze badania te sa raczej odradzane. To sie akurat zgadza z moim zdaniem wiec tym bardziej mnie utwierdza w przekonaniu aby ich nie robic. One nawet chyba nie sa tutaj refundowane.

Powinnam raczej zapytac kto nie robi badan prenatalnych? bo przeziarnosc to chbya jest prenatalne a nie genetyczne, ale nie jestem pewna.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co trza się wyluzować ,dzidzie są zdrowe figlują sobie my relax zero stresu bo nie potrzebnie ,kazdy ma wlasnego dobrego lekarza ktory wie co robi ,jezeli ktoś chce robic badanka wszystkie ma takie prawo kto nie chce i czuje ze nie potrzeba to tez nie musi się martwić o nic skoro lekarze wiedzą co robią i tyle najwazniejsze by zdrowo donośic ciaze do konca bez zadnych komplikacj infekcji i innych rzeczy .Ja się uspokoilam dla dobra dzidzi relax kobiety relax ,:))

sylvia007 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dziś pysznego na Obiadek macie :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zjadla taką rurke z bitą smietaną albo gofra yumi:)

Amy, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc już moge opisać dzisiejsza wizytę :)
    Odważyłam się dzisiaj popatrzeć na monitor widziałam jak maleć machał rękami wywijał nóżkami ale był taki grzeczniutki... lekarz go musiał lekko dotknąć przez brzuch żeby jakąś większa ruchliwość przejawiał :D ale ruszał się :) leniwy jak mamusia :D
    Płci mówił że nie będzie zgadywał ale na następnej wizycie już wstępnie powie :) więc 16 PAŹDZIERNIKA już wstępnie będę znała płeć :) Maluch ma 6.70 cm od główki do pupy, widziałam dwie półkule mózgowe, bijące serduszko 167/min, kość nosowa widoczna, przezierność karkowa 1.7 mm :) Lekarz był bardzo zadowolony z wyników krwi i moczu i mówi, że ładnie się chowamy. Od ostatniej wizyty (miesiąc temu) przytyłam pół kg :) Acha i jeszcze termin wstępnie miałam na 30 marca ale po usg lekarz mówi że na 2 kwietnia - czyli tak jak przeczuwałam od samego początku :)
    i oto maluszek :))

rozwalony jakby na plaży leżał :) no i z otwartą buzią :) śmiał się na usg było ładnie widać :) Mam jeszcze kilka zdjęć, ale dość niewyraźne bo kręcił głową ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 16:37

Rudzia, Krysti, Militta110816, malinka1984, Limerikowo, kluska, misia83, KasiaKwiatek, ziolko, Arsenka, Fasia, Justinka, NY, Angela89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja bym zjadla taką rurke z bitą smietaną albo gofra yumi:)

Ja chce gofra :D z owocami i bitą śmietanuchą :D

Rudzia, Krysti lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie ciesze ze nie jestem z moja decyzja osamotniona :D

Krysti lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myśle dziewczyny, że trzeba sobie pozwolić na relaks, a nie pozwolić na zbędny stres. Jak sobie przypominam jak moja córka fikała mi w brzuchu jak się denerwowałam, to zdaje sobie sprawę, że to tylko szkodzi. A tak poza tym to mi dzisiaj dokuczają bardzo więzadła, ciągnął bardzo jak tylko z łóżka wstanę, więc dzisiaj obowiązkowo leniuchuję od południa, bo wcześniej okna mylam

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nawet nie mam bitej śmietany :P jem serek waniliowy z wiśniami -musi wystarczyć ;D

Krysti, Rudzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi ale jak na zdjeciu sobie fajnie wyglada:) hihi superrrr <33 patrzcie jak kobieta zostala stworzona do rodzenia dzieci :D to jest piękne zycie w nas drugie jejjj :))az się rozczulilam bo te zdjątka takie śliczne są:))

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Hihi ale jak na zdjeciu sobie fajnie wyglada:) hihi superrrr <33 patrzcie jak kobieta zostala stworzona do rodzenia dzieci :D to jest piękne zycie w nas drugie jejjj :))az się rozczulilam bo te zdjątka takie śliczne są:))

hhehe no ja sie na usg tez lekko wzruszyłam, uronilam pare łez jak tak maluch machał rączkami :) cudoooownie :)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wczoraj się poddenerwowalam czulam ze w brzusiu mi cos tam się wierci :D

‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ