Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MłodaDama wrote:PsotkaKotka ja nie bede robila genetycznych badan.
Dlaczego jesli mozna zapytac? Bo ja tez jestem raczej na 90% przekonana ze robic ich nie bede. Jeszcze tylko nie rozmawialam o tym z lekarzem, moze bedzie mial jakis mocny argument "za" ale na dzien dzisiejszy nie planuje zadnych takich badan.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 17:29
-
PsotkaKotka wrote:A jest tu moze jakas dziewczyna ktora nie robila lub nie bedzie robic badan genetycznych?
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:Oj MartaALVI współczuję tego dylematu. niestety nie pomogę, bo sama tak jak Fasia cieszę się że jednak zdecydowałam się na jednego.
a Ty zmieniłaś lekarza czy byłaś po prostu i drugiego dodatkowo? bo jak zmieniłaś to może warto posłuchać nowego? w końcu ma Cię prowadzić do końca ciąży:D
KRYSIA syrop z suchych wiśni? toż to wynalazek:) nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje:)
a ja zdecydowałam że prenatalne będę puki co łykać od czasu do czasu i ściśle będę morfologie kontrolowała:) -
PsotkaKotka wrote:A jest tu moze jakas dziewczyna ktora nie robila lub nie bedzie robic badan genetycznych?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rudzia wrote:Ja nie bede robila, moj gin powiedzial ze mi to nie potrzebne a poza tym to i tak pewnosci nie daje 100% ... mieszkam w Szwecji a tu patrza inaczej na to wszystko.
Ja mieszkam w Niemczech. Dostalam ulotke o badaniach prenatalnych, owszem, ale powiedzialabm ze badania te sa raczej odradzane. To sie akurat zgadza z moim zdaniem wiec tym bardziej mnie utwierdza w przekonaniu aby ich nie robic. One nawet chyba nie sa tutaj refundowane.
Powinnam raczej zapytac kto nie robi badan prenatalnych? bo przeziarnosc to chbya jest prenatalne a nie genetyczne, ale nie jestem pewna. -
nick nieaktualnyDziewczyny nie ma co trza się wyluzować ,dzidzie są zdrowe figlują sobie my relax zero stresu bo nie potrzebnie ,kazdy ma wlasnego dobrego lekarza ktory wie co robi ,jezeli ktoś chce robic badanka wszystkie ma takie prawo kto nie chce i czuje ze nie potrzeba to tez nie musi się martwić o nic skoro lekarze wiedzą co robią i tyle najwazniejsze by zdrowo donośic ciaze do konca bez zadnych komplikacj infekcji i innych rzeczy .Ja się uspokoilam dla dobra dzidzi relax kobiety relax ,
)
sylvia007 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo więc już moge opisać dzisiejsza wizytę
Odważyłam się dzisiaj popatrzeć na monitor widziałam jak maleć machał rękami wywijał nóżkami ale był taki grzeczniutki... lekarz go musiał lekko dotknąć przez brzuch żeby jakąś większa ruchliwość przejawiałale ruszał się
leniwy jak mamusia
Płci mówił że nie będzie zgadywał ale na następnej wizycie już wstępnie powiewięc 16 PAŹDZIERNIKA już wstępnie będę znała płeć
Maluch ma 6.70 cm od główki do pupy, widziałam dwie półkule mózgowe, bijące serduszko 167/min, kość nosowa widoczna, przezierność karkowa 1.7 mm
Lekarz był bardzo zadowolony z wyników krwi i moczu i mówi, że ładnie się chowamy. Od ostatniej wizyty (miesiąc temu) przytyłam pół kg
Acha i jeszcze termin wstępnie miałam na 30 marca ale po usg lekarz mówi że na 2 kwietnia - czyli tak jak przeczuwałam od samego początku
i oto maluszek)
rozwalony jakby na plaży leżałno i z otwartą buzią
śmiał się na usg było ładnie widać
Mam jeszcze kilka zdjęć, ale dość niewyraźne bo kręcił głową
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 16:37
Rudzia, Krysti, Militta110816, malinka1984, Limerikowo, kluska, misia83, KasiaKwiatek, ziolko, Arsenka, Fasia, Justinka, NY, Angela89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też myśle dziewczyny, że trzeba sobie pozwolić na relaks, a nie pozwolić na zbędny stres. Jak sobie przypominam jak moja córka fikała mi w brzuchu jak się denerwowałam, to zdaje sobie sprawę, że to tylko szkodzi. A tak poza tym to mi dzisiaj dokuczają bardzo więzadła, ciągnął bardzo jak tylko z łóżka wstanę, więc dzisiaj obowiązkowo leniuchuję od południa, bo wcześniej okna mylam
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKrysti wrote:Hihi ale jak na zdjeciu sobie fajnie wyglada:) hihi superrrr <33 patrzcie jak kobieta zostala stworzona do rodzenia dzieci
to jest piękne zycie w nas drugie jejjj
)az się rozczulilam bo te zdjątka takie śliczne są
)
hhehe no ja sie na usg tez lekko wzruszyłam, uronilam pare łez jak tak maluch machał rączkamicudoooownie
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny