X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:54

Fasia, Gosha, Agusiek89, Rudzia, weronika86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała przed terminem ale max 2 tyg czyli żebym doczekała kwietnia :) Pewnie nie będzie mi to dane ale tak jak wczoraj pisałam - Julek ma zakaz opuszczania brzuszka przed 36 tygodniem czyli przed 16 marca :P

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Za miesiąc pewnie u nas pierwsze porody
    Za miesiąc to jeszcze nue chce ale za 6 tygodni tak, zgłaszam sie na ochotnika! Za 6 tygodni moge rodzic :)

FASIA dziękuje :*

Fasia, Agusiek89, weronika86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie poczekam jeszcze z rodzeniem :) 10 tyg i mogę rodzić :D

misia83, mantissa, Agusiek89, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:54

Gosha lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli Brzuchatki :)

mantissa, Gosha, weronika86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:31

mantissa, KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz rosól zjadlam :) i leze film jakis romantyczny wlącze kawe z ciastkami carmelowymi i git leze dziś :)

Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:05

Krysti, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

weronika86 lubi tę wiadomość

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia zyczę :)*

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe no, robi sie goraco jak juz marcowki rodza :) ja mam spakowana swoja torbe z grubsza na wszelki wypadek, lekarz mowil, ze lepiej miec w gotowosci w przypadku szyjkowych mam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe nie wiem, bo moj lekarz jest na urlopie i mam wizyte przeniesiona na 3 lutego

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam znow na chwile a tu takie newsy o marcowkach... Az mi sir goraco zrobilo:| dzisiaj spakuje juz torbe do szpitala choc mam nadzieje ze do polowy marca chociaz nir bedzie mi potrzebna:-P

weronika86, KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ja właśnie spakowałam torbę! :) w wersji bardzo minimalistycznej na razie ale mam, taką bardziej na pobyt w szpitalu niż na poród.

weronika86, Agusiek89, KasiaKwiatek, Krysti, Ewelcia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:26

KasiaKwiatek, Rudzia, Gosha, Angela89, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja przecwczoraj dostalam smsa od angielskiej sluzbg zdrowia,ze do 33tc mam soakowac torbe hahaha ale smieszne ze wyaylaja takie wiadomosci :-) ja dzisiaj zostaje w domciu :-) klient sie rozchorowal i przelozyl wizyte na czwartek :-) maaam wooolllnnneeeee!!!!! zjadlam rosolek i cos mnie mdli..chcialam sie polozyc, odpoczac ale mala mi nie daje, pcha sie jakby chciala brzuch rozerwac! taka aktywna to nigdy nie byla..moze sie przekreca? nie moge doczekac sie srody...to bedzie chyba jak dobrze pamietam 69 dni do terminu porodu i wendziemy w 31tc i 8my miesiac :-)
    co do przyjazdu kilku dziewczyn...dopiero zapytalam mojego a on na to A NECH SIEDZA, NAWET MIESIAC hahaha krotko i rzeczowo :-)

KasiaKwiatek, Krysti, Agusiek89, Fasia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Cześć dziewczynki :) Wyspałam się ponownie, długo :) Wczoraj i dziś lenistwo z mężem, uwielbiam to! U nas śnieg i nadal pada...

Werka - tak spojenie to to co Cię właśnie teraz boli. Ja tak mam od 15 tygodnia. W zasadzie to niestety nic nie można zrobić. Odpoczywać - jedynie tyle. Wyczuć najbardziej odpowiednią pozycję dla Ciebie. No ja przez ten czas nauczyłam się już z tym żyć. Ale tak jak mówisz - nie można się normalnie przewrócić na łóżku, nie można podnieść nogi. Ja mam problemy z chodzeniem, ale jak rozchodzę, to jest w miarę, tylko za długo nie mogę chodzić, max 2 godzinki. No i mam wrażenie, że pomogły mi trochę teraz te ćwiczenia na szkole rodzenia - rozciąganie i wzmacnianie. Sam gin i ortopeda mówili, że z tym nie da się nic zrobić, tak już jest i szczęście masz, że nawiedziło Cię to teraz. Właśnie koło 30 tyg pojawia się u większej liczy ciężarnych.
    Możesz palcem wyczuć na wzgórku łonowym, tam gdzie są te kości czy masz między nimi przerwę. Jak nie to ok. Jak tak to zależy jak dużą, tak do 2-4 cm jest jeszcze ok. W każdym razie ortopeda mi powiedział, że jak wchodzi palec to jest ok. Rozejście się kwalifikujące do cc jest niezmiernie rzadko spotykane.
    Także Werka, przykro mi że i Ciebie to spotkało. No ale co zrobić, jeszcze kilak tygodni i będzie po :) Tym jedynie trzeba się pocieszać :)

Rudzia - no to mamy te same łóżeczka :) A jaki kolor łóżeczka? Biały? :)
    Ja wzięłam ten ręcznik z kapturkiem niebieski z misiem,w dotyku faktycznie nie jest taki fajny, ale jak się wypierze i wyprasuje to to uczucie zniknie, wiem bo zawsze tak jest z ręcznikami ;)
    Przykro mi, że gorzej się czujesz...:( Staraj się myśleć o tym, że Sofijka niedługo będzie już z Tobą i będzie pięknie mimo wszystko :)A to jaka będzie, to zależy od wychowania, czyli od Ciebie! Geny to tylko kilka procent człowieka, najwięcej to właśnie środowisko i wychowanie. To Ci mówi "specjalistka" od wychowania, po szkoleniu z neurodydaktyki ;)
    A wózek cudny będziesz miała!!!

Gosha - ja niby miałam niedoczynność ale taką delikatną, którą już przed ciążą sobie wyregulowałam. Przed tsh na poziomie 2,4 czyli ok, ale zbiłam do 1,4 i zaszłam po 1,5 miesiąca. Staraliśmy się pół roku, ale nie sądzę by tarczyca miała tu jakieś znaczenie. Teraz co jakiś czas ją kontroluję, bo biorę Letrox, ale najmniejszą dawkę z najmniejszych - 25. Tylko tak, by było. Endo kazał brać na pewno do końca ciąży, więc biorę. Ale powiem Ci, że miałam momenty (szczególnie w I trymestrze jak wymiototwałam), że nie brałam Letroxu przez kilka dni, nawet tydzień, bałam się że tsh wzrosło, a ono na takim samym poziomie. Teraz też.
    Co do jodu to tak, ponoć w ciąży z niedoczynnością zapotrzebowanie wzrasta i dostałam na nią receptę, ale endo powiedział, że jak będę brała witaminy prenatalne z jodem, to taka dawka która w nich jest wystarczy. A więc nawet nie wykupowałam tego jodu, tylko ciągle biorę witaminy (tzn też zdarzają mi się dni że zapomnę, ale tsh nigdy mi nie wzrosło). Obecnie mam na poziomie 0,816 więc jest ok.
    Wiesz, ja się tak nei znam na tym, bo typowej niedoczynności nie miałam. Badałam hormony przed ciążą po prostu i z nimi poszłam do endo, a on mi zalecił tą minimalnądawkę Letroxu tylko dlatego że chciałam zajść w ciążę. Normalnie nie trzeba by było.
    Gorzej, bo wyszły mi antyciała aTPO ponad normę i jedna endo powiedziała, że mam Hashimoto, a mój drugi endo, że jednak jeszcze nie, ale trzeba kontrolować, szczególnie po porodzie, bo wtedy Hashimoto się uaktywnia. Jak aTPO wychodzą ponad normę, to znaczy że już nie opadną, że jakieś tam ryzyko tej choroby mam. Na razie nie mam żadnych objawów na szczęście, więc nie zamartwiam się tym na zapas.

Angela - całkowicie rozumiem Cię, co do tych dolegliwości, bo ja też nie należę do osób, które lubią narzekać na samopoczucie czy wyszukują sobie jakieś choroby. Ale teraz też czuję się jak hipochondryk, ciągle na coś się skarżę, aż mi głupio czasem :P No ale co zrobić.

hwesta - jak masz się uspokoić, to pewnie - idź się skonsultuj. Spokój ducha najważniejszy :)

Robotka - ja polecam picie wody wysokomineralizowanej. Mi zawsze pomaga na takie dolegliwości.

Co do terminów porodów, to chciałabym urodzić wcześniej, bo boję się ciężkiego porodu jak dziecko byłoby większe, ale ze względu na to, że byłby to marzec to absolutnie nie chcę! Nie cierpię marca!!! A termin mam na 1 kwietnia :P
    ida ja chodzic moge, nawet dlugo..bol zaczyna sie poznym wieczorem i w nocy...moze od nadmiernej sktywnosci ? ale jak wloze sobie cos miedzy nogi to pomaga

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 2239 2240 2241 2242 2243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ