X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    cześć dziewczny.
    poratujcie:(
    wczoraj się zatrułam u znajomych sałatką.
    dziś jeszcze czuję nieprzetrawione jedzenie, muli mnie, jestem słaba i czuję się jakbym jakąś jelitówkę przechodziła tylko nie sram i nie rzygam. ciągle mi tylko niedobrze;/ buuuu czy to przejdzie samo czy mam się tak męczyć jeszcze z dzień lub dwa??
    apetyt mnie nawet opuścił:(

RUDZIA trzymaj się, Ty jesteś wesoła kobietka i młodziutka jeszcze:)wszystko się ułoży zobaczysz:)
    a to że Sofii będzie do niego być może podobna??? i co z tego?? moja córka to wykapany ojciec a jeszcze chyba ani razu nie patrzyłam na nią przez pryzmat że to cały ojciec, to po prostu moja córeczka wyjątkowa i niepowtarzalna:) to nie jest tak że dziecko nam przypomina ojca to już zawsze będziemy tak na nie patrzec. owszem będzie nam przypominało jeśli ktoś zwróci uwagę np że podobne do tatusia a tak to luz:)
    robotka chyba przeczekac..pij duzo wody, albo moze sprobuj wywolac wymioty?

Robotka1 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka jej nic tylko pić wode z cytryną ,wspolczuje a co to za salatka moze przyprawy byly nie takie !herbata gorzka tez dobra czajówa. Albo rumianek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 11:20

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka! Ruminanku sie napij! O ile w ciazy mozna, moja mama mowila ostatnio ze po rumianku jej tak fajnie na żołądku sie zrobilo...

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WERONIKA uważaj z takimi deklaracjami! W przyszłym roku zwala Ci sie wszyscy w potrzebie zrobienia tatuażu i będziesz musiała nam "pomoc"... ;) hihi

Rudzia, Angela89, Anka1501, hwesta, weronika86, Fasia, KasiaKwiatek, mantissa, liloe, Ewelcia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja dzisiaj spalam do 10, Tz mnie obudził żeby zapytać jak się robi jajka na miękko ( :D ), zrobil śniadanie, zajął się małym i właśnie się zabrał za robienie obiadu :)
    Weszłam do kuchni i się przerazilam, jak można taki burdel zrobić?? eh.. przemilczalam to bo wiem, że się stara :)

Gosha rozumiem Twoje obawy ale wierzę, że wszystko będzie dobrze :)

A ta kobieta pod Kwidzynem podobno zrobiła to drugi raz tylko wtedy dowodów nie było ale sama mówiła, że zwłoki dziecka spalila :( Masakra

Wera poplakalam się jak czytałam o tym chłopcu, dobra kobieta z Ciebie :*

Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, tak pomyślałam ze może właśnie gorzka herbata coś pomoże, i woooda.

ooo GOSHA dobrze prawi:D Wera uważaj co piszesz:D bo będziesz mieć cały grafik na 2016 zarezerwowany na robienie tatuaży kwietniówkom:D

weronika86, Rudzia, Gosha lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    WERONIKA uważaj z takimi deklaracjami! W przyszłym roku zwala Ci sie wszyscy w potrzebie zrobienia tatuażu i będziesz musiała nam "pomoc"... ;) hihi
    zawsze to jakas reklama :D oho zydowskie myslenie sie wlacza :D hahahahahhahaha

hwesta, Gosha, KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dzięki dziewczyny, tak pomyślałam ze może właśnie gorzka herbata coś pomoże, i woooda.

ooo GOSHA dobrze prawi:D Wera uważaj co piszesz:D bo będziesz mieć cały grafik na 2016 zarezerwowany na robienie tatuaży kwietniówkom:D
    ee tam, najpierw niech sie pojawia a potem bedzie myslec co dalej :D

Gosha lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Wera, moj tatuaż nie wypalił bo zaszlam w ciążę wiec się mnie spodziewaj :D

weronika86 lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera kolejna marcowka rodzi! Aaaaaaa!!!!!! Gorąco mi sie zrobiło ;) bo ja to wg USG na koniec marca, moze uda jednak na te pryma aprilis! ;)

Anka1501, KasiaKwiatek, weronika86, liloe lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok spadam:)
    mam zaproszenie do szwagierki na obiad. pewnie coś dziubnę ale będzie ciężko;/

potem wracamy i będziemy leżakować dalej. ehhhh

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ok spadam:)
    mam zaproszenie do szwagierki na obiad. pewnie coś dziubnę ale będzie ciężko;/

potem wracamy i będziemy leżakować dalej. ehhhh
    Nie moge sie doczekać jak bede w PL i tez bede zapraszana na niedzielne, sobotnie i wszelakie obiadki fo mamy, teściowej, rodzeństwa itp... Ale póki co rosół w garku pyka :)

Robotka1, natt lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za miesiąc pewnie u nas pierwsze porody

Krysti, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Za miesiąc pewnie u nas pierwsze porody
    No ciekawe kto pierwszy 'pęknie'... :)

Krysti, sylvia007, KasiaKwiatek, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby moj maluch zechcial siedziec w brzuniu choc do polowy marca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:25

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Sonka na oknie jak zwykle ptaszki widzi i siedzi patrzy :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fcfd24b8bd4.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46215b5c1b98.jpg

natt, KasiaKwiatek, weronika86, Gosha, misia83, Agusiek89, Ida lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała urodzić przed terminem, wiadomo już w tych bezpiecznych tygodniach :-) wychodzi moja niecierpliwa natura!!!

Krysti, Agusiek89 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień po raz drugi :)

RUDZIA zapamietaj sobie, że jak masz doła to do nas jak w dym! Nie przejmuj się, że smutasz czy coś. Po to tu jesteśmy żeby się wspierać. Przechodziłyśmy razem już wiele radości i smutków. W kupie siła! :)))

JAGA koszule do których wkleiłaś link są piękne ale jak już wczoraj pisałam - nie wydam 200zł na dwie koszule potrzebne do szpitala. Gdybym jeszcze z nich korzystała na dłuższą metę to może w ostateczności - ale ja nie sypiam na co dzień w koszulach nocnych. Chcę coś w miarę taniego i żebym w tym jakoś w miarę wyglądała :D

Powiem tylko tyle, że już jakieś znalazłam, jak dojdą i będą ok to Wam pokażę :P

GOSHA co do tarczycy to ja od początku ciąży, a właściwie już na rok przed zajściem zaczęłam brać Euthyrox na zbicie TSH. Niby miałam w normie, bo te były aż do 4,5 a mój wynik to 2,7 ale endokrynolog powiedziała, że podczas starań max powinno być do 2,0. Przepisała mi minimalną dawkę leku czyli pół tabletki z dawki 25. Jak zaszłam w ciąże sama mniej więcej co 5-6 tyg robiłam sobie badanie krwi na TSH zeby zobaczyć czy wynik mi skacze czy jest ok. No i trzymał się na poziomie mniej więcej 1,6. Teraz na początku stycznia miałam kontrolę u endo, moje TSH wyszło 2,1 ale norma w ciąży jest do 2,5 także wszystko dobrze natomiast FT4 wyszło jakieś za niskie, bo miało wynik z tego co pamiętam 0,93 i endo powiedziała, ze musimy je podnieść bo jest ono potrzebne dziecku. No i tym razem dostałam dawki na zmianę jednego dnia 25 a drugiego 50. Kontrolę mam 20 lutego i zobaczymy czy to coś dało.
    Co do jodu to jego też brałam przez długi czas. W grudniu mi się skończył i od tamtej pory nie łykam. Ale tak jak jedna z dziewczyn pisała - w witaminach prenatalnych jest jod i zazwyczaj uzupełnia zapotrzebowanie organizmu na ten pierwiastek w 100%.
    Powiem tak - na Twoim miejscu zapewne też bym się stresowała więc jest to naturalne. Jednakże uważam, ze nie ma sensu rozmyślać na zapas co się może stać. Poczekaj do wizyty, zbadaj sobie hormony i wtedy zobaczysz. Myślę, że jakby coś się działo to miałabyś jakieś objawi złego samopoczucia czy coś w tym stylu.
    Każda z nas na pewno w głebi duszy boi się, że mogłaby urodzić chore dziecko. Ja ze względu na studia też mam to z tyłu głowy. Dobrze, że studia skończyłam już kilka lat temu to trochę zluzowałam z tym głupim myśleniem. Mój mąż bardzo się boi .. Ale myślimy pozytywnie, a te obawy pojawiają się bardzo rzadko

WERKA Ty to jednak jesteś dobry człowiek :)) Mega pozytywna osoba i jeszcze z dobrym serduchem :))) fajnie, że tu z nami jesteś :))

RUDZIA raz jeszcze - śliczny wózek! Mój styl :)) aż załuję, że nie mogę kupić nowego .. No ale kasa, kasa i jeszcze raz kasa :P skoro dostaliśmy to skorzystamy

ROBOTKA ale żeś się załatwiła :/ Co Ty tam zjadłaś takiego? Pij dużo wody i może tak jak napisałaś gorzka herbata pomoże?

KasiaKwiatek, Rudzia, Gosha lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala tez przed terminem urodzic niz czekać .

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie wcześniej chciałabym urodzić jakoś tak niecierpliwa jestem ale do 14 marca niech siedzi i buszuje u mamusi w brzuniu hihi :) ja mam na 28 marca termin.

sylvia007 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
‹‹ 2238 2239 2240 2241 2242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ