X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    cześć dziewczny.
    poratujcie:(
    wczoraj się zatrułam u znajomych sałatką.
    dziś jeszcze czuję nieprzetrawione jedzenie, muli mnie, jestem słaba i czuję się jakbym jakąś jelitówkę przechodziła tylko nie sram i nie rzygam. ciągle mi tylko niedobrze;/ buuuu czy to przejdzie samo czy mam się tak męczyć jeszcze z dzień lub dwa??
    apetyt mnie nawet opuścił:(

RUDZIA trzymaj się, Ty jesteś wesoła kobietka i młodziutka jeszcze:)wszystko się ułoży zobaczysz:)
    a to że Sofii będzie do niego być może podobna??? i co z tego?? moja córka to wykapany ojciec a jeszcze chyba ani razu nie patrzyłam na nią przez pryzmat że to cały ojciec, to po prostu moja córeczka wyjątkowa i niepowtarzalna:) to nie jest tak że dziecko nam przypomina ojca to już zawsze będziemy tak na nie patrzec. owszem będzie nam przypominało jeśli ktoś zwróci uwagę np że podobne do tatusia a tak to luz:)
    robotka chyba przeczekac..pij duzo wody, albo moze sprobuj wywolac wymioty?

Robotka1 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka jej nic tylko pić wode z cytryną ,wspolczuje a co to za salatka moze przyprawy byly nie takie !herbata gorzka tez dobra czajówa. Albo rumianek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 11:20

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka! Ruminanku sie napij! O ile w ciazy mozna, moja mama mowila ostatnio ze po rumianku jej tak fajnie na żołądku sie zrobilo...

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WERONIKA uważaj z takimi deklaracjami! W przyszłym roku zwala Ci sie wszyscy w potrzebie zrobienia tatuażu i będziesz musiała nam "pomoc"... ;) hihi

Rudzia, Angela89, Anka1501, hwesta, weronika86, Fasia, KasiaKwiatek, mantissa, liloe, Ewelcia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja dzisiaj spalam do 10, Tz mnie obudził żeby zapytać jak się robi jajka na miękko ( :D ), zrobil śniadanie, zajął się małym i właśnie się zabrał za robienie obiadu :)
    Weszłam do kuchni i się przerazilam, jak można taki burdel zrobić?? eh.. przemilczalam to bo wiem, że się stara :)

Gosha rozumiem Twoje obawy ale wierzę, że wszystko będzie dobrze :)

A ta kobieta pod Kwidzynem podobno zrobiła to drugi raz tylko wtedy dowodów nie było ale sama mówiła, że zwłoki dziecka spalila :( Masakra

Wera poplakalam się jak czytałam o tym chłopcu, dobra kobieta z Ciebie :*

Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, tak pomyślałam ze może właśnie gorzka herbata coś pomoże, i woooda.

ooo GOSHA dobrze prawi:D Wera uważaj co piszesz:D bo będziesz mieć cały grafik na 2016 zarezerwowany na robienie tatuaży kwietniówkom:D

weronika86, Rudzia, Gosha lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    WERONIKA uważaj z takimi deklaracjami! W przyszłym roku zwala Ci sie wszyscy w potrzebie zrobienia tatuażu i będziesz musiała nam "pomoc"... ;) hihi
    zawsze to jakas reklama :D oho zydowskie myslenie sie wlacza :D hahahahahhahaha

hwesta, Gosha, KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dzięki dziewczyny, tak pomyślałam ze może właśnie gorzka herbata coś pomoże, i woooda.

ooo GOSHA dobrze prawi:D Wera uważaj co piszesz:D bo będziesz mieć cały grafik na 2016 zarezerwowany na robienie tatuaży kwietniówkom:D
    ee tam, najpierw niech sie pojawia a potem bedzie myslec co dalej :D

Gosha lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Wera, moj tatuaż nie wypalił bo zaszlam w ciążę wiec się mnie spodziewaj :D

weronika86 lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera kolejna marcowka rodzi! Aaaaaaa!!!!!! Gorąco mi sie zrobiło ;) bo ja to wg USG na koniec marca, moze uda jednak na te pryma aprilis! ;)

Anka1501, KasiaKwiatek, weronika86, liloe lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok spadam:)
    mam zaproszenie do szwagierki na obiad. pewnie coś dziubnę ale będzie ciężko;/

potem wracamy i będziemy leżakować dalej. ehhhh

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ok spadam:)
    mam zaproszenie do szwagierki na obiad. pewnie coś dziubnę ale będzie ciężko;/

potem wracamy i będziemy leżakować dalej. ehhhh
    Nie moge sie doczekać jak bede w PL i tez bede zapraszana na niedzielne, sobotnie i wszelakie obiadki fo mamy, teściowej, rodzeństwa itp... Ale póki co rosół w garku pyka :)

Robotka1, natt lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za miesiąc pewnie u nas pierwsze porody

Krysti, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Za miesiąc pewnie u nas pierwsze porody
    No ciekawe kto pierwszy 'pęknie'... :)

Krysti, sylvia007, KasiaKwiatek, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby moj maluch zechcial siedziec w brzuniu choc do polowy marca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:25

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Sonka na oknie jak zwykle ptaszki widzi i siedzi patrzy :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fcfd24b8bd4.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46215b5c1b98.jpg

natt, KasiaKwiatek, weronika86, Gosha, misia83, Agusiek89, Ida lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała urodzić przed terminem, wiadomo już w tych bezpiecznych tygodniach :-) wychodzi moja niecierpliwa natura!!!

Krysti, Agusiek89 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień po raz drugi :)

RUDZIA zapamietaj sobie, że jak masz doła to do nas jak w dym! Nie przejmuj się, że smutasz czy coś. Po to tu jesteśmy żeby się wspierać. Przechodziłyśmy razem już wiele radości i smutków. W kupie siła! :)))

JAGA koszule do których wkleiłaś link są piękne ale jak już wczoraj pisałam - nie wydam 200zł na dwie koszule potrzebne do szpitala. Gdybym jeszcze z nich korzystała na dłuższą metę to może w ostateczności - ale ja nie sypiam na co dzień w koszulach nocnych. Chcę coś w miarę taniego i żebym w tym jakoś w miarę wyglądała :D

Powiem tylko tyle, że już jakieś znalazłam, jak dojdą i będą ok to Wam pokażę :P

GOSHA co do tarczycy to ja od początku ciąży, a właściwie już na rok przed zajściem zaczęłam brać Euthyrox na zbicie TSH. Niby miałam w normie, bo te były aż do 4,5 a mój wynik to 2,7 ale endokrynolog powiedziała, że podczas starań max powinno być do 2,0. Przepisała mi minimalną dawkę leku czyli pół tabletki z dawki 25. Jak zaszłam w ciąże sama mniej więcej co 5-6 tyg robiłam sobie badanie krwi na TSH zeby zobaczyć czy wynik mi skacze czy jest ok. No i trzymał się na poziomie mniej więcej 1,6. Teraz na początku stycznia miałam kontrolę u endo, moje TSH wyszło 2,1 ale norma w ciąży jest do 2,5 także wszystko dobrze natomiast FT4 wyszło jakieś za niskie, bo miało wynik z tego co pamiętam 0,93 i endo powiedziała, ze musimy je podnieść bo jest ono potrzebne dziecku. No i tym razem dostałam dawki na zmianę jednego dnia 25 a drugiego 50. Kontrolę mam 20 lutego i zobaczymy czy to coś dało.
    Co do jodu to jego też brałam przez długi czas. W grudniu mi się skończył i od tamtej pory nie łykam. Ale tak jak jedna z dziewczyn pisała - w witaminach prenatalnych jest jod i zazwyczaj uzupełnia zapotrzebowanie organizmu na ten pierwiastek w 100%.
    Powiem tak - na Twoim miejscu zapewne też bym się stresowała więc jest to naturalne. Jednakże uważam, ze nie ma sensu rozmyślać na zapas co się może stać. Poczekaj do wizyty, zbadaj sobie hormony i wtedy zobaczysz. Myślę, że jakby coś się działo to miałabyś jakieś objawi złego samopoczucia czy coś w tym stylu.
    Każda z nas na pewno w głebi duszy boi się, że mogłaby urodzić chore dziecko. Ja ze względu na studia też mam to z tyłu głowy. Dobrze, że studia skończyłam już kilka lat temu to trochę zluzowałam z tym głupim myśleniem. Mój mąż bardzo się boi .. Ale myślimy pozytywnie, a te obawy pojawiają się bardzo rzadko

WERKA Ty to jednak jesteś dobry człowiek :)) Mega pozytywna osoba i jeszcze z dobrym serduchem :))) fajnie, że tu z nami jesteś :))

RUDZIA raz jeszcze - śliczny wózek! Mój styl :)) aż załuję, że nie mogę kupić nowego .. No ale kasa, kasa i jeszcze raz kasa :P skoro dostaliśmy to skorzystamy

ROBOTKA ale żeś się załatwiła :/ Co Ty tam zjadłaś takiego? Pij dużo wody i może tak jak napisałaś gorzka herbata pomoże?

KasiaKwiatek, Rudzia, Gosha lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala tez przed terminem urodzic niz czekać .

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie wcześniej chciałabym urodzić jakoś tak niecierpliwa jestem ale do 14 marca niech siedzi i buszuje u mamusi w brzuniu hihi :) ja mam na 28 marca termin.

sylvia007 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
‹‹ 2238 2239 2240 2241 2242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ