X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia - pewnie już ten przepis na ciepły sernik pojawiał się tu 1000 razy ale ja jakoś przegapiłam . dzisiaj mam mega ochotę na niego więc jakby Ci to nie sprawiło kłopotu to wrzuciłabyś? Dzięki z góry :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w weekend zrobiłam raffaello na krakersach:D
    i właśnie mi tymi sernikami o nim przypomniałyście:D

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Fasia - jejku ale Ci Julek wypchnął coś :) boli Cie to? Mój tak się nie zachowuje.

Pazurkersy pomalowane :) Różowo - zielone . ja już czuję wiosnę w powietrzu :)

Mam tak kilkanaście razy dziennie - to Julek się tak wypina :) Boleć nie boli, czuję rozpieranie i napięcie w środku i wtedy wiem, że zaraz mi się jedna lub dwie gule pojawią na brzuszku :)

Seksi mamuśka z kolorowymi pazurkami :D

CzaryMary, Ewelcia lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w piątek ten sernik robiłam pyszny:)
    http://www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/sernik_nowojorski/przepis.html

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/947925dcedd4.jpg

KASIAB, Fasia lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary proszę bardzo :)

Sernik wg przepisu Weroniki:

- 1kg twarogu mielonego lub nawet takiego z kubelka z tych tanszych,
    - paczka cukru waniliowego ( dla slodkich mam moze byc ciut laski wanilii) ,
    - 4 jajka,
    - 1/4 margaryny,
    - szklanka cukru badz nic wogole lub slodzik zastepczy czy stewia...
    - 2 lyzki maki ziemniaczanej...

i tu latwiej buc nie moze...rozpuscic margaryne...wszystkie skladniki do michy, miksowac ok 3,4min...wszystko wlozyc do blachy..piec 50 do 60min w temp 180 stopni i gotowe... z tym sernikiem mozna wszystko, mozna lukier, mozna gorzka polewe czekoladowa dla slodkich mam, lub nie trzeba nic...do srodka mozna jeszcze bakalie itd...jest meega tani, mega szybki i meega pyszny

na polewe:
    do rondelka wlac 2 lyzki mleka, 3-5lyzek cukru ( zalezy jak slodkie chcesz :D ), 50gr margaryny , 2 lyzki kakao ciemne...wszytsko zagotowac, zostawic lekko do przestygniecia..polac na ciasto, rozsmarowac i gotowe...fasia ten sernik dobrze trzeba ostudzic i pow wlozyc do lodowki na cala noc najlepiej :D super sie sprawdza przy dzieciach..nadaje sie do foremek, do muffinek, do wszystkiego w sumie...ja tez jestem beztalenciem w dziedzinie pieczenia ale moje chlopaki uwielbiaja ten sernik. mozesz go dac na kazda blaszke...nawet wieksza..wyjdzie troszke cienszy ale za to szybciej ostygnie :D :D

CzaryMary, weronika86, misia83 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    wez starą szczoteczkę do zębów i jedziesz maleńka:)

Klaudia - fura czaderska !

Eweliśka - brzunio pikolino :) bardzo ładny. Rożek słodziaszny. aż mnie młody skopał, że też chce taki. menda mała :)

Fasia - jejku ale Ci Julek wypchnął coś :) boli Cie to? Mój tak się nie zachowuje.

Pazurkersy pomalowane :) Różowo - zielone . ja już czuję wiosnę w powietrzu :)

a nie mówiłam że wbrew pozorom łatwo z pazurkami pójdzie:D

CzaryMary lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    a co macie dla dzieciaczków na wyjście ze szpitala bo ja planuje upolować jakiś kombinezonik nie za ciepły rozm 62.

koszulka, pajacyk, kombinezonik ze sweterkowego materiału a na to jeszcze lekka bluza. Czapeczka, miękkie buciczki no i kocyk oczywiście:)

a propos kocyków to przypomniało mi się co mówiła położna na SR. czasami zdarza się, że dziecko jest za małe do fotelika, w związku z czym poleca do szpitala wziąć dodatkowy cienki kocyk i w razie czego wyłożyć nim nosidełko, żeby uniknąć zapadnięcia się bobasa w siedzonku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 13:37

Fasia lubi tę wiadomość

• KASIAB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Mam tak kilkanaście razy dziennie - to Julek się tak wypina :) Boleć nie boli, czuję rozpieranie i napięcie w środku i wtedy wiem, że zaraz mi się jedna lub dwie gule pojawią na brzuszku :)

Seksi mamuśka z kolorowymi pazurkami :D
    nieżle szaleje! moje Małe aż tak bardzo się nie wypina:) za 2 tyg mam usg i mam nadzieję, że się doweim w końcu KTO TO!! bo jak się jeszcze raz mnie ktoś zapyta a ja dalej nie bede wiedziala....

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    nieżle szaleje! moje Małe aż tak bardzo się nie wypina:) za 2 tyg mam usg i mam nadzieję, że się doweim w końcu KTO TO!! bo jak się jeszcze raz mnie ktoś zapyta a ja dalej nie bede wiedziala....

wow, to jeszcze nie wiesz?? :)

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    koszulka, pajacyk, kombinezonik ze sweterkowego materiału a na to jeszcze lekka bluza. Czapeczka, miękkie buciczki no i kocyk oczywiście:)

a propos kocyków to przypomniało mi się co mówiła położna na SR. czasami zdarza się, że dziecko jest za małe do fotelika, w związku z czym poleca do szpitala wziąć dodatkowy cienki kocyk i w razie czego wyłożyć nim nosidełko, żeby uniknąć zapadnięcia się bobasa w siedzonku.
    o dobry pomysł z tym kocykiem!
    ja słyszałam że niektórzy woża dziecko ze szpitala w gondoli bo za małe do fotelika, ale wolę wersje z kocykiem:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    wow, to jeszcze nie wiesz?? :)
    buuuu no nieee bo się nie chciało pokazać! tak Wam zazdroszczę że wiecie!

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:

On już od dawna się tak wygina. Na początku była tylko mała kuleczka. Nie wiedziałam co to jest ale lekarze potwierdzili, że to dziecko :) Od kilku tygodni te "kuleczki" są sporej wielkości jak widać na zdjęciu :) rozpychanie coraz mocniejsze.

Trzymam kciuki żebyś się dowiedziała co za lokatora masz w brzuszku :)) to juz czas! :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już będzie 30t2d jak bede miała usg! więc mogłoby się już tak strasznie nie chować:)

weronika86 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    On już od dawna się tak wygina. Na początku była tylko mała kuleczka. Nie wiedziałam co to jest ale lekarze potwierdzili, że to dziecko :) Od kilku tygodni te "kuleczki" są sporej wielkości jak widać na zdjęciu :) rozpychanie coraz mocniejsze.

Trzymam kciuki żebyś się dowiedziała co za lokatora masz w brzuszku :)) to juz czas! :)
    oj trzymaj, Julek też niech trzyma:)

Fasia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem co mam na wyjście dla dziecka. Ale pewnie coś w stylu: jakiś pajac, spodenki, skarpeteczki, sweterek, czapeczka i kombinezon - w zależności od temperatury na zewnątrz mąż przywiezie odpowiedni :) mam kilka od tego typowo zimowego po takie troszkę cieńsze :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam różne kombinezony co dostałam ale 68rozm, przydałoby się 62

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam same 62. Pewnie będą za duże dla niemowlaka ale na przewiezienie ze szpitala do domu myslę, że zdadzą egzamin :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak bo 56 to jak cos sie pod to ubierze a dziecko wieksze bedzie to może mieć ciasno a 62 to jeszcze posłuży:)

Fasia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/pajac-5r2734?c=4211
    może taki

Fasia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
‹‹ 2259 2260 2261 2262 2263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ