X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia - pewnie już ten przepis na ciepły sernik pojawiał się tu 1000 razy ale ja jakoś przegapiłam . dzisiaj mam mega ochotę na niego więc jakby Ci to nie sprawiło kłopotu to wrzuciłabyś? Dzięki z góry :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w weekend zrobiłam raffaello na krakersach:D
    i właśnie mi tymi sernikami o nim przypomniałyście:D

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Fasia - jejku ale Ci Julek wypchnął coś :) boli Cie to? Mój tak się nie zachowuje.

Pazurkersy pomalowane :) Różowo - zielone . ja już czuję wiosnę w powietrzu :)

Mam tak kilkanaście razy dziennie - to Julek się tak wypina :) Boleć nie boli, czuję rozpieranie i napięcie w środku i wtedy wiem, że zaraz mi się jedna lub dwie gule pojawią na brzuszku :)

Seksi mamuśka z kolorowymi pazurkami :D

CzaryMary, Ewelcia lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w piątek ten sernik robiłam pyszny:)
    http://www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/sernik_nowojorski/przepis.html

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/947925dcedd4.jpg

KASIAB, Fasia lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary proszę bardzo :)

Sernik wg przepisu Weroniki:

- 1kg twarogu mielonego lub nawet takiego z kubelka z tych tanszych,
    - paczka cukru waniliowego ( dla slodkich mam moze byc ciut laski wanilii) ,
    - 4 jajka,
    - 1/4 margaryny,
    - szklanka cukru badz nic wogole lub slodzik zastepczy czy stewia...
    - 2 lyzki maki ziemniaczanej...

i tu latwiej buc nie moze...rozpuscic margaryne...wszystkie skladniki do michy, miksowac ok 3,4min...wszystko wlozyc do blachy..piec 50 do 60min w temp 180 stopni i gotowe... z tym sernikiem mozna wszystko, mozna lukier, mozna gorzka polewe czekoladowa dla slodkich mam, lub nie trzeba nic...do srodka mozna jeszcze bakalie itd...jest meega tani, mega szybki i meega pyszny

na polewe:
    do rondelka wlac 2 lyzki mleka, 3-5lyzek cukru ( zalezy jak slodkie chcesz :D ), 50gr margaryny , 2 lyzki kakao ciemne...wszytsko zagotowac, zostawic lekko do przestygniecia..polac na ciasto, rozsmarowac i gotowe...fasia ten sernik dobrze trzeba ostudzic i pow wlozyc do lodowki na cala noc najlepiej :D super sie sprawdza przy dzieciach..nadaje sie do foremek, do muffinek, do wszystkiego w sumie...ja tez jestem beztalenciem w dziedzinie pieczenia ale moje chlopaki uwielbiaja ten sernik. mozesz go dac na kazda blaszke...nawet wieksza..wyjdzie troszke cienszy ale za to szybciej ostygnie :D :D

CzaryMary, weronika86, misia83 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    wez starą szczoteczkę do zębów i jedziesz maleńka:)

Klaudia - fura czaderska !

Eweliśka - brzunio pikolino :) bardzo ładny. Rożek słodziaszny. aż mnie młody skopał, że też chce taki. menda mała :)

Fasia - jejku ale Ci Julek wypchnął coś :) boli Cie to? Mój tak się nie zachowuje.

Pazurkersy pomalowane :) Różowo - zielone . ja już czuję wiosnę w powietrzu :)

a nie mówiłam że wbrew pozorom łatwo z pazurkami pójdzie:D

CzaryMary lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    a co macie dla dzieciaczków na wyjście ze szpitala bo ja planuje upolować jakiś kombinezonik nie za ciepły rozm 62.

koszulka, pajacyk, kombinezonik ze sweterkowego materiału a na to jeszcze lekka bluza. Czapeczka, miękkie buciczki no i kocyk oczywiście:)

a propos kocyków to przypomniało mi się co mówiła położna na SR. czasami zdarza się, że dziecko jest za małe do fotelika, w związku z czym poleca do szpitala wziąć dodatkowy cienki kocyk i w razie czego wyłożyć nim nosidełko, żeby uniknąć zapadnięcia się bobasa w siedzonku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 13:37

Fasia lubi tę wiadomość

• KASIAB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Mam tak kilkanaście razy dziennie - to Julek się tak wypina :) Boleć nie boli, czuję rozpieranie i napięcie w środku i wtedy wiem, że zaraz mi się jedna lub dwie gule pojawią na brzuszku :)

Seksi mamuśka z kolorowymi pazurkami :D
    nieżle szaleje! moje Małe aż tak bardzo się nie wypina:) za 2 tyg mam usg i mam nadzieję, że się doweim w końcu KTO TO!! bo jak się jeszcze raz mnie ktoś zapyta a ja dalej nie bede wiedziala....

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    nieżle szaleje! moje Małe aż tak bardzo się nie wypina:) za 2 tyg mam usg i mam nadzieję, że się doweim w końcu KTO TO!! bo jak się jeszcze raz mnie ktoś zapyta a ja dalej nie bede wiedziala....

wow, to jeszcze nie wiesz?? :)

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    koszulka, pajacyk, kombinezonik ze sweterkowego materiału a na to jeszcze lekka bluza. Czapeczka, miękkie buciczki no i kocyk oczywiście:)

a propos kocyków to przypomniało mi się co mówiła położna na SR. czasami zdarza się, że dziecko jest za małe do fotelika, w związku z czym poleca do szpitala wziąć dodatkowy cienki kocyk i w razie czego wyłożyć nim nosidełko, żeby uniknąć zapadnięcia się bobasa w siedzonku.
    o dobry pomysł z tym kocykiem!
    ja słyszałam że niektórzy woża dziecko ze szpitala w gondoli bo za małe do fotelika, ale wolę wersje z kocykiem:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    wow, to jeszcze nie wiesz?? :)
    buuuu no nieee bo się nie chciało pokazać! tak Wam zazdroszczę że wiecie!

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:

On już od dawna się tak wygina. Na początku była tylko mała kuleczka. Nie wiedziałam co to jest ale lekarze potwierdzili, że to dziecko :) Od kilku tygodni te "kuleczki" są sporej wielkości jak widać na zdjęciu :) rozpychanie coraz mocniejsze.

Trzymam kciuki żebyś się dowiedziała co za lokatora masz w brzuszku :)) to juz czas! :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już będzie 30t2d jak bede miała usg! więc mogłoby się już tak strasznie nie chować:)

weronika86 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    On już od dawna się tak wygina. Na początku była tylko mała kuleczka. Nie wiedziałam co to jest ale lekarze potwierdzili, że to dziecko :) Od kilku tygodni te "kuleczki" są sporej wielkości jak widać na zdjęciu :) rozpychanie coraz mocniejsze.

Trzymam kciuki żebyś się dowiedziała co za lokatora masz w brzuszku :)) to juz czas! :)
    oj trzymaj, Julek też niech trzyma:)

Fasia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem co mam na wyjście dla dziecka. Ale pewnie coś w stylu: jakiś pajac, spodenki, skarpeteczki, sweterek, czapeczka i kombinezon - w zależności od temperatury na zewnątrz mąż przywiezie odpowiedni :) mam kilka od tego typowo zimowego po takie troszkę cieńsze :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam różne kombinezony co dostałam ale 68rozm, przydałoby się 62

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam same 62. Pewnie będą za duże dla niemowlaka ale na przewiezienie ze szpitala do domu myslę, że zdadzą egzamin :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak bo 56 to jak cos sie pod to ubierze a dziecko wieksze bedzie to może mieć ciasno a 62 to jeszcze posłuży:)

Fasia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/pajac-5r2734?c=4211
    może taki

Fasia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
‹‹ 2259 2260 2261 2262 2263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ