Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Mam skurcze i bóle miesiaczkowe
Ja wiem, że to jeszcze kilka ładnych tygodni zostało ale też mam już trochę dość, wiem co czujesz
Kurdę długo się utrzymują te skurcze ? Może na IP jedz jak po prysznicu nie przejdą ?
Ja mam serdecznie dosyć. Jeżeli ktoś mówi że ciąża to nie choroba to chyba nie wie o czym mówi.Zazdroszczę osobą którym nic nie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:04
-
Angela89 wrote:Kurdę długo się utrzymują te skurcze ? Może na IP jedz jak po prysznicu nie przejdą ?
Ja mam serdecznie dosyć. Jeżeli ktoś mówi że ciąża to nie choroba to chyba nie wie o czym mówi.Zazdroszczę osobą którym nic nie jest.
Tzn nie rozumie czym sie zalamujesz tak? Przeciez tobie nic nie jest...Lekarka powiedziała ze lek dla dobra dziecka chyba dobrze co? A pozatym malutka rośnie ci zdrowo z tego co napisałaś i wszystko ok.
Maz ci mówi ze cię kocha i ze mu sie podobasz z żylakami czy bez ...czemu sie sama dołujesz??
Ja tez mam żylaki, hemoroida w dupie i cellulit chyba od pasa w dół a mam to gdzieś martwić sie bede poporodowe jak sie doprowadzić do porządku a teraz nawet o tym nie myśle szczerze...Aha i 13kg na plusieMartaAlvi, Angela89, mantissa, Lali, Fasia, Ida, KasiaKwiatek, liloe, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Angela Lwica dobrze prawi, najważniejsze, że Martynka pięknie rośnie, przepiękną buziunie ma więc ciesz się kobito ile wlezie
Żylaki - co tam! Euthyrox - je tu co druga na BBF więc czym sie przejmujesz?
Głowa do góry, spiąć dupkę i cycki i do przoduZjedz se coś słodkiego na poprawę humoru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:28
mantissa, Angela89, Fasia, Ida lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLwica wrote:Tzn nie rozumie czym sie zalamujesz tak? Przeciez tobie nic nie jest...Lekarka powiedziała ze lek dla dobra dziecka chyba dobrze co? A pozatym malutka rośnie ci zdrowo z tego co napisałaś i wszystko ok.
Maz ci mówi ze cię kocha i ze mu sie podobasz z żylakami czy bez ...czemu sie sama dołujesz??
Ja tez mam żylaki, hemoroida w dupie i cellulit chyba od pasa w dół a mam to gdzieś martwić sie bede poporodowe jak sie doprowadzić do porządku a teraz nawet o tym nie myśle szczerze...Aha i 13kg na plusie
Załamuje się bo mam dosyć, jestem po operacji wyrostka i ciągle coś wychodzi, krwiomocz się utrzymuje .Bardzo bym chciała aby ciąża przebiegała bez żadnych problemów. Wiem marudzę po prostu mam dziś gorszy dzień. -
Dopiero wróciłam i oczywiście padnięta do granic możliwości
szkoda że nie oglądałam tego bliźniaczego porodu na TVP2 ale tez liczę na taki późny poród - może nie do 39tyg bo będą mnie wtedy musieli toczyć na salę
Kupiłam dzisiaj tyle filcu że chyba wszystkim z forum jestem w stanie coś uszyćKupiłam tez tiul i parę innych pierdułek dekoracyjnych :0 Później zakupy w aptece i jeszcze kilka pieluszek tetrowych i flanelowych i wydałam tyle kasy że szok
A no i oczywiście po tym chodzeniu to teraz na nic siły nie mam....
a w ogóle to przed chwilą w brzuchyu miałam taki sajgon, normalnie jakby ich pod prąd podłączyli, takie wibracje straszne.... aż się przestraszyłamteraz ruszają się wolniej i się zmartwiłam
Kurczaki nie chcę panikować.
Angela nie martw się tą cesarką. Zobaczysz że to nie takie straszne jak się wydaje. Pomyśl o pozytywnych stronach takiej decyzji lekarki...Angela89, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
Hello! KASIA tez chyba zamówię te literki... Tylko chyba cały alfabet bo imię nadal nie wybrane...
Wrócę tylko na chwilkę do tematu środków przeciwbólowych przy porodzie. Dolargan mi podali przy pierwszym porodzie... Ale dupa. Jeden skurcz był mnie bolesny... Na mnie to nie działało, teraz sobie odpuszcze takie "przyjemności"
Co do mojej porannej wizyty "w opiece" to faktycznie chyba bede miała becikowe 1000€, ale tez jest próg jesli chodzi o zarobki, wiec nie wiem czy sie załapiemy. I będziemy mieli miano tej wielodzietnej rodziny, z tego tytułu dostane cos na maluszka, około 100€ miesięcznie do 3 roku życiaa renta mojego starszaka przepadła... Tzn nie zapłacą wstecz, a zaczną płacić dopiero od lipca, czyli 2 lata po tym jak mu orzekli grupę.
ANGELA głowa do góry!
Niech te nasze gorsze dni juz sie kończą... Większość kwietniowek przy kryzysach psychicznych
A ja jutro wizyta i początek 32 tygodnia... Moze sie obrócił książę łaskawie...
Angela89, KasiaKwiatek, liloe, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Teraz to już tak do porodu będzie, raz euforia raz rozpacz. Trzeba się przyzwyczaić :-Q
Mnie znowu ból głowy dopadł, lewe oko tak mnie boli, że aż nie mogę na nie patrzec. Wzięłam 3apapy, ale dupa, nie zadziałały, więc żegnamy się do jutra -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylvia z tą euforia i rozpaczą to trafiłaś jak w dziesiątkę.
Przed chwilą prasowalam i miałam ochotę skakać a teraz brzuch mi się spina, mały pcha głową w dół i czuję klucie w kroczu i chce mi się wyć sama nie wiem czemu.
Na dokładkę jutro do roboty.
Chyba pójdę spać bo już jestem sama na siebie zła że tak biadole. -
nick nieaktualny
-
ja wpadlam sie pochwalic lozeczkiem
mniej wiecej bedzie to wygladac takwyjelam ochraniacz i reszte tylko do zdj i w sumie z ciekawosci jak to bedzie wygladac
i bardzooo mi sie podoba
przy przyborniku bedzie jeszcze na lozeczku przewijak
)
natt, Fasia, KasiaKwiatek, Klaudia90, hwesta, Gosha, Krysti, Ida, Angela89, Ulka84, Ewelcia, Bambi85, weronika86, mantissa, iwonka1077, Robotka1, Eweliśka, MartaAlvi, pompon, Justinka, misia83, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Ja natomiast jestem z tych, które wszelkiej maści skurcze nie uznają jakoś coś normalnego i naturalnego ... jeśli stawia nam się brzuch przez skurcze i do tego dochodzi ból miesiączkowy to ani chwili bym się nie zastanawiała i jechała na IP. Jesteśmy już na takim etapie ciąży, że jak widać po innych wątkach opcja przedwczesnego porodu jest realna .. Nie chcę straszyć, bo nie o to chodzi.
Uważam, że każda z Nas powinna rozważyć w swojej głowie czy to co się dzieje jest dla Niej naturalne czy niepokojące. Mnie takie objawy bardzo by zaniepokoiły .. No ale jak wiecie - ja to jaRudzia, Angela89, Bambi85, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngela śliczna niunia
Tak to z nami teraz będzie raz góra raz dół...
Też mam te skurcze, brzuch jak kamień się spina kilkanaście razy w ciągu dnia. Na szczęście nie ciągnie dołem i nie mam bólu miesiączkowego. Jutro wizyta u gin nfz to obejrzy co i jak. Dzięki temu, że chodzę do dwóch to mi się tak poukładało, że wizyty mam co 2 tygodnie.
Dzisiaj w Lidlu kupiłam sobie dwa staniki, bardzo fajne i wygodne są, za całe 29 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 20:42
Gosha, Ida, sylvia007, Angela89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rudzia cudnie to wszystko wygląda
))
KasiaKwiatek - widziałam te staniki wczoraj - wydały się bardzo fajne, bo mięciutkie. Ja natomiast kupiłam sobie 3pak podkoszulekKasiaKwiatek, Rudzia lubią tę wiadomość