WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Jak już dojdzie do porodu to pewnie tak będzie ale póki co Wam nie wierzę! I innym też nie :P

Ja tam się porodu nie mogę doczekać :P przeżycia jakie są takie są ale prawda jest taka, że to były najcudowniejsze chwile w moim życiu :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam porodu jako czegoś najcudowniejszego. Owszem, moment wyjścia dziecka na świat i jego pierwsze chwile życia to tak. Ale wszystko co się dzieje wcześniej przez kilka lub kilkanaście godzin zryją mi psychikę ... cesarka pewnie jeszcze bardziej :P

haneczka lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja to się martwię czy będę w stanie tak oddychać jak nas uczą na SR...
    Powiem Ci szczerze, że nie będziesz o tym myśleć nawet tzn. na początku kiedy jeszcze skurcze będą słabe to tak, ale jak już się rozkręca to już będziesz wszystko robić instynktownie, a nie tak jak ktoś Ci mówił :-)

Anka1501, Ida lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Ida , teraz już wszystko jasne :)

Kurczeeee otworzyłam drzwi kurierowi w samym szlafroku i mokrych włosach ;) księgi wieczyste z sądu dostarczył. A miałam dylemat czy otwierać w takim stanie ;)

To już chyba nasza forumowa tradycja z tymi kurierami :)

Fasia, KasiaKwiatek, Krysti, liloe, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpaliłam z ciekawości link Hanczeczki,
    i znalazłam coś ciekawego leginsy za 75 pln http://ohso.pl/p2618,2772,1,43286,,anabel-legginsy-200-den
    a ja w weekend kupiłam na allegro za 14,99 i było przy nich identyczne zdjęcie...http://allegro.pl/p96-leginsy-legginsy-getry-ciazowe-z-panelem-i4946498835.html

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, pij meliskę i nastawiaj się pozytywnie, bo jak się zestresujesz to zblokujesz poród, a to dopiero będzie stresujące. :)

Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka ale jaja z tymi legginsami :D

Haneczka wiem, wiem. Ja póki co nie myślę o porodzie. tylko jak Wy zaczynacie to mi się myślenie włącza. Dla mnie to mega stresująca chwila więc wolę nie myśleć dopóki mam czas :)

haneczka, Eweliśka lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka, może zdjęcie sobie wykorzystali na allegro:) Bo poniżej jest już inne. I nazwa/ firma też się różnią. :)

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że któraś z Was kupiła riko nano. Możecie mi udzielić informacji czy budka w spacerówce składa się tak jak w gondoli ? nigdzie nie znalazłam zdjęcia spacerówki ze złożoną budą a na filmach na yt tylko odpinają dolną część.

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Eweliśka, może zdjęcie sobie wykorzystali na allegro:) Bo poniżej jest już inne. I nazwa/ firma też się różnią. :)

Jeszcze ich nie mam więc ciekawe jaka jakość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja sobie nie wyobrażam porodu jako czegoś najcudowniejszego. Owszem, moment wyjścia dziecka na świat i jego pierwsze chwile życia to tak. Ale wszystko co się dzieje wcześniej przez kilka lub kilkanaście godzin zryją mi psychikę ... cesarka pewnie jeszcze bardziej :P
    Fasia ją się bałam jak cholera. Modliła się o cc, żeby tylko nie przechodzić przez te wszystkie "obrzydlistwa" a jak przyszło co do czego, to byłam mega wyluzowana, wszystko przyjmowałam ze spokojem i było to dla mnie takie naturalne, a na cc się nie zgodziłam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 12:50

Anka1501 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia bo nas przeraża to co nieznane. Ty już wiesz z czym to się je - dla mnie to totalna nowość więc stresik jest. Ba, nawet stresisko :D Ja nie mam wyjścia jeśli chodzi o CC. Tzn jeszcze decyzja na 100% nie zapadła ale na 90% tak więc widziecie - same piszecie, że CC byście nie chciały, ze poród SN przy tym to pikuś .. No i jak tu się nie bać? Toż to operacja ...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia rozkładasz mnie normalnie z tą paniką :-D :-D :-D
    Żeby nie było też się boję, niby chciałabym już, no i żeby Miki już z nami był... Az drugiej pamiętam, że bajka to to nie je... :-P ale po już w jest bosko. Żeby tak kurde można było czas przesunąć o 12 godzin... :-D

sylvia007, Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki!

U mnei dziś z rana średnio, najpierw się wkurzyłam na pracę (ach te hormony :P), później mnie trochę udobruchali i dostałam ciekawą propozycję, więc jest ok. :)

U nas w szpitalu lewatywa tez jest na życzenie pacjenta, więc pewnie się zdecyduję, chociażby po to, żeby mieć komfort psychiczny. Mam taką znajomą, która podczas porodu, przepraszam za wyrażenie, obsrała całe łóżko i nawet jej mąż mówił, że śmierdziało niesamowicie. Miejmy trochę współczucia dla tych położnych, które z nami kilka godzin spędzą, bo nas pewnie zapachy będą mało wtedy obchodzić. :P Jak będzie czas na lewatywę, to się zdecyduję.
    Albo zapodam sobie profilaktycznie czopka wcześniej, tylko nie wiem ile wcześniej by trzeba, żeby na czas zadziałał a nie w trakcie porodu. :P

Ida, Robotka1 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Sylvia bo nas przeraża to co nieznane. Ty już wiesz z czym to się je - dla mnie to totalna nowość więc stresik jest. Ba, nawet stresisko :D Ja nie mam wyjścia jeśli chodzi o CC. Tzn jeszcze decyzja na 100% nie zapadła ale na 90% tak więc widziecie - same piszecie, że CC byście nie chciały, ze poród SN przy tym to pikuś .. No i jak tu się nie bać? Toż to operacja ...
    Ale ją do samego dnia porodu chciałam cc :-) teraz już bym nie chciała, bo dla mnie cc jest właśnie wielką niewiadomą, ale tyle dziewczyn miało i sobie chwalą.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesssu żebym się tak już podniosła z wyra... Leżę i gniję, latam po necie w poszukiwaniu wycieczki /podróży poślubnej dla nas na październik :-) no i z Wami gadam. Leń ze mnie. Może chociaż przyniosę się do wanny :-D

haneczka, Lali, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z Was kupila kocyk minky na allegro i moze polecic? Bo jest ich duzo i nie wiem w sumie czym sie roznia

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po lekarzu.. smiech na sali!!! Mam czekac na skierowanie do mojego szpitala na rozmowe i Oni zdecyduja o cc.. oczywiscie na skiwrowsniu jwst ze ja sie boje naturalnie robic a nie ze mam ta rane..;/ zgodzilam sie na takie skierowsnie bo to jedyna szanasa zeby pogadac z kims ze szpitala.. Ona mi mowi ze nie moze mi wypisac skierowsnia z powodu tej rany ze to w sumie nic takiego, ze jestem biedna bo cierpie ale przy porodzie pocierpie i przejdzie ;/ nosz kur*** mowie do niej ze mnie to boli bardzo i nawet ogladala ze jest cale zaropiale a ona mi z tekstem " no ojej ja wiem" ;/ kurw*** co za lekarka?! I tez juz nie wiem co jest grane ..tamten lekarz mi powiedzial ze cc i ze w 36 tyg a ona mi mowi ze jak juz bede miec cc to tydzidn przed terminem. I oczywiscie z rana mam sie jeszcze meczyc ;/ w dupie z tym.. juz mam dosc chodzenia od lekarza do lekarza ...

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:43

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Właśnie nie ma realnych zdjęć ze złożoną, znalazłam tylko jakby takie symulacje. Widać jak jest zaciągnięty daszek do przodu a jak do tyłu to tak wisi tylko i nie wiem czyto jest jedyna opcja :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
‹‹ 2304 2305 2306 2307 2308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ