X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:43

sylvia007, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja juz po lekarzu.. smiech na sali!!! Mam czekac na skierowanie do mojego szpitala na rozmowe i Oni zdecyduja o cc.. oczywiscie na skiwrowsniu jwst ze ja sie boje naturalnie robic a nie ze mam ta rane..;/ zgodzilam sie na takie skierowsnie bo to jedyna szanasa zeby pogadac z kims ze szpitala.. Ona mi mowi ze nie moze mi wypisac skierowsnia z powodu tej rany ze to w sumie nic takiego, ze jestem biedna bo cierpie ale przy porodzie pocierpie i przejdzie ;/ nosz kur*** mowie do niej ze mnie to boli bardzo i nawet ogladala ze jest cale zaropiale a ona mi z tekstem " no ojej ja wiem" ;/ kurw*** co za lekarka?! I tez juz nie wiem co jest grane ..tamten lekarz mi powiedzial ze cc i ze w 36 tyg a ona mi mowi ze jak juz bede miec cc to tydzidn przed terminem. I oczywiscie z rana mam sie jeszcze meczyc ;/ w dupie z tym.. juz mam dosc chodzenia od lekarza do lekarza ...
    Rudzia, a tamten lekarz nie był z Twojego szpitala??? Ciekawe co Ci powiedzą, chociaż to takie "normalne", że każdy lekarz mądrzejszy od poprzedniego. Tamten chciał Ci zaoszczędzić cierpienia, a ta baba to dziwna jakaś :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 13:05

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Rudzia czy któryś z tych lekarzy to Twój prowadzący albo chociaż szpitalny lekarz? Bo tułasz się od jednego do drugiego, inne decyzje a żadnej konkretnej pomocy...
    A może się okazać, że w szpitalu jeszcze Ci co innego powiedzą. I skąd masz wiedzieć kiedy się zgłosić? U Was są wizyty ktg w szpitalu w ostatnim miesiącu?

• Ida Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba spierdziele z podorowki przez okno :D haha

KasiaKwiatek, weronika86, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kochana, wybrałaś coś? Polecam Itakę :) Mąż tam pracuje ;)
    My też najczęściej z Itaką podróżujemy

Ida lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę do piątku dać odpowiedź, który wózek wybieram bo teściowie chcą kupić w weekend :) Podzwonie jeszcze po sklepach i może jest gdzieś w okolicy to podjadę pomacać bo na razie widywałam go tylko na ulicy.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek ja też polecam Itakę. Lataliśmy już kilka razy na wakacje. Tylko sprawdź sobie sama opinie o hotelu np na holidacheck, bo jak oni czasem w biurach podróży zachwalają, a później na miejscu dostajesz jakąś norę z grzybem i szczurami. Wiem co mówię, bo miałam taką sytuację.

Rudzia niepoważni są ci lekarze u Ciebie :/ No jak tak można bezdusznie do człowieka podchodzić :/ I to jeszcze kobieta :/ Masz możliwość pójść do tego lekarza co Ci mówił o CC w 36tc ? Ja bym do niego wróciła po to zaświadczenie

KasiaKwiatek, Krysti, Agusiek89 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:44

• Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia i proszę się ze mnie nie śmiać :P moja panika jest realna ... Nie pytajcie co będzie jak termin zacznie się zbliżać. Wtedy bedziecie mieć przekichane. Taka już jestem. Ale w sumie racja - spokój

sylvia007, KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Dzień dobry dziewczynki!

U mnei dziś z rana średnio, najpierw się wkurzyłam na pracę (ach te hormony :P), później mnie trochę udobruchali i dostałam ciekawą propozycję, więc jest ok. :)

U nas w szpitalu lewatywa tez jest na życzenie pacjenta, więc pewnie się zdecyduję, chociażby po to, żeby mieć komfort psychiczny. Mam taką znajomą, która podczas porodu, przepraszam za wyrażenie, obsrała całe łóżko i nawet jej mąż mówił, że śmierdziało niesamowicie. Miejmy trochę współczucia dla tych położnych, które z nami kilka godzin spędzą, bo nas pewnie zapachy będą mało wtedy obchodzić. :P Jak będzie czas na lewatywę, to się zdecyduję.
    Albo zapodam sobie profilaktycznie czopka wcześniej, tylko nie wiem ile wcześniej by trzeba, żeby na czas zadziałał a nie w trakcie porodu. :P

Zabiłabym mojego męża jakby tak komuś powiedział!! nawet jakby to było zgodne z prawdą:D

Anka1501, mantissa, Ewelcia lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iradę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:42

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tak, Ci lekarze do ktorych chodzilam to byli prywatni, u Nas nie ma lekarza prowadzacego... ciaze prowadzi Polozna. Nie wiem o co tu chodzi ale kazdy mowi co innego.. ta lekarka u ktorej dzis bylam to lekarka od nas z Przychodzi dla ciezarnych.. w szpitalu w ktorym bede rodzic jeszcze nie bylam bo w sumie tam tylko sie kedzie jjuz na porod.. a i u Nas nie ma ktg itd tylko co 2 tyg chodze do poloznej ta mi sprswdza cisnienie cukier i tetno malej i tyle.. ja nawet nie wiem skad oni beda woedziec ze np mala juz jest glowka do dolu !!! Bo usg juz nie bede miala ;/

A jesli chpdzi o mpja infekcje rany to zsden lekarz nawet nie zrobic wymazu zeby sprswdzic cp to zs infekacja!!!!! To smieszne!!

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ten lekarz nie moze mi wypisac skierowania na cc.. moze to zrobic tylko ta lekarka u ktorej dzis bylam... no ale mam czekac wezwa mnie do szpitala na rozmowe powiem im o moich obawsch i zobaczymy co powiedza.. nawyzej sie pomecze przy porodzie troche bardziej ;/ ehh.. tylko po co robia czlowiekowi wode z mozgu ;/

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dentysty nie dotarłam. Jestem kaleką na prostej drodze się wypierdzieliłam, zdarłam sobie kolano, kostkę się stukła(mam nadzieję bo często miałam ją skreconą) , na brodzie mam ranę. Jak leciałam to tylko brzuch chowałam dlatego tą brodę obiłam. Miał to być piękny dzień. Straty materialne spodnie ciążowe do śmieci, obrączka się porysowała,kurtka z dziurą.

Na szczęście mała wariuje w brzuchu.

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia spoko ja się przychylnie śmieję, też zaczynam srać po gaciach jak bliżej jest. Chyba wszystkie będziemy panikować :-D
    Szukam szukam, ittakę też sprawdzę.

Ida, Fasia lubią tę wiadomość

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    A czemu tak na tej budce składanej Ci zależy?
    Ja też zdecydowana na Nano i też teściowa kupuje. Ale jeszcze nie tak szybko ;)

Nie tyle na składanej co podoba mi się ten wózek i wybieram między nim a camarelo. Tyle, że w nano ta budka jakby tak zwisa z tyłu. na filmach widziałam, że można budę odsunąć do tyłu całkiem ale materiał się nie "zwija" tylko wisi w powietrzu jak kokon jakiś :D można go odpiąć ale wtedy wisi tam siatka z budki :D
    Nie mogę się zdecydować więc sprawdzam każdy szczegół, żeby nie żałować.
    Teść chce kupić już teraz bo możliwe, że urodzę wcześniej a miesiąc wte czy we wte nie robi mi różnicy. Darowanemu koniowi itd... :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

‹‹ 2305 2306 2307 2308 2309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ