X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a doobra ;) pokaże co żem wymyśliła :P
    0b1950fc7a867b81med.jpg

Krysti, weronika86, Fasia, iwonka1077, Lali, lysinka, KasiaKwiatek, Ida, Gosha, Agusiek89, Ewelcia, liloe lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja dlatego liczę że schudnę trochę po ciąży, jakbym pokazała Wam foty z czasów liceum to byście zobaczyły że byłam patykiem, wszystko zaczeło się jak zaczęłam się faszerować antykoncepcją która miałam nie dobraną;/ plus śmieciowe żarcie.

Tylko wiem że po CC dłużej się to wszystko gubi :(
    angela nie koniecznie...slabo sie zrzuca jak sie cycem nie karmi to na pewno bo mi zostalo bo nie karmilam piersia pierwszego..znaczy karmilam ale marne 3tyg tylko...mi tez zaczelo leciec do gory ja sie rozchwialy hormony

fasia ja po anty tez mialam miesiaczki ale to nie sa prawdziwe- z odstawienia jedynie...ja nawet pierwsza w zyciu miala wywolywan w wieku 16 lat dopiero a od 12 roku zycia wygladalam bardzo dojrzale jak na swoj wiek...ja czulam sie tragicznie...ale zdiagnozowano u mnie kilka rzeczy wiec wiem w razie wu jak z tym walczyc..dlatego moj mi powiedzial ze jesli tak dobrze sie czuje w ciazy to bedziemy jechac do bolu z dzieciaczkami :D :D hahhaha jesli nie dam rady ustabilizowac hormonow po ciazy ani zajsc w kolejna ciaze, bede musiala cos wykombinowac..rozwazam nawet sterylizacje :(

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    No po nie odpowiednie dobranej antykoncepcji pupa uda rosną koleżankę moją tak wywaliło ze szook ! Przestała mowie na jakiego huja ci antykoncepcja potem cieżko zajść w ciąze . Odstawiła biedna i miała problem z zajściem ze trzy lata próbowali i nic . Ja nigdy nie stosowałam antykoncepcji i nie bede nigdy stosować wole kalendarzyk i na czuja zwanego :)
    krysti na czuja to mozna z pcos tak jak u mnie ale u osoby z pelna plodnoscia NA CZUJA moze sie skonczyc 10tka dzieci..wole juz meczyc sie po antykoncepcji niz biedowac z 10tka dzieci :(

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha wrote:
    a doobra ;) pokaże co żem wymyśliła :P
    0b1950fc7a867b81med.jpg
    agusia slicznie wyszlo!

Agucha lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Liczy liczy bo bmi wskazuje nadwagę niestety ale zgubi się takie postanowienie po ciąży :) aby było mniej niż przed ciążą - wiadomo w granicach normalności

Jak będziesz karmić piersią to zobaczysz jak Ci szybko waga spadnie

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    No po nie odpowiednie dobranej antykoncepcji pupa uda rosną koleżankę moją tak wywaliło ze szook ! Przestała mowie na jakiego huja ci antykoncepcja potem cieżko zajść w ciąze . Odstawiła biedna i miała problem z zajściem ze trzy lata próbowali i nic . Ja nigdy nie stosowałam antykoncepcji i nie bede nigdy stosować wole kalendarzyk i na czuja zwanego :)

No ja odstawiłam, pół roku odczekałam i udało się za pierwszym razem, więc to nie do końca jest wyznacznikiem. Ja jeszcze nie zastanawiałam się nad tym jaka metodę wybierzemy. Bo jak odczekiwałam to sprawdzałam kalendarzyk no i wysiadka przed przystankiem,i się sprawdzało ale gdyby się nie sprawdziło nie było by płaczu.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    krysti na czuja to mozna z pcos tak jak u mnie ale u osoby z pelna plodnoscia NA CZUJA moze sie skonczyc 10tka dzieci..wole juz meczyc sie po antykoncepcji niz biedowac z 10tka dzieci :(
    Ja powiem ci ze u mnie kalendarzyk się sprawdził najlepiej :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja powiem ci ze u mnie kalendarzyk się sprawdził najlepiej :)
    to trzeba znac swoje cialo, miec idealne cykle, to nie metoda dla kazdego

Ida, Agusiek89 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego zrobię wszystko co w mojej mocy aby karmić piersią.

weronika86, Anka1501 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mój idzie na wazektomie i luz blues :D

mimka84 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    ja tez :D dobrze dla nas i dla maluchow :D

Angela89 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    No ja odstawiłam, pół roku odczekałam i udało się za pierwszym razem, więc to nie do końca jest wyznacznikiem. Ja jeszcze nie zastanawiałam się nad tym jaka metodę wybierzemy. Bo jak odczekiwałam to sprawdzałam kalendarzyk no i wysiadka przed przystankiem,i się sprawdzało ale gdyby się nie sprawdziło nie było by płaczu.
    Andżela przy dziecku schudniesz :) koło malucha zaczniemy biegać to schudniemy i zrzucimy to co przybyło także luz lepiej przytyć niz miec anemię w ciazy a po ciazy karmieniem piersi się gubi także luzik

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak urodzi się mała na pewno jakąś metodę zabezpieczenia wybierzemy, bała bym się wpadki gdybym tego nie planowała.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja też jak brałam tabletki to spuchłam, tzn nie przytyłąm jakoś drastycznie, ale wody nabrałam i wyglądałam po prostu nieciekawie ;/ na pewno nie wrócę do tabletek

• iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cc i karmilam piersią i po 2 msc wazylam tyle co przed ciążą także zależy od organizmu chyba :D

Krysti, Anka1501 lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Dlatego mój idzie na wazektomie i luz blues :D

Wtedy szaleństwo istne, mój jeszcze chce mieć jedno dziecię ale pierw musi mnie przekonać :P

Anka1501, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miała anemię w ciazy urodziła córkę i karmiła ją piersią jezu kochany jak ona schudła masakra ! Az jej kości odstawały cizes teraz niewiem jak wyglada ale chyba nadal tak samo bardzo chuda jest dziewczyna nie do poznania smutne az:(

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:

W poprzedniej ciąży przytyłam 17kg i po porodzie w ok 3miesiące schudłam 20 :)

Angela89, Krysti, iwonka1077, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Ja miałam cc i karmilam piersią i po 2 msc wazylam tyle co przed ciążą także zależy od organizmu chyba :D

Oooo to miód dla mych uszów :) Ja mam nadzieje że tak u mnie będzie. Plus nieprzespane noce to na pewno coś zgubie

Krysti, iwonka1077 lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja też tyle przytylam

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 2385 2386 2387 2388 2389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ