Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Krysti wrote:Nie ma ! Uuu przeciez sklepy takie te tanie uzywane pelno tu w uk .
ps. ale to nieznaczy ze nie mam ubranek z lumpa -troche sobie wynalazlam;jednak wiekszosc mam uzywki;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 22:48
-
nick nieaktualnyLwica wrote:lumpow pelno ale ubranka tam nie kosztuja funa za 4.plus jezeli sa to takie ktorych ja nie chce alemmm bo mam albo brzydkie albo brudne/poplamione
Lwica lubi tę wiadomość
-
Lali wrote:Tak z tiulu zrobilam
Fasia ja mam pianka gryka kokos, te opinie na trmat materacy uwazam za mocno przesadzonemialam z Pola ten sam i zadnych robali tam nie mam.
Lali, Fasia lubią tę wiadomość
-
No pewnie moglibysmy sie spierac w tym temacie ale po co ilu uzytkownikow tyle opinii
Do mnie dzis dotarl rozek, jeszcze dwa przescieradla i z dwa reczniki zamowie. No i wozek ale nie wiem jakiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 22:48
iwonka1077, Fasia, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie po ciężkim dniu - w sumie to pewnie pierwszy i ostatni post dnia dzisiejszego
Po pierwsze byliśmy dzisiaj na kursie pierwszej pomocy dla noworodków i tam ratownicy utwierdzili mnie w przekonaniu że twardy materac to podstawa żeby uniknąć śmierci łóżeczkowej - to jaki on będzie to nie ważne, ważne że twardy. Ja już o tym pisałam mam lateksowo - kokosowy. Gdzie na kokosowej dziecko śpi na początku a później jak podrośnie to na lateksowej. O robalach też czytałam ale to podobno w tych łuskach gryki może tak byćZresztą cholera wie ile w tym prawdy.
Faia ja wczoraj też miałam takie kłucie w dole brzucha, ćmienie, może trochę podobne do bólu miesiączkowego ale bez twardnienia i spinania brzucha. Powtórzyło się kilka razy, wzięłam podwójną nospę, magnez i poszłam spać. Jakoś nie lubię panikować choć ni ukrywam byłam przerażona. Dziaj tez się raz powtórzyło ale już delikatniej więc odpuściłam IP, ale za to spakowałam torbę o szpitala!
Jej nie sądziłam że to będzie takie wyzwanieZapakowałam się w największą jaką miałam a i tak się wszystko nie zmieściło
Do torby przypięłam karteczkę z rzeczami które jeszcze trzeba dopakować już przed wyjściem bo wiadomo w stresie człowiek nie myśli
Torba teraz leży na dnie szafy i mam nadzieję że nie będę musiała jej szybko stamtąd wyjmować.
Myślałam że ogarnę jeszcze torbę dla chłopców ale powiem Wam że porządkami tak się zmęczyłam że szok. Za to mam już całą garderobę chłopców przygotowaną
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b387c13e7987.png
w pierwszej szufladzie (niestety bez zdjęcia) tak jak pisałam organizacyjne do przewijania: kremy, chusteczki, woda do przemywania oczek, waciki itp.
W drugiej ciuszki na rozmiar 50, w trzeciej rozmiar 56 i w czwartej pieluchy tetrowe i fanelowe
A i z porządkowych rzeczy zapakowałam już chłopcom torbę z ciuchami na wyjście ze szpitala. Będą mieć takie kompleciki:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/84689e3805e7.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 23:07
sylvia007, iwonka1077, Krysti, Gosha, Robotka1, weronika86, KasiaKwiatek, Agusiek89, haneczka lubią tę wiadomość
-
Co do materaca to ważne jest to, że dla dzidzi musi być twardy i im twardsze tym lepszy. Dlatego wydaje mi się, że te lateksu na sam początek nie są najlepsze, do tego czytałam gdzieś na stronie jakiegoś sklepu, że dobry lateksowy powinnien mieć minimum 30% naturalnego wypełnienia, bo w przeciwnym razie nie przepuszcza powietrza.
-
Misia ta nasza nie jest pojemna, ale dla mnie pojemnosc nie ma wielkiego znaczenia. A pochwal sie jak teraz to Twoje lozeczko wyglada
Ewelcia imponujaca garderobaobys torbe wyjela z szafy dopiero w 36 tygodniu albo w 38 jak wolisz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 23:04
Ewelcia, misia83 lubią tę wiadomość
-
misia83 wrote:Ja kupie ten gryczano-kokosowy. Gdyby faktycznie były w nim robale to nie miał by tak pozytywnych opinii i by go wycofali.
U nas mąż zrobił szufladę pod lozeczko właśnie na kolkach. Ale jak juz wcześniej pisałam mamy małe mieszkanie i każdy centymetr sie liczy. Wyszła nam jeszcze raz taka pojemność jak tej oryginalnej wysuwanej na rolkach i do tego jest stabilniejsza.
Fasia, trzymaj sie. Odpoczywaj kochananam taki gryczano-kokosowy polecała polożna
-
Lali wrote:Misia ta nasza nie jest pojemna, ale dla mnie pojemnosc nie ma wielkiego znaczenia. A pochwal sie jak teraz to Twoje lozeczko wyglada
Ewelcia imponujaca garderobaobys torbe wyjela z szafy dopiero w 36 tygodniu albo w 38 jak wolisz
pewnie w oryginale całość wyglądało lepiej, ale co tam...
Lali lubi tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:Mi die też nie bardzo w te robaki chce wierzyć, u mnie materac leży 3lata, w domu jest trochę wilgoci i nic tam się nie rusza
nam taki gryczano-kokosowy polecała polożna
-
Lali wrote:Ewelcia imponujaca garderoba
obys torbe wyjela z szafy dopiero w 36 tygodniu albo w 38 jak wolisz
Nawet 34 nie pogardzę bo powiem szczerze że już mi się ciężko funkcjonuje... nawet nie chcę myśleć jak to będzie w 38 tyg, chyba bym tylko leżała a po podnoszenia zamawiała dźwig
Lali, Gosha, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Ja kiedyś się zastanawiałam nad tymi robakami
Po pierwsze pod prześcieradło dajecie ceratkę tak? Więc dużo wody tam nie przejdzie, nawet gdyby to podejrzewam że zanim położycie w nim dziecko to wysuszycie co?
Być może po prostu w jakiejś brzydko mówiąc patologicznej rodzinie się zalęgło coś takiego a wiadomo jak się rozchodzą takie newsy... szczególnie jeśli chodzi o dzieci. Albo jeszcze inaczej... jakaś firma produkująca tylko lateksowe lub piankowe materace puściła plotę żeby sobie sprzedaż zwiększyćNigdy nie dojdziemy jaka jest prawda. Ważne żeby dla dziecka było zdrowo i twardo!
iwonka1077, sylvia007 lubią tę wiadomość