X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Ewelcia:)

MISIA no chyba żartujesz:) opieprz za 3 kg choć by nawet w miesiąc??
    masakra:) nie przejmuj się bo to normalne, musimy tyć to sprawa oczywista, zdziwiła bym się jakbyś 5 albo 6 kilo w miesiąc przytyła no ale nie 3?!
    masz moje rozgrzeszenie:D i wcale dużo nie przytyłaś:D

ok spadam:D czas zrobić młodej śniadanie bo wstała:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamyyyyyyyyyyyyy sie :D ja sie wyspalam jak nigdy :D choc na siusiu wstawalam chyba z 5 raz w nocy! maz coraz bardziej nrwowy..to wicie gniazda to raczej on ma a nie ja :D :D no jak nigdy chodzi, doglada, jakis taki miekki jest ;D hahaha on ma caly czas w glowie CORCIA CORCIA zawsze mu sie marzyla..a teraz tyle obaw...mowi : o kurwa przeciez pozabijam jak przyprowadzi mi chlopaka przed 18tka :D hahah a sam mnie wzial 16stke :D ale twierdzi tak : JA TO CO INNGEO, MIALEM SZCZERE ZAMIARY...no ok :D jednym slowem bedzie przejebane...tatus jest bojowy nastawiony do obrony nastolatki a malej jeszcze na swiecie nie ma :D

Krysti jak tak reaguje na mleko cala ciaze..ledwo co wypije, zjem od razu kibelek i na bardzo czerwone/bordowe owoce typu czeresnia, truskawka...ale twarozek czy jogurty ok, tylko mleko..mleko ma inny sklad tluszczowy, brak enzymow ulatwiajacych trawienie i duoz laktozy.

ja przez ostatnie 3-4tyg przytylam tylko z 700gr brzuchol urosl jak na bynajmniej 5kg :D

dzisiaj plany na obiadzik : mlode ziemniaczki, sosik z wolowinka ( na moje zelazo), cukinia z zalewy i kompocik :D

Gosha, Krysti lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i wczoraj zauwazylam ze moje otoczki na piersiach zrobily sie ogromniaste! i bardzo bardzo ciemne...przy pierwszej ciazy nie mialam tak..wazne ze mezowi sie podoba ;D no i siara leci jak sie na cycu poloze i to dosyc sporo..na razie przezroczysty plyn

Gosha lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszej ciąży Werka mialas mniejsze cycki to i otoczki były mniejsze:P
    Mówisz że twój schizuje o córkę:)
    Pomysl że ją mam w domu zawodowego żołnierza- ja już nie jedno słyszałam i nie jedno uslysze na temat kawalerow córek:) reżim jak ta lata
    A waży cię pielegniarka czy sama w domu? Bo ja wadze domowej nie wierzę:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:46

Lali, Krysti lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Hello, Lali ciezko powiedziec, moze byc przepuklina tak jak mowisz, nie mysi od razu wychodzic na wierzch, a jak przylozysz dlon w tym miejscu i zakaszlesz cos udedza w palce? Albo zrosty po operacji, moze mala inaczej sie ulozyla, cos tam ucisika i zrosty ciagna
    Trzebaby to zobaczyc. Najważniejsze ze wyrostek masz już wyciety bp bym Cie wyslala szybko do szpitala
    Nic nie czuje w tym miejscu jak zakaszle i przyloze dlon, kurcze ciagnie i boli, ale moze to pozniej rozchodze, jak nie to jutro jade do lekarza. Dzieki Bambi, zawsze mozna na Ciebie liczyc :* a jak sie czujesz?

Bambi85 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:

Lali kiedy masz wizytę? może lekarz powinien Ci pomacać to bolesne miejsce? Jak mnie bolało koło pępka badała mi to miejsce pod kątem przepukliny
    Wizyta w polowie lutego, jak nie przejdzie do jutra to jade do mojego gina.
    Wspolczuje problemu z reka, dobrze ze to skontrolowalas, ale taka meczarnia jeszcze przez dwa miesiace.

liloe lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan porodu? A co to takiego? Jakiś schemat? Pierwsze słyszę:)
    Podzielcie się:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Przy pierwszej ciąży Werka mialas mniejsze cycki to i otoczki były mniejsze:P
    Mówisz że twój schizuje o córkę:)
    Pomysl że ją mam w domu zawodowego żołnierza- ja już nie jedno słyszałam i nie jedno uslysze na temat kawalerow córek:) reżim jak ta lata
    A waży cię pielegniarka czy sama w domu? Bo ja wadze domowej nie wierzę:D
    no moj moze zolnierzem nie jest ale jest mocno zmobilizowany do bronienia terytorium :D tu w uk waza tylko na startcie, na pierwszej wizycie..u mnie byla w 9tc..sama wze sie w domu, ale wage ustawiam zawsze tak samo, zawsze w tym samym miejscu i nigdy mnie nie zawiodla, kupilam lepsza jak sie odchudzalam i po zwazeniu u poloznej pokazaywala mi identyczna wage, wiec na pewno dziala jak nalezy :D a jesli nie i przytylam wiecej? bynajmniej sie nie stresuje :D :D :D

Lali to nadal boli czy tylkow nocy ciagnelo? lali moze powloki brzuszne sa slabsze w miejscu blizny, gorzej sie rozciagaja dlatego to odczuwasz?

a co do cycow..to fakty teraz mam, wczesniej to tylko takie smieszne namiociki mialam :D hahha strasznie sie ich wstydzilam..majty moglam sciagac ale cycki zakrywalam :D hahah

Liloe wspolczuje tych niedowladow..ja dostaje bzika jak mi tylko reka zdretwieje, strasznie nie lubie takich odczuc w dloniach..ba ! nawet nie lubie jak mi sie lekko kleja rece od slodyczy czy mam suche dlonie..straszne mnie to drazni a co dopiero niedowlad..59 dni mowisz? oj dzizas coraz blizej :D

Robotka1 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Plan porodu? A co to takiego? Jakiś schemat? Pierwsze słyszę:)
    Podzielcie się:)
    ja tez musialam pisac plan porodu w uk..przetlumacze i pozniej wrzuce..opisujesz dokladnie w miare mozliwosci jak chcesz aby porod przebiegal, co moga a czego zabraniasz...z tego co pamietam to tak : cesarka tylko jesli w gre wchodzi zdrowie malej
    *maja bez mycia podac mi ja od razu
    * ja chce mala wyciagnac sobie spod tylka ( oczywiscie jesli bede w stanie)
    *zzo tylko jak bede prosic, maja mi nie proponowac
    *jak najmniej poloznych i lekarzy kolo mnie
    *nie zezwalam na studentow
    * nie zezwalam aby moj prod czy czynnosci z nim zwiazane byly wykonywane przez muzulmanina/muzulmanke ( tu bede bic!)
    * maja nie podawac MM
    *cche wyjsc do domu najszybciej jak to mozliwe
    * chce rodzic mobilnie, z dostepem do basenu, bez krepowania ruchow
    *chce by ingerowano jak najmniej w porod
    *chce rodzic w pozycji w ktorej bedzie mi najwygodniej
    *zezwalam na ciecie krocza
    *chce miec asystenta laktacji dostepnego po porodzie
    *chce miec spokoj!
    i wiele innych ktorych nie moge sobie przypomniec

u mnie juz obiadek uszykowany..wolowinka sie dusi, rosolek sie robi :D ziemniaczki obrane :D mega duzo energii mam :D pranie wstawione, kuchnia pospzatane, gary umyte, psy wypuszczone :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 11:11

Lali, Ewelcia, Robotka1 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika mnie to wczoraj rozbolalo wieczorem, boli i ciagnie do teraz, nawet w nocy.
    Cycki namiociki mialas powiadasz :D?

weronika86 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Weronika mnie to wczoraj rozbolalo wieczorem, boli i ciagnie do teraz, nawet w nocy.
    Cycki namiociki mialas powiadasz :D?
    wiesz mialam 16 lat jak zaszlam w ciaze..no namioty takie smieszne..:D moj zbok sie wnich zakochal wlasnie a ja sie wstydzilam ich strasznie :D

cos mi sie mini rymem napisalo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 11:14

Lali, Gosha lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Anka miałam antywirus ale mi ze skanem sms przychodziły po 5zl :(

Usuń starego antywirusa i zainstaluj CM security. Poza tym lepiej zablokuj sobie SMS premium u operatora.

iwonka1077 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka ty jutro wchodzisz w 32tc!!!! lo matko :D ja w srode :D

Anka1501 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No troche boli ale juz lepiej. Liloe gdzie chodzicie na kaczke ? Moj maz tez chce gdzies isc bo gotowac nam sie nie chce ale wychodzic tez tak srednio mam ochote- nie dogodzisz wiem :D . Najbardziej mam ochote na sushi i zimne piwo:).
    Wstawilam pierwsze pranie mini ciuszkow, oszacowalam ze to co mam to jeszcze na 3 pelne pralki bedzie. A później prasowanko. No i pewnie w międzyczasie cosdokupie .

Krysti lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To byl jednorazowy akcydent juz mi dobrze jest moj organizm mleka nie toleruje :/ z platkami bo tak to pije mleko w kubku :) zaraz mojego budze niech po bulki drozdzowe do polskiego idzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali ja bol wczoraj mialam taki jak ty opisujesz z prawej strony sle przeszlo mi ale normalnie ledwo do domu doszlam .Polozylam się i przestalo kuło mnie cos jak kolka czy co .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 12:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka mleka pic nie mozesz ah jej ciąza robi swoje .

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a przy CC też się pisze plan porodu? Chyba nie? Nikt nic mi nie wspominał :/

‹‹ 2414 2415 2416 2417 2418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ