X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    o znalazłam coś dla siebie :D
    http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-bawelna-l-40-i5011941361.html
    znając siebie będę w tym śmigać po porodzie całe dnie bo wygląda jak sukienka :D

Amy, tu się jeszcze bardziej sukienkowe trafiały. Prawie, ze wieczorowe. :P

Amy_ lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza bo wszyscy oglądają mecz!!! Ja to zaraz urodzę normalnie z emocji! Jeszcze 10 minut dogrywki trzeba wytrzymać :D

KasiaKwiatek, Ewelcia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka - mam nadzieję, że rybę choć usmażyli :P
    Dzwoneczek? :D dziwne, że mąż mnie jeszcze na to nie zabrał :D my wczoraj zaliczyliśmy kino. Uprowadzona 3 - ciesze się, że jeszcze grali, bo zbieraliśmy się na ten film i jakoś nam nie szło :P Film mega :D Olek na filmie strzelał razem z Neesonem przynajmniej takie odniosłam wrażenie :P

Mantissa no domyslam się, że szukują się tu dziewuchy do porodu jak na wybieg :P
    Dla mnie najodpowiedniejsza byłaby podkoszulka męża :D wolę sportowy styl niżeli wieczorowy :P ja w tej co rzucilam linka moglabym wyjść nawet na zewnątrz w lecie więc być może się na nią skuszę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 20:52

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Cisza bo wszyscy oglądają mecz!!! Ja to zaraz urodzę normalnie z emocji! Jeszcze 10 minut dogrywki trzeba wytrzymać :D

ja ze sportów tylko mma namiętnie oglądam nic poza :D

Anka1501, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :*

Ale śniegu napadło u nas w końcu zimaa :)
    W piątek byłam w galerii i kupiłam 2 paczki podkładów z Bella Mamma mam nadzieję ze na sam początek starczy i Bepanthen dla siebie na sutki bo już teraz mam takie trochę popękane.. siara już żółta leci a cycki z nocy bolą dość mocno.. i majtki z siatki wzięłam L/XL bo S/M małe mi się wydawały na mój tyłek uciskały by mnie pewnie.
    Jeszcze staniki ale z tym to jeszcze czekam bo się boję że jeszcze mi cycki wywali i będą za małe.
    Przemyślałam sprawę i do porodu biorę dłuższy T-shirt którego mi żal nie będzie a do karmienia już 2 koszule jakieś w miarę przyzwoite :D
    Mam do was pytanie na sam początek kupujecie cały komplet pościeli do łóżeczka czy tylko podusie i będziecie przykrywać kocykiem? bo nie wiem czy kupować cały zestaw czy tylko klin i podusie..

http://zapodaj.net/82eae41304b49.jpg.html zdjęcie brzucholka :D wydaję się ogromny :D pod bluzką jest mniejszy :)

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Robotka - mam nadzieję, że rybę choć usmażyli :P
    Dzwoneczek? :D dziwne, że mąż mnie jeszcze na to nie zabrał :D my wczoraj zaliczyliśmy kino. Uprowadzona 3 - ciesze się, że jeszcze grali, bo zbieraliśmy się na ten film i jakoś nam nie szło :P Film mega :D Olek na filmie strzelał razem z Nilsonem przynajmniej takie odniosłam wrażenie :P

Mantissa no domyslam się, że szukują się tu dziewuchy do porodu jak na wybieg :P
    Dla mnie najodpowiedniejsza byłaby podkoszulka męża :D wolę sportowy styl niżeli wieczorowy :P ja w tej co rzucilam linka moglabym wyjść nawet na zewnątrz w lecie więc być może się na nią skuszę :P

Ja na sam poród chyba też wezmę T-shirta xxl. Trochę szkoda mi wydawać kasę na koszulę, która prawdopodobnie pójdzie do śmieci a żadnych starych w domu nie mam. Najwyżej powiem, żeby rozcięli, żeby mi dziecia na klatę dać. :)

Militta, ja na początek nie kupuję ani podusi ani kołderki. Będę stawiać na roże/kocyk a później śpiworek/kocyk. Rzeczywiście, w ty ujęciu ogromny ten brzuchol. :D

Nie pomagacie z listą apteczną. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 16:13

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te moje koszule to też jak sukienki, za 26zł nie będę wydziwiać :P A jak się po pierwszym praniu nie rozlecą to będą moje sukienki po domu... w końcu lato za chwilę będzie ;)

Amy_, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta jeśli chodzi o pościel to ja zakupiłąm większą 100x135 żeby była na później i pościele też do niej zamówiłam już teraz. Natomiast używać ich raczej po urodzeniu nie będę. Na początek będzie to kocyk i podusia.

A brzusio uroczy :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Te moje koszule to też jak sukienki, za 26zł nie będę wydziwiać :P A jak się po pierwszym praniu nie rozlecą to będą moje sukienki po domu... w końcu lato za chwilę będzie ;)

Nom też jest fajna - sportowa :) ale na moje 175 wzrostu podejrzewam, że przykryje mi jedynie dupkę :P

Anka1501 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Nom też jest fajna - sportowa :) ale na moje 175 wzrostu podejrzewam, że przykryje mi jedynie dupkę :P

A co więcej ma Ci przykryć? :P

weronika86 lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    A co więcej ma Ci przykryć? :P
    a w sumie racja, ubiorę majtki i przy pochylaniu nic nie bedzie widać :P

Anka1501 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    a w sumie racja, ubiorę majtki i przy pochylaniu nic nie bedzie widać :P

A widzisz... majtki to na wyjście a w domu to po co :P

weronika86 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma 90cm długości to przy moim 167cm wzrostu powinna być zaraz nad kolano

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    A widzisz... majtki to na wyjście a w domu to po co :P
    Nie cza :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis bylam na malych zakupach... kupilam koszule w italian fashion do karmienia blekitna, nawet ujdzie i adidasy na spacery z Alicja na wiosne :P mimo tego,ze chodzilismy powoli i siadalismy jak czulam, ze mnie ciagnie brzuch, to teraz tak mnie lupie w plecach, ze masakra... odwyklam od chodzenia, bede biedna jak sie Alicja urodzi i bedzie na mnie calymi dniami wisiala, bede musiala koniecznie wzmocnic plecy, bo jest dramat
    A adidasy o takie dokladnie kupilam http://www.eobuwie.com.pl/new-balance-m400spp-41.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 17:07

mantissa, Krysti, Rudzia, Gosha lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ma 90cm długości to przy moim 167cm wzrostu powinna być zaraz nad kolano

ja bym miała do połowy uda, a ze dochodzi do tego jeszcze Olo to pewnie ciut za posladki by była :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    ja bym miała do połowy uda, a ze dochodzi do tego jeszcze Olo to pewnie ciut za posladki by była :P

Mają też L na 98cm :) chyba aż tak krótkie nie wypadają.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta fajne butki, w sam raz na jogging ;)

hwesta lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się i ja! Widzę, że temat koszul na tapecie :-) a Fasi nie ma ;-)
    Ja właśnie objadłam się ciepłym sernikiem, bo już się pohamować nie mogłam. Pierwszy raz piekła taki z mleczkiem kokosowym i wyszedł pyszny!!!
    Co do mojej opuchlizny to rano niby była mniejsza, ale 20 minut po wydaniu z łóżka już była taka jak wczoraj, więc obawiam się, że będę mieć tak jazdy z Gabi. Trudno, przeżyłam wtedy, przeżyję teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 17:32

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    España ole ;)

Hola :)) que bonito:))))
    Ok no to rozumie Hiszpanie moga miec to inaczej, wydawało mi sie ze mieszkasz w UK :))

Gosha lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
‹‹ 2416 2417 2418 2419 2420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ