X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka co ja bym dala zeby ten brzuch byl juz taki caly czas a nie jak aie najem :D dzisiaj po przebudzeniu nadal brzuch maly.. :) na szczescie juz nie mam mdlosci wiec moze podgoniny troche z malym :D

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY dobrze Ci pokazuje:) miesiąc ma 4 tygodnie:) więc jak widzisz trzy miesiące już za Tobą:D zaczęłaś jako pierwsza drugi trymestr:) jest ktoś jeszcze?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Robotka co ja bym dala zeby ten brzuch byl juz taki caly czas a nie jak aie najem :D dzisiaj po przebudzeniu nadal brzuch maly.. :) na szczescie juz nie mam mdlosci wiec moze podgoniny troche z malym :D
    ciesz się że nie masz mdłości:) powiem Ci że rano ja też nie zauważam na leżąco zbyt wielkiego brzucha:) jest płaski:) jak wstanę to jakby się powiększał:) chyba mój tłuszczyk wtedy opada:D no a do wieczora to już mini balonik jest:)
    u mnie jutro cotygodniowa fota i mierzenie obwodu brzucha:) ciekawe czy się coś zmieniło:)

aaa i zauważyłam że odkąd popijam sobie filiżankę kawy nie mam zaparć:)

misia83 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram, zdrowy rozsądek i nic więcej, ciąża to jest stan fizjologiczny, oczywiście że trzeba na siebie uważać, odpoczywać więcej ale nie popadajmy w przesadę. U mnie np wszyscy mówią żebym piła litrami mleko, a ja nawet przed ciążą nienawidziłam mleka a teraz to wymiotuję na samą myśl o mleku to nie będę się zmuszała przecież

KasiaKwiatek, Amy lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście decyzja należy do każdej z osobna, ale ja nie popadam w przesadę. To moja 3 ciąża, przesądy i stereotypy o ciąży są nagminne. Chemia nas otacza i od tego nie uciekniemy. Starajmy się żyć zdrowo, jeść zdrowo, ale to nie znaczy,że przyszła mama ma chodzić w wyciągniętych ogrodniczkach z zapuszczonymi włosami i paznokciami. To ma być cudowny, szczęśliwy okres, nałożenie farby zajmuje w sumie 30 minut, głównie chodzi o wdychanie więc trzeba to robić rozsądnie i w odpowiednich warunkach,
    W poprzednich ciążach dbałam o siebie, czułam się cudownie. Moje dziewczyny urodziły się zdrowe, spore, nie mają żadnych alergii.
    Po prostu nie popadajmy w przesadę.

Amy lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi OLA:) jeju nieźle:) ale o mleku nie słyszałam:) w czym ma pomagać? na laktację? ogólnie żeby się nawadniać to jak najbardziej:)
    a ja ostatnio coś przenosiłam niedużego i wzięłam to w dwie ręce tak jakby opierając o brzuch, to mi sąsiadka 79lat zwróciła uwagę żebym o brzuch nic nie opierała:) uśmiechnęłam się i poszłam dalej:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hihi OLA:) jeju nieźle:) ale o mleku nie słyszałam:) w czym ma pomagać? na laktację? ogólnie żeby się nawadniać to jak najbardziej:)
    a ja ostatnio coś przenosiłam niedużego i wzięłam to w dwie ręce tak jakby opierając o brzuch, to mi sąsiadka 79lat zwróciła uwagę żebym o brzuch nic nie opierała:) uśmiechnęłam się i poszłam dalej:)

No ponoć jak się mleka nie pije to dziecko kości będzie miało słabe

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, kiedyś kobieta miała jeść za dwoje i pić bawarkę :D

Amy lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    AMY dobrze Ci pokazuje:) miesiąc ma 4 tygodnie:) więc jak widzisz trzy miesiące już za Tobą:D zaczęłaś jako pierwsza drugi trymestr:) jest ktoś jeszcze?
    Ja w środę ;)

• Ida Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    no tak, kiedyś kobieta miała jeść za dwoje i pić bawarkę :D
    I chodzić w 'namotach', żeby przypadkiem brzucha ktoś nie oglądał.

Amy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ciesz się że nie masz mdłości:) powiem Ci że rano ja też nie zauważam na leżąco zbyt wielkiego brzucha:) jest płaski:) jak wstanę to jakby się powiększał:) chyba mój tłuszczyk wtedy opada:D no a do wieczora to już mini balonik jest:)
    u mnie jutro cotygodniowa fota i mierzenie obwodu brzucha:) ciekawe czy się coś zmieniło:)

aaa i zauważyłam że odkąd popijam sobie filiżankę kawy nie mam zaparć:)
    No wlasnie mam dokladnie tak samo :) a mnie kawa pomaga na bol glowy. Wlasciwie od kad wiem o ciazy wypilam ja dopiero raz ale przy niskim cisnieniu jest wskazana jedna filizanka dziennie. Ja wlalam troszke wiecej mleka zeby ja jeszcze rozrzedzic :) na razie do kawy mnie nie ciagnie no chyba ze bol glowy mi dokucza ktorys dzien z rzedu to sie zmusze do malej filizanki :) i tez uwazam ze to dziecku nie zaszkodzi :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLUŚ a jeśli o to chodzi to coś w tym jest:) im ciąża starsza to powinniśmy dostarczać organizmowi po prostu dużo wapnia:) które jest w mleku, jogurtach naturalnych serach białych itp:)
    chodzi właśnie o kości, o to że często przez brak wapnia kobietom w ciąży lecą zęby, psują się i łamią. tak więc jeśli o wapno chodzi to w mleku też jest:) ale możesz je śmiało na coś innego zastąpić:) coś co Ci przez gardło przejdzie:)

hihi KAsia o bawarce też słyszałam:) ale nie odważyłabym się chyba napić mleka z herbatą:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najbardziej mnie rozśmiesza jak kilka razy dziennie ktoś mi prorokuje płeć dziecka np jednego dnia miałam uczulenie na buzi bo krem inny użyłam to było że córka bo źle wyglądam, dzień później że jem ogórki to na pewno syn i tak w kółko...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale ja zamiast mleka jem dużo jogurtów, serów i lekarz mi absolutnie nie kazał zmuszać się do mleka bo ma wiele substytutów

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z przewidywaniem płci to nagminne :D ja jem sporo mięsa teraz i nabiału, w ogóle słodyczy i raczej nie mam ochoty na śledzie itd, cera super, włosy błyszczą, paznokcie się wzmocniły. Miałam teraz spore mdłości, a w dwóch poprzednich ciążach z dziewczynkami nie miałam w ogóle...
    Według niektórych znawców to ewidentnie będzie chłopak,hihi
    Mam 38 lat więc dla mnie ciąża to totalna odbudowa organizmu i "renowacja" :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 10:22

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też tak słyszałam a właśnie na ser żółty mam straszną ochotę :) ja uważam że organizm sam nam podpowie czego nam potrzeba, nie ma potrzeby się do niczego zmuszać

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja chyba czuję dziecko!!!
    mam dziś spodnie uciskające mnie lekko w pachwinie i tam się ewidentnie coś poruszało!!!!

nie jestem skora do przesadzania ale to....kurde no to może być to!!

KasiaKwiatek, Rudzia, Amy, Lali lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Jak u Was jest z wlosami? Mi strasznie wypadaja :( myslalam ze sie wzmocnis podczas ciazy a tu dupa.. :(

A bierzesz jakieś witaminy?

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dziewczyny ja chyba czuję dziecko!!!
    mam dziś spodnie uciskające mnie lekko w pachwinie i tam się ewidentnie coś poruszało!!!!

nie jestem skora do przesadzania ale to....kurde no to może być to!!

Super :) Ja się nie mogę doczekać aż będę czuła dziecko :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka! super, to Twoje drugie dziecko prawda? Więc wiesz czego oczekiwać i w co się wsłuchiwać :D zazdroszczę i czekam na to samo z niecierpliwością!!!

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ