Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:Robotka co ja bym dala zeby ten brzuch byl juz taki caly czas a nie jak aie najem
dzisiaj po przebudzeniu nadal brzuch maly..
na szczescie juz nie mam mdlosci wiec moze podgoniny troche z malym
chyba mój tłuszczyk wtedy opada:D no a do wieczora to już mini balonik jest:)
u mnie jutro cotygodniowa fota i mierzenie obwodu brzucha:) ciekawe czy się coś zmieniło:)
aaa i zauważyłam że odkąd popijam sobie filiżankę kawy nie mam zaparćmisia83 lubi tę wiadomość
-
Popieram, zdrowy rozsądek i nic więcej, ciąża to jest stan fizjologiczny, oczywiście że trzeba na siebie uważać, odpoczywać więcej ale nie popadajmy w przesadę. U mnie np wszyscy mówią żebym piła litrami mleko, a ja nawet przed ciążą nienawidziłam mleka a teraz to wymiotuję na samą myśl o mleku to nie będę się zmuszała przecież
KasiaKwiatek, Amy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOczywiście decyzja należy do każdej z osobna, ale ja nie popadam w przesadę. To moja 3 ciąża, przesądy i stereotypy o ciąży są nagminne. Chemia nas otacza i od tego nie uciekniemy. Starajmy się żyć zdrowo, jeść zdrowo, ale to nie znaczy,że przyszła mama ma chodzić w wyciągniętych ogrodniczkach z zapuszczonymi włosami i paznokciami. To ma być cudowny, szczęśliwy okres, nałożenie farby zajmuje w sumie 30 minut, głównie chodzi o wdychanie więc trzeba to robić rozsądnie i w odpowiednich warunkach,
W poprzednich ciążach dbałam o siebie, czułam się cudownie. Moje dziewczyny urodziły się zdrowe, spore, nie mają żadnych alergii.
Po prostu nie popadajmy w przesadę.
Amy lubi tę wiadomość
-
hihi OLA:) jeju nieźle:) ale o mleku nie słyszałam:) w czym ma pomagać? na laktację? ogólnie żeby się nawadniać to jak najbardziej:)
a ja ostatnio coś przenosiłam niedużego i wzięłam to w dwie ręce tak jakby opierając o brzuch, to mi sąsiadka 79lat zwróciła uwagę żebym o brzuch nic nie opierała:) uśmiechnęłam się i poszłam dalej:) -
Robotka1 wrote:hihi OLA:) jeju nieźle:) ale o mleku nie słyszałam:) w czym ma pomagać? na laktację? ogólnie żeby się nawadniać to jak najbardziej:)
a ja ostatnio coś przenosiłam niedużego i wzięłam to w dwie ręce tak jakby opierając o brzuch, to mi sąsiadka 79lat zwróciła uwagę żebym o brzuch nic nie opierała:) uśmiechnęłam się i poszłam dalej:)
No ponoć jak się mleka nie pije to dziecko kości będzie miało słabe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:ciesz się że nie masz mdłości:) powiem Ci że rano ja też nie zauważam na leżąco zbyt wielkiego brzucha:) jest płaski:) jak wstanę to jakby się powiększał
chyba mój tłuszczyk wtedy opada:D no a do wieczora to już mini balonik jest:)
u mnie jutro cotygodniowa fota i mierzenie obwodu brzucha:) ciekawe czy się coś zmieniło:)
aaa i zauważyłam że odkąd popijam sobie filiżankę kawy nie mam zaparća mnie kawa pomaga na bol glowy. Wlasciwie od kad wiem o ciazy wypilam ja dopiero raz ale przy niskim cisnieniu jest wskazana jedna filizanka dziennie. Ja wlalam troszke wiecej mleka zeby ja jeszcze rozrzedzic
na razie do kawy mnie nie ciagnie no chyba ze bol glowy mi dokucza ktorys dzien z rzedu to sie zmusze do malej filizanki
i tez uwazam ze to dziecku nie zaszkodzi
-
OLUŚ a jeśli o to chodzi to coś w tym jest:) im ciąża starsza to powinniśmy dostarczać organizmowi po prostu dużo wapnia:) które jest w mleku, jogurtach naturalnych serach białych itp:)
chodzi właśnie o kości, o to że często przez brak wapnia kobietom w ciąży lecą zęby, psują się i łamią. tak więc jeśli o wapno chodzi to w mleku też jest:) ale możesz je śmiało na coś innego zastąpićcoś co Ci przez gardło przejdzie:)
hihi KAsia o bawarce też słyszałam:) ale nie odważyłabym się chyba napić mleka z herbatą -
nick nieaktualnyno z przewidywaniem płci to nagminne
ja jem sporo mięsa teraz i nabiału, w ogóle słodyczy i raczej nie mam ochoty na śledzie itd, cera super, włosy błyszczą, paznokcie się wzmocniły. Miałam teraz spore mdłości, a w dwóch poprzednich ciążach z dziewczynkami nie miałam w ogóle...
Według niektórych znawców to ewidentnie będzie chłopak,hihi
Mam 38 lat więc dla mnie ciąża to totalna odbudowa organizmu i "renowacja"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 10:22
-
dziewczyny ja chyba czuję dziecko!!!
mam dziś spodnie uciskające mnie lekko w pachwinie i tam się ewidentnie coś poruszało!!!!
nie jestem skora do przesadzania ale to....kurde no to może być to!!KasiaKwiatek, Rudzia, Amy, Lali lubią tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:dziewczyny ja chyba czuję dziecko!!!
mam dziś spodnie uciskające mnie lekko w pachwinie i tam się ewidentnie coś poruszało!!!!
nie jestem skora do przesadzania ale to....kurde no to może być to!!
SuperJa się nie mogę doczekać aż będę czuła dziecko
-
nick nieaktualny