Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
PsotkaKotka wrote:Ale zamiast amoniaku ma ethanolamine. Cytuje ze strony Drugs.com:
Ethanolamine oleate has been assigned to pregnancy category C by the FDA. Animal studies have not been reported. There are no controlled data in human pregnancy. Ethanolamine oleate is only recommended for use during pregnancy when benefit outweighs risk.
A kategoria C to:
Category C
Animal reproduction studies have shown an adverse effect on the fetus and there are no adequate and well-controlled studies in humans, but potential benefits may warrant use of the drug in pregnant women despite potential risks.tez jestem w rozterce
-
nick nieaktualnyJa mam odrost na pól glowy i nie farbuje postanowilam zapuscic swoje
zostalo juz nie duzo do sciecia i potem sobie naloze kolor podobny do mojegk naturalnego :)ale to dopiero w grudniu ;)za farbuje .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 21:03
-
Krysti wrote:Ja mam odrost na pól glowy i nie farbuje postanowilam zapuscic swoje
zostalo juz nie duzo do sciecia i potem sobie naloze kolor podobny do mojegk naturalnego :)ale to dopiero w grudniu ;)za farbuje .
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień Dobry
ale tu zimno juz jest ,rano wyszlam z psem na siusiu a tu zimno juz i ciemniej z rana :)ale fajnie ze nasze brzdące uridzą się jak juz bedzie cieplutko ,a juz nie mówie o lecie fajnie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 07:34
-
Amy hehe kawał brzucha już u Ciebie:D i to na leżąco:) nooo fajnie:)
ja wyfarbowałam włosy i też olałam te bajki:)
dziewczyny powiedzcie mi jak z tym walczyć, uwielbiam gorącą kąpiel ogólnie ale teraz w ciąży to przesadnie!!!
wiem że nie powinnam ale nie mogę się oprzeć, choć plecy muszę sobie porządnie wygrzać. mam się przestać prysznicować?
dziś leje u nas jak nie wiem, pogoda pod psem, wstawać sie nie chciało mimo że już po 21 spałam:)
muszę sobie dokupuć magnez bo mi się skończył.
jeju gdybym miała brać pod uwagę ostatnie usg to od wczoraj byłabym w drugim trymestrze aaaaaa!!!!Amy lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:Amy hehe kawał brzucha już u Ciebie:D i to na leżąco:) nooo fajnie:)
dziewczyny powiedzcie mi jak z tym walczyć, uwielbiam gorącą kąpiel ogólnie ale teraz w ciąży to przesadnie!!!
wiem że nie powinnam ale nie mogę się oprzeć, choć plecy muszę sobie porządnie wygrzać. mam się przestać prysznicować?
dziś leje u nas jak nie wiem, pogoda pod psem, wstawać sie nie chciało mimo że już po 21 spałam:)
jeju gdybym miała brać pod uwagę ostatnie usg to od wczoraj byłabym w drugim trymestrze aaaaaa!!!!
Już niedługo wszystkie wkroczymy w 2 trymestrCzas szybko leci, zanim się nie obejrzymy będziemy się przygotowywać do porodów
-
Cześć dziewczyny! Ale miałam okropną noc
dostałam zapalenia dziąsła od rosnącej ósemki, wszystko spuchnięte jeść się nie da, spać z bólu nie mogłam. Jestem wykończona a tu jeszcze powrót wymiotów od rana. Jestem nieprzytomna a jeszcze muszę się spiąć w sobie i iść do pracy
no tragedia...
-
nick nieaktualnyeh...jesień,nic się nie chce a do pracy trzeba iść
u mnie dziś samopoczucie ok,siły są, mdłości odpukać nie ma...może już nie wrócą?
wstałam wcześnie, przed 7,sama bez pobudki,a dziwne bo późno poszłam spać, grubo po 24, po tych emocjach i radości z Mistrzostwa Świata w Siatkówce ciężko było się położyć
co do farbowanie to też wkładam to między bajki, ja farbuję (mam brąz, a siwe wychodzą, szlag by mnie trafił jakbym tak miała chodzić)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 08:58
-
OLA masz świętą rację, czas zapiernicza jak nie wiem:)
za chwilę święta, czas przygotowań do nich, znowu nam umknie kilka dobrych dni:
wiem wiem, pesymistka jestem że jeszcze się wrzesień nie skońćzył a ja już o zimie myślę
a potem ani się nie obejrzymy a tu pierwsze kwiatki wyjdą spod pierzynki śniegu i pierwsze dzidziusie nam się zaczną rodzić
ADK od wyrastającej 8 można mieć zapalenie? nie strasz mnie bo mi wychodzi a jeszcze mam aparat na zębach!!!
HIHI KASIA to pozazdrościć takiego wstawania:)
wiecie co? wczoraj spała ze mną MAJKA moja córka i położyła się wcześniej ode mnie:)
wchodzę potem do pokoju a ona w mojej poduszce zawinięta ja obejmuje:D no wyglądała słodko:) jak w jajeczku:DOla89, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
a ja już nie wymiotuję drugi tydzień, ale mam wrażenie że to co się wymęczyłam wcześniej starczy juz na całą ciążę. było bardzo intensywnie i objawów było dużo na raz, od zmęczenia, senności, wymiotów, mdłości.
teraz jem umiarkowanie i dobrze mi z tym:)
dziś kanapeczki z sałatą, serem białym i kiszonym ogórem:)Ida lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:Amy hehe kawał brzucha już u Ciebie:D i to na leżąco:) nooo fajnie:)
jeju gdybym miała brać pod uwagę ostatnie usg to od wczoraj byłabym w drugim trymestrze aaaaaa!!!!
Ja tez mialam pare razy ochote na goraca kapiel ale odpuscilam. To jest bardzo nieswkazane w ciaze. Ja mam na mysli oczywiscie kapiel w wannie pelnej goracej wody bo prysznic niczemu nei szkodzi. Za to klade sie czasem na pare minut pod lampa grzewcza, kocham to, czuje sie jak na plazy
Dziewczyn, ja nei bardzo rozumiem dlaczego wy tak poprostu mowicie, ze to sa bajki. To sa badania a nie wiadomosci wyssane z palca czy plotki ktore ktos powtarza. Jasne, mozna przymknac oko na to i udawac ze sie nie widzi ale fakt pozostaje faktem. Mozna stwierdzic, ze ok, ryzykuje bo badania nie wykazuja czegostam jednoznacznie, albo nie ma badan na ciezarnych (ktora by sie zgodzila??) ale nie mozna twierdzic ze jakistam problem nie istnieje a dany wynik jest bajka.
Ja na przyklad normalnie nawet ubrania ktore kupuje zakladam dopiero po wypraniu, tym bardziej teraz. W ciuchach tez jest duzo chemikaliow i to czesto bardzo szkodliwych, zwlaszcza jesli pochodza spoza Europy bo uzywa sie tam chemikaliow (barwnikow przede wszystkim) ktore sa w EU zakazane ale tam nie.
Ja nie mowie, ze macie sie nie farbowac bo robicie krzywde dziecku. Tylko nie mowcie, ze te badania to bajki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 09:42
-
nick nieaktualnyPiszac bajki o farobowaniu nie chcialam nikogo urazic. Wiem ze kazda z nas ma inne podejescie. Mi wiekszosc wydaje sie przesadzona bo oczytalam sie roznosci na necie. Z farbowanie w ciazy jest jeden problem..ze przez hormony w pierwszym trymestrze kolor moze wyjsc zupelnie inny. Poza tym jak sie farbuje ktos w malym pomieszczeniu bez okien tez moze to byc w jakia niewielki sposob szkodliwe ale tak samo wdychanie spalin jest szkodliwe a w maskach nikt po ulicy nie chodzi. Uwazam ze nie nalezy popadac w przesade.. ale jak ktos ma inne zdanje to oczywiscie ma do tego prawo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 10:06
Robotka1, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
no właśnie popieram IDę, i na pewno nie dam sie zwariować.
ubrań nowych nie piorę-dla mnie to głupota.
włosy wyfarbowałam raz i jedyne co zazwyczaj słyszałam od starszych "mądrych osób" to żeby nie farbować bo dziecku albo włosy wyjdą rude albo bedzie mialo plamę na ciele-idiotyzm niepotwierdzony niczym. nałożyłam farbę(pewnie jeszcze 1-2 nałożę do końca ciąży) i ani zapach ani nic mi nie zaszkodziło.
nie próbujcie nas które na luźno ale z rozumem podchodzą do tematu ciąży na siłę uświadamiać że jakieś tam badania coś tam potwiedzają, tylko gdzie te badania? nikt o nich nie mówi? dziwne.
no ale mniejsza o to.
eee sorki za to ostatnie zdanie, nie chcę go kasować żeby nie było ale proszę nie brać go pod uwagę-głupio wyszło-przepraszam.
po prostu szanuję każdej z was zdanie na różne tematy:) ale ja mam inne poglądy:)
jedyne czego nie zamierzam przedawkować lub nawet zminimalizować do zera to spożywanie witaminy A w wąrtóbce, sera pleśniowego i surowego mięsa. a gdyby mi ktoś powiedział żebym poleciała na super wakacje samolotem to po konsultacji z lekarzem ani bym się nie zawahała. taki typ ze mnie:)
w poprzedniej ciąży robiłam dużo rzeczy na które miałam ochotę i nic ani mi ani dziecku się nie stało.
ja rozumiem że ktoś może mieć problemy z ciążą lub jej utrzymaniem i pewne czynniki po prostu są nie wskazane ale nie dajmy się zwariować przy prawidłowo przebiegającej ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 10:10
KasiaKwiatek, misia83 lubią tę wiadomość