X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:41

Bambi85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam w ten słoneczny dzien

Fasia najważniejsze ze okazało się ze wszystko ok ;) może te sterydy od razu by załatwili.

Ida mi właśnie Milan kojarzy się z klubem piłkarskim ;P ale bywają bardziej udziwnione imiona. To kwestia gustu.

Ja dziś miałam straszna noc nie mogłam zasnąć i do tego młody ciągle też mnie wolał. W końcu prxylazl do nas spać. Zasnelam po 5:30 na siedząco. Co raz gorzej mi znaleźć pozycję wygodną :/. Chciałam młodego na spacer wziąć ale jakaś przeziebiona jestem od wczoraj i nic się nie poprawia a zaczyna mnie na gorączkę brać to chyba odpuszcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam Fasia że raczej marne szanse na sterydy. Szkoda bo wiadomo nikogo nie kręcą częste wizyty w szpitalu :/

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Bambi - witaj w klubie - bezimiennych i bezwózkowych mam. Przeważasz nade mną, bo szybciej skończycie mieszkanie, a u nas dopiero za 2 tygodnie 2 ostatnie pokoje :( Jak sobie o tym pomyślę, że chce mi się ryczeć.
    Ida ale ty masz koncepcje na wozek, a ja nie bardzo, wszystkie te wozki jakies takie niedoskonale :P, te niepolskie bardziej mi sie podobaja, ale cena wyzsza, nie wiem jak z serwisem, pewnie dluzej sie czeka w razie czego, a i tak pewnie bedziemy kupowac za 1,5 roku fajna spacerowke, rozsadek podpowiada zeby kupic cos w rozsadnej cenie teraz i dac sobie spokoj z wymyslaniem.
    Czy skonczymy wczensniej? nie wiem? nam to urzadzanie od koncowki listopada sie przedluza :P, tylko rzeczywiscie malowania nie planujemy, a raczej ukladanie, dokupienie paru mebli i jakies takie ogolne ogarniecie, myslalam ze ten etap bedzie najprzyjemniejszy a po prostu mi sie nie chce :P.

Ida lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 22:17

relgh371djw8agni.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski :) widze, ze nie ktore juz sie szykuja do porodu, nie ma tak latwo i szybko hihi, jeszcze pochodzicie troche z brzuszkami ;)
    Fasiula sciskam mocno, oby Was wypuscili jak najszybciej.
    Ja jestem w klubie bezimiennych i bezwozkowych, przybic piatke :P Pola mowi, ze ma byc Tosia i koniec, sama nie wiem Antonina? Ehh jeszcze jest przeciez tyyyyyle czasu :D
    Ida jesli Tobie sie podoba Milan to nazwij tak synka, to Wasza decyzja. Ja nie slucham opinii innych, to decyzja moja, meza i Poli :)

Bambi85, Ida lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia bardzo ladne imie :)

Lali, lysinka lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej bez imienia, bez wózka i bez urządzonego pokoju. Ba, dalej nie wiemy gdzie będziemy mieszkać. Jakoś mnie nie kręci to sprawdzanie parametrów itp. bo idealnego nie znajdę. Zapewne weźmiemy w końcu tego Jedo Fyna, bo z tego co słyszałam się sprawdza i sporo używek jest do wyboru.

Mimka, ja na hbs robiłam jakoś w grudniu a na tego paciorkowca to jest jeszcze trochę czasu.

Lali, ja tam się do porodu jeszcze nie szykuję. :P Wręcz przeciwnie, najchętniej bym odwlekła jak mogę. Jestem przerażona tym, jak bardzo zmieni się nasze wygodne do tej pory życie. Nie mówiąc już o strachu przed tym czy sobie poradzę. Uświadomiłam sobie, że przecież ja nawet nie wiem jak się głupiej gruszki do nosa używa a gdzie tu dalej.

Lali, mi się imię Tosia całkiem podoba, ale przeraża mnie to, że teraz co krok albo Tosia albo Hania.
    Ida, nie wiem czy bym sie zdecydowała na imię Milan, bardzo mi się podoba, ale jakoś tak na nasze społeczeństwo wydaje mi się zbyt oryginalne.

Oczywiście miałam dziś wypucować na błysk kuchnię i łazienkę a zamiast to robić gniję przed kompem. Obejrzałam sobie najnowszy odcinek Chirurgów ale już wstaję, naprawdę. :)

Ida, Lali lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odwrotnie Mantissa :-) coś tam zrobiłam, ogarnęłam lekko domek, a teraz śpiączka mnie ogarnęła. Zdrzemnę się godzinkę i do sklepu a potem po młodą do szkoły

mantissa lubi tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dzisiaj rano byłam w laboratorium, potem trochę pochodziłam po osiedlu i zrobiłam drobne zakupy. Ledwo żywa jestem, musiałam zalec na kanapie. Do tego od kilku dni boli mnie kość ogonowa i przez to momentami dziwnie się ruszam. Ma tak może któraś z Was??
    Tak piszecie o nowych tygodniach i uświadamiam sobie, jak ten czas szybko leci.
    Temat imion to ciężka sprawa, jeden mój znajomy jak się dowiedział, jak chcemy nazwać córeczkę, to prawie zwymiotował na mnie; uważam, że nie warto patrzeć na innych - w końcu każdemu, co innego się podoba.
    Lali Tosia śliczne imię, ale jestem nieobiektywna, bo u mnie będzie właśnie Tosia :)

Lali, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż powiedział, że najwyżej pojedzie do mojej gin po skierowanie na te sterydy. Zobaczymy :)

Tosia to śliczne imię! Baaardzo mi się podoba :)

Co do Milana to nie mam zdania. Nie uważam aby imię było bardzo ekscentryczne. Nie jest wymyślne. Brzmi normalnie, że tak powiem. U nas nadal zachwyt nad imieniem Ragnar :D znajomi powiedzieli, że jeśli tak nie nazwiemy syna to oni kradna imię :D także jak widać to wszystko kwestia gustu

Ida, Lali, lysinka, iwonka1077, Agusiek89 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Lali lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali Tosia to śliczne imię:) u nas też była taka wersja pierwsza, a mąż się do tej pory upiera że nawet nie będę wiedziała kiedy zapisze Antosię:D

natt, Lali lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Też przeraża mnie myśl nadrabiania tego wszystkiego ;) Może tylko tak pobieżnie.
    Wiesz co? Też miałam takie mocne skurcze wczoraj. :( Zafundowałam sobie 20 min spacer po obiedzie, a potem jeszcze łaziłam po rynku we Wrocławiu i postałam w empiku przy książkach i w drodze do auta złapał mnie bardzo silny ból macicy w podbrzuszu, że aż musiałam usiąść na betonie. Po dłuższym odpoczynku, przeszło, więc nie panikuję, ale to znak, że muszę się oszczędzać i koniec ze spacerkami. Może Ty też spróbuj być trochę mniej aktywna.

Ja należę do ciężarnych-pracujących więc bycie mniej aktywną jest mega ciężkie u mnie... Pracować powinnam do 15 marca chociaż myślę, że od końca lutego pójdę na zwolnienie bo jest mi już ciężko.

Amy_ wrote:
    Liloe ja mam z okresu termin marcowy :)

A ja mam na 7 marca według ostatniego okresu, który zaczął się tak w ogóle w dzień matki. :D

• Ida Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Robotka pokazywała może pościel od Natalii? bo nie wiem czy nie przegapiłam?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam,
    znów nadrabiania, drukarnia od początku tygodnia wróciła do normy patrze :D
    ja dziś mam faze na porzadki bo w sobote sobie odpuściłam, wiec juz drugie pranie sie robi, kuchnia ogarnięta, została jeszce lazienka i na gorze odurzyc i ze szmatką polatać :)
    Kwiatek też sie zastanawiam czy kosmetyczki z nogami nie odwiedzic bo sobie sama nie radzę hehe o goleniu nawet nie wspominam.....

Fasia no mogliby cię biedaczko wypuścic do domku, leżec tylko po to żeby wynik przyszedl, ach... no jak trzeba co zrobic nikt z nas nie lubi szpitali ale dla szkrabików w brzuszkach wszystko zniesiemy :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida corka oglada namietnie Peppe hehe ;) ale nie wpadla na taki pomysl na szczescie, oczywiscie wybieramy imie wspolnie ale Pola wybiera z tych imion ktore bralismy pod uwage .

Ida, Eweliśka, iwonka1077 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia doczytalam ze sterydow teraz nie bedzie, szkoda bys miala za jednym zamachem skoro i tak leżysz no co zrobic, może do srody zmienia zdanie :)

Ja też w klubie bezimiennych na razie stoi na Marcelku ale jakoś nie jestem do konca przekonana no zobaczymy jeszcze /.....
    Lali Tosia ladne imie, Ida w koncu jakies wybierzemy w koncu będziemy musiały mamy na to 2 tyg po porodzie :D :D

Ida lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcel jest sliczne, Milan tez im wiecej razu powtarzam je w glowie tym bardziej mi sie podoba :) dla dIewczynki tez jest bardoz ladne imie Laura.

iwonka1077 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
‹‹ 2426 2427 2428 2429 2430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ