X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w srode mam usg nastepne .o 8.35 ranooo tez nie mogli dac innej godziny .

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin na naszym etapie nie może być brany z usg bo każde dziecko rośnie swoim tempem. Jeśli Ci wcześniej gin nie zmienił terminu przy pierwszym lub drugim usg to trzymasz się terminu z om

Eweliśka, Krysti lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary wez kuwa nie strasz tym przygotowaniem organizmu do porodu!! Ja jeszcze czekam zebh mi brzuch urosl a ty odpierdzielasz z konczeniem ciazy :P
    wam brzuchh schodza na dol a ja mam wrazenie ze moj nie byl jeszcze "u gory" :((( buuuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 10:35

Anka1501, KasiaKwiatek, CzaryMary, Fasia, liloe, misia83, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek ja tam Mikiego nigdzie nie widu :P
    plaska zes jak deska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 10:36

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Gosha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od jutro rana akumuluje siuski w kanke... 24 godziny... Lepiej z domu nie wychodzić, bo przeciez nie bede z tym w po miescie chodziła, hihi ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja w srode mam usg nastepne .o 8.35 ranooo tez nie mogli dac innej godziny .

O tej porze to ja śpię po pierwszym śniadaniu :D

Krysti lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    A ja od jutro rana akumuluje siuski w kanke... 24 godziny... Lepiej z domu nie wychodzić, bo przeciez nie bede z tym w po miescie chodziła, hihi ;)
    To wez sobie sloik i sikaj do sloika w domu dolejesz do reszty :P

Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 53 do porodu. Szkoda mi zeby sie ta ciaza zaraz miala rozwiazac :P jewzcze sie nie nacieszylam :P

KasiaKwiatek, Eweliśka, CzaryMary, Fasia, Gosha, liloe, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Amy dobre! Jeszcze czekasz na brzuch bo go u góry nie było ha ha ha
    Mój synio wczoraj kuku mi zrobił i tak ucisnął tą prawą stronę , że myślałam czy na ip nie pojadę. Dupek cały czas po prawej siedzi ale wczoraj przesadził

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 10:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha rożek z tradycją fajny ☺ ja to lubię takie rzeczy. Torba tez w porzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 10:42

Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zajebiste słońce świeci wiec się idę ogarnąć :P

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ! :)
    Nie było mnie tu przez weekend i dupa, już mogę zapomnieć żeby wszystko przeczytać więc sobie daruję. :D

Dziś obudził mnie 'okresowy skurcz' dosyć bolesny na dodatek...
    Mówiłam o nim wcześniej mojej gince ale ona twierdzi, że to normalne.
    Cholera ją tam wie bo mnie to wystraszyło.

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ale u nas sa duże różnice. Wy po 50 dni a mi dzisiaj równo 80 :)

Mój mąż rzuca palenie... Masakra... Cały weekend musiałam wymyślać dla.niego jakieś aktywności żebyśmy się nie pomordowali w domu a on mi pisze teraz że on sobie weźmie urlop od środy do końca tygodnia bo mu w pracy ciężko z paleniem wytrzymać... Już się boję co się będzie działo... Ale jakoś damy radę, w końcu robi to dla syna..

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Hihi Amy dobre! Jeszcze czekasz na brzuch bo go u góry nie było ha ha ha
    Mój synio wczoraj kuku mi zrobił i tak ucisnął tą prawą stronę , że myślałam czy na ip nie pojadę. Dupek cały czas po prawej siedzi ale wczoraj przesadził

no tak. Olek jest non stop na dole - ma to chyba po ojcu :P
    nie doświadczyłam rozpierania żeber, nigdy mi się tam nie wcisnął :P nigdy nie odczuwalam bolesnych kopów, wszystko mnie omija. Tzn kopie mocno i skóra się mocno napina ale czasem tu piszecie, że was to nawet boli.. i ja na to czekalam i nic! a tu zaraz koniec ciąży. No ale może mnie jeszcze moje dziecko zaskoczy :P

liloe lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:40

liloe lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk trzymam kciuki za męża, wiem, że rzucanie palenia dla niektórych to mega wyzwanie.
    Ja paliłam na studiach dość intensywnie 1- 1.5 paczki dziennie i trwało to około 4 lata i rzucilam z dnia na dzień bez problemu, ale wiem, że dla innych to mega wyzwanie i duży problem. Oby się nie poddał! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 10:54

weronika86 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paliłam do pozytywnego testu plus pare dni bo nie byłam w stanie rzucić z dnia na dzień. Musiałam sobie zrobić pare dni z dwoma fajkami dziennie i potem juz nic a paliłam praktycznie od 15 roku życia. On teraz też próbuje tym systemem i wspiera się desmoxanem. Mam nadzieję, że mu się uda!

Amy_, weronika86 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Jak zwykle nie udało mi się wstać przed 10. :P

Fasia, trzymaj się i dawaj znać co i jak! Trzymam kciuki, żeby się sterydy udało załatwić za jednym zamachem. :)

Gosha, co do imion to mnie tam pasują do siebie. :)

Jeśli chodzi o brzuch to ostatnio ojciec stwierdził, że jakoś nisko i do tego jeszcze znajoma, która w ciąży byla, więc wie z czym to się je. Aż się trochę wystraszyłam, że może naprawdę nisko jest. No kurczę, chociaż do połowy marca niech ten synuś grzecznie czeka.
    Na szczęście za tydzień wizyta.

Hehe, hwesta, ja też mam włoski na brzuchu. Na szczeście nie za ciemne. Śmiesznie się elektryzują jak zdejmę obeliksowe gacie. :P

Jak was tu więcej dziś, to ponowię moją prośbę o ocenę aptecznych zakupów.

http://i61.tinypic.com/erj4no.jpg

Coś jeszcze przydałoby się kupić? A może coś uważacie za zbędne?
    No i zastanawiam się ile paczek Pampersów Newborn kupić. Chyba tylko jedną na początek, gdyby się okazało, że jednak za małe czy coś. Ale czy to mi chociaż do szpitala starczy? Bo u nas nie dają... Jak myślicie?

Eweliśka, u mnie też wszystko z innej parafii, jeśli chodzi o te wymiary. A najbardziej to obwód brzuszka odstaje, zawsze przy górnej granicy tych widełek.

O kurczę, Sylwia, 60 dni?! Aaaa, czas pędzi. Aż spojrzałam ile u mnie zostało, bo dawno tego nie robiłam. 67 dni! O matko! Jeszcze się dobrze nie nacieszyłam tą ciążą. :)
    A ty spróbuj jakoś przezwyciężyć ten dołek, może zrób sobie wieczór SPA, wieczór z koleżanką albo z książką, co tam ciebie relaksuje. :)

Adk, współczuję Tobie i kibicuję mężowi. Moj też parę razy próbował ale słabo mu idzie.Jak mnie wkurzał, że ciągle głodny, coś by zjadł ale nie wie co i tak 5 razy dziennie. CHyba po prostu ciężko mu się z tym pożegnać a wtedy to nie zadziała. No jak to tak, nie wyjść na fajkę dla towarzystwa. ;/ Teraz wziął się za kurację Desmoxanem, niby pomaga, bo nie chodzi jakiś nerwowy, ale już gada, że ze znajomymi chętnie by zapalił. ;_;

Gosha lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, cofam to co powiedziałam a propos opuszczonego brzucha. Młodzieniaszek wdrapał się znowu na górę :)
    Poprasowałam już resztę miniłaszków. Nie mam tego wiele ale chyba już sobie odpuszczę panikowanie w tym temacie. Jak czegoś zabraknie to wyślę kogoś do tesco i kupią jakiś 5cio pak:)

aaa i wykupiłam z biedry chyba wszystkie Lovele :) hahah jestem nienormalna :)

Adk - kibicuję mężowi. Co prawda nigdy nie paliłam ale wydaje mi się, że musi być to strasznie ciężki do opanowania nałóg. Trzymam kciuki.

liloe, haneczka, Ewelcia, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:40

‹‹ 2424 2425 2426 2427 2428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ