X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę zrobić przegląd samochodu. Mam nadzieję, że bez problemu wbiją pieczątkę do dowodu rejestracyjnego. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 10:11

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę pojechałam na te warsztaty m jak mama, w zasadzie to nie brałam w nich udziału tylko zapisałam się na usg o 11 i potem na nie wróciłam na 15 ( w między czasie zaliczyłam 4 lumpy:P i pizze).

W związku z usg mam do Was pytanie, czy w Waszym przypadku wymiary dzidzi też tak bardzo się różnią? każdy z innej prafi? w sensie brzuszek z innego tyg, udo z innego, główka z innego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 10:12

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    ja w srode zaczne 32 tc a ty gosha juz 33tc! o cholerka! powiem ci ze jestem bardziej podekscytowana niz przestraszona chociaz pierwszy prood do dobrych nie nalezal :D
    Mój pierwszy tez nie był ciekawy, trauma chyba rok trwała ;) a teraz nie moge sie doczekać, dosłownie. Wiem ze bedzie bolało, ale chce jyz mieć to za soba :)

Mój tez siedzi po prawej stronie najcześciej, Oh te nasze kwietniowe dzieci, porozumiewają sie sie soba ;)

Mi tez włoski rosną w ekspresowym tempie a pod pępkiem takie czarnych kilka... Depilatorem je traktuje...

Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Niestety ale na czczo i po godzince cukier za wysoki... Ale ja lekarzem nie jestem, za to słodka mamusia, wiec doświadczenie jakies jest ;)
    No właśnie ciekawe co lek powie bo na necie tez różni pisze..a Ty odczuwasz jakies dolegliwości związane z bycia slodka mama?:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    kasia k i krysti mi tez siedzi po prawej stronie :-) a brzuch tez mi zarosl...dlatego bylam pewna ze u nas bedzie chlopiec a nie dziewczynka bo przy stasiu tez tak mialam :-) po porodzie wypadaja chya ze sie zacznie depilowac teraz to nie ma co liczyc na pozniejsze wypadniecie wloskow... koorwa zapomnialam ze musze przeglad samochodu zrobic w tym tygodniu...masakra i 2 naprawy zanim go przejdzie...jak nie urok to sraczka..400f w plecy jak nic.. nie wiem czy wogole robic bo jak koncem lutego sie wyprowadzimy to tam bedzie 5min do studia wiec sama nie wiem...
    Wercia mi wyrosly dlugie czarne pod pępkiem :D mam nadxieje ze wypadną ,Mot musi auto twoje przejsc ,no do mechanika musisz dac by ci przygotowal wsio powymienial .

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    KasiaB wg mnie na czczo za wysoko, bo 100, a norma do 93 i po 1 h ponad 200 a norma 180 z tego co pamietam, po 2 h ok. Ale to juz lekarz zinterpretuje
    Szkoda ze przez operacje mojej gin musze tydz czekać na interpretacje...w sumie dieta nie zaszkodzi...ale tak w ciąży?

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    kasia k i krysti mi tez siedzi po prawej stronie :-) a brzuch tez mi zarosl...dlatego bylam pewna ze u nas bedzie chlopiec a nie dziewczynka bo przy stasiu tez tak mialam :-) po porodzie wypadaja chya ze sie zacznie depilowac teraz to nie ma co liczyc na pozniejsze wypadniecie wloskow... koorwa zapomnialam ze musze przeglad samochodu zrobic w tym tygodniu...masakra i 2 naprawy zanim go przejdzie...jak nie urok to sraczka..400f w plecy jak nic.. nie wiem czy wogole robic bo jak koncem lutego sie wyprowadzimy to tam bedzie 5min do studia wiec sama nie wiem...
    Dzieki ze mi przypomniałaś o przeglądzie!!

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ja w sobotę pojechałam na te warsztaty m jak mama, w zasadzie to nie brałam w nich udziału tylko zapisałam się na usg o 11 i potem na nie wróciłam na 15 ( w między czasie zaliczyłam 4 lumpy:P i pizze).

W związku z usg mam do Was pytanie, czy w Waszym przypadku wymiary dzidzi też tak bardzo się różnią? każdy z innej prafi? w sensie brzuszek z innego tyg, udo z innego, główka z innego?
    Moj jak bylam na usg wedlug wymiarów o tydzien starszy jest :) z ostatniego usg a czesci ciala roznią się zawsze tam o pare dni od siebie. Takze luzik

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na poczatku ciazy na palcach u rąk wyrosly czarne takie dlugie ale patrze i nima ich juz :)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam się i ja. Mi do terminu według owu zostało dokładnie 60 dni!!! Według usg z 12tc 56 dni. To mnie zaczyna trochę stresować. Dzisiaj mój wczorajszy dół się dalej utrzymuje i nie wiem co tu zrobić, żeby było lepiej :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze jedno mam na tym usg 4 różne wagi od 1100 g do 1500 i teraz pytanie, mam sobie wybrać?:P

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka u mnie na usg też różnica kilku dni każdego z pomiarów. Normy normami a w rzeczywistości ciężko żeby dziecko pod linijkę rosło. W sumie potem każdy człowiek się różni od siebie ☺

Eweliśka, Ewelcia lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Aaa i jeszcze jedno mam na tym usg 4 różne wagi od 1100 g do 1500 i teraz pytanie, mam sobie wybrać?:P
    Pewnie taką miało usg granicę błędu. Mi jak ostatnio robił gin ( na super sprzęcie) to było zaznaczone +/- 88g więc tu rozbieżność niewielka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 10:27

Eweliśka lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w przyszłym tygodniu usg prywatne w poniedziałek a na NFZ w środę. Porównam ☺

• Gosha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Ale gnacie z tymi tygodniami ☺ my z Mikim dopiero 30 zaczęliśmy ☺
    No nic będziemy was dopingować w rozpakowywaniu ☺
    Ale stersik przedstartowy się udziela! Dalej tak popiszecie to i ja zacznę prać, prasować i pakować torbę ☺
    O Taaak tygodnie lecą... Teoretycznie zostało mi 59 dni do porodu, szok. Chyba spakuje torbę pod koniec tygodnia, niech czeka... ;) wlasnie wczoraj koleżanka mi przyniosła torbę do szpitala dla dzidzi... Jak daj to biorę :)

Ale najlepsze jest to ze tu w liście do szpitala potrzebuje rożek, nie ma ich nawet za bardzo w sklepach a kupić tylko na 3 dni... Bo potem używać nie bede. No i przyjaciółka mi przyniosła wczoraj po swoim 2-latku, uwaga! Rożek ma 30 lat!!! Bardzo tradycyjny, jej rodzinny przekazywany pokoleniami... Głupio mi było wziąć, ale po szpitalu jej oddam.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/870c2cce1644.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab20eb65af22.jpg
    Dziwny ten rożek taki staro hiszpański ale jakos sentymentalnie do niego podeszłam, tymbardziej ze to przyjaciółki mama nalegała żebym go wzięła do szpitala... :)

hwesta, Krysti, KasiaKwiatek, Rudzia, CzaryMary, Fasia, misia83, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro usg u mojego prowadzacego gina, w koncu wraca z urlopu :)

Krysti, Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Hej! Witam się i ja. Mi do terminu według owu zostało dokładnie 60 dni!!! Według usg z 12tc 56 dni. To mnie zaczyna trochę stresować. Dzisiaj mój wczorajszy dół się dalej utrzymuje i nie wiem co tu zrobić, żeby było lepiej :-(
    Sylvia ty się nie doluj kobitko taka energiczna jestes :)szkoda bys dola lapala bziku:**

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka juz o tym pisaliśmy kilka razy, różnice mogą być nawet 2/3 tyg i to normalne. Chyba każda z nas ma jakieś różnice w tygodniach na usg :)
    U nas np w środę były wymiary na 30tydzień a niektóre na 33 :)

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolejne usg u swojego lekarza 13 lutego to się wszystkiego dopytam, juz się nie mogę doczekać.
    Dodatkowo z om mam termin na 24.04 a na tym usg na 14.04 wiec aż 10 dni różnicy,
    no i podobno Marysia odwróciła się główką w dół.

KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    No właśnie ciekawe co lek powie bo na necie tez różni pisze..a Ty odczuwasz jakies dolegliwości związane z bycia slodka mama?:)
    Dolegliwości... Hmm... Zanim sie dowiedziałam zaczelam szybko przybierać na wadze, ponad kg tyg. Ale na to nie ma reguły... A od kiedy jestem na diecie -tydzien, czuje sie lepiej fizycznie :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 2423 2424 2425 2426 2427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ