Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMantissa do niczego bym się nie przyczepiła z listy ☺ nic zbędnego, a które firmy itp to i tak każda ma prawo sama decydować, nie ma to aż tak wielkiego znaczenia. Co do pieluch to ja też mam 1 paczkę new born ale do tego 15 sztuk dostałam od koleżanki bo nie zużyła. Trzeba liczyć około 10 pieluch na dzień i wszystko zależy od tego ile będziemy w szpitalu. Ja biorę 30 na w razie WU.
CZARY MARY...cholerko wykupiłaś lovelę? Będę musiała teraz szukać po okolicznych biedronkach żeby i dla mnie coś było ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 11:11
mantissa, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
My juz po badaniach. Szyjka zamknięta, długość 23mm wiec rewelacji nie ma ale tragedii tez nie. Szew trzyma, a to najważniejsze. Dziecko wymeczone kopalo głowice od usg, że aż podskakiwala
Wzięli próbki na posiew żeby sprawdzić czy to nie jakaś bakteria powodowała te skurcze. Czeka się 3-4 dni na wynik wiec prognozuje, że przed czwartkiem nie wyjdę..
Julek ułożony miednicowo. Główkę ma pod prawym zerem
Poza tym nuda!liloe, KasiaKwiatek, Bambi85, Krysti, haneczka, natt, iwonka1077, misia83, Angela89, Ewelcia, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKwiatuszku - w biedrze na modlińskiej nie było, to pojechałam na wieś do rodziców. Tam starsze społeczeństwo więc trochę się tego zachowało. W porównaniu z Auchan to róznica w cenie 7 zł + mogłam wziąć na to fakturę. Jestem więc kilka zł do przodu
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:My juz po badaniach. Szyjka zamknięta, długość 23mm wiec rewelacji nie ma ale tragedii tez nie. Szew trzyma, a to najważniejsze. Dziecko wymeczone kopalo głowice od usg, że aż podskakiwala
Wzięli próbki na posiew żeby sprawdzić czy to nie jakaś bakteria powodowała te skurcze. Czeka się 3-4 dni na wynik wiec prognozuje, że przed czwartkiem nie wyjdę..
Julek ułożony miednicowo. Główkę ma pod prawym zerem
Poza tym nuda!
myslałam, ze Cię szybciej wypuszcząA jest szansa żeby teraz podać Ci sterydy na Julinkowe płucka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 11:15
-
Gosha wrote:Dolegliwości... Hmm... Zanim sie dowiedziałam zaczelam szybko przybierać na wadze, ponad kg tyg. Ale na to nie ma reguły... A od kiedy jestem na diecie -tydzien, czuje sie lepiej fizycznie
-
nick nieaktualny
-
Heeeej Pingwinki:)
Nie było mnie kilka dni, ale na swoje usprawiedliwienie mam tyle, że w moim domu odbywał się ZLOT CZAROWNIC, a mianowicie kilkudniowe odwiedziny mamy, siostry, siostrzenicy. Tylko teściowej brakowało.
W rezultacie mam poprasowane większość dzidziowych rzeczy i zamrażarkę pełną lekkostrawnych krokietów z pieczarkami i serem na gorsze dni (bez cebuli:)), ale padam na twarz, bo wiecie jak to z gośćmi
W środę i piątek miałam szkołę rodzenia. Znam już etapy porodu, pozycje porodowe i rodzaje znieczuleń, a mój mąż nauczył się masażu krzyża. Posłuchałam też trochę na temat negatywnych skutków ubocznych cesarskiego cięcia, ale mam do tego chłodne podejście...
Wczoraj zdecydowaliśmy się zamówić wózek tako baby heaven eco iii wcale nie będziemy długo czekać, dziś wysyłka, jutro doręczenie! Pochwalę się jak już będzie,
Idę Was trochę poczytaćKasiaKwiatek, Krysti, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMary spoko mam w domu 2 do kolorów i jedną białą. Jak dziś jeszcze będą w biedrze to dokupię.
W ramach poprawy humoru zapisałam się na manicure i pedicure. Jest mi ciężko już samej u nóg coś zdziałać. A że 14.02 idziemy na ślub i wesele to na piątek 13.02 idę do salonu ☺ i do fryzjera też, podetnę trochę włosy bo już prawie do pasa, może jaką grzywkę wymodzę...
Fasia super. Dobra szyjka, na tym etapie możesz się podpiąć pod łabędzia ☺ Julek uparcie dalej dupencją na świat...paniczCzaryMary, liloe lubią tę wiadomość
-
natt wrote:Cześć !
Nie było mnie tu przez weekend i dupa, już mogę zapomnieć żeby wszystko przeczytać więc sobie daruję.
Dziś obudził mnie 'okresowy skurcz' dosyć bolesny na dodatek...
Mówiłam o nim wcześniej mojej gince ale ona twierdzi, że to normalne.
Cholera ją tam wie bo mnie to wystraszyło.
Też przeraża mnie myśl nadrabiania tego wszystkiegoMoże tylko tak pobieżnie.
Wiesz co? Też miałam takie mocne skurcze wczoraj.Zafundowałam sobie 20 min spacer po obiedzie, a potem jeszcze łaziłam po rynku we Wrocławiu i postałam w empiku przy książkach i w drodze do auta złapał mnie bardzo silny ból macicy w podbrzuszu, że aż musiałam usiąść na betonie. Po dłuższym odpoczynku, przeszło, więc nie panikuję, ale to znak, że muszę się oszczędzać i koniec ze spacerkami. Może Ty też spróbuj być trochę mniej aktywna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 11:35
-
nick nieaktualny
-
Ida wrote:Dziewczyny, a co myślicie o imieniu Milan?
Wiem, że każdy ma swój gust i o nich się nie dyskutuje, ale ja już nie mam siły do tego, że wciąż nie mamy ustalonego imienia. Niby był Franek na 80%, w międzyczasie też Tymek. Ale chciałabym coś bardziej oryginalnego, może bez przesady, ale nie chodzi mi o imię z górnej części najpopularniejszych imion w Polsce. A Milan wiadomo - kojarzy się z AC Milanem, ale jest to staropolskie, słowiańskie imię, często nadawane na Słowacji w Czechach i Chorwacji. Sama już nie wiem...
Ida- jak u Shakiry:DIda, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Milan - hmm ja bym tak nie nazwała, ale tak samo część kobiet nei dała by synkowi imienia Aleksander, bo im się zwyczajnie nei podoba
Problem z wyborem imienia jest na prawdę duży, jakbym do tej pory nie miała na imie pomysłu to poczekałabym już do momentu zobaczenia dziecka i wtedy bym zdecydowałaCzasem dopiero po zobaczeniu malucha imie staję się oczywiste
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 11:54
CzaryMary, Ida, Bambi85, iwonka1077 lubią tę wiadomość
-
hello, wstalam i ja, juz
FASIA trzyam za Was kciuki i za szybkie wyjscie do domku.
Gratulacje dla wszystkich wchodzących w nowy tydzien. U nas tez trójka z przodu, jakos to powaznie wyglada i 70 dni do terminu aaaa.
U mnie trzeci dzien bol glowy - super, ale w porownaniu do soboty da sie zyc. Czytam o tych Waszych obrzekach i obsesyjnie sie ogladam, zdjelam obraczke i pierscionek no trudno, jakos tak dziwnie bez ale czuje ze lada dzien bym nie zdjela juz tak latwo.
Eweliska tak jak pisza dziewczyny doladnosc zalezy od jakosci sprzetu, z reszta do takiego komercyjnego usg mysle ze za bardzo sie nie przykladaja, cos tam zmierza dokladniej, cos mniej i roznie wychodzi. Ja ufalabym bardziej swojemu lekarzowi i usg na wizycie. Tez mam 13.02 wizyte- trzynasty w piatek.
My zaczelismy ogarniac w ten weekend ostatni pokoj, ktory nam zostal - docelowo pokoj malego, maz chyba tez juz czuje cisnienie, bo sam wyszedl z inicjatywą. Dzisiaj musze zamówić jakies łóżeczko.
AAAA kurcze wczoraj widzilam w ikei pierwszy raz na zywo tako baby heaven i troche mnie rozczarowal, a wiazalam z tym modelem duze nadzieje. Ani imienia, ani wózka - czas sie ogarnac
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 11:58
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
Pytałam o te sterydy ale lekarka nie była zachwycona wiec raczej nie mam co na nie liczyć. Trudno. Najwyżej za tydzień kolejna wizyta w szpitalu
Ja też myślałam, że Julek się przekrecil ale niestety. Po prostu ma chyba adhd stąd te wygibasy
Wspolkoltorka nie chrapala ale mam tak skrzypiace łóżko, że co się w nocy ruszyłam to mnie hałas budziłWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 12:04