X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś uruchomiłam pralkę, płyn do pukania użyłam lenor biały - po prałam rzeczy głównie te najmniejsze ale planuje już powoli prać 62. Luty jest krótki a w marcu chce skupić się na obronie więc kiepsko mogę wyjść z czasem. No i nigdy nie wiadomo co z tym moim łożyskiem.

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Ale ten domek 5 minut od studia? SZkoda. :( Ale tak jak mówisz, może tak miało być. Zresztą chyba wiedział, że dopiero od marca chcecie się wprowadzić, prawda? No co za koleś. ;/

Misia, nie stresuj się. Ja też pralkę uruchamiam dopiero na koniec lutego, bo nawet nie mam gdzie chować. Najwyżej ojca zatrudnię do prasowania. :P Zresztą, nie sądzę, żebym na początek miała więcej niż 2 pralki a to i tak max. No chyba, że ręczniki i kocyki wypiorę osobno, ale nie sądzę. Tak mi szkoda ich prać, bo mam wrażenie, że wtedy stracą na miękkości. ;_; Ale jak trzeba, to trzeba. :(

Kasia, no właśnie ja też nie wiem co z tym płynem do płukania. Myślałam, że te płyny do prania są na tyle delikatne, że już do płukania nie trzeba, ale w sumie to nie wiem. Nie wiem też czy kupować osobne płyny do białego i do koloru, bo nasze zwykle tylko w takim do koloru piorę.

Polarisa, tutaj są listy kilku z nas:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1R13gv-9zvirCYspcmeDt3BlMl4_I_OWmJUXQZd1Z8eA/edit#gid=0
    Ale o konkretne marki to ciężko.
    Możesz sobie zerknąć, co ja kupuję, ale nic sprawdzonego nie mam. U mnie w szpitalu dają te podkłady Bella mama, tylko one są bez kleju i niektórzy mówią, że takie lepsze a innym to przeszkadza (moja znajoma po cesarce twierdziła, że są okropne). Dlatego ja zamawiam tylko jedną paczkę takich z klejem.
    http://i61.tinypic.com/erj4no.jpg
    Dziewczyny, a jakie pieluchy kupujecie na początek, te newborny? Wszystkie Pampersy czy jakieś innych firm macie sprawdzone?

dziekuje bardzo zaraz przejze:D

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa, ja kupiłam jedna paczkę pampersow jedynek i dwie dwójek. Mam tez próbki dady do sprawdzenia, jak bedą ok to nie będę przeplacac

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używać będę płynu do płukania bo mam twardą wodę ja żeby ubrania mieć miękkie muszę 2 nakrętki płynu do płukania lac więc u mnie powodem jest woda nie wiem jak u innych dziewczyn
    :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Ja używać będę płynu do płukania bo mam twardą wodę ja żeby ubrania mieć miękkie muszę 2 nakrętki płynu do płukania lac więc u mnie powodem jest woda nie wiem jak u innych dziewczyn
    :)

Mam ten sam problem, będziemy za jakiś czas orientować się w sprawie filtrów bo mężowi aż skóra się wysusza ;/

• Lali Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja dziś uruchomiłam pralkę, płyn do pukania użyłam lenor biały - po prałam rzeczy głównie te najmniejsze ale planuje już powoli prać 62. Luty jest krótki a w marcu chce skupić się na obronie więc kiepsko mogę wyjść z czasem. No i nigdy nie wiadomo co z tym moim łożyskiem.
    Angela a nie pachna za intensywnie ciuchy po bialym lenorze? Ja ciuszki corki pralam i plukalam dopiero od roku w takich "normalnych" plynach.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa mnie kolezanka mowila ze tych newborn nie ma sensu za duzo kupowac, najwyzej 1 paczke, czesto ludzie od 2 zaczynaja. Ta dzidzia mojej kolezanki ma 5 tygodni teraz, jest raczej drobna a mowi, ze chyba musi kupic 3, bo te 2 juz przymale sie wydaja. Na marke sie jeszcze nie zdecydowalam, rozwazam pampers, dada, moze bella??
    Ja tez wypralam tylko w dzidziusiu, nie plukalam w plynie... bo nie mialam , dalam opcje w pralce extra plukanie, zeby dobrze ten proszek wyplukalo, mimo to ciuszki przyjemnie pachna i sa mieciutkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:03

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pranie zaczynam w tym tyg :)

Gosha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Angela a nie pachna za intensywnie ciuchy po bialym lenorze? Ja ciuszki corki pralam i plukalam dopiero od roku w takich "normalnych" plynach.

Nie :) Nalałam tą w sumie kapkę niż do normalnego prania. Po drugie myślę ze i tak to jeszcze wywietrzeje no i jeszcze prasowanie musi to przejść.

Gosha, Lali lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, to może i ja powoli zacznę.
    A w ilu stopniach pierzecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:06

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa ja mam 1 paczkę pampersa 1 newborn oraz wzięłam też dady 1 do testowania... tak to będę kupować już 2, więcej nie ma sensu tych 1, one tak na prawdę na pierwszy tydzień są ok :)
    Misia hmmmm ja mam program do ciuszków dziecięcych z dodatkowym płukaniem, ale dawno nie używałam i nie pamiętam ile st ;)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenor ma też płyn do płukania dla dzieci chyba w Tesco widziałam :) tzn pamiętam ze na butelce był bobas i tak mi się skojarzylo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no wlasnie w jakiej temp? 30 czy 40? A do prania kupilam zel jelp i plyn zmiekczajacy tez jelp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:18

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piore na 40 stopniach bo z wiekszosci metek tak wynikalo, a nie chcialam tych ciuszkow zniszczyc juz za pierwszym praniem :P

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez w 40 prałam bo uważam że nie ma co w wyzszej temperaturze jeszcze dziecko sie przyzwyczaic do braku zarazkow jakis :P

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dość spora paczkę pieluch "2" sa od 3-6 kg wiec za małe na pewno nie beda i według rad dziewczyn ewentualnie bede troszkę zawijać koło pepuszka- jak zajdzie potrzeba. Mi te "1" wydawały sie straszne małe ;)

Ja prałam ciuszki w 40 st. w płynie jakimś dla bobasów. Dodawałam kapkę płynu do płukania, zeby sie nie elektryzowały, niby sie nie powinno, ale to podczas prasowania zabijamy większość bakterii jak i zapachów -wiadomo temperatura :) przy praniu dołączam funkcje parowania. To co ręcznie piorę, to w płatkach mydlanych i nic wiecej nie dodaje.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WERONIKA nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :) przynajmniej będziesz miała z głowy przeprowadzkę w Twoim stanie :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Hmm no wlasnie w jakiej temp? 30 czy 40? A do prania kupilam zel jelp i plyn zmiekczajacy tez jelp

EEee to Ja piorę w 60 stopniach a pózniej juz bede prała w mniejszych.
    Używam delikatnego dla dzieci proszku i płynu do płukania.

hwesta lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    no wlaśnie dziewczyny co planujecie na walentynki????????????? :)
    My nie świętujemy Walentynek tylko moje urodziny 13.02 i w piątek wybieramy się na pyszną kolację z deserkiem do knajpki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:40

Gosha, iwonka1077, Bambi85 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja tego lenora białego kupiłam właśnie z bobasem w sklepie w dziale dla dzieci :)

Ja płyn użyłam również dlatego bo te ubrania co mam na początek to głównie używki. Też prałam w 40 stopniach

‹‹ 2435 2436 2437 2438 2439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ