Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa dziś uruchomiłam pralkę, płyn do pukania użyłam lenor biały - po prałam rzeczy głównie te najmniejsze ale planuje już powoli prać 62. Luty jest krótki a w marcu chce skupić się na obronie więc kiepsko mogę wyjść z czasem. No i nigdy nie wiadomo co z tym moim łożyskiem.
-
mantissa wrote:Ale ten domek 5 minut od studia? SZkoda.
Ale tak jak mówisz, może tak miało być. Zresztą chyba wiedział, że dopiero od marca chcecie się wprowadzić, prawda? No co za koleś. ;/
Misia, nie stresuj się. Ja też pralkę uruchamiam dopiero na koniec lutego, bo nawet nie mam gdzie chować. Najwyżej ojca zatrudnię do prasowania.
Zresztą, nie sądzę, żebym na początek miała więcej niż 2 pralki a to i tak max. No chyba, że ręczniki i kocyki wypiorę osobno, ale nie sądzę. Tak mi szkoda ich prać, bo mam wrażenie, że wtedy stracą na miękkości. ;_; Ale jak trzeba, to trzeba. 
Kasia, no właśnie ja też nie wiem co z tym płynem do płukania. Myślałam, że te płyny do prania są na tyle delikatne, że już do płukania nie trzeba, ale w sumie to nie wiem. Nie wiem też czy kupować osobne płyny do białego i do koloru, bo nasze zwykle tylko w takim do koloru piorę.
Polarisa, tutaj są listy kilku z nas:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1R13gv-9zvirCYspcmeDt3BlMl4_I_OWmJUXQZd1Z8eA/edit#gid=0
Ale o konkretne marki to ciężko.
Możesz sobie zerknąć, co ja kupuję, ale nic sprawdzonego nie mam. U mnie w szpitalu dają te podkłady Bella mama, tylko one są bez kleju i niektórzy mówią, że takie lepsze a innym to przeszkadza (moja znajoma po cesarce twierdziła, że są okropne). Dlatego ja zamawiam tylko jedną paczkę takich z klejem.
http://i61.tinypic.com/erj4no.jpg
Dziewczyny, a jakie pieluchy kupujecie na początek, te newborny? Wszystkie Pampersy czy jakieś innych firm macie sprawdzone?
dziekuje bardzo zaraz przejze:D

-
nick nieaktualnyiwonka1077 wrote:Ja używać będę płynu do płukania bo mam twardą wodę ja żeby ubrania mieć miękkie muszę 2 nakrętki płynu do płukania lac więc u mnie powodem jest woda nie wiem jak u innych dziewczyn

Mam ten sam problem, będziemy za jakiś czas orientować się w sprawie filtrów bo mężowi aż skóra się wysusza ;/ -
Angela a nie pachna za intensywnie ciuchy po bialym lenorze? Ja ciuszki corki pralam i plukalam dopiero od roku w takich "normalnych" plynach.Angela89 wrote:Ja dziś uruchomiłam pralkę, płyn do pukania użyłam lenor biały - po prałam rzeczy głównie te najmniejsze ale planuje już powoli prać 62. Luty jest krótki a w marcu chce skupić się na obronie więc kiepsko mogę wyjść z czasem. No i nigdy nie wiadomo co z tym moim łożyskiem.
-
Mantissa mnie kolezanka mowila ze tych newborn nie ma sensu za duzo kupowac, najwyzej 1 paczke, czesto ludzie od 2 zaczynaja. Ta dzidzia mojej kolezanki ma 5 tygodni teraz, jest raczej drobna a mowi, ze chyba musi kupic 3, bo te 2 juz przymale sie wydaja. Na marke sie jeszcze nie zdecydowalam, rozwazam pampers, dada, moze bella??
Ja tez wypralam tylko w dzidziusiu, nie plukalam w plynie... bo nie mialam , dalam opcje w pralce extra plukanie, zeby dobrze ten proszek wyplukalo, mimo to ciuszki przyjemnie pachna i sa mieciutkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLali wrote:Angela a nie pachna za intensywnie ciuchy po bialym lenorze? Ja ciuszki corki pralam i plukalam dopiero od roku w takich "normalnych" plynach.
Nie
Nalałam tą w sumie kapkę niż do normalnego prania. Po drugie myślę ze i tak to jeszcze wywietrzeje no i jeszcze prasowanie musi to przejść.
Gosha, Lali lubią tę wiadomość
-
Mantissa ja mam 1 paczkę pampersa 1 newborn oraz wzięłam też dady 1 do testowania... tak to będę kupować już 2, więcej nie ma sensu tych 1, one tak na prawdę na pierwszy tydzień są ok

Misia hmmmm ja mam program do ciuszków dziecięcych z dodatkowym płukaniem, ale dawno nie używałam i nie pamiętam ile st
-
nick nieaktualny
-
Ja kupiłam dość spora paczkę pieluch "2" sa od 3-6 kg wiec za małe na pewno nie beda i według rad dziewczyn ewentualnie bede troszkę zawijać koło pepuszka- jak zajdzie potrzeba. Mi te "1" wydawały sie straszne małe

Ja prałam ciuszki w 40 st. w płynie jakimś dla bobasów. Dodawałam kapkę płynu do płukania, zeby sie nie elektryzowały, niby sie nie powinno, ale to podczas prasowania zabijamy większość bakterii jak i zapachów -wiadomo temperatura
przy praniu dołączam funkcje parowania. To co ręcznie piorę, to w płatkach mydlanych i nic wiecej nie dodaje.
-
hwesta wrote:Hmm no wlasnie w jakiej temp? 30 czy 40? A do prania kupilam zel jelp i plyn zmiekczajacy tez jelp
EEee to Ja piorę w 60 stopniach a pózniej juz bede prała w mniejszych.
Używam delikatnego dla dzieci proszku i płynu do płukania.
hwesta lubi tę wiadomość
-
My nie świętujemy Walentynek tylko moje urodziny 13.02 i w piątek wybieramy się na pyszną kolację z deserkiem do knajpki.iwonka1077 wrote:no wlaśnie dziewczyny co planujecie na walentynki?????????????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:40
Gosha, iwonka1077, Bambi85 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualny