Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa dziś uruchomiłam pralkę, płyn do pukania użyłam lenor biały - po prałam rzeczy głównie te najmniejsze ale planuje już powoli prać 62. Luty jest krótki a w marcu chce skupić się na obronie więc kiepsko mogę wyjść z czasem. No i nigdy nie wiadomo co z tym moim łożyskiem.
-
mantissa wrote:Ale ten domek 5 minut od studia? SZkoda.
Ale tak jak mówisz, może tak miało być. Zresztą chyba wiedział, że dopiero od marca chcecie się wprowadzić, prawda? No co za koleś. ;/
Misia, nie stresuj się. Ja też pralkę uruchamiam dopiero na koniec lutego, bo nawet nie mam gdzie chować. Najwyżej ojca zatrudnię do prasowania.Zresztą, nie sądzę, żebym na początek miała więcej niż 2 pralki a to i tak max. No chyba, że ręczniki i kocyki wypiorę osobno, ale nie sądzę. Tak mi szkoda ich prać, bo mam wrażenie, że wtedy stracą na miękkości. ;_; Ale jak trzeba, to trzeba.
Kasia, no właśnie ja też nie wiem co z tym płynem do płukania. Myślałam, że te płyny do prania są na tyle delikatne, że już do płukania nie trzeba, ale w sumie to nie wiem. Nie wiem też czy kupować osobne płyny do białego i do koloru, bo nasze zwykle tylko w takim do koloru piorę.
Polarisa, tutaj są listy kilku z nas:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1R13gv-9zvirCYspcmeDt3BlMl4_I_OWmJUXQZd1Z8eA/edit#gid=0
Ale o konkretne marki to ciężko.
Możesz sobie zerknąć, co ja kupuję, ale nic sprawdzonego nie mam. U mnie w szpitalu dają te podkłady Bella mama, tylko one są bez kleju i niektórzy mówią, że takie lepsze a innym to przeszkadza (moja znajoma po cesarce twierdziła, że są okropne). Dlatego ja zamawiam tylko jedną paczkę takich z klejem.
http://i61.tinypic.com/erj4no.jpg
Dziewczyny, a jakie pieluchy kupujecie na początek, te newborny? Wszystkie Pampersy czy jakieś innych firm macie sprawdzone?
dziekuje bardzo zaraz przejze:D
-
nick nieaktualnyiwonka1077 wrote:Ja używać będę płynu do płukania bo mam twardą wodę ja żeby ubrania mieć miękkie muszę 2 nakrętki płynu do płukania lac więc u mnie powodem jest woda nie wiem jak u innych dziewczyn
Mam ten sam problem, będziemy za jakiś czas orientować się w sprawie filtrów bo mężowi aż skóra się wysusza ;/ -
Angela89 wrote:Ja dziś uruchomiłam pralkę, płyn do pukania użyłam lenor biały - po prałam rzeczy głównie te najmniejsze ale planuje już powoli prać 62. Luty jest krótki a w marcu chce skupić się na obronie więc kiepsko mogę wyjść z czasem. No i nigdy nie wiadomo co z tym moim łożyskiem.
-
Mantissa mnie kolezanka mowila ze tych newborn nie ma sensu za duzo kupowac, najwyzej 1 paczke, czesto ludzie od 2 zaczynaja. Ta dzidzia mojej kolezanki ma 5 tygodni teraz, jest raczej drobna a mowi, ze chyba musi kupic 3, bo te 2 juz przymale sie wydaja. Na marke sie jeszcze nie zdecydowalam, rozwazam pampers, dada, moze bella??
Ja tez wypralam tylko w dzidziusiu, nie plukalam w plynie... bo nie mialam , dalam opcje w pralce extra plukanie, zeby dobrze ten proszek wyplukalo, mimo to ciuszki przyjemnie pachna i sa mieciutkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLali wrote:Angela a nie pachna za intensywnie ciuchy po bialym lenorze? Ja ciuszki corki pralam i plukalam dopiero od roku w takich "normalnych" plynach.
NieNalałam tą w sumie kapkę niż do normalnego prania. Po drugie myślę ze i tak to jeszcze wywietrzeje no i jeszcze prasowanie musi to przejść.
Gosha, Lali lubią tę wiadomość
-
Mantissa ja mam 1 paczkę pampersa 1 newborn oraz wzięłam też dady 1 do testowania... tak to będę kupować już 2, więcej nie ma sensu tych 1, one tak na prawdę na pierwszy tydzień są ok
Misia hmmmm ja mam program do ciuszków dziecięcych z dodatkowym płukaniem, ale dawno nie używałam i nie pamiętam ile st -
nick nieaktualny
-
Ja kupiłam dość spora paczkę pieluch "2" sa od 3-6 kg wiec za małe na pewno nie beda i według rad dziewczyn ewentualnie bede troszkę zawijać koło pepuszka- jak zajdzie potrzeba. Mi te "1" wydawały sie straszne małe
Ja prałam ciuszki w 40 st. w płynie jakimś dla bobasów. Dodawałam kapkę płynu do płukania, zeby sie nie elektryzowały, niby sie nie powinno, ale to podczas prasowania zabijamy większość bakterii jak i zapachów -wiadomo temperaturaprzy praniu dołączam funkcje parowania. To co ręcznie piorę, to w płatkach mydlanych i nic wiecej nie dodaje.
-
hwesta wrote:Hmm no wlasnie w jakiej temp? 30 czy 40? A do prania kupilam zel jelp i plyn zmiekczajacy tez jelp
EEee to Ja piorę w 60 stopniach a pózniej juz bede prała w mniejszych.
Używam delikatnego dla dzieci proszku i płynu do płukania.hwesta lubi tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:no wlaśnie dziewczyny co planujecie na walentynki?????????????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:40
Gosha, iwonka1077, Bambi85 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualny