Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś uruchomiłam pralkę, płyn do pukania użyłam lenor biały - po prałam rzeczy głównie te najmniejsze ale planuje już powoli prać 62. Luty jest krótki a w marcu chce skupić się na obronie więc kiepsko mogę wyjść z czasem. No i nigdy nie wiadomo co z tym moim łożyskiem.

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Ale ten domek 5 minut od studia? SZkoda. :( Ale tak jak mówisz, może tak miało być. Zresztą chyba wiedział, że dopiero od marca chcecie się wprowadzić, prawda? No co za koleś. ;/

Misia, nie stresuj się. Ja też pralkę uruchamiam dopiero na koniec lutego, bo nawet nie mam gdzie chować. Najwyżej ojca zatrudnię do prasowania. :P Zresztą, nie sądzę, żebym na początek miała więcej niż 2 pralki a to i tak max. No chyba, że ręczniki i kocyki wypiorę osobno, ale nie sądzę. Tak mi szkoda ich prać, bo mam wrażenie, że wtedy stracą na miękkości. ;_; Ale jak trzeba, to trzeba. :(

Kasia, no właśnie ja też nie wiem co z tym płynem do płukania. Myślałam, że te płyny do prania są na tyle delikatne, że już do płukania nie trzeba, ale w sumie to nie wiem. Nie wiem też czy kupować osobne płyny do białego i do koloru, bo nasze zwykle tylko w takim do koloru piorę.

Polarisa, tutaj są listy kilku z nas:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1R13gv-9zvirCYspcmeDt3BlMl4_I_OWmJUXQZd1Z8eA/edit#gid=0
    Ale o konkretne marki to ciężko.
    Możesz sobie zerknąć, co ja kupuję, ale nic sprawdzonego nie mam. U mnie w szpitalu dają te podkłady Bella mama, tylko one są bez kleju i niektórzy mówią, że takie lepsze a innym to przeszkadza (moja znajoma po cesarce twierdziła, że są okropne). Dlatego ja zamawiam tylko jedną paczkę takich z klejem.
    http://i61.tinypic.com/erj4no.jpg
    Dziewczyny, a jakie pieluchy kupujecie na początek, te newborny? Wszystkie Pampersy czy jakieś innych firm macie sprawdzone?

dziekuje bardzo zaraz przejze:D

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa, ja kupiłam jedna paczkę pampersow jedynek i dwie dwójek. Mam tez próbki dady do sprawdzenia, jak bedą ok to nie będę przeplacac

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używać będę płynu do płukania bo mam twardą wodę ja żeby ubrania mieć miękkie muszę 2 nakrętki płynu do płukania lac więc u mnie powodem jest woda nie wiem jak u innych dziewczyn
    :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Ja używać będę płynu do płukania bo mam twardą wodę ja żeby ubrania mieć miękkie muszę 2 nakrętki płynu do płukania lac więc u mnie powodem jest woda nie wiem jak u innych dziewczyn
    :)

Mam ten sam problem, będziemy za jakiś czas orientować się w sprawie filtrów bo mężowi aż skóra się wysusza ;/

• Lali Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja dziś uruchomiłam pralkę, płyn do pukania użyłam lenor biały - po prałam rzeczy głównie te najmniejsze ale planuje już powoli prać 62. Luty jest krótki a w marcu chce skupić się na obronie więc kiepsko mogę wyjść z czasem. No i nigdy nie wiadomo co z tym moim łożyskiem.
    Angela a nie pachna za intensywnie ciuchy po bialym lenorze? Ja ciuszki corki pralam i plukalam dopiero od roku w takich "normalnych" plynach.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa mnie kolezanka mowila ze tych newborn nie ma sensu za duzo kupowac, najwyzej 1 paczke, czesto ludzie od 2 zaczynaja. Ta dzidzia mojej kolezanki ma 5 tygodni teraz, jest raczej drobna a mowi, ze chyba musi kupic 3, bo te 2 juz przymale sie wydaja. Na marke sie jeszcze nie zdecydowalam, rozwazam pampers, dada, moze bella??
    Ja tez wypralam tylko w dzidziusiu, nie plukalam w plynie... bo nie mialam , dalam opcje w pralce extra plukanie, zeby dobrze ten proszek wyplukalo, mimo to ciuszki przyjemnie pachna i sa mieciutkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:03

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pranie zaczynam w tym tyg :)

Gosha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Angela a nie pachna za intensywnie ciuchy po bialym lenorze? Ja ciuszki corki pralam i plukalam dopiero od roku w takich "normalnych" plynach.

Nie :) Nalałam tą w sumie kapkę niż do normalnego prania. Po drugie myślę ze i tak to jeszcze wywietrzeje no i jeszcze prasowanie musi to przejść.

Gosha, Lali lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, to może i ja powoli zacznę.
    A w ilu stopniach pierzecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:06

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa ja mam 1 paczkę pampersa 1 newborn oraz wzięłam też dady 1 do testowania... tak to będę kupować już 2, więcej nie ma sensu tych 1, one tak na prawdę na pierwszy tydzień są ok :)
    Misia hmmmm ja mam program do ciuszków dziecięcych z dodatkowym płukaniem, ale dawno nie używałam i nie pamiętam ile st ;)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenor ma też płyn do płukania dla dzieci chyba w Tesco widziałam :) tzn pamiętam ze na butelce był bobas i tak mi się skojarzylo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no wlasnie w jakiej temp? 30 czy 40? A do prania kupilam zel jelp i plyn zmiekczajacy tez jelp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:18

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piore na 40 stopniach bo z wiekszosci metek tak wynikalo, a nie chcialam tych ciuszkow zniszczyc juz za pierwszym praniem :P

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez w 40 prałam bo uważam że nie ma co w wyzszej temperaturze jeszcze dziecko sie przyzwyczaic do braku zarazkow jakis :P

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dość spora paczkę pieluch "2" sa od 3-6 kg wiec za małe na pewno nie beda i według rad dziewczyn ewentualnie bede troszkę zawijać koło pepuszka- jak zajdzie potrzeba. Mi te "1" wydawały sie straszne małe ;)

Ja prałam ciuszki w 40 st. w płynie jakimś dla bobasów. Dodawałam kapkę płynu do płukania, zeby sie nie elektryzowały, niby sie nie powinno, ale to podczas prasowania zabijamy większość bakterii jak i zapachów -wiadomo temperatura :) przy praniu dołączam funkcje parowania. To co ręcznie piorę, to w płatkach mydlanych i nic wiecej nie dodaje.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WERONIKA nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :) przynajmniej będziesz miała z głowy przeprowadzkę w Twoim stanie :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Hmm no wlasnie w jakiej temp? 30 czy 40? A do prania kupilam zel jelp i plyn zmiekczajacy tez jelp

EEee to Ja piorę w 60 stopniach a pózniej juz bede prała w mniejszych.
    Używam delikatnego dla dzieci proszku i płynu do płukania.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    no wlaśnie dziewczyny co planujecie na walentynki????????????? :)
    My nie świętujemy Walentynek tylko moje urodziny 13.02 i w piątek wybieramy się na pyszną kolację z deserkiem do knajpki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:40

Gosha, iwonka1077, Bambi85 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja tego lenora białego kupiłam właśnie z bobasem w sklepie w dziale dla dzieci :)

Ja płyn użyłam również dlatego bo te ubrania co mam na początek to głównie używki. Też prałam w 40 stopniach

‹‹ 2435 2436 2437 2438 2439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ