X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra zamowienie zrobione:)
    kupilam przewijak, przescieradło na przewijak bo tanie było, pieluche flanelowa, jeszcze ceratke do przewijania a z drugiej strony flanelka jest i reczniczek z kapturkiem 100x100, teraz bede czekac na przesylke, zostanie mi chyba zamowienie na gemini tylko, pampersy, chusteczki nawilzane i posciel do lozeczka :)

hwesta, Gosha, KasiaKwiatek, CzaryMary, Justinka, lysinka, Bambi85, Fasia lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    dobra zamowienie zrobione:)
    kupilam przewijak, przescieradło na przewijak bo tanie było, pieluche flanelowa, jeszcze ceratke do przewijania a z drugiej strony flanelka jest i reczniczek z kapturkiem 100x100, teraz bede czekac na przesylke, zostanie mi chyba zamowienie na gemini tylko, pampersy, chusteczki nawilzane i posciel do lozeczka :)

to już wszystko masz :)

ja wczoraj zakupiłam maść lanolinową z Ziaji, Fride, laktator, rogal do karmienia i chyba też już więcej mi nie potrzeba. ufff pozostaje tylko czekać :)

iwonka1077 lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Widzę, że sporo tematów dziś było ;)
    Co do imienia my bez nadal :( tyle że wózek po synku jest ;) Mi Tosia bardzo się podoba... ale niestety Antonina już mniej... no i od początku jestem za imieniem Tola... lub Pola ;) mąż się upiera przy Zosi, ja się nie zgodzę nigdy :P też wchodziła opcja Amelia, Aniela :) ale zobaczymy co z tego wyjdzie...

Jeszcze sporo zakupów mnie czeka... ale coś nie mogę się zdecydować... może w tym tygodniu się zmobilizuje aby przynajmniej te drobiazgowe, apteczne i kosmetyczne rzeczy zamówić... później jeszcze tylko ochraniacz, przewijak, prześcieradła, kocyk... a i koniecznie muszę sobie sprawić nową torbę do wózka i nie tylko ;) i strasznie mi się podoba ta: http://planetadziecka.pl/skip-hop-torba-duo-signature-heather-grey
    tylko nie wiem czy 239 zł to nie za dużo... owszem będzie się sprawdzać nie tylko na spacerku, ale i na każde wyjście, jest pojemna i wygląda jak torebka ;) doradzicie? :)

A co do walentynek... hmmm w piątek synek jedzie do dziadków ;) a w sobotę rano 14.02 idziemy na drzwi otwarte do szpitala w którym chce rodzić :P o takie romantyczne walentynki mojemu sprawiłam hehe :) pewnie jeszcze wybierzemy się na jakąś obiado-kolacje... chociaż właśnie ta ilość osób wszędzie i ta otoczka jest mało zachęcająca :)

CzaryMary, iwonka1077, lysinka lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 31 tygodniu ciąży
    (30 tyg. i 0 dni) (pozostało 70 dni)

grrr ale śmignęło
    Gratuluję wszystkim nowych tygodni i życzę jak najmniej stresów :D
    biorąc pod uwagę ostatnie usg to zostało jeszcze mniej... I dziś zaczęło mnie to jakoś przerażać :(
    Martwi mnie jednak jak moja córcia to przyjmie, bo w domciu jest raczej ze mną niż z kimś innym, nie ma problemu zostawić ją u babci czy u cioci ale na 2 doby i spanie - to może być nie lada wyczyn....

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki rogal? Na allegro? Zapodacie link bo też musze nabyc.

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kupuje może któraś karuzelę na łóżeczko? To nie jest konieczne od początku, ale chciałam się zorientować którą warto ewentualnie :) Przy synku miałam od teściów.. ale taką hmmm ręczną/nakręcaną... i po jakimś czasie się urwała, złamała, zepsuła :| teraz chce sama sobie kupić, na pewno na baterie, bez jakiegoś nakręcania...

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:

ja kupiłam cos takiego :

http://allegro.pl/fasolka-poduszka-rogal-do-karmienia-i5024348361.html

w sumie miałam korzystać z normalnego jaśka ale położna na SR powiedziała, że te rogale są o wiele wygodniejsze. Więc wzięłam

Justinka - torba piękna :) cena rzeczywiście wysoka. Mi się marzy taka torebka :
    http://www.fullspotmarket.pl/mini-obag/zestaw-mini-obag-body-lawendowa-50-krotkie-uchwyty-sznurek-kolor-naturalny.html
    zamówiłam sobie na urodziny :) nie jest to typowa torba "dzieciowa" ale w związku z tym że jest wykonana z takiej ala gumy to zadne rzygi jej nie straszne :)

Karuzelki na razie nie kupuję - nie mam nawet rozeznania w tym temacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 17:44

Eweliśka, Justinka lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Witam :)
    Widzę, że sporo tematów dziś było ;)
    Co do imienia my bez nadal :( tyle że wózek po synku jest ;) Mi Tosia bardzo się podoba... ale niestety Antonina już mniej... no i od początku jestem za imieniem Tola... lub Pola ;) mąż się upiera przy Zosi, ja się nie zgodzę nigdy :P też wchodziła opcja Amelia, Aniela :) ale zobaczymy co z tego wyjdzie...

Jeszcze sporo zakupów mnie czeka... ale coś nie mogę się zdecydować... może w tym tygodniu się zmobilizuje aby przynajmniej te drobiazgowe, apteczne i kosmetyczne rzeczy zamówić... później jeszcze tylko ochraniacz, przewijak, prześcieradła, kocyk... a i koniecznie muszę sobie sprawić nową torbę do wózka i nie tylko ;) i strasznie mi się podoba ta: http://planetadziecka.pl/skip-hop-torba-duo-signature-heather-grey
    tylko nie wiem czy 239 zł to nie za dużo... owszem będzie się sprawdzać nie tylko na spacerku, ale i na każde wyjście, jest pojemna i wygląda jak torebka ;) doradzicie? :)

A co do walentynek... hmmm w piątek synek jedzie do dziadków ;) a w sobotę rano 14.02 idziemy na drzwi otwarte do szpitala w którym chce rodzić :P o takie romantyczne walentynki mojemu sprawiłam hehe :) pewnie jeszcze wybierzemy się na jakąś obiado-kolacje... chociaż właśnie ta ilość osób wszędzie i ta otoczka jest mało zachęcająca :)

No, niezła cena za torbę, Justinka. Ale fajna jest. A widziałaś te z baby ono? http://www.babyono.com/produkty/dla-mamy/torby-spacerowe Też są fajne i sporo tańsze.

Ja karuzelki nie kupuję, miałam zamiar uszyć z filcu ale coś nie mogłam się zabrać i teraz to już pewnie z moim tempem nie zdążę. :P

lysinka lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUSTINKA nie doradzę bo nie kupuje karuzeli... Jak ktoś sprezentuje to powieszę ;) ale jakos zeby specjalnie to nawet nie szukam...

weronika86 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary torba jest nie do zniszczenia:d ja kupilam na wakacje tylko mam dlugie uszy i byla jeszcze mata w komplecie. Bedziesz zadowolona:d

CzaryMary lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszłym tyg idę z koleżanka z pracy kupić sobie prezent ;) po zbiórce kasy w pracy zdecydowali ze chcą żebym sobie kupiła fotelik do auta wiec idziemy wybrać :) a ze zebrali troszkę wiecejbto mam sobie cos dobrać, wiec bedzie fotelik i moze laktator, którego de facto kupować nie chciałam, ale tak w prezencie nie za moje, to inna sprawa ;) Zobaczymy :)

Eweliśka, lysinka, Justinka lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ja kiedys dawalam link do sprzedawcy ewilela fuh ewan bardzo fajny rogal 33zl zdejmowany pokrowiec, wypełnienie silikonowe bo te styropianowe kulki to sie przesypuja pod dzieckiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 17:52

Eweliśka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te OBag MARY sa super, u nas w tamtym w roku w pracy dziewczyny kupily zbiorowo na jakiejs prezentacji, ja oczywiscie mialam dyzur wiec nie mam, ale to z tymi urodzinami to niezly pomysl Ci powiem :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Mary torba jest nie do zniszczenia:d ja kupilam na wakacje tylko mam dlugie uszy i byla jeszcze mata w komplecie. Bedziesz zadowolona:d
    Tak, tak ;) masz Mini w avatarze i masz -długie uszy- ;)

CzaryMary, liloe lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka, ja dostałam karuzelę, więc nawet nie zwracałam na nie uwagi. Też mnie czeka zakup torby do wózka, ale cena tej co pokazałaś jest dla mnie porażająca, będę szukać czegoś do 150 zł.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesuuu mam menopauzę!! mam uderzenia gorąca. Nagle robię się cała czerwona na twarzy, oblewa mnie pot i zaraz wszystko znika!!
    Jakas masakra !

• Gosha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    jesuuu mam menopauzę!! mam uderzenia gorąca. Nagle robię się cała czerwona na twarzy, oblewa mnie pot i zaraz wszystko znika!!
    Jakas masakra !
    Oho!!! Kolejna :) wlasnie o tym rozmawiałyśmy... :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy wozkach nie macie torebek? Czy sa kiepskie?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    A przy wozkach nie macie torebek? Czy sa kiepskie?
    Ja dostałam gondolę i spacerówkę, niestety przy żadnej nie ma torby; poza tym chcę nosić w chuście i wtedy też przyda mi się jakaś torba.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Oho!!! Kolejna :) wlasnie o tym rozmawiałyśmy... :)

ooo serio? jakoś mi umknęło. koszmar jakiś :/ Dobrze ze nie jestem sama :)

‹‹ 2433 2434 2435 2436 2437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ