X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię od 5 i spać juz mi się nie chce. W dzień będę chodzić jak zombie ;)

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też czytałam :)
    ja o 5.40 wstałam, ale lubię tak wcześnie :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię :P mojemu tak długo budzik dzwonił, że całkiem mnie rozbudzil :/

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez na nogach od 6...uwaga uwaga uwaga dzis moj 12 letni paniczyk jedzie pierwszy raz autobusem w 2 strony do szkoly :D :D nie musze jechac! autobus podjezdza pod dom, pozniej ma przesiadke, czeka tylko 3 minutki i szkola :D uff ale ulga...:D o 7.30 juz moge do lozeczka a nie o 9 wracam i od razu meza budze do pracy..a tak to 1.5 godzinki moge do lozia jeszcze :D

ale ale druga dobra wiadomosc :D mam dzisija wolne :D

MartaAlvi, Gosha, misia83, CzaryMary, Eweliśka, Robotka1, mantissa lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po krótkiej (ale wielostronicowej) nieobecności :)

W czwartek-piątek miałam założonego tego durnego holtera (dla formalności) i miałam zakaz korzystania z komputera. Potem jakoś nie umiałam się odnaleźć i wkręcić na forum przez weekend także jestem dopiero dzisiaj :)

Wybraliśmy się wczoraj do ikei po komodę, ale ta którą sobie upatrzyłam okazała się klapą totalna i musiałam kupić coś innego :( Durna nie zmierzyłam za bardzo wysokości, ani się nad tym nie zastanowiłam i to co wybrałam okazało się jakąś mini komódką. Tak poza tym kupiliśmy tylko te pojemniczki-organizery to powieszenia na łożeczku i nic poza tym.

Byliśmy też zoraj na kolejnej szkole rodzenia i było zwiedzanie porodówki...
    Generalnie to ja się próbuję nastawić bojowo, z głową do góry i klatą do przodu, odsuwam strach i staram się pozytywnie myśleć, jednak jak weszliśmy wczoraj na tą porodówkę to nie powiem, serce mi mocniej zabiło i trochę strach obleciał.
    GGeneralnie szpital pewnie jak szpital - nie ma pięknych kafelek w kwiatki czy nowoczesne wzory a raczej wygląd z czasów PRLu, jednak nie to przecież jest ważne.
    Coś co mnie zdziwiło to bliskość łóżek porodowych. Ciekawa jestem czy u Was też to tak wygląda? PO wejściu na trakt porodowy, na takim korytarzyku, stoją szeregowo dwa łóżka oddzielone zasłonką. Jak już przychodzi właściwa pora to przechodzi się na salę porodów i tam też stoją dwa łóżka przedzielone niewielką, murowaną ścianką. Matko, przecież jak ktoś będzie rodził w tym samym momencie co ja to chyba tam oszaleję! Dzięki Bogu szpital należy do tych małych, więc modlę się, żebym była tam sama!

No a dziś już nie śpie bo cholernie boli mnie noga :( Nie wiem czy to od leżenia na lewym boku przez całą noc czy odzywa się mój reumatyzm.

O 10 mamy wizytę więc trzymajcie kciuki żeby doktorek tym razem był w lepszym humorze :P

Gosha, CzaryMary, Krysti lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No... Czytałam lutówki ;) dziś pelnia i o 2 w nocy dwie kobietki zaczęły rodzic :) jedna juz jest po :) ale fajnie
    dzień dobry!
    ja też czytałam:) aż musze sprawdzic kiedy w kwietniu jest pełnia!!

Anka1501, Agusiek89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj pisałam że dzisiaj zaczynam pranie a dzisiaj mi się nie chce:))

Lali, Krysti lubią tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTA nie wiem jak tu bedzie wygladała porodówka, jest to nowy oddział i na fotach wyglada interesująco :) przybpierwszym porodzie dla mnie porodówka wygladała troche jak jak czerwony pokój pana Greya ;) były liny do podciąganie itp ;) żart ;)

Tez przegrodzony ścianka, obok rodziła babka z która leżałam wcześniej w pokoju, ale ja zabrali na cesarkę pózniej. Ale było dość zabawnie :) po lewej miałam dziewczyny w skąpym bikini w basenie a po prawej przyszła laska, dla której najważniejsze było robienie sobie makeup przed porodem ;) cholera wie dlaczego ;) i miedzy skurczami leciała z czarna kreska pod oczy ;)

Powodzenia na wizycie :*

Kiedy wyniki z holtera?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 08:01

MartaAlvi lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta u nas porodówka wygląda identycznie ;)

• Gosha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    wczoraj pisałam że dzisiaj zaczynam pranie a dzisiaj mi się nie chce:))
    No i prawidłowo :) w ciazy jestes nie? Ma prawo sie nie chcieć ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to do tej pory mlodego codziennie woziłaś? Co za rozpusta :P

Marta i jak zapis z holtera? Pewnie. Piękny szpital nie zmniejsza bólu, każda z nas i tak musi urodzić, ale ja wiem, że jakbym trafiła do PRLowskiego wystroju porodówki to pewnie wpadłabym w panikę :) jak na łyżeczkowanie trafiłam właśnei do takiego szpitala to myślałam, że umrę jak zobaczyłąm jak wygląda zabiegowy :P ale jak widać żyję więc wszystko jest do przeżycia :)

Natomiast rodzenie z kimś za ścianką/parawanikiem jakoś mnie nie nastraja do pięknego intymnego przeżycia, ale jakbym musiała to przecież korona by mi z głowy nie spadła :)
    Chociaż uważam, że szpitale powinny remonty zaczynać od porodówek... i jakieś standardy powinny być utrzymane :)
    Czekam na relacje z wizyty :)
    a ten ból nogi (u mnie na wysokości biodra) jest nie do zniesienia :/

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam wszystko jedno, że obok tez ktoś rodzi ;)

Amy_ lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WERONIKA to syn juz dorosły chłopak!!! Fiu fiu.... ;) Matka pewnie gorzej przezywasz jego samodzielna podróż autobusem w dwie strony niz on ;)
    kiedy te dzieci nasze dzieci urosły?! Ja sie pytam kiedy do cholery?! Zapadłam w sen zimowy na 9 lat czy co..? ;) dużych chłopaków juz mamy :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    No i prawidłowo :) w ciazy jestes nie? Ma prawo sie nie chcieć ;)
    uwielbiam te ciążowe prawa:)
    tylko do wczoraj wieczorem nie mogłam się doczekac 1 prania! taka niecierpliwa byłam, tyle ze chora ostatnio bylam i nie moglam sie tym zająć, a chciałam...no ale widać już wyzdrowiałam:))

Gosha, CzaryMary lubią tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY z Ola to był ktory tydzien? Przepraszam ze pytam i wracam do tego ale poprostu nie wiem :(

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    AMY z Ola to był ktory tydzien? Przepraszam ze pytam i wracam do tego ale poprostu nie wiem :(
    13 tc
    Nie przepraszaj, to już jest dla mnie temat przeżyty i przerobiony, nie sprawia mi trudności rozmowa o poronieniu :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wozilam...a mialo byc tylko do 1 stycznia...wystarczy..zadowolony nie jest ale mi ciezko juz tak jezdzic..w jedna strone to 10min i jestesmy ale jak on juz siedzi sobie w szkole to ja 30min zalegam w korkach..musi sie sam nauczyc i tyle bo juz niedlugo bede rodzic i co? mam sie martwic czy go jeszcze z bolami do szkoly zawiezc? czy bedzie kilka dni w domu siedzial? a ja bede sie martwic z malym dzieckiem jak poinformowac szkole rodze?nieee...konczy 12 latw czerwcu..wyglada na 15..da sobie rady :D
    wiecie ze stas moj maly kochany synek ma juz stope rozmiar 39!!!! to ja mam 40 :D :D a ciuchy juz nie kupuje mu w dzieciecym chociaz sa tam do 14 rokuz zycia bo jest za wysoki..musze kupywac eski w dziale meskim..ale mi chlop urosl :D

patrzylam na lutowki..czyta sie to jak dobry fil sensacyjny :D posypaly sie dziewczeta, dzieciatka zdrowe, mamy zadowolone..czyta sie super :D a swoja droga ide sprawdzic kiedy pelnia i sprawdze w jakiej fazie ksiezyca rodzilam stasia...haha moze sie powtorzy :D

Amy_, Krysti lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kalbi.pl/kalendarz-faz-ksiezyca
    :)
    a ja termin mam na 9.04. a pełnia 4.04. a mi się tak marzy urodzic troche przed terminem zeby nie siedziec i nie czekac i nie sluchac pytan czy moze juz pojade?kiedy wreszcie? juz po terminie itd...

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mi tam wszystko jedno, że obok tez ktoś rodzi ;)

Ja podejrzewam, że z drugim porodem będzie mi już wszystko jedno, będą mogła rodzić nawet na sali ze studentami :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Ja podejrzewam, że z drugim porodem będzie mi już wszystko jedno, będą mogła rodzić nawet na sali ze studentami :P
    dzisiaj wykład poprowadzi prof.Amy:)

Amy_ lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
‹‹ 2440 2441 2442 2443 2444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ