X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię od 5 i spać juz mi się nie chce. W dzień będę chodzić jak zombie ;)

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też czytałam :)
    ja o 5.40 wstałam, ale lubię tak wcześnie :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię :P mojemu tak długo budzik dzwonił, że całkiem mnie rozbudzil :/

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez na nogach od 6...uwaga uwaga uwaga dzis moj 12 letni paniczyk jedzie pierwszy raz autobusem w 2 strony do szkoly :D :D nie musze jechac! autobus podjezdza pod dom, pozniej ma przesiadke, czeka tylko 3 minutki i szkola :D uff ale ulga...:D o 7.30 juz moge do lozeczka a nie o 9 wracam i od razu meza budze do pracy..a tak to 1.5 godzinki moge do lozia jeszcze :D

ale ale druga dobra wiadomosc :D mam dzisija wolne :D

MartaAlvi, Gosha, misia83, CzaryMary, Eweliśka, Robotka1, mantissa lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po krótkiej (ale wielostronicowej) nieobecności :)

W czwartek-piątek miałam założonego tego durnego holtera (dla formalności) i miałam zakaz korzystania z komputera. Potem jakoś nie umiałam się odnaleźć i wkręcić na forum przez weekend także jestem dopiero dzisiaj :)

Wybraliśmy się wczoraj do ikei po komodę, ale ta którą sobie upatrzyłam okazała się klapą totalna i musiałam kupić coś innego :( Durna nie zmierzyłam za bardzo wysokości, ani się nad tym nie zastanowiłam i to co wybrałam okazało się jakąś mini komódką. Tak poza tym kupiliśmy tylko te pojemniczki-organizery to powieszenia na łożeczku i nic poza tym.

Byliśmy też zoraj na kolejnej szkole rodzenia i było zwiedzanie porodówki...
    Generalnie to ja się próbuję nastawić bojowo, z głową do góry i klatą do przodu, odsuwam strach i staram się pozytywnie myśleć, jednak jak weszliśmy wczoraj na tą porodówkę to nie powiem, serce mi mocniej zabiło i trochę strach obleciał.
    GGeneralnie szpital pewnie jak szpital - nie ma pięknych kafelek w kwiatki czy nowoczesne wzory a raczej wygląd z czasów PRLu, jednak nie to przecież jest ważne.
    Coś co mnie zdziwiło to bliskość łóżek porodowych. Ciekawa jestem czy u Was też to tak wygląda? PO wejściu na trakt porodowy, na takim korytarzyku, stoją szeregowo dwa łóżka oddzielone zasłonką. Jak już przychodzi właściwa pora to przechodzi się na salę porodów i tam też stoją dwa łóżka przedzielone niewielką, murowaną ścianką. Matko, przecież jak ktoś będzie rodził w tym samym momencie co ja to chyba tam oszaleję! Dzięki Bogu szpital należy do tych małych, więc modlę się, żebym była tam sama!

No a dziś już nie śpie bo cholernie boli mnie noga :( Nie wiem czy to od leżenia na lewym boku przez całą noc czy odzywa się mój reumatyzm.

O 10 mamy wizytę więc trzymajcie kciuki żeby doktorek tym razem był w lepszym humorze :P

Gosha, CzaryMary, Krysti lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No... Czytałam lutówki ;) dziś pelnia i o 2 w nocy dwie kobietki zaczęły rodzic :) jedna juz jest po :) ale fajnie
    dzień dobry!
    ja też czytałam:) aż musze sprawdzic kiedy w kwietniu jest pełnia!!

Anka1501, Agusiek89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj pisałam że dzisiaj zaczynam pranie a dzisiaj mi się nie chce:))

Lali, Krysti lubią tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTA nie wiem jak tu bedzie wygladała porodówka, jest to nowy oddział i na fotach wyglada interesująco :) przybpierwszym porodzie dla mnie porodówka wygladała troche jak jak czerwony pokój pana Greya ;) były liny do podciąganie itp ;) żart ;)

Tez przegrodzony ścianka, obok rodziła babka z która leżałam wcześniej w pokoju, ale ja zabrali na cesarkę pózniej. Ale było dość zabawnie :) po lewej miałam dziewczyny w skąpym bikini w basenie a po prawej przyszła laska, dla której najważniejsze było robienie sobie makeup przed porodem ;) cholera wie dlaczego ;) i miedzy skurczami leciała z czarna kreska pod oczy ;)

Powodzenia na wizycie :*

Kiedy wyniki z holtera?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 08:01

MartaAlvi lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta u nas porodówka wygląda identycznie ;)

• Gosha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    wczoraj pisałam że dzisiaj zaczynam pranie a dzisiaj mi się nie chce:))
    No i prawidłowo :) w ciazy jestes nie? Ma prawo sie nie chcieć ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to do tej pory mlodego codziennie woziłaś? Co za rozpusta :P

Marta i jak zapis z holtera? Pewnie. Piękny szpital nie zmniejsza bólu, każda z nas i tak musi urodzić, ale ja wiem, że jakbym trafiła do PRLowskiego wystroju porodówki to pewnie wpadłabym w panikę :) jak na łyżeczkowanie trafiłam właśnei do takiego szpitala to myślałam, że umrę jak zobaczyłąm jak wygląda zabiegowy :P ale jak widać żyję więc wszystko jest do przeżycia :)

Natomiast rodzenie z kimś za ścianką/parawanikiem jakoś mnie nie nastraja do pięknego intymnego przeżycia, ale jakbym musiała to przecież korona by mi z głowy nie spadła :)
    Chociaż uważam, że szpitale powinny remonty zaczynać od porodówek... i jakieś standardy powinny być utrzymane :)
    Czekam na relacje z wizyty :)
    a ten ból nogi (u mnie na wysokości biodra) jest nie do zniesienia :/

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam wszystko jedno, że obok tez ktoś rodzi ;)

Amy_ lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WERONIKA to syn juz dorosły chłopak!!! Fiu fiu.... ;) Matka pewnie gorzej przezywasz jego samodzielna podróż autobusem w dwie strony niz on ;)
    kiedy te dzieci nasze dzieci urosły?! Ja sie pytam kiedy do cholery?! Zapadłam w sen zimowy na 9 lat czy co..? ;) dużych chłopaków juz mamy :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    No i prawidłowo :) w ciazy jestes nie? Ma prawo sie nie chcieć ;)
    uwielbiam te ciążowe prawa:)
    tylko do wczoraj wieczorem nie mogłam się doczekac 1 prania! taka niecierpliwa byłam, tyle ze chora ostatnio bylam i nie moglam sie tym zająć, a chciałam...no ale widać już wyzdrowiałam:))

Gosha, CzaryMary lubią tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY z Ola to był ktory tydzien? Przepraszam ze pytam i wracam do tego ale poprostu nie wiem :(

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    AMY z Ola to był ktory tydzien? Przepraszam ze pytam i wracam do tego ale poprostu nie wiem :(
    13 tc
    Nie przepraszaj, to już jest dla mnie temat przeżyty i przerobiony, nie sprawia mi trudności rozmowa o poronieniu :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wozilam...a mialo byc tylko do 1 stycznia...wystarczy..zadowolony nie jest ale mi ciezko juz tak jezdzic..w jedna strone to 10min i jestesmy ale jak on juz siedzi sobie w szkole to ja 30min zalegam w korkach..musi sie sam nauczyc i tyle bo juz niedlugo bede rodzic i co? mam sie martwic czy go jeszcze z bolami do szkoly zawiezc? czy bedzie kilka dni w domu siedzial? a ja bede sie martwic z malym dzieckiem jak poinformowac szkole rodze?nieee...konczy 12 latw czerwcu..wyglada na 15..da sobie rady :D
    wiecie ze stas moj maly kochany synek ma juz stope rozmiar 39!!!! to ja mam 40 :D :D a ciuchy juz nie kupuje mu w dzieciecym chociaz sa tam do 14 rokuz zycia bo jest za wysoki..musze kupywac eski w dziale meskim..ale mi chlop urosl :D

patrzylam na lutowki..czyta sie to jak dobry fil sensacyjny :D posypaly sie dziewczeta, dzieciatka zdrowe, mamy zadowolone..czyta sie super :D a swoja droga ide sprawdzic kiedy pelnia i sprawdze w jakiej fazie ksiezyca rodzilam stasia...haha moze sie powtorzy :D

Amy_, Krysti lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kalbi.pl/kalendarz-faz-ksiezyca
    :)
    a ja termin mam na 9.04. a pełnia 4.04. a mi się tak marzy urodzic troche przed terminem zeby nie siedziec i nie czekac i nie sluchac pytan czy moze juz pojade?kiedy wreszcie? juz po terminie itd...

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mi tam wszystko jedno, że obok tez ktoś rodzi ;)

Ja podejrzewam, że z drugim porodem będzie mi już wszystko jedno, będą mogła rodzić nawet na sali ze studentami :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Ja podejrzewam, że z drugim porodem będzie mi już wszystko jedno, będą mogła rodzić nawet na sali ze studentami :P
    dzisiaj wykład poprowadzi prof.Amy:)

Amy_ lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
‹‹ 2440 2441 2442 2443 2444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ