X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    dziewczyny ja juz zdecydowalam rodze 27ego marca! i bole zaczna sie o 6-8 rano..wpisze sobie to do pamietnika..obstawiam zaklady i porownam po fakcie :D :D :D
    lux :P daj znać jak będzie po :P

weronika86 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia liczyć powinnaś ten co masz w karcie ciąży chyba, że Twój ginekolog stwierdził inaczej. A po terminie się nie idzie na porodowke ot tak. Jak nie zaczniesz rodzic to Ci Twój gin powie kiedy masz się zgłosić do szpitala

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    niech się uczą!
    ja pamietam jak z mojego roku czesc studentow byla przy porodzie i kibicowali Wojtuś Wojtuś!! a poźniej część znaczna dziewczyn chciala robic dobre uczynki i adoptowac dzieci zamiast rodzic:) mnie na szczescie omineło oglądanie kogoś porodu na żywo!

ja bym tam chciała pooglądać na żywo :D na szczęście jest jeszcze youtube więc sobie tej przyjemności nie odmawiam i co jakiś czas zapuszczam jakiś filmik :D

CzaryMary lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    ja bym tam chciała pooglądać na żywo :D na szczęście jest jeszcze youtube więc sobie tej przyjemności nie odmawiam i co jakiś czas zapuszczam jakiś filmik :D
    spoko ja na rozkrecenie tez sobie zapodam:) a początkiem marca jade na porodówke do mojej położnej pogadać z nią to może se pooglądam i zostane już:))

Amy_ lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam na ktg to kobieta obok rodziła i przede mną tez (był boom porodowy) to mnie to nie ruszyło wcale, że krzyczą :) byłam raczej podekscytowana :P ale każdy inaczej to przechodzi i przeżywa

• Jaga Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka

Was zostawić za chiny się nie nadrobi tego co produkujecie. Muszę chyba sobie jakiegoś lektora zapodać coby mi czytał co tu naprodukowałyście.
    Wstałam , zaraz śniadanko i ogarnąć domek. Ale tak delikatnie bo strasznie często mam skurcze.Jutro mam gina i muszę mu o tym powiedzieć. Podejrzewam zakaz latania na miotle itp ale co zrobić. Wy tak nie obstawiajcie kiedy rodzić będziecie bo Was życie zaskoczy.

Mam pytanko odnośnie Imion z literek , filc odpada u mnie napewno, drewno cholernie chyba będzie zbierało kurz więc raczej zostają mi naklejki. Jak myślicie?
    U mnie muszę kurze ścierać codziennie bo się strasznie kurzy. A chciałąbym Marcysiowi i Lilce powiesić nad łóżkami, zastanawiam się tylko czy z drewna czy naklejki. Poradźcie mi :(

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Kasia liczyć powinnaś ten co masz w karcie ciąży chyba, że Twój ginekolog stwierdził inaczej. A po terminie się nie idzie na porodowke ot tak. Jak nie zaczniesz rodzic to Ci Twój gin powie kiedy masz się zgłosić do szpitala
    a wiec..na karcie ciąży mam i ten i ten do koloru do wyboru:)
    a ze pracuje caly czas to sie smieje ze zalezy od moich klientow kiedy bede miala czas:)
    a co do mojej gin to nagle miala operacje i od 9.2. bede miala nową co by mi się nie nudziło przy jednej:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja mam też dwa terminy ale mam się trzymać tego z usg jakby co. Ginekolog powinien Ci powiedzieć, którego terminu masz się trzymać.
    Poza tym to tez się liczy potem jeśli chodzi o macierzyński

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia pewnie jeśli z pierwszego i drugiego usg termin był zbliżony to będą Ci liczyć z usg a jak nie to raczej z om. Ja bym zapytała, którego terminu mam się trzymać w razie W

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga ja bym wolała drewniane ze względu na estetykę ale z drugiej strony nie chce wbijac nic w ścianę to chyba lepsze naklejki ;) no i się nie będą kurzyc

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Kasia pewnie jeśli z pierwszego i drugiego usg termin był zbliżony to będą Ci liczyć z usg a jak nie to raczej z om. Ja bym zapytała, którego terminu mam się trzymać w razie W
    om mam 9.04. z usg mam 17.04.
    ale jak w 19 tyg (wg usg) mialam robione usg to Dziecie miało wymiary na 20-21 tydz, czyli tak jak z om mniej wiecej...aaa zobaczymy:)
    w pon znowu usg to zobaczymy jak rosnie i w ogole a ze mama rodzila i siostra przed terminem ok 1,5 tyg to ja tez chce:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wyobrażam sobie czekac i czytać jak się rozpakowywujecie i myslec kiedy ja??!! tym bardziej ze nie umiem siedziec w domu..

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    właśnie! za swoje rodzę! nikt mi nie dał ani złotówki :P

Ja bym nie dała złotówki za poród ani np za położna bo wg mnie to marnowanie pieniędzy ale ja to ja. Rozumiem, że ktoś się może bać i woli lepsze warunki :)

Jaga, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratki rozpoczętych tygodni i sobie też pogratuluje a co :D
    Nad literkami też się zastanawiam ale do córci ale nie wiem czy nie za duża już ma 3,5roku bo u nas w sypialni łóżeczko będzie tak stało ze nad nim nie powiesze jedynie jakoś na lozeczku bym mogła zaczepic w ramach maskotek czy coś ,co myślicie??????

weronika86 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wiec jeśli nic Ci nie mówił lekarz to trzymasz się terminu z om

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja bym nie dała złotówki za poród ani np za położna bo wg mnie to marnowanie pieniędzy ale ja to ja. Rozumiem, że ktoś się może bać i woli lepsze warunki :)

ja za poród też nie daję ani złotówki i nie daje położnej :) płacę tylko za wizyty prywatne u lekarza :)

iwonka1077, Anka1501 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grubasek :D
    be7bdaa73b11fb26med.jpg

kuźwa ale się kiepsko czuję.. poty mnie oblewają i mam mdłości... wirus?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 08:45

lysinka, pudel22, MartaAlvi, Anka1501, liloe, iwonka1077, weronika86, CzaryMary, Krysti, misia83, Fasia, Ida, Eweliśka, Klaudia90, Angela89, KasiaKwiatek, Lali, Robotka1, Rudzia, Ewelcia, Bambi85, mantissa, Justinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    ja za poród też nie daję ani złotówki i nie daje położnej :) płacę tylko za wizyty prywatne u lekarza :)

Tak ale Ty masz ten szpital wypasiony to Tobie się nawet to opłaca ;) ja tak ogólnie piszę, że bym nie wydała paru tysięcy na poród, położna ani nawet na doule.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy! Ty masz brzuch ciążowy! nie wierzę :P

weronika86, mantissa lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Tak ale Ty masz ten szpital wypasiony to Tobie się nawet to opłaca ;) ja tak ogólnie piszę, że bym nie wydała paru tysięcy na poród, położna ani nawet na doule.

no rozumiem też podzielam zdanie że nei wyobrażam sobie zabulić za pobyt nawet w tym szpitalu co rodzę 5 tys plus 800zł położnej, nawet jakbym srała pieniędzmi :P

Anka1501 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 2442 2443 2444 2445 2446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ