Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    dziewczyny ja juz zdecydowalam rodze 27ego marca! i bole zaczna sie o 6-8 rano..wpisze sobie to do pamietnika..obstawiam zaklady i porownam po fakcie :D :D :D
    lux :P daj znać jak będzie po :P

weronika86 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia liczyć powinnaś ten co masz w karcie ciąży chyba, że Twój ginekolog stwierdził inaczej. A po terminie się nie idzie na porodowke ot tak. Jak nie zaczniesz rodzic to Ci Twój gin powie kiedy masz się zgłosić do szpitala

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    niech się uczą!
    ja pamietam jak z mojego roku czesc studentow byla przy porodzie i kibicowali Wojtuś Wojtuś!! a poźniej część znaczna dziewczyn chciala robic dobre uczynki i adoptowac dzieci zamiast rodzic:) mnie na szczescie omineło oglądanie kogoś porodu na żywo!

ja bym tam chciała pooglądać na żywo :D na szczęście jest jeszcze youtube więc sobie tej przyjemności nie odmawiam i co jakiś czas zapuszczam jakiś filmik :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    ja bym tam chciała pooglądać na żywo :D na szczęście jest jeszcze youtube więc sobie tej przyjemności nie odmawiam i co jakiś czas zapuszczam jakiś filmik :D
    spoko ja na rozkrecenie tez sobie zapodam:) a początkiem marca jade na porodówke do mojej położnej pogadać z nią to może se pooglądam i zostane już:))

Amy_ lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam na ktg to kobieta obok rodziła i przede mną tez (był boom porodowy) to mnie to nie ruszyło wcale, że krzyczą :) byłam raczej podekscytowana :P ale każdy inaczej to przechodzi i przeżywa

• Jaga Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka

Was zostawić za chiny się nie nadrobi tego co produkujecie. Muszę chyba sobie jakiegoś lektora zapodać coby mi czytał co tu naprodukowałyście.
    Wstałam , zaraz śniadanko i ogarnąć domek. Ale tak delikatnie bo strasznie często mam skurcze.Jutro mam gina i muszę mu o tym powiedzieć. Podejrzewam zakaz latania na miotle itp ale co zrobić. Wy tak nie obstawiajcie kiedy rodzić będziecie bo Was życie zaskoczy.

Mam pytanko odnośnie Imion z literek , filc odpada u mnie napewno, drewno cholernie chyba będzie zbierało kurz więc raczej zostają mi naklejki. Jak myślicie?
    U mnie muszę kurze ścierać codziennie bo się strasznie kurzy. A chciałąbym Marcysiowi i Lilce powiesić nad łóżkami, zastanawiam się tylko czy z drewna czy naklejki. Poradźcie mi :(

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Kasia liczyć powinnaś ten co masz w karcie ciąży chyba, że Twój ginekolog stwierdził inaczej. A po terminie się nie idzie na porodowke ot tak. Jak nie zaczniesz rodzic to Ci Twój gin powie kiedy masz się zgłosić do szpitala
    a wiec..na karcie ciąży mam i ten i ten do koloru do wyboru:)
    a ze pracuje caly czas to sie smieje ze zalezy od moich klientow kiedy bede miala czas:)
    a co do mojej gin to nagle miala operacje i od 9.2. bede miala nową co by mi się nie nudziło przy jednej:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja mam też dwa terminy ale mam się trzymać tego z usg jakby co. Ginekolog powinien Ci powiedzieć, którego terminu masz się trzymać.
    Poza tym to tez się liczy potem jeśli chodzi o macierzyński

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia pewnie jeśli z pierwszego i drugiego usg termin był zbliżony to będą Ci liczyć z usg a jak nie to raczej z om. Ja bym zapytała, którego terminu mam się trzymać w razie W

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga ja bym wolała drewniane ze względu na estetykę ale z drugiej strony nie chce wbijac nic w ścianę to chyba lepsze naklejki ;) no i się nie będą kurzyc

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Kasia pewnie jeśli z pierwszego i drugiego usg termin był zbliżony to będą Ci liczyć z usg a jak nie to raczej z om. Ja bym zapytała, którego terminu mam się trzymać w razie W
    om mam 9.04. z usg mam 17.04.
    ale jak w 19 tyg (wg usg) mialam robione usg to Dziecie miało wymiary na 20-21 tydz, czyli tak jak z om mniej wiecej...aaa zobaczymy:)
    w pon znowu usg to zobaczymy jak rosnie i w ogole a ze mama rodzila i siostra przed terminem ok 1,5 tyg to ja tez chce:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wyobrażam sobie czekac i czytać jak się rozpakowywujecie i myslec kiedy ja??!! tym bardziej ze nie umiem siedziec w domu..

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    właśnie! za swoje rodzę! nikt mi nie dał ani złotówki :P

Ja bym nie dała złotówki za poród ani np za położna bo wg mnie to marnowanie pieniędzy ale ja to ja. Rozumiem, że ktoś się może bać i woli lepsze warunki :)

Jaga, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratki rozpoczętych tygodni i sobie też pogratuluje a co :D
    Nad literkami też się zastanawiam ale do córci ale nie wiem czy nie za duża już ma 3,5roku bo u nas w sypialni łóżeczko będzie tak stało ze nad nim nie powiesze jedynie jakoś na lozeczku bym mogła zaczepic w ramach maskotek czy coś ,co myślicie??????

weronika86 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wiec jeśli nic Ci nie mówił lekarz to trzymasz się terminu z om

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja bym nie dała złotówki za poród ani np za położna bo wg mnie to marnowanie pieniędzy ale ja to ja. Rozumiem, że ktoś się może bać i woli lepsze warunki :)

ja za poród też nie daję ani złotówki i nie daje położnej :) płacę tylko za wizyty prywatne u lekarza :)

iwonka1077, Anka1501 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grubasek :D
    be7bdaa73b11fb26med.jpg

kuźwa ale się kiepsko czuję.. poty mnie oblewają i mam mdłości... wirus?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 08:45

lysinka, pudel22, MartaAlvi, Anka1501, nick nieaktualny, iwonka1077, weronika86, nick nieaktualny, nick nieaktualny, misia83, Fasia, Ida, Eweliśka, Klaudia90, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lali, Robotka1, Rudzia, Ewelcia, Bambi85, mantissa, Justinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    ja za poród też nie daję ani złotówki i nie daje położnej :) płacę tylko za wizyty prywatne u lekarza :)

Tak ale Ty masz ten szpital wypasiony to Tobie się nawet to opłaca ;) ja tak ogólnie piszę, że bym nie wydała paru tysięcy na poród, położna ani nawet na doule.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy! Ty masz brzuch ciążowy! nie wierzę :P

weronika86, mantissa lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Tak ale Ty masz ten szpital wypasiony to Tobie się nawet to opłaca ;) ja tak ogólnie piszę, że bym nie wydała paru tysięcy na poród, położna ani nawet na doule.

no rozumiem też podzielam zdanie że nei wyobrażam sobie zabulić za pobyt nawet w tym szpitalu co rodzę 5 tys plus 800zł położnej, nawet jakbym srała pieniędzmi :P

Anka1501 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 2442 2443 2444 2445 2446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ