Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Fasia szaleństwo szefa kuchni :D a miód z biedronki? czy od pszczół ? :P

Pewnie z Biedy :D

Amy_ lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Polyanna Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzałam sobie na wasze listy wyprawkowe i muszę przyznać, ze wszystko macie ogarnięte na tip top :) Przeczytałam o ręczniku z kapturkiem, i ciekawa jestem jakiej firmy kupujecie. Mozecie podpowiedzieć? Będę wdzięczna. :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:46

weronika86 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobrek drogie Panie :)
    Drukarnia od świtu otwarta - dobrze dobrze :)

Ja chciałam się pochwalić że wydaje mi się na 90% że mała w nocy fiknęła bo mi się jeszcze bardziej nie wygodnie chodzi i chyba czuje nogi na górze :)

Amy jaki tu już brzusio masz :) idzie w górę więc będzie na samej górze :D

Gosia ja też myślałam że to butelka od mleka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 10:17

nick nieaktualny, Gosha lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, strasznie trudno was nadrobić i jakoś się wbić w temta...

Werka, gratuluję takiego dużego kawalera w domu! :)

Ja też nie spałam ale to z emocji. Mój brat robi cyrki ze swoim ślubem ale nie chce mi się nawet opisywać wam całej sytuacji bo szkoda mojego i waszego czasu. To co najważniejsze to to że on i jego narzeczona zachowują się jak gowniarze rozwydrzone i przy okazji ranią każdego na około.
    A na to wszystko księgowy mojej szefowej nie może zaczaić dlaczego ma.mi policzyć do wanagrodzenia chorobowego tylko ostatni miesiąc a nie średnia z 12 miesiacy chociaz mu tłumaczę jak krowie na rowie! Wychodzi na to ze w jego logice wydałam kupę kasy na składki wyższe po to żeby sobie w zasadzie obniżyć chorobowe a potem macierzyński. Nie mam już siły z nim walczyć...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    To ja zarzucam temat, bo będę się skupiała w najbliższych dniach na pozostałych zakupach - laktator: ręczny czy elektryczny?

Miałam nie kupować, na sr też nam tak radzono, że od razu niepotrzebny. Ale chyba wolę się zabezpieczyć. A jak nie kupić teraz, to przynajmniej wybrać jakiś model, by później z kupnem było szybciej.

Ja kupiłam elektryczny easystart canpol nie jest z wysokiej półki cenowej jak medela ale używały ten sam 3 koleżanki i były zadowolone. Ja tez wolałam się zabezpieczyć

Ida lubi tę wiadomość

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 29 tygodniu i mykam do pracy ;) Poczytam was wieczorkiem :)

Fasia, Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:47

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    nie jest głośny? Słyszałam, że te elektryczne są mega głośne, oprócz jakichś tych lepszych.
    No cena niewysoka jak na elektryczny, ręczny z Anwentu jest za 120 czy 130, więc ok.

Porównałam medele bo koleżanka ma i ten mój nie jest jakiś strasznie głośny. Ja jestem zadowolona bo mogłam bym dostać właśnie medele używany ale już 3 kobita z tego co wiem go używa więc jakoś mnie to obrzydło :P Ja w gemini kupiłam za 150 zł a pisałam że w smyku był ten sam za 250.

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Wera przebij piątkę! Moją młodą też wysłałam autobusem do szkoły :-) nie mam siły rano biegać, szykować ją, skoro jedzie 5 minut pod szkołę. Mogę rodzić :-D :-P ;-)
    Wieczór miałam ciężki bo w domku trochę porobić, małej pomóc w nauce do sprawdzianu z historii, a przedwczoraj z przyrody - porąbało tuch nauczycieli. Dzień po feriach i już....
    Dziś już poprasowałam 2 pralki prania i jeszcze drugie tyle czekam...bleee

Amy wow brzuchol masz, cieszysz me oczy grubciu!
    :-D :-D :-D

Amy_, mantissa, nick nieaktualny, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Generalnie myślałam o ręcznym, bo nie wracam od razu do pracy, ba - będę z dzieckiem do prawie 1,5 roku w domu, więc nie ma potrzeby megaśnego odciągania. Chodzi mi o takie sytuacje, w których będę musiała wyjść sama na kilka godzin. Może ręczny wystarczy? Na sr położna mówiła, że w sumie one się niczym od siebie nie różnią.

Tu chodzi o wygodę bo przykładasz sobie do cycusia i to ciągnie a tak musisz ręcznie jechać i trochę siły użyć no i czasu bo słyszałam że dłużej trochę się odciąga.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję laktatora bo wogole nie czuje takiej potrzeby ale jak już bym kupowala to na bank elektryczny. Przy synu miałam z Canpola ręczny ale to była porażka :( dostałam go w prezencie wiec nie było mi szkoda. Użyłam parę razy a potem to olalam i stwierdziłam, że za dużo zachodu jak dla mnie :)

Ida lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej wypłaty ni ma, mężowi to juz 3 miechy chyba nie płaca.... Nie wytrzymam no!!! Idę na sklepy! Zakupoholizm ;) moze jeszcze tylko jakas piżamka, mam jedna ale taka na ciąże, jakby mnie wzięli wcześniej do szpitala, a takiej po porodzie to "chyba" brak... ;)
    Taka pogoda polska u mnie ;) pada... Przydałyby sie gumowce, nie wiem jak ominąć sklep obuwniczy, bo przecenili mojej gumaki! ;)
    Ehhh... Biorę kanke w torebkę i idę, muszę cukier palić! Oho! I to jedt dobry pretekst :)

mantissa lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    http://dzieciowo.pl/2012/05/laktator-reczny-czy-laktator-elektryczny.html
    Tu babeczka pisze, że właśnie czas trwania odciągania jest ten sam, zarówno przy ręcznym, jak i elektrycznym. Ja tam nie wiem.

Ja tylko opieram się na doświadczeniu moich koleżanek.

Ida lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ręczny z firmy avent. Jak trzeba będzie to kupię elektryczny ale póki co na początek gdyby był potrzebny to mam :)

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

‹‹ 2446 2447 2448 2449 2450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ