X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    ja wcinam ciastka francuskie z jablkiem i cynamonkiem i przepijam mleczkiem zimnym :D mniami :D

Matka, nie za dobrze Ci? Syna do szkoły wysłała i wyciągnęła spod łózka zachomikowane ciasteczka! Wstyd ;)

Gosha lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Mi ta smutna rocznica wypada w terminie porodu... Przypadek..? Zbieg okoliczności..? Aniołek z góry bedzie czuwał nad wszystkim :)
    wspolczuje wam kochane...u mnie tez byla strata w styczniu 2013..nawet wykres mam na ovu z tego miesiaca..tylko u mnie to byl 5tc, wiec nie roztrzasam..nie chce...i maz nie chce o tym slyszec wogole...wg niego mialo moze tak byc.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    a u mnie 13stka nasza dopiero 12 maja :D jak juz Saruska bedzie z nami :D a co do wczorajszego tematu- walentynek- ja po tym jak moj siusiaka zapakowal w kokardke i wreczyl mi TULIPANA juz nie chce prezentow hahahah :D bo cholera wie co by w tym roku wymyslil :D
    Wercia ja o rocznicy naszych nienarodzonych pisałam trochę niezrozumiałe napisałam bo z tel pisze :(

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieñ Dobry Orki :)
    Ja wyspana maleñki od samego rana wirôje w brzuszku <3

haneczka lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Matka, nie za dobrze Ci? Syna do szkoły wysłała i wyciągnęła spod łózka zachomikowane ciasteczka! Wstyd ;)
    nie zachomikowane bo kupilam przed chwilka :D nawet nie wiesz jaka ulge odczulam ze moze juz jezdzic sam..no cud malinka doslownie...i ile kasy oszczedzimy...za powrot ( bo juz wracal sam autobusem) placil 2.10f a dzienny bilet w dwie strony, 4 autobusy ( ma przesiadki) ro 2.35...i nie musze kwitnac 30min w korkach..mnostwo paliwa mi spalalo :D no i czas! to najwazniejsze...:D ma super polaczenia...autobus podjezdza pod sam dom..wiekszosc dzieci musi isc 20min do stacji autobusowej a on 0 7.35 ma spod domu...po przyjezdzie na stacje ma 4 minuty czekania i jedzie jego autobus do szkoly..ani nie musi lazic ani dlugo czekac :D naet jakby sie spoznil na ktorys z autobusow to co 10min ma nastepne :D

CzaryMary, lysinka lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Mi ta smutna rocznica wypada w terminie porodu... Przypadek..? Zbieg okoliczności..? Aniołek z góry bedzie czuwał nad wszystkim :)

U mnie termin z OM 22.04 a rocznica 24.04 także też bardzo podobnie :( Ale.. nasze Aniołki czuwają nad swoim rodzeństwem także mamy dodatkowe wsparcie :)

Jade, trzymcie kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 09:25

CzaryMary, Gosha, iwonka1077 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do pracy a Wy sobie wesoło drukujcie! Nie będę nawet nadrabiać bo pewnie z 20stron!! Nara

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja kana pod nazwa EUROTUBO :) Haha!!!
    Pojemność 2 litry... Kurczę ja sie boje ze do jutra to tych siuskow moze byc wiecej i co mam wtedy zrobić? Biec po kolejna do labo? Moze nie bede wariowała dzisiaj z piciem ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/77f6a596c995.jpg

Dlaczego nie wolno brać żelaza i wiaramin dzień przed badaniami? Wiecie..? Bo mi tak za każdym razem lekarz mowi... Tylko nie wiem czy to sie tyczy tylko morfologii?

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Wercia ja o rocznicy naszych nienarodzonych pisałam trochę niezrozumiałe napisałam bo z tel pisze :(
    nie zakojarzylam, przepraszam :(

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha chyba dlatego, żeby nie zafałszować wyników :) ale zastanawiam się czy jeden dzień przed badaniem wystarczy żeby wynik był w miarę prawidłowy :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    A to moja kana pod nazwa EUROTUBO :) Haha!!!
    Pojemność 2 litry... Kurczę ja sie boje ze do jutra to tych siuskow moze byc wiecej i co mam wtedy zrobić? Biec po kolejna do labo? Moze nie bede wariowała dzisiaj z piciem ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/77f6a596c995.jpg

Dlaczego nie wolno brać żelaza i wiaramin dzień przed badaniami? Wiecie..? Bo mi tak za każdym razem lekarz mowi... Tylko nie wiem czy to sie tyczy tylko morfologii?
    ja tez potzrebowalabym drugiej :D moze dlatego zeby nie pojawily sie w moczu? jednak sztuczne witaminy w duzej ilosci przedostaja sie do moczu..zelazo wykrywane jest w moczu przy krwiomoczu moze dlatego?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w mojej wypowiedzi do gosi przewaza MOCZ..ale nieskladnie napisalam...nie chce mi sie edytowac :D zmulilo mnie do spanka :D

adk_1989 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    nie zachomikowane bo kupilam przed chwilka :D nawet nie wiesz jaka ulge odczulam ze moze juz jezdzic sam..no cud malinka doslownie...i ile kasy oszczedzimy...za powrot ( bo juz wracal sam autobusem) placil 2.10f a dzienny bilet w dwie strony, 4 autobusy ( ma przesiadki) ro 2.35...i nie musze kwitnac 30min w korkach..mnostwo paliwa mi spalalo :D no i czas! to najwazniejsze...:D ma super polaczenia...autobus podjezdza pod sam dom..wiekszosc dzieci musi isc 20min do stacji autobusowej a on 0 7.35 ma spod domu...po przyjezdzie na stacje ma 4 minuty czekania i jedzie jego autobus do szkoly..ani nie musi lazic ani dlugo czekac :D naet jakby sie spoznil na ktorys z autobusow to co 10min ma nastepne :D

Wera wyobrażam sobie, że musi to być ulga niesamowita :) Młody poza tym pewnie poczuł się już takim " dorosłym". Zaczął sam jeździć autobusem, zaraz będzie starszym bratem... no no no zmiany zachodzą w życiu tego Twojego młodego dzentelmena :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha - ja myślałam że to butla mleka. i co? nie doczytałam i poszłam do kuchni po mleko bo mi smaka narobiłaś tą butlą na siki :D

Fasia, Gosha, misia83, Angela89, Rudzia, Bambi85, mantissa lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:46

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia ok nie gniewam się już tak jak amy nie przeżywam aż tak mocno :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czkawa męczy tego mojego syneczka cały czas :/

Ida - u mnie noc podobna. Z tym że bez mdłości. Wydaje mi się, że dodatkowo było to podyktowane wieczorna sprzeczką z małżem.
    Wychodzę na miasto.

Nie piszcie dużo :)

Muaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 09:49

Ida lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)
    Gratuluję kolejnych tygodni :)

Amy Olkowy domek jest coraz bardziej ciążowy! :) słodki!

Dziś na śniadanie szef kuchni serwować uwaga dwie kromki chleba, ciutke masła i mini porcję miodu :D cios!!

Werka synek rośnie, dorasta, fajnie tak :) kiedy te nasze brzuszkowe pociechy takie urosna? Pewnie szybciej niż nam się wydaje

Gosha niezła butla :) Oby tylko wystarczyła!

Amy_ lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia szaleństwo szefa kuchni :D a miód z biedronki? czy od pszczół ? :P

Gosha, Fasia lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moczu wyszły leukocyty i coś jeszcze wiec wzięli próbkę na posiew, a wieczorem dostane coś na oczyszczenie dróg moczowych.
    Morfologia dobra. Na posiew z pochwy czekam.

Leżę teraz pod ktg i usypia mnie bicie serca Julka <3

Mam fajna sasiadke w sali. Przywieźli ja wczoraj przed 23. Na pt ustalili termin cesarki. Przynajmniej mam z kim pogadać :) acha, Ida ona również potwierdza, że po porodzie nakłaniaja do dokarmiania, bo dziecko szybciej przybierze na wadze i kobieta będzie mogła wyjść do domu. Jej znajoma która rodziła w październiku mówi to samo. Jak widać to nie tylko opinia mojej znajomej :) na szczęście to tylko kilka dni

haneczka lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 2445 2446 2447 2448 2449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ