WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki :)

Widzę, że laktatory na tapecie. Ja dostanę od kuzynki sama nie wiem jaki, ale jakoś się tym nie przejmuję. :) W szpitalu w wyjątkowych sytuacjach na pewno "ratują" laktatorem lub mlekiem w proszku, żeby tylko dziecko nie było głodne. :)
    Właściwie nie myślę o tym chyba dlatego, że nie wyobrażam sobie jak z moich piersi będzie lecieć mleko. :D Póki co nie mam nawet siary i może dlatego ten temat jest mi tak odległy. ;)

Siostra mówiła, że dużo wygodniejszy jest elektryczny jak na śpiocha odciągasz pokarm, ale pewnie co pierś to obyczaj.

Dziewczyny wczoraj dokupiłam ostatnie rzeczy i mam kaca moralnego, bo wydałam kolejne 500 zł! Teraz czekam na 15-stu kurierów z wanienką, prześcieradłami, pościelą, rogalem, moimi koszulami, biustonoszami i szlafrokiem. Ale to już chyba koniec. :)

Ida, Robotka1, Lali, KasiaKwiatek, Justinka, Gosha, Krysti, CzaryMary, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/kobieta-urodzila-nie-swoje-dziecko,511696,s.html w moim szpitalu w którym chcę rodzić..

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:48

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polyanna wrote:
    Spojrzałam sobie na wasze listy wyprawkowe i muszę przyznać, ze wszystko macie ogarnięte na tip top :) Przeczytałam o ręczniku z kapturkiem, i ciekawa jestem jakiej firmy kupujecie. Mozecie podpowiedzieć? Będę wdzięczna. :)

Babyono ma fajne żywe kolory i frotę całkiem niezłej jakości.
    Babymatex też mam i polecam, jest miękki i duuuuży. Oba dostępne w smyku w rozsądnych cenach.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    haneczka - "co pierś to obyczaj" :D Dobre :)
    Kochana, no ale nie kupiłaś chyba nic niepotrzebnego? No tyle to wszystko kosztuje. My w Ikei ostatnio zostawiliśmy 900 zł, a jeszcze czeka mnie gemini i rzeczy do szpitala - koszule itd.

Ja się mega cieszę, że kasę dostaję z pracy, a nie z zusu, bo chyba bym zwariowała czekając na nią. A tak równiutko jak w zegarku :)

Ja też mam z firmy i zawsze na czas i to na kilka dni przed końcem miesiąca :)

No niby nic niepotrzebnego nie kupiłam, ale wiesz w piątek zapłaciłam za gemini 350zł, w sobotę dokupiłam parę ciuszków w Pepco i pod domem 170zł, w niedzielę wózek za 2000zł, a wczoraj 500zł na resztę i normalnie aż się gorąco robi na samą myśl. 3000zł w 3 dni!!! Nawet nie kalkuluję wszystkiego od początku, bo bym wylądowała u czubków. :D

Ida, Gosha, Krysti lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LYSINKA a czym się smarujesz???
    jeśłi skóra jest nadal sucha spróbuj zwiększyć częstotliwość smarowania lub zmień środek smarujący:) nawet na oliwę z oliwek:) nie żartuję:)
    ja mam olejek ze słodkich migdałów, co prawda trochę szybko znika zanim obsmaruję mój wielki bandzioch ale nawilżenie jest bardzo dobre, chyba najlepsze jak do tej pory. no i robię to regularnie 2 razy dziennie, rano mleczkiem do nawilżania<ja mam palmersa> a wieczorem ten olejek, czasem za dnia też coś zarzucę, ogólnie skóra ma się dobrze:)

P.S. dzięki za wpis w pamiętniku:)

lysinka, liloe lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Hej gratki rozpoczętych tygodni i sobie też pogratuluje a co :D
    Nad literkami też się zastanawiam ale do córci ale nie wiem czy nie za duża już ma 3,5roku bo u nas w sypialni łóżeczko będzie tak stało ze nad nim nie powiesze jedynie jakoś na lozeczku bym mogła zaczepic w ramach maskotek czy coś ,co myślicie??????

O Iwonka, przypomniałaś mi, że ja też dzisiaj kończę 30 tydz. Moje gratulacje dla nas :D
    A literki na łóżeczko można kupić takie z materiału wypełnione watą jak poduszeczki i myślę, że będą fajnie wyglądały jak je przyczepisz wstążeczkami. :)

Jak już zrobicie swoje kąciki dla dziubasków to wrzućcie zdjęcia! Ja uwielbiam oglądać takie rzeczy :)

mantissa, Robotka1, CzaryMary, iwonka1077 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

haneczka lubi tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    LYSINKA a czym się smarujesz???
    jeśłi skóra jest nadal sucha spróbuj zwiększyć częstotliwość smarowania lub zmień środek smarujący:) nawet na oliwę z oliwek:) nie żartuję:)
    ja mam olejek ze słodkich migdałów, co prawda trochę szybko znika zanim obsmaruję mój wielki bandzioch ale nawilżenie jest bardzo dobre, chyba najlepsze jak do tej pory. no i robię to regularnie 2 razy dziennie, rano mleczkiem do nawilżania<ja mam palmersa> a wieczorem ten olejek, czasem za dnia też coś zarzucę, ogólnie skóra ma się dobrze:)

P.S. dzięki za wpis w pamiętniku:)

Wieczorem smarowałam się oliwką babydream z Rossmana albo Palmersem (brzuch masłem, reszta balsamem), rano Palmersem, po południu też Palmersem. teraz spróbowałam jeszcze Tołpę na brzuch i biust i jestem tak samo sucha :/ może też spróbuję ten olejek migdałowy, bo to jakaś masakra jest.

Robotka1 lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :-)
    Wiem od Rudzi ze mnie wczoraj szukalyscie. Dzieki za pamiec ;-)
    Mnie troche przydusilo zycie. Od poczatku roku mielismy stluczke, zmarla nam babcia, prawie stracilismy psa i zepsul mi sie laptop. Teraz jeszcze remont lazienki i kibla i ja mieszkam u taty. Net mam tylko w telefonie i czesciej jestem na fb bo to forum to mi raz dziala a raz nie. Ogolnie to mam mega dola i jakos brak checi na cokolwiek. Co sobie cos zaplanuje, co sobie jakies pieniadze przeznacze na dziecko to np z psem sie cos dzieje i po kasie. Przeraza mnie to bo brakuje mi masy rzeczy a zostaje mi tylko marcowa pensja.
    Dzis mam pierwszy wolny dzien od dawna ;-) bo tak to albo lekarz albo wet albo jakies leroy czy inne castoramy, szkola rodzenia jesli mozemy. No i stresa mam ze mieszkam u taty a zusu nie poinformowalam ale czasu brak i ogolnie to przez chwile mialam to wszystko w dupie.
    Caluje mocno kazda z Was i kazdego plodzika forumowego :-) pewnie dzis nie dam rady nadrobic wszystkiego :-) jakis skrot by sie przydal ;-)

haneczka, Angela89, Lali, Robotka1, Krysti, KasiaKwiatek, liloe, iwonka1077, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiunia kochana niech Was szybko wypuszcza i nastepnej wizyty w szpitalu Ci w kwietniu zycze :-)

Aniolkowe mamy trzymajcie sie i dzielne z Was babeczki ;-)

Adk to bylo wieki temu ale dokladnie taki kolor wozka nam sie najbardziej podoba :-)

A plytki kladzie nam koles ktory wyglada jak Holowczyc :-)

Do smarowania maslo shea/ karite sprobujcie jak inne rzeczy sa za malo tluste ;-)

I nie wiem co jeszcze :-) zglupialam jak po takiej przerwie tu weszlam :-)

A w superpharmie medela minielectric za 250 pln jest ;-)

lysinka, Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do L4, czy któraś z was miała pomniejszony zasiłek o 25% ?
    Właśnie weszła mi decyzja na pue i za jedno zwolnienie, mam rozdzielony okres na 3 części z czego za okres od 25-31.12 pomniejszone o 25%/
    Mogą dąc mniej jeśli się człowiek spóźni ale przecież dostałabym za całe l4 a nie tylko kilka dni z 3 tygodni;/

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę się zalogować bo nawet tam loginu nie pamiętam :/

• mantissa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Jak zwykle witam się po 12. :P
    Ależ mi się dzisiaj dobrze spało, taka zrelaksowana się obudziłam, że aż w szoku byłam. Cieplutko i milutko. :)

Widzę, że temat laktatorów leciał. Ja będę miała pożyczony od mojej przyjaciółki, więc się żadnych "niespodzianek" nie spodziewam. Tylko zapomniałam zapytać czy ręczny czy elektryczny, bo miała oba. :P W każdym razie w razie czego będzie. I ona też mówiła, że tym ręcznym to sobie mogła działać i działać a elektycznym chwilka i odciągnięte. Zdecydowanie polecała elektryczny. U mnie w szpitalu mają swoje fajne laktatory i podobno nie ma co przynosić swojego. Ja pewnie wezmę w razie czego, ale jak nie będzie trzeba to nie powiem, że mam, żeby mi ten fajniejsze dali. :P I w razie co u nas w szpitalu jest też wypożyczalnia laktatorów, tylko nie wiem jak to cenowo wychodzi.

I ja też się jeszcze z Lysinką nie witałam. Dzień dobry! :)
    Wpisz się ładnie na listę, jak chcesz:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Aw0w6XJi0nwC4zxawp9ySVj1DgFL0LsWRE0Ukuocurs/edit#gid=0

Amy, nooo brzucho rośnie! Juz taki fajny okrąglutki. :)

I Robotka też, swoją opalenizną tutaj świeci i o lecie przypomina. :D I to tylko od soku pomidorowego? CZy jakieś samoopalacze czy inne cusie?

Shimmer, trzymaj się tam! Życie doświadcza, niestety, każdego, ale trzeba wierzyć, że będzie lepiej, bo inaczej to by człowiek zwariował.

lysinka, Robotka1 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...
    ufff ja od rana w biegu, byłam odwiedzić Zus srus ;) czyt zanieść zwolnienie bleee ciekawe kiedy kolejna kasa, bo w styczniu były dwa przelewy :P
    Byłam w Rosmanie kupić kosmetyki w wersji mini do szpitala - szampon, pasta do zębów, żel pod prysznic i takie tam, co by mieć jak najmniej rzeczy ;)
    Kupiłam też słodkie bodziaki dla małej... a co dawno nic nie kupiłam ;)
    No i teraz wyleguje się, bo trochę się zmęczyłam tym chodzeniem, a co gorsze nie najlepiej mi się prowadzi auto :| jakoś strasznie mi się dzidzia denerwuje, zresztą ta pozycja też mi nie odpowiada...
    PeggySue wrote:
    Co do L4, czy któraś z was miała pomniejszony zasiłek o 25% ?
    Właśnie weszła mi decyzja na pue i za jedno zwolnienie, mam rozdzielony okres na 3 części z czego za okres od 25-31.12 pomniejszone o 25%/
    Mogą dać mniej jeśli się człowiek spóźni ale przecież dostałabym za całe l4 a nie tylko kilka dni z 3 tygodni;/
    Ja też miałam zwolnienie podzielone jak miałam od 18.12 - 08.01, bo oni to rozdzielają na miesiące, to jest ok i normalne :) co do urwania 25% to jeśli zwolnienie zostało doniesione później niż 7 dni od wystawienia... i tak ciesz się że tylko od części zwolnienia a nie od całości, ale dlaczego tak to nie wiem :)

haneczka lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle przed chwilą wpadło w moje ręce zaproszenie na chrzciny które są w niedziele a ja nie mam co się ubrać :D Muszę Fasiowy sklep odwiedzić - szachownice :D

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jakie czapki planujecie kupić lub kupiłyście na wyjście ze szpitala ?

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantisa Ty spiochu:) ją też dziś konkretnie wyspana.czekam jak na szpilkach bo dziś ma przyjść wózek:) koło 14, ciekawe czy będzie dziś czy jutro.
    Mantissa jaki dok pomidorowy?:) serio żadne solary ani samoopalacze! Ale ja ogólnie mam podatna karnacje. Więc stawiam że to wyłącznie od marchewki. W lecie opalanie sobie odpuszcze:P
    Shimmer witaj:) jak tam Twoja. Pościel od Natali? Moja bosko;))

Lysinka jak palmers to wydaje się spoko śle sprobuj czymś.dodatkowo,może na początek ta oliwa? Kuknij no do.szafki kuchennej:)

haneczka, lysinka, Krysti lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela.ją czapki nie kupuje:) mam kilka w domu cienkich więc coś wybiorę. Na to i tak kapturek pójdzie więc się tym nie martwię:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 2448 2449 2450 2451 2452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ