WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeeeeestem :)

siostra zrobiła mi pedicure i czuje się piękna!! jak to niewiele kobiecie ciężarnej do szczęścia potrzeba :)

co do laktatorów to ja wybrałam medela mini electric. Moja siostra (mama wcześniaka) powiedziała, że przy ręcznym nie dałaby rady. ona cały czas musiała sobie pokarm odciągac , z racji tego że mała nie umiała ssać :(
    Niedługo powinien do mnie dotrzeć, tak więc dam znać czy ryczy jak krowa :)

haneczka - super, że Twoj mąż się tak angażuje w sprawy okołociązowe. Mój raczej postanowił być tylko moim szoferem, składaczem mebli, i dźwigaczem Loveli. Nie bardzo go interesują "te" sprawy :(
    Pochwal się bryczką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 14:30

haneczka, Angela89 lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka Ty zamawialas Tako Baby Heaven dobrze pamietam? :) jaki kolor wzielas ? Bo ja tez go bede zamawiac, szaro-bialy :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    eeeeeestem :)

siostra zrobiła mi pedicure i czuje się piękna!! jak to niewiele kobiecie ciężarnej do szczęścia potrzeba :)

co do laktatorów to ja wybrałam medela mini electric. Moja siostra (mama wcześniaka) powiedziała, że przy ręcznym nie dałaby rady. ona cały czas musiała sobie pokarm odciągac , z racji tego że mała nie umiała ssać :(
    Niedługo powinien do mnie dotrzeć, tak więc dam znać czy ryczy jak krowa :)

Nie ryczy jak krowa ale daje tyle mleka co krowa :D

CzaryMary, lysinka, haneczka, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nie ryczy jak krowa ale daje tyle mleka co krowa :D

to najważniejsze :) Juz go lubię :)

A czytałm gdzies ostatnio, że trwają prace nad "skonstuowaniem" krowy, która będzie dawała mleko składem identyczne z ludzkim!! O zgrozo !!

Angela89 lubi tę wiadomość

• ziolko Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!! :)

Chciałam się tylko pochwalić, że jestem już na wczorajszym dniu (i to na porze wieczornej) jeśli chodzi o nadrabianie także zbliżam się do finału :D

Widziałam, że Fasia w szpitalu wylądowała- trzymaj się tam bidulko! i współczuję skrzypiącego łóżka, też kiedyś takie miałam to bałam się w nocy poruszyć, żeby nikogo nie obudzić :/

Wszystkie macie takie śliczne brzuszki!!! ja to cały czas się zastanawiam, jak te dzieciaczki się tam mieszczą bo przecież już spore są :)

Ja dziś o 16 mam wizytę także proszę o kciuki bo chyba będzie usg :P a po wizycie nadrabiam dalej!! :*

CzaryMary, Angela89, KasiaKwiatek, lysinka, haneczka, Gosha, Fasia, misia83, Agusiek89 lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Dzień dobry!! :)

Chciałam się tylko pochwalić, że jestem już na wczorajszym dniu (i to na porze wieczornej) jeśli chodzi o nadrabianie także zbliżam się do finału :D

Gratulacje wytrwałości - ja nie raz po jednym dniu mi się nie chce wszystkiego czytać, przeglądam tylko najważniejsze rzeczy :) Tak się rozleniwiłam, zaraz będzie trzeba dupsko zbierać bo dziecko nie da takiego lenistwa :D

• Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też coś ostatnio może ze 2 dni pobolewa brzuch na dole - tak pod spodem i jak chodzę to taki ciężar czuje ... a no i noga prawa tu w pachwinie jakby mi się nie udało szpagatu zrobić... choć nie przypominam sobie żebym próbowała ostatnimi czasy ;)
    no i ta noga to nawet mi w chodzeniu przeszkadza , że czasem nawet ciężko mi z łóżka wstać... :( nie wiem od czego to :(

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajana28 wrote:
    mnie też coś ostatnio może ze 2 dni pobolewa brzuch na dole - tak pod spodem i jak chodzę to taki ciężar czuje ... a no i noga prawa tu w pachwinie jakby mi się nie udało szpagatu zrobić... choć nie przypominam sobie żebym próbowała ostatnimi czasy ;)
    no i ta noga to nawet mi w chodzeniu przeszkadza , że czasem nawet ciężko mi z łóżka wstać... :( nie wiem od czego to :(

Ja z takim ala zakwasem chodzę już 3 tydzień, lekarka mówiła że to nic złego. Dziś mała fikneła i jeszcze gorzej i ciężej mi się chodzi.

Dajana28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajana od ciąży... :-P
    Mi odpuścił kręgosłup, nawet jest nieźle, ale za to biodro lewe...jak śpię to wiadomo uciskam więc trochę się w nocy kręcę. Ale ostatnio to nawet jak chodzę potrafi boleć i tak jakby dretwiało...głupie uczucie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 14:50

Dajana28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o boszzz własnie spojrzałam na nazwę koloru lakieru który sobie kupiłam.... Pretty Piggy :) hahaha

Angela89, KasiaKwiatek, haneczka, Gosha, mantissa, Fasia, iwonka1077, misia83, lysinka, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    o boszzz własnie spojrzałam na nazwę koloru lakieru który sobie kupiłam.... Pretty Piggy :) hahaha

Ah Ty prosiaczkuu :D W ogóle kto wymyśla te nazwy ?

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Dajana od ciąży... :-P
    Mi odpuścił kręgosłup, nawet jest nieźle, ale za to biodro lewe...jak śpię to wiadomo uciekam więc trochę się w nocy kręcę. Ale ostatnio to nawet jak chodzę potrafi boleć i tak jakby dretwiało...głupie uczucie...

ahh mnie to już od paru miesięcy bolą plecy tzn. na odcinku lędźwiowym że czasem jak położę się na plecach to później nie mogę wstać czy też się przekręcić na bok ;) normalnie jak jakiś żółw :D

choć mój S. mówi do mnie od jakiegoś czasu "niedźwiedź" :D

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 17:07

Dajana28, Rudzia, Fasia lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia jeszcze troszke i bedzie dobrze :-) a moze na tym spotkaniu bedzie ktoz normalny i w koncu podejma jakas decyzje a propos cesarki?

Czary a za ile ta medele kupilas kochana bo ona mi sie tez podoba a wczoraj ja widzialam w superpharmie i jesli nie wyje jakos strasznie to moze bym pozyczyla od taty kase? Jedno by z glowy bylo chociaz :-)

Rudzia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ah Ty prosiaczkuu :D W ogóle kto wymyśla te nazwy ?

hahah własnie nie wiem.
    najlepsze i tak sa nazwy kolorów farb do malowania ścian... lawendowe pierdnięcie :P żartuję :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Haneczka Ty zamawialas Tako Baby Heaven dobrze pamietam? :) jaki kolor wzielas ? Bo ja tez go bede zamawiac, szaro-bialy :)

Ja wzięłam biały z brązem, ale szary też mi chodził po głowie. :) Rozpakowuję go. Na pierwszy rzut oka, na prawdę duża gondola i fajny pojemny kuferek :) Do tego fotelik ma daszek i ochraniacz na nóżki, więc będzie cieplutki.:) Zaraz wrzucę prowizoryczne zdjęcia:) Bo mąż skręci dopiero wieczorem

Rudzia, CzaryMary, Robotka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Rudzia jeszcze troszke i bedzie dobrze :-) a moze na tym spotkaniu bedzie ktoz normalny i w koncu podejma jakas decyzje a propos cesarki?

Czary a za ile ta medele kupilas kochana bo ona mi sie tez podoba a wczoraj ja widzialam w superpharmie i jesli nie wyje jakos strasznie to moze bym pozyczyla od taty kase? Jedno by z glowy bylo chociaz :-)

kochana, kupowałam przedwczoraj w aptece Gemini za 224,89. ale teraz patrze, że cena wzrosła ?? hmmm 244,99. wiec opłaca się bardziej w super pharm

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez licze na to ze to juz bedzie ostatnie decydujace spotkanie z lekarzem.. bede wtedy w 34 tyg wlasciwie prawie w 35 wiec tak troche na ostatnia chwile ale wazne ze w ogole..

Haneczka czekam na fotki :P ja wozek zamawiac bede gdzie za 2 tygpdnie :)

haneczka lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie... czy mogłaby mi któraś z Was podesłać jakąś stronę z kompletną wyprawką dla dziecka ?? ręce mi opadają... przeglądam forum ale na razie to co znalazłam to nie to.. :(

a może same macie jakieś propozycje ?
    jak na razie mam same ciuszki i jestem daleko w d** ze wszystkim :(
    (a no i łóżeczko u ciotki, po które w końcu muszę jechać ;) )

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie... szyjka super-35 mm i zamknieta, ale niestety zaslablam dwa razy lezac przy usg +zwymiotowalam, pisk w uszach... dobrze, ze maz byl to zaprowadzil mnie do toalety w gabinecie, lezalam na podlodze bo nie bylam w stanie sie o kibel opierac rekami nawet... nie wiem dlaczego tak sie stalo... raz za razem zaslablam tak i przerwalismy badanie, 13 lutego ide po zwolnienie i wtedy dokonczymy... cisnienie mialam dobre 100/70. Lekarz sie przestraszyl az, podejrzewa ze to moze byc reakcja na duphaston (wzielam przed wizyta) , kazal odstawic i wrocic do luteiny , ale juz jedna tabletke na noc tylko, a za 3 tyg odstawiamy wszystkie leki. W zyciu tak nie zaslablam jak dzis... masakra, nie mialam sily sie o toalete opierac aby wymiotowac...

‹‹ 2450 2451 2452 2453 2454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ