Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Robotka1 wrote:LYSINKA a czym się smarujesz???
jeśłi skóra jest nadal sucha spróbuj zwiększyć częstotliwość smarowania lub zmień środek smarujący:) nawet na oliwę z oliwek:) nie żartuję
ja mam olejek ze słodkich migdałów, co prawda trochę szybko znika zanim obsmaruję mój wielki bandzioch ale nawilżenie jest bardzo dobre, chyba najlepsze jak do tej pory. no i robię to regularnie 2 razy dziennie, rano mleczkiem do nawilżania<ja mam palmersa> a wieczorem ten olejek, czasem za dnia też coś zarzucę, ogólnie skóra ma się dobrze:)
P.S. dzięki za wpis w pamiętniku:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
SYLWIA te światełka przed oczami... Juz powtarzam co mi powiedziała lekarka. Jest to objaw przedrzucawkowy... Miałam zatrucie w poprzedniej ciazy. I teraz tez sa pierwsze objawy, ciśnienie tak na styk, waga zaczyna rosnąć, puchnięcie... Wg lekarki jak tylko pokaże sie kolejny objaw no owe gwiazdki przed oczami, mam jechać do szpitala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:31
-
nick nieaktualnyGosha ja dzisiaj mialam najpierw mroczki przed oczami,a pozniej ta cala reszte lekarz mi mierzyl dlatego cisnienie i patrzyl czy nie puchne i chce mnie za tydzien zobaczyc... mysle, ze chcial mnie tym, ze to reakcja na duphaston uspokoic, ale widzialam, ze sie przestraszyl, pewnie tez pomyslal o zatruciu... ale juz jest ok, gdyby sie powtorzylo mam dzwonic i jeszcze sobie mysle, ze moze to dlatego, ze dlugo na plecach lezalam, a od kilku miesiecy wcale nie leze, nie wiem... w kazdym razie sie przestraszylam
-
nick nieaktualny
-
Dajana28 wrote:mam pytanie... czy mogłaby mi któraś z Was podesłać jakąś stronę z kompletną wyprawką dla dziecka ?? ręce mi opadają... przeglądam forum ale na razie to co znalazłam to nie to..
a może same macie jakieś propozycje ?
jak na razie mam same ciuszki i jestem daleko w d** ze wszystkim
(a no i łóżeczko u ciotki, po które w końcu muszę jechać)
Wyślę Ci moją listę:
1. Lactacyd płyn ginekologiczny
2. Majtki poporodowe BabyOno
3. Waciki do uszu z ogranicznikiem
4. Cążki/ nożyczki do paznokci
5. Maść nagietkowa
6. Lansinoh lanolina na brodawki w trakcie karmienia/ mustella
7. Podkłady Bella Mamma / podkłady ginekologiczne Absorgyn
8. płyn do kąpieli 3 w 1 od 1. dni życia
9. oliwka pielęgnacyjna do ciała niemowlaka
10. maść/ krem przeciw odparzeniom
11. Linomag krem bobo a+e ochronny - na wyjścia na zewnątrz
12. Octenisept
13. Gaziki jałowe i niejałowe
14. Sól fizjologiczna dla niemowląt
15. Frida do noska lub inny aspirator
16. Szczoteczka, grzebień do włosków
17. Ceratki ochronne na materac
18. Smoczek uspokajający
19. Podpaski bella medica po porodzie
20. Sudocrem
21. Sab Simplex na kolki
22. pieluszki tetrowe x15, pieluszko flanelowe x5, ceratko-pieluszki x2
23. ręczniczki z kapturkiem Baby Ono, BabyMatex x2
24. Duże płatki kosmetyczne do pupy
25. Wkładki laktacyjne Lansiloh/ Canpol
26. rivanol żel/ solcoseryl
27. zasypka do pupy
28. termometr pływający do kąpieli
29. termometr elektroniczny dla dziecka
30. myjka frotte x2
31. chusteczki nawilżane Panda
32. pojemniki na pokarm Avent
33. Butelka 150ml + 250ml
34. Szczotka do mycia butelek i smoczków
35. Higieniczne nakładki sedesowe
36. Podkłady higieniczne na łóżko 60x60
37. Osłonki na brodawki sutkowe BabyOno (silikonowe)
38. Woreczki na zużyte pieluszki
39. Laktator
40. Pieluszki NewBorn x 2
41. Mleczko do prania i płyn do płukania
42. wanienka ze stojakiem
43. mata edukacyjna – później
44. krzesełko do karmienia – później
45. 2 komplety pościeli
46. 3 prześcieradła
47. 2 kocyki
48. miękki przewijak na komodę
49. termometr pokojowy
50. szampon dla niemowląt- później
51 łóżeczko, komoda z przewijakiem
52. pieluszki rozmiar 2
53. podgrzewacz do butelek
54. leżaczek
55. koszula do porodu
56. 3 koszule nocne do karmienia
57. szlafrok do szpitala
58. chusta do noszenia
59. biustonosze do karmienia
60. wózek + fotelik
61. monitor oddechu- ewentualnie
62. karuzela nad łóżeczko- później
63. mleko w proszku „na wszelki wypadek”
64. wit K, D- dla dzidzi, DHA- dla mamy
65. koło ratunkowe- pod pupę do siedzenia
66. rogal do karmienia
67. parasolka do wózka
68. Herbatka na laktację
Nie ma tu ubranek, ale wyznaję zasadę po 5 sztuk każdego rodzaju z rozmiaru 56 i 62. Na początek wystarczy. Poza tym goście przyniosą masę ciuszków na 62, więc nie ma co szaleć na dzień dobry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:14
CzaryMary, Dajana28 lubią tę wiadomość
-
haneczka wrote:Mantissa, mój mąż na początku nie wiedział co się z czym je, był zielony i niechętnie podchodził do tematu obecności przy porodzie. Ale jak poszliśmy na szkołę rodzenia, wszystko się zmieniło!!! Nagle zaczął się interesować, wyrwał mi książkę o dziecku, do pracy zabierał gazetki o niemowlakach. Jest ekspertem i nieraz mnie miło zaskakuje swoją wiedzą.
Poza tym zajęcia w szkole bardzo go uświadomiły jak wygląda poród, połóg i jak ważne jest wsparcie męża przy porodzie rodzinnym. Wiecie, masaże, wspólne ćwiczenia, pozycje zwisające na mężu
Nawet pod prysznic chce iść ze mną haha
Jak położna zapytała, czy chce być przy porodzie, to powiedział zdecydowanie, ze tak. A ja bałam się spytaćSuper! Mówiłam, że szkoły rodzenia są dla facetów!
Laski, właśnie wózek przyjechał!!!!!
Haneczka, własnie dlatego tak bardzo żałuję, że nie udało nam się pójść na szkołę rodzenia, niestety finanse nie pozwoliły. Może są jakieś wykłady ze szkoły rodzenia na youtube? ;>
Raduj się wózeczkiem. I zdjęcia prosimy.
Ziółko, trzymam kciuki za wizytę. I żeby usg było.Też byś brzucha pokazała.
Dajana, tutaj są listy kilku z nas:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1R13gv-9zvirCYspcmeDt3BlMl4_I_OWmJUXQZd1Z8eA/edit#gid=0
Hwesta, współczuję. Ale powiem ci, że ja też się zawsze jakoś tak słabo czuję ja mi jeździ tą głowicą po brzuchu. Nie wiem z czego to wynika, gorąco mi się robi i poty mnie jakie biorą. Na połówkowym to serio myślałam, że odpłynę, jak tam ponad 20 minut leżałam. Nie wiem, jakoś nie łączyłabym tego z reakcją na lek, zwłaszcza, jeśli wczesniej czułaś się dobrze a na samym usg dopiero cię wzięło. No ale pozostaje zaufać lekarzowi.
haneczka, dorzuciłam twoją listę pod linka, ok? W sumie swoją też bym mogła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:15
haneczka, Dajana28 lubią tę wiadomość
-
Gosha wrote:[SYLWIA] te światełka przed oczami... Juz powtarzam co mi powiedziała lekarka. Jest to objaw przedrzucawkowy... Miałam zatrucie w poprzedniej ciazy. I teraz tez sa pierwsze objawy, ciśnienie tak na styk, waga zaczyna rosnąć, puchnięcie... Wg lekarki jak tylko pokaże sie kolejny objaw no owe gwiazdki przed oczami, mam jechać do szpitala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:14
-
Hwesta jak dobrze, ze miałaś obok siebie męża... w życiu zemdlałam tylko raz.. a wydawać by się mogło, że wszystkie przykre doświadczenia ciażowe powinny już być za nami.. a tu dupa...
Mnie wózek spędza sen z powiek!! myślałam że już dawno coś wybrałąm a teraz moja paskudna natura szuka dziury w całym i jestem w czarnej doopie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLekarz mi powiedzial, ze jak w tym 35 tyg odstawimy leki to moze zaczac sie cos dziac po jakims czasie, wiec spinam dupe i biore sie powaznie w tym tyg za pranie i prasowanie... w nastepna pelnie okaze sie ze urodze ;p, a nastepna 5 marca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:22
-
Czytam Was i załamuję się swoją dupowatością
Kurna że tak powiem mam swój salon a ani pedicure, ani manicure a co dopiero włosy - nic nie zrobione a wystarczyłoby pojechać i usiąść na fotelu
Zawsze zarzekałam się że nie chcę by zaniedbaną matką a właśnie doprowadzam się sama do takiego stanu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwelcia ja to samo, coprawda nie mam salonu, ale stopy moje sie nie widzialy z zadnym upiekszaczem od chyba 4 miesiecy, musze sobie fundnac pedicure, manicure teraz sama robie, bo nie mam hybrydy poki co, czekam az urodze i mam naturalna plytke... a wlosy zafarbuje pod koniec lutego
-
nick nieaktualny