WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Mantisa Ty spiochu:) ją też dziś konkretnie wyspana.czekam jak na szpilkach bo dziś ma przyjść wózek:) koło 14, ciekawe czy będzie dziś czy jutro.
    Mantissa jaki dok pomidorowy?:) serio żadne solary ani samoopalacze! Ale ja ogólnie mam podatna karnacje. Więc stawiam że to wyłącznie od marchewki. W lecie opalanie sobie odpuszcze:P
    Shimmer witaj:) jak tam Twoja. Pościel od Natali? Moja bosko;))

Lysinka jak palmers to wydaje się spoko śle sprobuj czymś.dodatkowo,może na początek ta oliwa? Kuknij no do.szafki kuchennej:)

Ja też czekam :D ma przyjść między 12 a 14. Dziś już o 7:00 kurier dzwonił "gdzie to je?" bo mieszkam na końcu świata, a mojej ulicy nie ma na googlu więc nie istnieje. :D

To pochwal się koniecznie, jak już odbierzesz swojego rumaka!

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia jaką głowę ma noworodek!!! I mam 16 czapek, bo podostawałam i chyba zabiorę wszystkie do szpitala, bo każda ma inną średnicę :P

mantissa, lysinka, Dajana28 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Mantisa Ty spiochu:) ją też dziś konkretnie wyspana.czekam jak na szpilkach bo dziś ma przyjść wózek:) koło 14, ciekawe czy będzie dziś czy jutro.
    Mantissa jaki dok pomidorowy?:) serio żadne solary ani samoopalacze! Ale ja ogólnie mam podatna karnacje. Więc stawiam że to wyłącznie od marchewki. W lecie opalanie sobie odpuszcze:P
    Shimmer witaj:) jak tam Twoja. Pościel od Natali? Moja bosko;))

Lysinka jak palmers to wydaje się spoko śle sprobuj czymś.dodatkowo,może na początek ta oliwa? Kuknij no do.szafki kuchennej:)

No co ja zrobię, nie mogę się obudzić przed 10. Mój organizm korzysta z ostatnich chwil wytchnienia. :P

I tam miał być sok marchewkowy, piszę jedno - myślę drugie. :P

ja kilka cienki czapeczek dostanę, ale też nie wiem ile tego trzeba. A takich łapek niedrapek to ile najlepiej mieć. Ze dwie pary wystarczą?
    Właśnie! I jaki rozmiar skarpetek kupić!?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 13:36

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak sie poskarzylam na fb ze sie nie moge zalogowac to sie w koncu udalo :-D

No tez mi sie wydaje ze w koncu musi byc lepiej :-)

Na wyjscie mam dzianinowy berecik z kokardka :-D serio :-) do kombinezonu ze smyka mi pasowal kolorami :-)

Robotka a moja posciel pewnie w czarnej dupie :-D jak wszystko ostatnio :-D sie nie odzywala do mnie ta Natali ale ja od poczatku wiedzialam ze mojego materialu nie ma i bedzie go pod koniec stycznia zamawiac i watpie zeby mi wszystko uszyla przed swoim urlopem :-(

A mi kolezanka ktora teraz rodzila powiedziala zebym laktator kupila takiej firmy jak butelki zsby gwinty pasowaly. I ona poleca butle tomee tippi.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam Dziewuszki!! :*

oj dawno mnie tu nie było więc już nie będę nadganiać zaległości bo i tak nie dam rady ;) Wasza aktywność jest powalająca ;) :P

Robotka1 - piękny brzusio :)

mnie też już sporo przybyło więc jak się uda to i ja wrzucę fotkę - jak ja to mówię "moją chatkę puchatka" ;)

ostatnio się przeziębiłam - troszkę ... :/
    dziś kupiłam sobie syrop specjalny dla ciężarnych na bazie czosnku i witaminy C + tymianek i podbiał do ssania na gardło ale jak mi nie przejdzie za kilka dni to lecę do lekarza - co najważniejsze nie mam gorączki (dzięki Bogu) a więc jeszcze daję radę ;)

u mnie remont pełną parą - więc i czasu nie było kiedy zajrzeć do Was - nad czym ubolewam, a i mój dostęp do internetu był troszkę ograniczony także przepraszam Was bardzo za moją nieobecność ...
    ale jeszcze do końca daleko ... uff
    a jeszcze wyprawkę trzeba skompletować ale kompletnie nie wiem od czego się zabrać a na czym poprzestać ;)
    muszę trochę pogrzebać na forum i necie :) a jak czegoś nie będę wiedziała to na pewno Wam będę głowy zawracać :)

a no - bo Wy nie wiecie - od 21.12 czuję ruchy ;) w końcuu ;)

po za tym na ostatniej wizycie 30.01 - lekarz powiedział że jeszcze nie wiadomo czy będzie chłopiec (inna lekarka to stwierdziła, ale dawno temu) bo powiedział że fiutka nie widzi bo mu pępowina majta i nie wiadomo choć jak pokazywał to ja byłam przekonana że widzę "worek", ale on powiedział że równie dobrze mogą to być obrzmiałe wargi sromowe - i o ! masz babo placek - ale powiedział że na kolejnej wizycie mam 20.02 na pewno już będzie widomo chyba że się skubaniec/ skubańcowa znowu zawstydzi i nic nie zobaczymy... :)
    ale po za tym powiedział że jest zdrowe że wszystko prawidłowo się rozwija także co będzie to będzie :) - ale na pewno dam znać - choć jak mojemu powiedziałam że nie wiadomo jeszcze czy będzie chłopiec to mu mina zrzędła ;)

bo i mój w domu teraz jest bo pojechał do pracy ale po 3 dniach wrócił z bólem pleców - okazało się : rwa kulszowa, także też się kuruje ale już mu lepiej ostatnio to i za "robotę" się wziął :)

kurcze ten czas tak szybko leci, że wydaje mi się że lada moment będę rodzić... :/
    a pytał się mnie ostatnio czy się boję - a ja "yy ? no jasne że się boję !!" :D

jestem ciekawa co tam u Was słychać, jak się macie i w ogóle ... :)

Buziakii :*

mantissa, lysinka, haneczka, KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki z waeszawy mysle ze jak sie teraz nie spotkamy to przed porodem sie juz nie spotkamy :-) to co? Ruszymy dupki???

KasiaKwiatek, Ewelcia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie będę was nadrabiać, musicie mi wybaczyć, ale kiepsko się czuję dzisiaj.
    Gosha mam pytanie do Ciebie mam nadzieję, że mi odpiszesz. Ostatnio po wizycie pisałaś, że położna mówiła Ci, że pojawienie się takich iskierek, gwiazdek przed oczami to niepokojący objaw, a możesz mi napisać o czym on świadczy??? Będę bardzo wdzięczna!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajana, ja mam wrażenie, że mój to się bardziej boi porodu niż ja. I to tak serio. Jest przerażony, że coś mi się boi i mówi, że będzie w domu czekał, bo przed salą nie wystoi. I jeszcze głupie teksty rzuca, że na trzeźwo tego nie przeżyje. Jakoś ja muszę! Nie będzie mi syna wstawiony witał! Niech no tylko spróbuje. :P A jak mu wczoraj opowiedziałam o połogu, że ma na obiadki nie liczyć, bo będę leżeć, odpoczywać i krwawić to wielkie oczy zrobił, że jak to krwawić? Ja go chyba muszę zmusić do doedukowania się, ale z drugiej strony nie chcę go jeszcze bardziej przerazić.

To co, w którym tygodniu ruchy poczułaś? Ja też długo czekała, ale warto było. :) "Tuptanie" w bokach jest super. :P

Ja tam się cieszę, że u mnie na 100% chłopak, bo zapewne gdyby ktoś dał mi chociaż cień wątpliwości to bym do końca się jeszcze łudziła, że może jednak dziewczynka. A tak pozostaje mi tylko przywyknąć do myśli o synku.

Dajana28 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)

Wlasnie dostalam list ze szpitala, 18 lutego o 9:30 mam spotkanie...mam nadzieje, ze juz ostatnie i w koncu cos zadecyduja :)

Ja nadal w lozku, jakos tak depresyjnie u mnie... Od wczoraj bez przerwy sypie snieg.. I konca nie widac..mam nadzieje ze Szwecji nie zasypie calkiem ;)

Angela89, haneczka lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... właśnie poszło 450 zł na gemini i 200 zł na allegro :( boshe jak ja nie lubię takich grubych zakupów na raz hehe :)
    Teraz pozostało mi ogarnięcie łóżeczka - ochraniacz, kocyk, prześcieradło, więc już z górki hehe :)

Dajana niezła wątpliwość co do płci :) ale najważniejsze że dzidzia zdrowa :)

Robotka poka pościel od Natalii :P ja ciągle mam na tapecie treść zamówienia ale jeszcze nie wysłałam... i tak się będzie urlopować, więc stwierdziłam, że mam jeszcze czas przemyśleć co i jak ;)

Dajana28, KasiaKwiatek, haneczka lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Witam sie :)

Wlasnie dostalam list ze szpitala, 18 lutego o 9:30 mam spotkanie...mam nadzieje, ze juz ostatnie i w koncu cos zadecyduja :)

Ja nadal w lozku, jakos tak depresyjnie u mnie... Od wczoraj bez przerwy sypie snieg.. I konca nie widac..mam nadzieje ze Szwecji nie zasypie calkiem ;)

W końcu dowiesz się na czym stoisz i na co masz się nastawić.A jak rana ?
    U mnie też śnieg się pojawił.

Rudzia lubi tę wiadomość

• Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Dajana, ja mam wrażenie, że mój to się bardziej boi porodu niż ja. I to tak serio. Jest przerażony, że coś mi się boi i mówi, że będzie w domu czekał, bo przed salą nie wystoi. I jeszcze głupie teksty rzuca, że na trzeźwo tego nie przeżyje. Jakoś ja muszę! Nie będzie mi syna wstawiony witał! Niech no tylko spróbuje. :P A jak mu wczoraj opowiedziałam o połogu, że ma na obiadki nie liczyć, bo będę leżeć, odpoczywać i krwawić to wielkie oczy zrobił, że jak to krwawić? Ja go chyba muszę zmusić do doedukowania się, ale z drugiej strony nie chcę go jeszcze bardziej przerazić.

To co, w którym tygodniu ruchy poczułaś? Ja też długo czekała, ale warto było. :) "Tuptanie" w bokach jest super. :P

Ja tam się cieszę, że u mnie na 100% chłopak, bo zapewne gdyby ktoś dał mi chociaż cień wątpliwości to bym do końca się jeszcze łudziła, że może jednak dziewczynka. A tak pozostaje mi tylko przywyknąć do myśli o synku.

który to był tydzień... hmmm ... 21 bodajże bo wtedy w szpitalu wylądowałam..

hehe... mój też chyba się boi - chyba ? na pewno ! ale jeszcze tak tego nie okazuje.. bardzo bym chciała żeby był ze mną kiedy będę rodzić.. chyba że akurat będzie w pracy i nie da rady dojechać (pracuje w niemczech) choć zastanawiam się czy by przypadkiem nie zemdlał - bo nie przepada ze wizytami w szpitalach ;) mój też niedoedukowany jest bo zazwyczaj duże oczy robi jak go o czymś uświadamiam ;)
    a akurat na gwizdkę dostałam od niego taki poradnik "moje dziecko - poradnik dla rodziców - od ciąży do trzeciego roku życia" to jak sobie coś czytam to podpytuje czasem co tam ciekawego albo sama mu czytam i on wtedy słucha :)

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    W końcu dowiesz się na czym stoisz i na co masz się nastawić.A jak rana ?
    U mnie też śnieg się pojawił.

A szkoda gadac... Nic sie nie polepsza.. A nawet jest gorzej? Zaczela krwawic przy kazdym sikaniu ;/ ja juz nie mam sily do tego.. Na szczescie co by nie bylo do kwietnia juz blisko..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    A szkoda gadac... Nic sie nie polepsza.. A nawet jest gorzej? Zaczela krwawic przy kazdym sikaniu ;/ ja juz nie mam sily do tego.. Na szczescie co by nie bylo do kwietnia juz blisko..

Dlatego przez to również nie chce Ci się wychodzić z łóżka. Jak wszystko dobija z każdej strony. Ale tak jak piszesz zaraz kwiecień wtedy jak już w rączkach będziemy tulić nasze szczęścia wszystko się zapomni.

Rudzia lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Hej dziewczyny nie będę was nadrabiać, musicie mi wybaczyć, ale kiepsko się czuję dzisiaj.
    Gosha mam pytanie do Ciebie mam nadzieję, że mi odpiszesz. Ostatnio po wizycie pisałaś, że położna mówiła Ci, że pojawienie się takich iskierek, gwiazdek przed oczami to niepokojący objaw, a możesz mi napisać o czym on świadczy??? Będę bardzo wdzięczna!!!

Sylwia, ja dzisiaj coś czytałam a'propo 31 tyg, że to może być związane z zespołem HELLP. Ale nie wiem co to. Wiem tylko tyle, że pogorszenie wzroku na tym etapie ciąży jest normalne i że może pojawić się krótkowzroczność spowodowana obrzękami.
    Tylko się nie denerwować proszę :)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Angela! :)

Wczoraj Niuni popuszczalam pare piosenek i najlepsze jest to ze przy polskich piosenkach byla bardzo aktywna a przy szwedzkich ciszaaa.. : D ciekawe co to znaczy :D hihi :)

KasiaKwiatek, CzaryMary, lysinka, weronika86 lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka chyba dostała swój wózek, bo znikła ;)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajana no nareszcie kobieto! Na fb o Ciebie zapytałam już!
    Shimmer kochana Ty też wreszcie się pojawiłaś. Pamiętałam, że remont i do taty się wprowadzasz, ale cholerka życie nas zaskakuje zaskakuje czasami i to źle...współczuję :-\

Co do obaw to mój K niby chojrak, zapowiedział też, że przy porodzie koniecznie być musi :-D ale przedwczoraj wieczorem strasznie dużo bolał mnie brzuch z prawego boku. Do tego stopnia, że nie mogłam ruchu wykonać, to spanikowany był, że hoho :-P uspokajałam go, że to nie dziecko, nie ciąża, raczej jelita. Ale i tak zły był sam na siebie, że nie może nic zrobić :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 14:25

Dajana28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Dokladnie Angela! :)

Wczoraj Niuni popuszczalam pare piosenek i najlepsze jest to ze przy polskich piosenkach byla bardzo aktywna a przy szwedzkich ciszaaa.. : D ciekawe co to znaczy :D hihi :)

Już wie co dobre :D

Rudzia lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa, mój mąż na początku nie wiedział co się z czym je, był zielony i niechętnie podchodził do tematu obecności przy porodzie. Ale jak poszliśmy na szkołę rodzenia, wszystko się zmieniło!!! Nagle zaczął się interesować, wyrwał mi książkę o dziecku, do pracy zabierał gazetki o niemowlakach. Jest ekspertem i nieraz mnie miło zaskakuje swoją wiedzą. :) Poza tym zajęcia w szkole bardzo go uświadomiły jak wygląda poród, połóg i jak ważne jest wsparcie męża przy porodzie rodzinnym. Wiecie, masaże, wspólne ćwiczenia, pozycje zwisające na mężu :D Nawet pod prysznic chce iść ze mną haha :)
    Jak położna zapytała, czy chce być przy porodzie, to powiedział zdecydowanie, ze tak. A ja bałam się spytać:) Super! Mówiłam, że szkoły rodzenia są dla facetów!

Laski, właśnie wózek przyjechał!!!!!:)

Rudzia, CzaryMary, Dajana28, KasiaKwiatek, lysinka, misia83, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 2449 2450 2451 2452 2453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ