Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudzia wrote:Dziewczynyyyyy!!!!! Sorki ze tak nudze tym ulozeniem dzidzi ale jestem strasznie ciekawa jak lezy mala i od kilku dni probuje to rozszyfrowac
jutro mam wizyte u poloznej to moze sie dowiem ale poki co...
Mala wlasnie miala czkawke i wyczulam ja doslownie kolo pepka, jesli lezalaby glowka w dol to gdzie byloby czuc czkawke? ;>
Rudzia, ja nie wiem, bo bardzo rzadko czuję czkawkę, nawet nie jestem pewna czy to ona. Ale mi wtedy cały brzuch od pępka w dół drży, a młody ułożony główkowo. -
nick nieaktualny
-
Moje zamówienie od Natalii
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc9698e86af9.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/67ca246a3d86.jpg
i wersja szara dla drugiego bobasa
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ffeb31c2c7c.jpg
a no i zauważyłam że moje etui na pieluszki ma wzięcieZamówiłam u Natalii taką kosmetyczkę na pieluchy i podkłady do przewijania, wymierzyłam, wyszukałam wzór...a wizdzę że teraz szyje jako gratisy
No i dobrze
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e3091c09f5d.jpgAmy_, Robotka1, iwonka1077, Rudzia, mantissa, hwesta, CzaryMary, Justinka, haneczka, Dajana28, Fasia, Bambi85, lysinka, Lali, misia83, liloe, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
CzaryMary wrote:a miałam się Was zapytać czy czujecie ruch maluszka przypominający takie trzepotanie skrzydełek motyla? nie wiem jak to opisać ale ja tak to czuje. Bardzo, bardzo szybkie ruchy, takie jakby drgawki. Trwa to zaledwie kilka sekund.
czujemy:)
Ewelciasuper pościel:0
a to etui to właściwie po co?? jak będziesz gdzieś wychodzić??Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:55
-
CzaryMary wrote:a miałam się Was zapytać czy czujecie ruch maluszka przypominający takie trzepotanie skrzydełek motyla? nie wiem jak to opisać ale ja tak to czuje. Bardzo, bardzo szybkie ruchy, takie jakby drgawki. Trwa to zaledwie kilka sekund.
A to nie właśnie czkawka? -
CzaryMary wrote:a miałam się Was zapytać czy czujecie ruch maluszka przypominający takie trzepotanie skrzydełek motyla? nie wiem
jak to opisać ale ja tak to czuje. Bardzo, bardzo szybkie ruchy, takie jakby drgawki. Trwa to zaledwie kilka sekund. -
Ewelcia sliczna ta posciel, te kosmetycznki na pieluchy są swietne, ja dodatkowo bede miala organizer mama mi uszyje, a powiedz te kosmetyczki to czym sa wypchane???wata czy czyms innym????????
Amy ja juz zakupilam i sie smaruje sa ok te olejki czy pomoże na rozstępy to się okaże...
Robotka ten zywy róz to twoj czy pastelowe serduszka jedne z ostatnich??????Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:56
-
nick nieaktualny
-
iwonka1077 wrote:
Amy ja juz zakupilam i sie smaruje sa ok te olejki czy pomoże na rozstępy to się okaże...
Te olejki raczej nie pomogą, ale też nie zaszkodzą. Jeśli ma się tendencję do rozstępów to można się ciapać i ciapać a one i tak się pojawiąja sobie kupiłam, żeby mieć świadomość, że zrobiłąm wszystko co moglam a cycki i tak zrobiły swoje
iwonka1077 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mantissa wrote:A bo u mnie takie trzepotania/drżenia trwają kilka minut i myślałam, że to właśnie czkawka.
u mnei czkawka to podskakiwanie głowy, czasem mam wrażenie że całej klatki piersiowej malucha i w równych odstępach, drżenie odczuwam jednorazowo i trwa to może 1 może 2 sekundy -
Amy_ wrote:Te olejki raczej nie pomogą, ale też nie zaszkodzą. Jeśli ma się tendencję do rozstępów to można się ciapać i ciapać a one i tak się pojawią
ja sobie kupiłam, żeby mieć świadomość, że zrobiłąm wszystko co moglam a cycki i tak zrobiły swoje
Amy_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmy_ wrote:u mnei czkawka to podskakiwanie głowy, czasem mam wrażenie że całej klatki piersiowej malucha i w równych odstępach, drżenie odczuwam jednorazowo i trwa to może 1 może 2 sekundy
o to to u mnie wygląda to tak samohwesta, liloe lubią tę wiadomość
-
haneczka wrote:Wyślę Ci moją listę:
1. Lactacyd płyn ginekologiczny
2. Majtki poporodowe BabyOno
3. Waciki do uszu z ogranicznikiem
4. Cążki/ nożyczki do paznokci
5. Maść nagietkowa
6. Lansinoh lanolina na brodawki w trakcie karmienia/ mustella
7. Podkłady Bella Mamma / podkłady ginekologiczne Absorgyn
8. płyn do kąpieli 3 w 1 od 1. dni życia
9. oliwka pielęgnacyjna do ciała niemowlaka
10. maść/ krem przeciw odparzeniom
11. Linomag krem bobo a+e ochronny - na wyjścia na zewnątrz
12. Octenisept
13. Gaziki jałowe i niejałowe
14. Sól fizjologiczna dla niemowląt
15. Frida do noska lub inny aspirator
16. Szczoteczka, grzebień do włosków
17. Ceratki ochronne na materac
18. Smoczek uspokajający
19. Podpaski bella medica po porodzie
20. Sudocrem
21. Sab Simplex na kolki
22. pieluszki tetrowe x15, pieluszko flanelowe x5, ceratko-pieluszki x2
23. ręczniczki z kapturkiem Baby Ono, BabyMatex x2
24. Duże płatki kosmetyczne do pupy
25. Wkładki laktacyjne Lansiloh/ Canpol
26. rivanol żel/ solcoseryl
27. zasypka do pupy
28. termometr pływający do kąpieli
29. termometr elektroniczny dla dziecka
30. myjka frotte x2
31. chusteczki nawilżane Panda
32. pojemniki na pokarm Avent
33. Butelka 150ml + 250ml
34. Szczotka do mycia butelek i smoczków
35. Higieniczne nakładki sedesowe
36. Podkłady higieniczne na łóżko 60x60
37. Osłonki na brodawki sutkowe BabyOno (silikonowe)
38. Woreczki na zużyte pieluszki
39. Laktator
40. Pieluszki NewBorn x 2
41. Mleczko do prania i płyn do płukania
42. wanienka ze stojakiem
43. mata edukacyjna – później
44. krzesełko do karmienia – później
45. 2 komplety pościeli
46. 3 prześcieradła
47. 2 kocyki
48. miękki przewijak na komodę
49. termometr pokojowy
50. szampon dla niemowląt- później
51 łóżeczko, komoda z przewijakiem
52. pieluszki rozmiar 2
53. podgrzewacz do butelek
54. leżaczek
55. koszula do porodu
56. 3 koszule nocne do karmienia
57. szlafrok do szpitala
58. chusta do noszenia
59. biustonosze do karmienia
60. wózek + fotelik
61. monitor oddechu- ewentualnie
62. karuzela nad łóżeczko- później
63. mleko w proszku „na wszelki wypadek”
64. wit K, D- dla dzidzi, DHA- dla mamy
65. koło ratunkowe- pod pupę do siedzenia
66. rogal do karmienia
67. parasolka do wózka
68. Herbatka na laktację
Nie ma tu ubranek, ale wyznaję zasadę po 5 sztuk każdego rodzaju z rozmiaru 56 i 62. Na początek wystarczy. Poza tym goście przyniosą masę ciuszków na 62, więc nie ma co szaleć na dzień dobry.
dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź
czytałam mojemu - aż mi tchu zabrakło...Gosha, haneczka lubią tę wiadomość