X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mi wlasnie odradzala to prasowanie na lewej, ze ona tak swirowala z moim starszym bratem, ze wszystko prasowala, wygotowywala itd i ze wszystko sie go czepialo. Dobra, prasuje na prawej ;) Ja swoje ubrania zawsze na prawej prasuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 12:23

iwonka1077 lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede na lewej bo mam bodziaki z aplikacjami ktore moga zostac na zelazku :/

mantissa lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasowałam wszystko na prawej stronie, chyba, że kolorowe wzorki były takie wypukłe, jakby naklejone, a nie farbowane. Wtedy na lewej. :) A kolorki bardziej blakną przy praniu w wys. temperaturze. :)

Amy_ lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prasowałam na prawej z max parą omijając gumowate aplikacje. W zasadzie teraz jest dobry czas na prasowanie, bo im dalej tym bardziej kręgosłup siada :( Będę mieć jeszcze jedną pralkę z małą ilością dokupionych/dostanych ciuszków i pościelą. W najbliższych dniach wstawię, a prasowaniem (o zgrozo!) będzie musiał zająć się mąż. A tak mnie wzywał 2-3 tygodnie temu ze piorę/prasuję ;) A dzięki temu będzie miał mniej roboty :D

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    ja juz po swoich ubraniach widze roznice prasowania na lewej i prawej stronie. ja dopiero piore w marcu wiec nie wiem czy bedzie mi sie chcialo prasowac.. jak nje bede miala sil to po pewnie sobie odpuszcze. Ale pierwsze pranie chcialabym miec poprane i poprasowane :) pozniej juz na pewno prasowac nie bede nie ma szans :)

Oj Amy, ciuszki po tych niemowlęcych proszkach/ mleczkach są tak sztywne, że sama się przekonasz, że bez wyprasowania ani rusz. Prasowanie bardzo zmiękcza ubranka, żeby tak nie uwierały bobaska. :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 17:10

Aguś86, Fasia, hwesta, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 13:47

CzaryMary, lysinka, Justinka, Justinka, Ewelcia, Gosha lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    doczytałam :D Dobrą godzinkę mi to zajęło.

Witaj Eklerka :) Współczuję tego cholerstwa co to się przyplątało :(

Ewelcia super foty! Ależ Ty śliczniutka jesteś :D

Amy, i to jest ten wielki brzuchol? Ja Cię prosza...
    Ale widoki z cyckami całkiem całkiem :D hihi :* Faktycznie śmieszne to, że od góry się wydaje brzuchol wielki a z boku raczej z tych maławych, u mnie tak samo to wygląda.
    W sumie, to ja się cieszę ze nie mam ogromnego brzucha, bo nie powiem, już jest mi momentalnie cieżko, a z takim ogromnym to chyba bym tylko leżała :P

Robicie mi smaka z tym lidlem, a ja już mam tyle szmatów że kupowanie kolejnych to lekka przeginka. Nawet mamusia jak do niej dzwoniłam mnie okrzyczała, że mam siedzieć na dupie :P

A ja dzisiaj znów oglądam Natalinkę <3 :)

Marta, zawsze możesz trochę większe kupić jak nie możesz się powstrzymać. :P

Ja te bez nadruków pewnie będę prasować na prawej stronie, bo mi się nie będzie chciało wywracać na drugą stronę raz po praniu i później drugi raz przed założeniem. :P Zresztą nie zamierzam tego jakoś super dokładnie prasować, bo z takimi maleństwami to oszaleję. Raczej stawiam na moc pary. :)

Ida, ty chyba z dyktafonem tam siedzisz albo zawzięcie notujesz. :) Ale dziękujemy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 12:34

haneczka lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nic nie piore ani nie prasuje, na początku sie podjarałam bo Wy zaczęłyście, ale ja z terminem jestem przy końcu a wole mieć swieże i pachnace, jakby sie okazało ze cos mi dolega to chłop jest niech to pierze korona mu z głowy nie spadnie

haneczka, KasiaKwiatek, Justinka lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Oj Amy, ciuszki po tych niemowlęcych proszkach/ mleczkach są tak sztywne, że sama się przekonasz, że bez wyprasowania ani rusz. Prasowanie bardzo zmiękcza ubranka, żeby tak nie uwierały bobaska. :)
    Ja uwielbiam prasowac dla mnie to nie problem. Pytanie czy bede miala na tyle grzeczne dziecko i grzecznego meza ze pozwola mi te sterty prasowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 12:37

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:)

Ewelcia przepiękna sesja.

CzaryMary śliczny brzuszek

Amy, jakie "grubo"- pięknie:)

Eklerka witaj!!

CzaryMary, Amy_ lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz wracam do nadrabiania:)

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 13:48

Amy_ lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida - dzięki za opis z SR :) Ile jeszcze masz spotkań?

Ciuszki prasuję na prawej a te co mają jakieś aplikacje to na lewej. żelazko ma taka temperature ze na bank wybije zarazki i bakterie po stronie która dotyka ciałka małego.

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida, zaszalałaś :) Cenne informacje. :)

Jedno mnie zdziwiło z tym ubieraniem o warstwę mniej, ale to pewnie dlatego, że dzidziuś się bardziej poci. :)

I emolienty też mają konsystencję balsamu. A piszesz, że kremów i oliwek na potówki nie można. Czyli, że muszą być jakieś specjalne apteczne, a nie takie zwykłe?

Ida lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Ja uwielbiam prasowac dla mnie to nie problem. Pytanie czy bede miala na tyle grzeczne dziecko i grzecznego meza ze pozwola mi te sterty prasowac :)

Zamkniesz męża z dzieckiem i po kłopocie :D

Amy_ lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YEAH... moja pościel u Natalii też gotowa:D

Ida, KasiaKwiatek, Justinka, Ewelcia, Gosha lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
‹‹ 2496 2497 2498 2499 2500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ