X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mi wlasnie odradzala to prasowanie na lewej, ze ona tak swirowala z moim starszym bratem, ze wszystko prasowala, wygotowywala itd i ze wszystko sie go czepialo. Dobra, prasuje na prawej ;) Ja swoje ubrania zawsze na prawej prasuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 12:23

iwonka1077 lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede na lewej bo mam bodziaki z aplikacjami ktore moga zostac na zelazku :/

mantissa lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasowałam wszystko na prawej stronie, chyba, że kolorowe wzorki były takie wypukłe, jakby naklejone, a nie farbowane. Wtedy na lewej. :) A kolorki bardziej blakną przy praniu w wys. temperaturze. :)

Amy_ lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prasowałam na prawej z max parą omijając gumowate aplikacje. W zasadzie teraz jest dobry czas na prasowanie, bo im dalej tym bardziej kręgosłup siada :( Będę mieć jeszcze jedną pralkę z małą ilością dokupionych/dostanych ciuszków i pościelą. W najbliższych dniach wstawię, a prasowaniem (o zgrozo!) będzie musiał zająć się mąż. A tak mnie wzywał 2-3 tygodnie temu ze piorę/prasuję ;) A dzięki temu będzie miał mniej roboty :D

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    ja juz po swoich ubraniach widze roznice prasowania na lewej i prawej stronie. ja dopiero piore w marcu wiec nie wiem czy bedzie mi sie chcialo prasowac.. jak nje bede miala sil to po pewnie sobie odpuszcze. Ale pierwsze pranie chcialabym miec poprane i poprasowane :) pozniej juz na pewno prasowac nie bede nie ma szans :)

Oj Amy, ciuszki po tych niemowlęcych proszkach/ mleczkach są tak sztywne, że sama się przekonasz, że bez wyprasowania ani rusz. Prasowanie bardzo zmiękcza ubranka, żeby tak nie uwierały bobaska. :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 17:10

Aguś86, Fasia, hwesta, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 13:47

CzaryMary, lysinka, Justinka, Justinka, Ewelcia, Gosha lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    doczytałam :D Dobrą godzinkę mi to zajęło.

Witaj Eklerka :) Współczuję tego cholerstwa co to się przyplątało :(

Ewelcia super foty! Ależ Ty śliczniutka jesteś :D

Amy, i to jest ten wielki brzuchol? Ja Cię prosza...
    Ale widoki z cyckami całkiem całkiem :D hihi :* Faktycznie śmieszne to, że od góry się wydaje brzuchol wielki a z boku raczej z tych maławych, u mnie tak samo to wygląda.
    W sumie, to ja się cieszę ze nie mam ogromnego brzucha, bo nie powiem, już jest mi momentalnie cieżko, a z takim ogromnym to chyba bym tylko leżała :P

Robicie mi smaka z tym lidlem, a ja już mam tyle szmatów że kupowanie kolejnych to lekka przeginka. Nawet mamusia jak do niej dzwoniłam mnie okrzyczała, że mam siedzieć na dupie :P

A ja dzisiaj znów oglądam Natalinkę <3 :)

Marta, zawsze możesz trochę większe kupić jak nie możesz się powstrzymać. :P

Ja te bez nadruków pewnie będę prasować na prawej stronie, bo mi się nie będzie chciało wywracać na drugą stronę raz po praniu i później drugi raz przed założeniem. :P Zresztą nie zamierzam tego jakoś super dokładnie prasować, bo z takimi maleństwami to oszaleję. Raczej stawiam na moc pary. :)

Ida, ty chyba z dyktafonem tam siedzisz albo zawzięcie notujesz. :) Ale dziękujemy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 12:34

haneczka lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nic nie piore ani nie prasuje, na początku sie podjarałam bo Wy zaczęłyście, ale ja z terminem jestem przy końcu a wole mieć swieże i pachnace, jakby sie okazało ze cos mi dolega to chłop jest niech to pierze korona mu z głowy nie spadnie

haneczka, KasiaKwiatek, Justinka lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Oj Amy, ciuszki po tych niemowlęcych proszkach/ mleczkach są tak sztywne, że sama się przekonasz, że bez wyprasowania ani rusz. Prasowanie bardzo zmiękcza ubranka, żeby tak nie uwierały bobaska. :)
    Ja uwielbiam prasowac dla mnie to nie problem. Pytanie czy bede miala na tyle grzeczne dziecko i grzecznego meza ze pozwola mi te sterty prasowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 12:37

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:)

Ewelcia przepiękna sesja.

CzaryMary śliczny brzuszek

Amy, jakie "grubo"- pięknie:)

Eklerka witaj!!

CzaryMary, Amy_ lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz wracam do nadrabiania:)

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 13:48

Amy_ lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida - dzięki za opis z SR :) Ile jeszcze masz spotkań?

Ciuszki prasuję na prawej a te co mają jakieś aplikacje to na lewej. żelazko ma taka temperature ze na bank wybije zarazki i bakterie po stronie która dotyka ciałka małego.

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida, zaszalałaś :) Cenne informacje. :)

Jedno mnie zdziwiło z tym ubieraniem o warstwę mniej, ale to pewnie dlatego, że dzidziuś się bardziej poci. :)

I emolienty też mają konsystencję balsamu. A piszesz, że kremów i oliwek na potówki nie można. Czyli, że muszą być jakieś specjalne apteczne, a nie takie zwykłe?

Ida lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Ja uwielbiam prasowac dla mnie to nie problem. Pytanie czy bede miala na tyle grzeczne dziecko i grzecznego meza ze pozwola mi te sterty prasowac :)

Zamkniesz męża z dzieckiem i po kłopocie :D

Amy_ lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YEAH... moja pościel u Natalii też gotowa:D

Ida, KasiaKwiatek, Justinka, Ewelcia, Gosha lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
‹‹ 2496 2497 2498 2499 2500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ