X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w hitach wiecie o jakie pojemniki na lozeczko chodzi. Ja w mam tylko miejsce na lozeczko i nie mam jak zorganizować miejsca na osobny przewijak z półkami :-/

haneczka lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Dziewczyny, a w hitach wiecie o jakie pojemniki na lozeczko chodzi. Ja w mam tylko miejsce na lozeczko i nie mam jak zorganizować miejsca na osobny przewijak z półkami :-/

chodzi o coś takiego. Mam to i wydaje się sensownym rozwiązaniem
    kosze.jpg

Ida, misia83, Ewelcia, lysinka, haneczka, Fasia, nick nieaktualny, Gosha lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 13:53

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję dziewczyny :) Faktycznie, nie chce panikować także jestem dobrej myśli. Lekarz powiedział, że nawet nie musze na siłę leżeć tylko mam normalnie funkcjonować.

Kupiłam ostatnio te pojemniki w ikei! Nie mam jeszcze łóżeczka, a do niego chce to przyczepić. Mam nadzieje że będzie ok, bo są mega fajne!

nick nieaktualny, Ida lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer dlatego ja nie skusiłam się na woombie bo nie dość że drogie, to musiałabym kupić podwójnie i jeszcze to jest to jakiegoś tam rozmiaru i trzeba wymienić więc wydatek się powtarza :/ Ogóle chodzi o zasadę - dziecko musi mieć ciasno od szyji do brzuszka a nogi luźno. Równie dobrze możesz tak jak kiedyś nasze babcie wiązać dziecko pieluszką tetrową i zawijać w kocyk...

Ja czytam tego Karpa i z jednej strony wydaje mi się że facet wie co pisze a z drugiej wiadomo każde dziecko jest inne i wyjdzie nam w praniu co i jak.... zresztą u styczniówek już to widać (jedne lubią Dady inne nie).

nick nieaktualny, shimmer_lip, Gosha lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    chodzi o coś takiego. Mam to i wydaje się sensownym rozwiązaniem
    kosze.jpg
    To chyba będzie bardziej sensowne niż ten organizer. Muszę poszukać tego na stronie i jechać kupic

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz do becikowego zalatwiacie? ja poczekam do porodu :P

Amy_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Dziekuję dziewczyny :) Faktycznie, nie chce panikować także jestem dobrej myśli. Lekarz powiedział, że nawet nie musze na siłę leżeć tylko mam normalnie funkcjonować.

Kupiłam ostatnio te pojemniki w ikei! Nie mam jeszcze łóżeczka, a do niego chce to przyczepić. Mam nadzieje że będzie ok, bo są mega fajne!
    A jak one sie nazywają??

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    To chyba będzie bardziej sensowne niż ten organizer. Muszę poszukać tego na stronie i jechać kupic

Na allegro jest za 33,50 jak coś. Ja mam ładnych kilkaset kilometrów do ikei niestety. ;/

Amy_ lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze fajne te pojemniki, nie widziałam ich wcześniej :/ ale z drugiej strony i tak nie mam na nie miejsca więc na cholerę mi? :P

Z takich reklamowych gadżetów ja kupiłam kosz na pieluchy pochłaniający zapachy :P Ciekawe czy to faktycznie tak działa...

• shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi hitami i kitami to niestetg jest tak ze dla jednej z nas cos jest hitem a dla drugie to samo kitem. Fajnie to poczytac ale tglko my i dzueci mozemy to zweryfikowac ;-) tu np w kitach sa spiworki a ta moja kolezanka ktora w grudniu rodzila ciagle trzyma malego w spiworku ;-)

Anka1501, Ida, nick nieaktualny, mantissa, Amy_, Agusiek89 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Na allegro jest za 33,50 jak coś. Ja mam ładnych kilkaset kilometrów do ikei niestety. ;/
    Ja mam kilka kilometrów, wiec pewnie do porodu po nie pojade

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

misia83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia - to jest dobra opcja, tym bardziej jeśli się nie ma osobnego przewijaka:) ja mam przewijak na łożeczku więc dla mnie ten ikeowski organizerek jest strzałem w dziesiątkę.

Ewelcia - dobrze piszesz. tez czytam Karpa i mam mieszane odczucia. tak jak mówisz wszystko moim zdaniem zalezy od dziecka.
    Chociaż z tym woombie to kolezanka mówiła ze jego użytkowanie ma sens tylko w przypadku jak wpakujemy w niego dziecko od samego poczatku. ona kazała już położnejod razu po urodzeniu zapakować w woombie małego. Nie wiem czy ma to aż takie znaczenie...

misia83 lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych list zwłaszcza KITÓW mogę się w 98% podpisać ;)
    - gruszka - porażka
    - nożyczki do pazurków próbowałam użyć raz i leżą
    - kaftaniki, śpiochy, bluzeczki, sukieneczki, spodnie, body ubierane przez głowę przez pierwszy miesiąc są totalnie zbędne i uciążliwe w użytkowaniu..
    - śpiworek się u nas nie sprawdził
    - poduszki, rogale do karmienia też nie
    - wiązane czapeczki, dziecko 'nie ma szyi' i jeszcze mu coś tam wiązać to nie wygodnie dla niego i dla nas...
    - minimum kosmetyków to podstawa, co za dużo to nie zdrowo ;)
    - kołderka i podusia zbędna na pierwsze miesiące - synek spał praktycznie cały czas pod kocykami, dopiero od miesiąca tak na prawdę tylko i wyłącznie pod kołderką i z podusią...
    - też uważam że można karmić bez specjalnych ubrań i staników... miałam tylko dwa miękkie staniki z HM a tak to korzystałam z tych co mają po prostu odpinane ramiączka i dawało radę...

nick nieaktualny, Gosha lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Ewelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Juz do becikowego zalatwiacie? ja poczekam do porodu :P
    Ja póki co spisałam tylko mężowi na kartce wszystkie rzeczy których do becikowego potzrebujemy, żeby później nie szukać, zapisałam w .doc i tyle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Kurcze fajne te pojemniki, nie widziałam ich wcześniej :/ ale z drugiej strony i tak nie mam na nie miejsca więc na cholerę mi? :P

Z takich reklamowych gadżetów ja kupiłam kosz na pieluchy pochłaniający zapachy :P Ciekawe czy to faktycznie tak działa...

no normalnie jak wodzianka z tym koszem ;)

misia83, Eweliśka, Ewelcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    misia - to jest dobra opcja, tym bardziej jeśli się nie ma osobnego przewijaka:) ja mam przewijak na łożeczku więc dla mnie ten ikeowski organizerek jest strzałem w dziesiątkę.

Ewelcia - dobrze piszesz. tez czytam Karpa i mam mieszane odczucia. tak jak mówisz wszystko moim zdaniem zalezy od dziecka.
    Chociaż z tym woombie to kolezanka mówiła ze jego użytkowanie ma sens tylko w przypadku jak wpakujemy w niego dziecko od samego poczatku. ona kazała już położnejod razu po urodzeniu zapakować w woombie małego. Nie wiem czy ma to aż takie znaczenie...
    Uff, jak dobrze ze jesteście bo miałam dziś zamawiać ten materiałowy organizer

mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te pojemniki! Nie widzialam ich ;-)

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 2527 2528 2529 2530 2531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ