X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w hitach wiecie o jakie pojemniki na lozeczko chodzi. Ja w mam tylko miejsce na lozeczko i nie mam jak zorganizować miejsca na osobny przewijak z półkami :-/

haneczka lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Dziewczyny, a w hitach wiecie o jakie pojemniki na lozeczko chodzi. Ja w mam tylko miejsce na lozeczko i nie mam jak zorganizować miejsca na osobny przewijak z półkami :-/

chodzi o coś takiego. Mam to i wydaje się sensownym rozwiązaniem
    kosze.jpg

Ida, misia83, Ewelcia, lysinka, haneczka, Fasia, Krysti, Gosha lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 13:53

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

CzaryMary lubi tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję dziewczyny :) Faktycznie, nie chce panikować także jestem dobrej myśli. Lekarz powiedział, że nawet nie musze na siłę leżeć tylko mam normalnie funkcjonować.

Kupiłam ostatnio te pojemniki w ikei! Nie mam jeszcze łóżeczka, a do niego chce to przyczepić. Mam nadzieje że będzie ok, bo są mega fajne!

CzaryMary, Ida lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer dlatego ja nie skusiłam się na woombie bo nie dość że drogie, to musiałabym kupić podwójnie i jeszcze to jest to jakiegoś tam rozmiaru i trzeba wymienić więc wydatek się powtarza :/ Ogóle chodzi o zasadę - dziecko musi mieć ciasno od szyji do brzuszka a nogi luźno. Równie dobrze możesz tak jak kiedyś nasze babcie wiązać dziecko pieluszką tetrową i zawijać w kocyk...

Ja czytam tego Karpa i z jednej strony wydaje mi się że facet wie co pisze a z drugiej wiadomo każde dziecko jest inne i wyjdzie nam w praniu co i jak.... zresztą u styczniówek już to widać (jedne lubią Dady inne nie).

CzaryMary, shimmer_lip, Gosha lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    chodzi o coś takiego. Mam to i wydaje się sensownym rozwiązaniem
    kosze.jpg
    To chyba będzie bardziej sensowne niż ten organizer. Muszę poszukać tego na stronie i jechać kupic

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz do becikowego zalatwiacie? ja poczekam do porodu :P

Amy_, Angela89 lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Dziekuję dziewczyny :) Faktycznie, nie chce panikować także jestem dobrej myśli. Lekarz powiedział, że nawet nie musze na siłę leżeć tylko mam normalnie funkcjonować.

Kupiłam ostatnio te pojemniki w ikei! Nie mam jeszcze łóżeczka, a do niego chce to przyczepić. Mam nadzieje że będzie ok, bo są mega fajne!
    A jak one sie nazywają??

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    To chyba będzie bardziej sensowne niż ten organizer. Muszę poszukać tego na stronie i jechać kupic

Na allegro jest za 33,50 jak coś. Ja mam ładnych kilkaset kilometrów do ikei niestety. ;/

Amy_ lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze fajne te pojemniki, nie widziałam ich wcześniej :/ ale z drugiej strony i tak nie mam na nie miejsca więc na cholerę mi? :P

Z takich reklamowych gadżetów ja kupiłam kosz na pieluchy pochłaniający zapachy :P Ciekawe czy to faktycznie tak działa...

• shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi hitami i kitami to niestetg jest tak ze dla jednej z nas cos jest hitem a dla drugie to samo kitem. Fajnie to poczytac ale tglko my i dzueci mozemy to zweryfikowac ;-) tu np w kitach sa spiworki a ta moja kolezanka ktora w grudniu rodzila ciagle trzyma malego w spiworku ;-)

Anka1501, Ida, CzaryMary, mantissa, Amy_, Agusiek89 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Na allegro jest za 33,50 jak coś. Ja mam ładnych kilkaset kilometrów do ikei niestety. ;/
    Ja mam kilka kilometrów, wiec pewnie do porodu po nie pojade

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

misia83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia - to jest dobra opcja, tym bardziej jeśli się nie ma osobnego przewijaka:) ja mam przewijak na łożeczku więc dla mnie ten ikeowski organizerek jest strzałem w dziesiątkę.

Ewelcia - dobrze piszesz. tez czytam Karpa i mam mieszane odczucia. tak jak mówisz wszystko moim zdaniem zalezy od dziecka.
    Chociaż z tym woombie to kolezanka mówiła ze jego użytkowanie ma sens tylko w przypadku jak wpakujemy w niego dziecko od samego poczatku. ona kazała już położnejod razu po urodzeniu zapakować w woombie małego. Nie wiem czy ma to aż takie znaczenie...

misia83 lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych list zwłaszcza KITÓW mogę się w 98% podpisać ;)
    - gruszka - porażka
    - nożyczki do pazurków próbowałam użyć raz i leżą
    - kaftaniki, śpiochy, bluzeczki, sukieneczki, spodnie, body ubierane przez głowę przez pierwszy miesiąc są totalnie zbędne i uciążliwe w użytkowaniu..
    - śpiworek się u nas nie sprawdził
    - poduszki, rogale do karmienia też nie
    - wiązane czapeczki, dziecko 'nie ma szyi' i jeszcze mu coś tam wiązać to nie wygodnie dla niego i dla nas...
    - minimum kosmetyków to podstawa, co za dużo to nie zdrowo ;)
    - kołderka i podusia zbędna na pierwsze miesiące - synek spał praktycznie cały czas pod kocykami, dopiero od miesiąca tak na prawdę tylko i wyłącznie pod kołderką i z podusią...
    - też uważam że można karmić bez specjalnych ubrań i staników... miałam tylko dwa miękkie staniki z HM a tak to korzystałam z tych co mają po prostu odpinane ramiączka i dawało radę...

CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Ewelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Juz do becikowego zalatwiacie? ja poczekam do porodu :P
    Ja póki co spisałam tylko mężowi na kartce wszystkie rzeczy których do becikowego potzrebujemy, żeby później nie szukać, zapisałam w .doc i tyle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Kurcze fajne te pojemniki, nie widziałam ich wcześniej :/ ale z drugiej strony i tak nie mam na nie miejsca więc na cholerę mi? :P

Z takich reklamowych gadżetów ja kupiłam kosz na pieluchy pochłaniający zapachy :P Ciekawe czy to faktycznie tak działa...

no normalnie jak wodzianka z tym koszem ;)

misia83, Eweliśka, Ewelcia, Angela89 lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    misia - to jest dobra opcja, tym bardziej jeśli się nie ma osobnego przewijaka:) ja mam przewijak na łożeczku więc dla mnie ten ikeowski organizerek jest strzałem w dziesiątkę.

Ewelcia - dobrze piszesz. tez czytam Karpa i mam mieszane odczucia. tak jak mówisz wszystko moim zdaniem zalezy od dziecka.
    Chociaż z tym woombie to kolezanka mówiła ze jego użytkowanie ma sens tylko w przypadku jak wpakujemy w niego dziecko od samego poczatku. ona kazała już położnejod razu po urodzeniu zapakować w woombie małego. Nie wiem czy ma to aż takie znaczenie...
    Uff, jak dobrze ze jesteście bo miałam dziś zamawiać ten materiałowy organizer

mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te pojemniki! Nie widzialam ich ;-)

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 2527 2528 2529 2530 2531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ