Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymisia83 wrote:Dziewczyny, a w hitach wiecie o jakie pojemniki na lozeczko chodzi. Ja w mam tylko miejsce na lozeczko i nie mam jak zorganizować miejsca na osobny przewijak z półkami
chodzi o coś takiego. Mam to i wydaje się sensownym rozwiązaniem
Ida, misia83, Ewelcia, lysinka, haneczka, Fasia, Krysti, Gosha lubią tę wiadomość
-
Dziekuję dziewczyny
Faktycznie, nie chce panikować także jestem dobrej myśli. Lekarz powiedział, że nawet nie musze na siłę leżeć tylko mam normalnie funkcjonować.
Kupiłam ostatnio te pojemniki w ikei! Nie mam jeszcze łóżeczka, a do niego chce to przyczepić. Mam nadzieje że będzie ok, bo są mega fajne!CzaryMary, Ida lubią tę wiadomość
-
Shimmer dlatego ja nie skusiłam się na woombie bo nie dość że drogie, to musiałabym kupić podwójnie i jeszcze to jest to jakiegoś tam rozmiaru i trzeba wymienić więc wydatek się powtarza
Ogóle chodzi o zasadę - dziecko musi mieć ciasno od szyji do brzuszka a nogi luźno. Równie dobrze możesz tak jak kiedyś nasze babcie wiązać dziecko pieluszką tetrową i zawijać w kocyk...
Ja czytam tego Karpa i z jednej strony wydaje mi się że facet wie co pisze a z drugiej wiadomo każde dziecko jest inne i wyjdzie nam w praniu co i jak.... zresztą u styczniówek już to widać (jedne lubią Dady inne nie).CzaryMary, shimmer_lip, Gosha lubią tę wiadomość
-
MartaAlvi wrote:Dziekuję dziewczyny
Faktycznie, nie chce panikować także jestem dobrej myśli. Lekarz powiedział, że nawet nie musze na siłę leżeć tylko mam normalnie funkcjonować.
Kupiłam ostatnio te pojemniki w ikei! Nie mam jeszcze łóżeczka, a do niego chce to przyczepić. Mam nadzieje że będzie ok, bo są mega fajne! -
misia83 wrote:To chyba będzie bardziej sensowne niż ten organizer. Muszę poszukać tego na stronie i jechać kupic
Na allegro jest za 33,50 jak coś. Ja mam ładnych kilkaset kilometrów do ikei niestety. ;/Amy_ lubi tę wiadomość
-
Z tymi hitami i kitami to niestetg jest tak ze dla jednej z nas cos jest hitem a dla drugie to samo kitem. Fajnie to poczytac ale tglko my i dzueci mozemy to zweryfikowac
tu np w kitach sa spiworki a ta moja kolezanka ktora w grudniu rodzila ciagle trzyma malego w spiworku
Anka1501, Ida, CzaryMary, mantissa, Amy_, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymisia - to jest dobra opcja, tym bardziej jeśli się nie ma osobnego przewijaka:) ja mam przewijak na łożeczku więc dla mnie ten ikeowski organizerek jest strzałem w dziesiątkę.
Ewelcia - dobrze piszesz. tez czytam Karpa i mam mieszane odczucia. tak jak mówisz wszystko moim zdaniem zalezy od dziecka.
Chociaż z tym woombie to kolezanka mówiła ze jego użytkowanie ma sens tylko w przypadku jak wpakujemy w niego dziecko od samego poczatku. ona kazała już położnejod razu po urodzeniu zapakować w woombie małego. Nie wiem czy ma to aż takie znaczenie...misia83 lubi tę wiadomość
-
Co do tych list zwłaszcza KITÓW mogę się w 98% podpisać
- gruszka - porażka
- nożyczki do pazurków próbowałam użyć raz i leżą
- kaftaniki, śpiochy, bluzeczki, sukieneczki, spodnie, body ubierane przez głowę przez pierwszy miesiąc są totalnie zbędne i uciążliwe w użytkowaniu..
- śpiworek się u nas nie sprawdził
- poduszki, rogale do karmienia też nie
- wiązane czapeczki, dziecko 'nie ma szyi' i jeszcze mu coś tam wiązać to nie wygodnie dla niego i dla nas...
- minimum kosmetyków to podstawa, co za dużo to nie zdrowo
- kołderka i podusia zbędna na pierwsze miesiące - synek spał praktycznie cały czas pod kocykami, dopiero od miesiąca tak na prawdę tylko i wyłącznie pod kołderką i z podusią...
- też uważam że można karmić bez specjalnych ubrań i staników... miałam tylko dwa miękkie staniki z HM a tak to korzystałam z tych co mają po prostu odpinane ramiączka i dawało radę...CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelcia wrote:Kurcze fajne te pojemniki, nie widziałam ich wcześniej
ale z drugiej strony i tak nie mam na nie miejsca więc na cholerę mi?
Z takich reklamowych gadżetów ja kupiłam kosz na pieluchy pochłaniający zapachyCiekawe czy to faktycznie tak działa...
no normalnie jak wodzianka z tym koszemmisia83, Eweliśka, Ewelcia, Angela89 lubią tę wiadomość
-
CzaryMary wrote:misia - to jest dobra opcja, tym bardziej jeśli się nie ma osobnego przewijaka:) ja mam przewijak na łożeczku więc dla mnie ten ikeowski organizerek jest strzałem w dziesiątkę.
Ewelcia - dobrze piszesz. tez czytam Karpa i mam mieszane odczucia. tak jak mówisz wszystko moim zdaniem zalezy od dziecka.
Chociaż z tym woombie to kolezanka mówiła ze jego użytkowanie ma sens tylko w przypadku jak wpakujemy w niego dziecko od samego poczatku. ona kazała już położnejod razu po urodzeniu zapakować w woombie małego. Nie wiem czy ma to aż takie znaczenie...mantissa, Gosha lubią tę wiadomość